Laʻau

Vaʻa-ia-oe lava vaipuna i le faʻaogaina o fanua

E masani lava ona teuteu fanua o aiga i vai vai. O sea suiga o le a manaʻomia ai le taugofie o tau. O le tala faʻatatau o le faʻaogaina o vaituloto e leai se faʻaogaina o vaʻagogo. O le teuteuina o le vaitafe talafeagai ma laau toto ma le maʻa masani, o le ae maua ai se faataitaiga faʻalelei o le vai. O le a foliga lelei i le mamanu o le laufanua, e tusa lava pe o le a le nofoaga o le upega tafaʻilagi.

O le Vaitafe Mamao o se elemene sili ona lauiloa o le atinaʻeina o togalaau lea na sau i atunuu i Sisifo mai Iapani. Na talitonuina o se auala e faia i mea masani e mafai ona maua ai le luʻitau, fiafia ma le manuia. Punaoa: studio25.com.ua

Vafefe vevela: ata o fuafuaga ma le faʻaaogaina i le mamanu

E mafai ona faʻaaogaina le vai mamago e faʻaaoga ai maa maʻa, maa ma oneone. O le vaega mulimuli e faʻaaoga e tusi ai le otootoga. Ua totō laau totő i le talafatai o le faatanoa, o la latou filifiliga e le faatapulaaina.

O le lisi o faʻamanuiaga o sea ituaiga fausaga e tele, e aofia ai:

  • faigofie o tausiga;
  • tau maualalo;
  • faʻapipiʻi vave (mai le 1 i le 3 aso);
  • puipuiga o mea teuteu i totonu o le tausaga;
  • saogalemu atoatoa mo aiga;
  • leai o iniseti.

I le faʻaaogaina o se vai matutu, e mafai ona e faʻafefe vai mai le faʻaleleia o alavai, faʻamaonia ni faaletonu vaaia ma fesootaiga.

O nei vaega e aofia ai laina, vaitafe ma paipa. O galuega faaopoopo o le auala e aofia ai le vavaeeseina ma le faʻalauteleina o le faʻafanua.

Ina ia manuia, e tatau ona taialaina oe i fautuaga nei:

  • Pe a faʻatupulaia, o le aofaʻi o mea taumafa, o le laufanua ma itu o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona mafaufau i ai.
  • O se vai matutu e tatau ona fetaui ma isi mea faitino i a latou mamanu mai fafo.
  • I le avea ai o se faʻavae, e manaʻomia le faʻaaogaina o maʻa o ituaiga eseese, eseese i le lanu ma le tele.
  • Ina ia puipuia laau mai aʻafiaga le lelei o maa vevela, e tatau ona susu susu le moega.
  • O le gaosiga tatau e tatau ona mafaufau muamua. E mafai e tagata amataina ona faʻaaogaina ni galuega faʻapipiʻi poʻo le feutagai ma tagata tomai faapitoa. O lenei mea e aloese mai le tele o mea sese.

I le taimi o le timu, o le teuga teuteu o le a liua i se vaitafe atoa, o le mafaufau lea o le a fesoasoani i le sailia o le fealofani ma le filemu.

E leai ni aʻafiaga o le vai matutu, faʻapipiʻi e amanaʻia tulafono uma i totonu o le atunuʻu.

O a maʻa e manaʻomia mo se vai matutu

O le mea lea, ia faia se vai matutu e te manaʻomia maa ma oneone e muaʻi faʻamamaina. E le tatau ona i ai ni mea mai fafo po o ni meaʻai i le mea ua saunia. E leai se mea e tatau ai ona aloese mai le eseʻesega, i le fea itu e talia. O le mea lea, e mafai ona ausia e le gata o le malosi aupito sili ona teuteuina, ae o le faʻamuamua foi.

Afai e te tuʻuina atu le fiafia i gneiss, basalt ma slate, o le ae maua se vai matutu o le hina uliuli.

Mo le lalagaina i lanu enaena ma le mumu o le a e manaʻomia ai le granite, maamora, maʻa. E mafai ona faʻaopopo i luga ia lapisi maa ma papa uila e ufiufi ai le vali vali e leai se vai.

Manatu vaivai

O vaitafe faʻapitoa ua vaʻaia i ni ituaiga, i totonu ia i latou:

  • afaina - faʻataʻitaʻi, faʻaalia i suiga masani i le lautele o le auala;
  • Faʻasalaga o se tasi o faʻalapotopotoga sili ona faigata. E tafe le vaitafe i ni vaitafe, lea e sosoo ai;
  • afā, afu - o le filifiliga pito sili ona lelei mo luga o luga. E maua le punavai i luga o se mauga, faasolosolo lava agai i lalo i tulaga o loʻo i lalo.

O vai vaivai e mafai ona eseese uma i foliga vaaia ma i le auala na foafoaina ai i latou. O le lisi o manatu aupito sili ona lauiloa e faapenei:

  • Punaoa I lenei gafatia, o se fatuga i totonu o le papa, e masani ona faʻaaogaina se pusa mataʻina poʻo se ipu teuteu muamua. O ipu e "tuʻituʻi" ma le faaeteete, ae le galo e uiga i mea teuteu teuteu, mo se faataitaiga, vaega o tioata tioata, maʻa laʻititi. O le tuufaatasiga i soo se mataupu o le a ese ma tulaga ese. O le ae ausiaina le mea mulimuli ona o le natura o mea e faaaogaina.
  • Laʻau oneone. E tatau ona taulai totoa i le ata lanu. O ata e tatau ona faʻatusatusa, ae faʻatasi i le taimi lava e tasi. Waves e mafai ona e faʻataʻitaʻiina se oso.
  • Faʻaopoopoina manulele lima.

