Apple laau

E faʻapefea ona totoina se apu "Mamalu i Tagata Manumalo": tulaga lelei ma le le lelei o le ituaiga

E le mafai ona mafaufau i se tasi togalaau e le ola ai apu. Afai e te manao e teu togalaau ma o loʻo e suʻe ni faʻamatalaga e uiga i laau e sili ona lelei, o le a matou fautuaina oe e mafaufau i le filifiliga o le totoina o le apu, "Mamalu i Tagata Maliliu." O lenei ituaiga e fiafia tele i le totoina o togalaau faifaatoaga. Aisea Faitau i lalo e uiga i foliga o le apu o le apu "Glory to the Victors", o se faʻamatalaga o le ituaiga, faʻapea foʻi ona lelei ma mea e le lelei.

Apple apple "Mamalu ie ua manumalo": faamatalaga o le eseesega

Apio "Mamalu ie Maliliu" pauu i ni vaega se lua: taumafanafana po o le tau mafanafana ituaiga, o lenei uiga o le a faalagolago i le nofoaga o le tuputupu ae o le laau. O lenei apu e maualuga tele, o lona pale o le lautele-pyramidal ma se malosi maualuga i tua.

Faʻasalaʻau oe lava i mea faʻapitoa o le totoina o isi ituaiga o apu: Rozhdestvenskoe, Ural Bulk, Krasa Sverdlovsk, Orlinka, Orlovim, Zvezdochka, Kandil Orlovsky, Ekranennaya, Antey, Antonovka , "Uralets", "Pepin Saffron", "Peresitene", "Champion", "Bashkir Beauty", "Berkutovskoe".

I laau laiti, o lala autu e ola saʻo, i se itu maoaʻe, o pito pito i luga ua agai i luga. I le tele o fualaau fualaau aina, o le a felafoaʻi solo i itu, o uila ma fualaau aina suamalie. O le matutua o le laau e oʻo i le maualuga o le 2.5-3.5 m.

O laʻau o nei apu o le lanumeamata lanumeamata ma se fulufulu samasama, e lapotopoto ma foliga lamolemole. O le matagofie o le laau e tilotilo i le vaitau fugalaau. O fugalaau fugalaau e matua lanu piniki i le lanu, ma o lanu mumu.

E te iloa? Apple "Glory to the Victors" na foliga mai o se taunuuga o le laasia o ituaiga "Mac" ma "Papirovka". Tausaga o le gaosia - 1928. Na aumai e Bre Rogers Lev Ro ma Pavel Tsekhmistrenko i totonu o togalaau o le Mlievsky togalaau ma togalaau faataitai mo latou. L. Michurina (i le aso - L. P. Simirenko Institute of Pomology, National Academy of Agrarian Sciences (Ukraine).

O uiga autu o apu "Glory to the Winners" e aofia ai le matagofie ma le manaia o fualaau aina. I totonu o lenei ituaiga, latou te lapotopoto, o loʻo faʻasolosolo foliga uma; e maua i latou vaivai vaivai i luga o le pito i luga, e le o vaʻaia. I le telē - lautele ma le lautele, o le mamafa o le apu e tasi e oʻo ile 125-180 g.

Ina ia tofo - suamalie ma suamalie, fai fatu. O le lanu o le fua o le lanu lanumeamata ma se mumu mumu po o le lanumoana lanumumu. O le aano e mama lanu samasama, e manaia, o le paʻu e lamolemole. E mafua ona o le lanu, suamalie ma le manogi o apu o le "Glory to Victims" e manaʻomia tele i totonu o tagata fai togalaau, tagata masani i maketi ma i supermarkets.

E seleseleina le seleselega i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. I le taimi muamua o le masani, o le mea lea, e fuafua i le itulagi o le tuputupu aʻe, e faʻaosoina le taimi. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se tulaga maualuga ma le maualuga o le gaosiga: o se 7-8 tausaga le matua e maua mai ai le 10-18 kilokalama o apu, o le apu 13-14 tausaga le matua - 40-75 kg.

E taua! Talu ai o le apu o le "Glory to the Victors" e leai se aoga (o se taunuuga o le faaleagaina o le tagata lava ia, na o le 4-8% o fua o lo o nonoa), e tatau ona totoina laau toto e lata ane. O isi ituaiga o laau o le apu, mo se faataitaiga, Antonovka, Borovinka, Melba, Priam, Vadimovka, o le a fesoasoani i le faaleagaina.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Mafaufau i mea lelei ma le lelei o "Glory to the Winners". O ona tulaga taua e aofia ai:

  • fua lelei;
  • fua o fualaau aina;
  • maualuga teteʻe;
  • tetee malosi i le paʻu ma le paʻu;
  • maualuga maualuga ma le mafai ona gafatia, gaogao ma le matagofie o fua;
  • o se vaitau lelei o le vevela (pe a oʻo i le taimi muamua o ituaiga o meaola muamua ua uma ona faia i le otlodnosili, ma le autumn - na o le taimi o le matua matua).
Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga lelei, o le a ave e le apu fua muamua i le tausaga lona lua o le olaga. Mai le tolu tausaga le matua, o le a amata ona ia faia se faʻatoʻaga, o le seleselega atoa. E ui lava e taua le matauina o nei fuainumera e eseese e fuafua i le nofoaga o le tuputupu aʻe. I le averesi, o fualaau aina e amata ile 5-6 tausaga talu ona totoina.

O mea le lelei o le ituaiga e mafai ona faitauina:

  • mativa le lamala;
  • faapalepale faifaipea ma faigata tele (lea e manaʻomia ai le tausiga faaopoopo pe a tuua);
  • vaivai le faatumauina o fualaau aina suamalie i luga o le laau;
  • pupuʻu puupuu o fua (3-4 masina i le pusaaisa, 1-1.5 masina i totonu o le pulou);
  • le le lava o le mafaufau.

E faapefea ona toto se apu

Ina ia maua se seleselega lelei mai le apu i se taimi lata mai, e tatau ona e tausia le filifilia o se nofoaga mo le totoina o se laau ma le tuufaatasiga o le palapala.

O fea o le a sili ona tupu ai le apu, filifili se nofoaga mo le laau

Laʻau Apple - moliO le mea lea, pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi mo lona fausiaina, e tatau ona amanaia muamua lenei vaega.

E te iloa? O fua e eseese i le lanu e fuafua i luga o le aofaʻi o le malamalama i luga ia i latou. O lea la, o apu ma se itu lanu mumu e afua mai i apu, e tele lava i le paolo. Mo laau e ola tele i lalo o le la, o fua o le a lanu uma i le mumu lanumumu.

E le gata i lea, pe a ufitia se laau, e ono mafai ona faʻaititia le suka o le apu o apples ma nisi faʻaititia o fua. "O le Mamalu i Lē manumalo" e le fiafia foi i vai e le mautonu. O le mea lea, afai i totonu o lau togalaau e lolovaia, e tatau ona totō lenei ituaiga i le palapala ma le alavai poʻo le maualuga. E tatau foi ona e siakiina le maualuga o le vai, e le tatau ona sili atu nai lo le 2-2.5 m.

Filifiliga o le eleele mo apu o ituaiga "Mamalu ie manumalo"

Mo le totoina o le apu manogi ma eleele oneone ma le eletise le paleni (pH 5.6-6.0) e talafeagai. Afai e te fuafua e toto lenei fua i eleele oneone, ona mafai lea ona fai ma fesuisuiai masani.

O le polokalame o le totōina o tipu apu

O laau Apple "Glory to the Winners" e mafai ona totoina i le tautoulu ma le tautotogo, ma a uma ona filifilia se nofoaga e totō ai se laau, e tatau ona e auai i le filifiliga o laau maualuga. E tele mea e manaʻomia mo i latou: e tatau ona i ai le tele o aʻa ma ola, o se tui maso, o se paʻu mausali, ma le paʻu.