Ina ia mafai ai ona maeʻa le fatuga e fatuina ai le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona faʻataʻatia lelei lona mamanu. Tusa lava poo le fea filifiliga e te filifilia, o le laasaga muamua o le mamanu. I le leai o se taimi, poto masani ma malamalama talafeagai, e mafai ona e liliu atu i tagata tomai faapitoa.

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le fatuina o se vaitafe matutu

E faigofie tele le faʻatinoga, e aofia ai:

  1. Aoina mai o faʻamatalaga talafeagai. E tatau i le faifaatoaga ona iloilo le lautele o le galuega: fuafua le vaega o le galuega galue, lona nofoaga, ituaiga o eleele ma palapala.
  2. Filifiliga o filifiliga. I lenei laasaga, e tatau ona e mafaufau i mea e te manaʻo ai, foliga o le 'upega tafaʻilagi ma le paketi.
  3. Tuʻuina, tala faʻatatau o tupe, fuafua fuafuaga e sosoo ai. O se tasi o vaega e sili ona taua. O mea sese na faia pe a faʻafouina manatu i luga o pepa e mafai ona oʻo atu ai i le leiloa o le taimi, faʻatupulaia le tau, le fiafia i le vaaiga o le faʻamaeaina.
  4. O le mauaina o mea talafeagai. Ina ia faʻapipiʻi se vaitafe matutu, e tatau ona e faʻatau pe aoina oneone ma maʻa tetele. O lenei mea e aloese ai mai le le fiafia. Ina ia tuʻuina atu le vaitafe lava ia, o le ae manaʻomia ni laupepa papa. E mafai ona muai valiina i lanu eseese. Le faʻalauteleina o le ola o le elemene teuteu, mo togafitiga o maa, e tatau ona e filifilia ni mea e leai ni vai.
  5. Tuuina atu o le ata i luga o le eleele i ni twine ma pine. O taʻaloga o le auala e tosoina i oneone. A maeʻa lena, e tatau ona e siakiina le ata na maua i le ata i luga o le pepa ma, pe a tatau ai, fai fetuunaiga.
  6. Sauniuniga o le vaega galue. E tatau ona e faʻaumatia le pito i luga o le eleele (mafiafia e le sili atu ma le 15 cm) mai le nofoaga na faʻamaonia, faʻatulaga le pito i lalo ma le faʻamaonia le palapala. Ina ia taofia le tuputupu ae o laau, e aunoa ma le faaitiitia o le gaogao o le ea, e tatau ona ufiufi ai le vaitafe i le lumanai faatasi ai ma geotextiles.
  7. Tuʻuina o mea masani. E faʻalagolago lava i ou mafaufauga ma le ituaiga maʻa na saunia muamua. I le taimi o le uluai gasologa, e tatau ona fufuluina, faʻafefete, mago.
  8. Ina ia tuʻuina atu i le simulation se foliga faʻale-natura, e masani lava ona faia e le fai togalaau se alalaupapa i luga o se vai matutu.

Laʻau vevela

O se vaitafe eleelea ua teuteuina i laau toto. O se fofo lelei atonu o le totoina o lobelia, pansies, phloxes ma patacups. O nei laau i le taimi o le fugalaau o le a maua ai se vai matutu o se vaaiga matagofie. E masani ona faʻaopoopoga i le meaʻai, o loʻo fufusi, fugalaʻau lanu moana, feʻau lanumoana, peleni suamalie, ofutele, ola ma teuteu teuteu. E le tatau ona e faʻaaogaina fugalaau; o se fugalaau e sili ona susulu o le a faʻalavelaveina le mafaufau mai se vai matutu, ma avea o se mea lona lua.

I nofoaga malulu, e totōina ai ma maʻi. O le tuufaatasiga o le palapala ma le faasalalauina o meaʻai e avea ai se vai matutu e pei o se mea masani. Pe a filifilia laau, e le tatau ona galo se tasi e uiga i la latou faʻamafanafanaga. E le tatau ona latou mafatia i le le fiafia o tuaoi, le lava pe faateleina le eletise, le lava o le la ma le susu.

Fautuaga mo le faatumauina o foliga vaaia matagofie o se vaitafe matutu

O le taimi lenei ua e iloa le auala e fai ai se vai matutu e aunoa ma le fesoasoani i tagata e faia ata. Ae ia tausia le tafe o teuteu i le lumanai, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • A maeʻa le kiona, tatala le eleele ma fafaga faʻatoʻaga i fugalaʻau.
  • Vaavaai se vai matutu, aveese otaota, oneone tele ma palapala.
  • Ia faʻamalosolo vave le galu. A leai, o le auala o le a alu i luga o se vaaiga e le mautonu.
  • Ia fetuunai taimi masani o tuaoi o le vaitafe. Latou te leiloa le manino ona o le faʻaaogaina o masini ma le tau.