O le maualuga e manaʻomia o le seedling e 1.5 m. E tatau foi ona i ai ni lala. E sili atu ona lelei le filifilia o fualaau e lua-tausaga le matua-o le laau e tupu aʻe mai ia mea o le a amata ona fua mai muamua. Mai laau totō o loʻo totōina i le tautoulu, ua faʻaaoga uma laulaau. Na faʻamamaina foi le 90% o le laʻau i fualaau aina ma se meaʻai vaivai.

E masani lava e faʻatau faʻatau faʻatasi ma aʻa poʻo aʻa i fugalaau. O lau filifiliga o le a faʻalagolago i le vave e te fuafua e lafoai. Afai e le vave, e sili atu ona filifili le filifiliga i totonu o le ulo.

Ua saunia muamua le lua o le faʻaavanoa muamua - ia le itiiti ifo i le fitu aso ao lumanaʻi. Tausaga lelei: lautele ma le umi - 70 cm; loloto - 1 m (faʻalagolago i le umi o le aʻa). I le itu i saute e mafai ona e tuʻuina se laulau mo tausi fale o se laau talavou.

O le eleele lafulemu faʻatasi ai ma mea faʻaleʻeleʻele faʻasaina ua sasaaina i le pito i lalo o le lua, ma le pefu po o le humus e mafai foi ona faʻafefiloi. E sosoʻo malie le fatuina i le ogatotonu o le lua, faʻapipiʻi ma le lima aʻa ma ufiufi ile eleele, ia mautinoa o aʻa e le punou ma o le aʻa o le kesi e sili atu ile 5-7 cm mai le eleele.

E taua! Pe a totoina se apu mai se fagu, e le tatau ona faʻaumatia le potu. O le mea lea, o le a maua vave le aʻa i le avanoa.

Mafuʻe mama le eleele. O se laau o le laau toto faatoa totoina e tatau ona faʻafeinu e faʻaaoga e faʻatatau i se pakete vai. E mafai ona e faʻaogaina vao - vao, peʻa poʻo humus. Afai e tele ni laau e totoina, ole mamao ole va o laau e tatau ona le itiiti ifo i le 4 m, i le va o laina - 3 m.

E faʻapefea ona tausia se apu

O se laau talavou e oo i le tolu tausaga e manaʻomia ai le faʻafeinu ma faʻafefe masani i le aʻa o vao. O laau matutua ma malolosi atu o le a manaomia ai foi le tatalaina o le eleele, teuina, teuteuina, togafitia togafitiga mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Faʻasa

E ui lava o le "Mamalu i Tagata Maliliu" e faigofie ona faʻafefeina ai le faʻalauleʻaina o le paʻu, e taua le puipuia o le eleele mai le faʻamago. I le tausaga muamua, faʻafeinu le apu 3-4 taimi 30-40 lita i le kalama. I le taimi o le tau vevela, e tatau ona fafaga le laau i le 5-6 taimi i le vaitau, faʻaaoga 30-50 lita o le vai i le kalama. Ia mautinoa ia faʻamama le eleele:

  • ao fufulu;
  • ao le i faia ovaries;
  • 15-20 aso ao le i matua atoatoa.
E tatau ona taofi ia Aukuso e faʻatagaina ai le apu ia sauniuni mo le taumalulu ae le faʻaosoosoina ai fualaau aina.

Laʻei pito i luga ma le tausiga o le eleele

Ia tuputupu ae lelei le laau ma fua mai, o lona Manaomia le faʻasusuina masani. E mafai ona faʻaaogaina le fuālaʻau muamua i le ogatotonu o Me o le tausaga muamua o le ola (3 kilokalama o le ammonium nitrate / 1 lalaga; 5 kilokalama o le ammonium sulfate / 1 lalaga).

O le laei lona lua o loʻo faia i le ogatotonu o Iuni. Afai o le tausaga muamua e ola vave ai le fua o le fatu, ona o le tausaga e sosoo ai e tatau ona faia na o le tasi le fafagaina faaopoopo - i le amataga o Me. Le faʻaleleia o le fausiaina, o le faʻaofiina o le nitrogen e faʻaitiitia.

Laʻei pito i luga i le maika ma le masima masima o loʻo faia i togavao ma se loloto o le 40 cm i tafatafa o le lio. Faʻaaogā foʻi le fugalaʻau faʻapitoa ile fuga ma le pala.

Ina ia puipuia faʻamaʻi i le popofou, e tatau ona sosolo le apu. Togafitiga ma vailaau faʻasolosolo e faia i le taimi lava e uma ai le fuga (e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o le "Aktara" ma le "Horus"), i le vaitau o le paʻu ("Angio" ma le "Horus").

O le tausia o le palapala e aofia ai le tatalaina o le ogalaau i taimi uma (e tatau pe a uma ona faʻavaivai), aveese vao, eli le eleele aʻo leʻi amataina le malulu ma mulching ma humus, peat, compost.

Faʻavaeina o le Crown

O laau talavou e fausia le pale manaʻomia i tausaga taʻitasi. Ua maitauina o laau o le apu ma se paleni lelei e iloagofie mai i le vave ma le tele o fualaau aina, o le malosi o le malulu ma le tumau.

O le teuteu lelei o le teuteuina e maua ai le tele o fuataga. E mafai ona faia i le tautotogo po o le tautoulu. E taua foi le faia o le toe teuteuina o laau tuai.

O le teuteuga muamua e faia i le tausaga lona lua o le ola o le laau, aʻo lei amataina le vaitau tuputupu aʻe. O iinei e tatau ona matua faʻaeteete e le tipiina lala o fualaau aina.

Ia mautinoa e aveese le paka o le fatu - o le a le mafai ai e le laau ona ola vave vave ma o le a faaosofia ai le fausia o itu laau. I le tautotogo, o le tuputupu aʻe o le tausaga i luga o paranesi ua oti i le 1/3. O lālā pito i lalo, aemaise lava i latou o loʻo taatia i luga o le eleele, e mafai ona faʻatagaina le teuteuina. E manaʻomia foʻi le faʻafefe ese o le ovary ma fua.

Toe faʻaleleia o ituaiga o apu "Mamalu i Tagata Maliliu"

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia se apu poʻo le faʻasaoina o se ituaiga oti, e tatau i tagata fai togalaau mai lea taimi i lea taimi ona faʻaaogaina le toe gaosia o laau. O le laau Apple e fafagaina i ni auala se fa: fatu, tipiina, taina ma mata. Sei o tatou taumafai e faʻamaonia le faigofie ma sili atu ona faʻalavelave, e faʻamatalaina le faʻataʻitaʻiga mo vaega taʻitasi.

Fatu

Masalo o le sili ona faigata ma galue malosi le metotia o le fatu, aua o fatu e tatau ona eleelea i lima - e faʻafeiloaʻi le pollen mai le tasi laau i le isi. O le mea lea, o lenei faʻatinoga e faʻatinoina e le au faifaʻatasi. E le gata i lea, o lenei metotia e masani ona le aoga mai le taimi muamua.

Laʻau

E sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina o le apu o le apu, lea e mafai ona faʻaaogaina i le tele o fai togalaau. O le seleseleina o le seleselega na tupu ia Fepuari-Mati, aʻo leʻi amataina le suaina o vine, poʻo le autumn, pe a uma le vao. E seleseleina i le 18-20 cm. E aveeseina fualaau mai vaega maualalo.

Ua faʻamamaina foʻi le tele o laʻau. Pe a totoina, e le o ni mea mamafa e ufiufi ai ile eleele - e 2-3 cm. E masani ona faasūsūina fagaga ma mulimulu ma humus. I le taimi o le taumafanafana, e tatau ona latou ola i ni laʻau maualuluga e mafai ona gaosia i se nofoaga tumau.

Tuʻu

O le mauaina o le taoto e manaomia ai se laau talavou, lea aʻo lei totoina totoa. I le tautotogo, o lala na o le a paʻi pe taoto i luga o le eleele, ua faaputuputu i le eleele pe ua faaopoopoina le goutoma i le umi atoa. O pupu, lea e tatau ona tupu mai i le pulupulu, o le a tatau ona faʻaleleia le tele o taimi i le vaitau o le taumafanafana, ona tupu mai ai lea o aʻa ma aʻa i le tautoulu. O le tautotogo e sosoo ai, ua vavae ese ma totoina i eleele tatala i se nofoaga tumau.

Mo le mauaina o le taina o laau apu matutua, faaaoga le auala o le ea. O lenei auala e itiiti ifo le malosi o le galue nai lo isi. Ua atiaʻe, o loʻo ola lelei lala. I le mamao e 10 cm mai le pito i luga o le paranesi, ua vavae ese se paʻu o le 3 cm le lautele, poʻo ni mea faʻapitoa e le faʻaaogaina e faia i le taamilosaga atoa.

O lenei nofoaga e togafitia i fualaau faasaina e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa, mo se faataitaiga, "Kornevin". Ona afifi lea i le pulou ma le afifi palasitika. E mafai foi ona e faʻaaogaina se fagu paʻu uaua ma se faʻafefiloi eleele e lelei ona faʻapipiʻi i luga o le ata. I le tautoulu, o se fatu laau e aʻa ona aʻa ona tupu mai i le nofoaga ua faaleagaina, lea e tatau ona vavae ese mai le tina tina ma totoina i totonu o se uamea mo le taumalulu.

Faatasi ai ma mata

Pe a faʻapupulaina ma mata i luga o le paʻu o le rootstock i se naifi, ua faia se faʻasologa T-shaped. O pito o le paʻu ua liliu i itu seia oʻo ina faʻaalia le fafie. O le vaega na vavae ese mai i le seleselega varietal cuttingsal ua tuʻuina i totonu o le faʻailoga, lea o loʻo i ai le fatugaʻo ma se vaega o le paʻu ma se petiole 1.5 cm le umi. O vaega ua pipiʻu o le paʻu o loʻo mamafa malosi i le faʻapipiʻiina o le paʻu ma amataina i se mimi susu. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tatala le fatugao.

O lenei faiga e sili ona lelei. i le taeao po o le afiafi i le tau malulu. Lua vaiaso mulimuli ane, siaki pe na maua e le mata. Afai e fou ma lanumeamata i lanu, ona manuia lea o le taualumaga.

Apple apple "Mamalu ie Maliliu": sauniuniga mo le taumalulu

E ui lava o le apu o lenei ituaiga e aofia ai laau malulu, e tatau ona saunia mo le taumalulu. Muamua, o le eleele e mulimulu i totonu o le lio latalata. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a solofanua humus (5 cm) poʻo le peat.

E le gata i lea, o le paʻu o laau, aemaise lava o talavou (e oo i le 5 tausaga), e tatau ona puipuia mai i meaʻai ma faʻamaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina laʻau mama, upega faʻapitoa, lala paranesi, ma isi mea e tuʻuina i le susu ma le ea.

Afai e te pulea le totoina o le apu, "Glory to the Victors", mulimuli i fautuaga uma mo le totoina ma le tausiga, o le a faafiafiaina oe mo le tele o tausaga faatasi ai ma le mauaina o fua lelei o apu manogi suamalie. O ona fua e talafeagai e le gata i se foliga fou, ae faapena foi i le faiga ua gaosia - i le ituaiga o masi, compote, juice, jam.