Faatoaga faatoaga

Aurora ituaiga uliuli o moa

I totonu o le eletise o meaola moa, e tele ituaiga o moa, e ese mai i le faʻaaogaina, lanu, mea faʻale-faavae ma fafo, uiga gaosi ma isi mea. I le tusiga tatou te fia faʻalauiloaina oe i se tasi oi latou - Aurora Blue. O le a matou taʻuina pe faʻapefea ona foliga mai lenei manulele ma mea e tatau ai mo lona faʻaleleia lelei.

Tala faasolopito

E uiga i le auala na maua mai ai le ituaiga (pe o le ituaiga vaega), i aso nei o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga. O lenei mea ua lauiloa o le galuega a tagata Faʻalapotopotoga Rusia, tagata faigaluega o le All-Russian Research Institute of Genetics ma le Fausiaina o Meaola Faʻasao (VNIIGRZH). Vasega Australorp uliuli ma le motley color Aua o le pulou na filifilia Australorp. Sa faia e le au saienitisi se sini tulaga ese - ia aumaia se moa faalava. Peitai, o le taunuuga o le faʻasolosolo faʻatasi ma le lelei o gaosia o fuamoa ma uluai foliga vaaialea e mafai ai ona tuʻuina atu i fuamoa e lua ma teuteu teuteu. Vaevaega Aurora Blue I le lona lua o augatupulaga, o le lanu o le Aurora e vaeluaina - maua ai ni moa lanu moana, paʻepaʻei ma le uliuli.

E te iloa? O tuaa o moa a le aiga na avea ma o latou aiga Faletupe vao o nonofo i Asia. O le molimau talu ai nei ua mafua ai le mafuaaga e talitonu ai o manulele na faʻatau fale pe a ma le 6-8 afe tausaga i le teritori o Asia i Saute ma Saina.

Faʻamatalaga

O se taunuuga o le gaosia o le gaioiga i le fausiaina o le Aurora, moa felaʻuaʻi ma le lelei o le gaosiga o meaola, o mea manogi matagofie ma eleelea, lea e faigofie ona tulaʻi i fafo atu o isi ituaiga, na aliali mai.

Foliga vaaia ma tino

O manulele o le Aurora ituaiga o ituaiga o loʻo i ai se tino o se faʻatulagaga e faifaʻatasi. O latou tino e tutusa. O le henchas ei ai ni ulu laiti, o loʻo i luga o ala i totonu o le mafiafia ma pupuʻu. O ulu tetele e tele ulu. O tamaʻitaʻi uma o loʻo i ai se selu i le foliga o se lau lanu mumu mumu. O mata o nei moa e tele, lanu po o moli. O le gutu ole laititi e laʻititi. I le lanu, e o gatasi ma paʻu - i le lanumoana lanumoana.

O nei moa ma roosters e foliga matagofie tele - o la latou laumei e lanumoana ma e sili atu le pogisa. O fulufulu o le fafine o loʻo valiina lava. Ma o tane, o tua, apaʻau, ma mane e sili atu ona pogisa nai lo le lanu faavae.

E taua! O le lanu uliuli lanumoana o le paʻu i poula aurora e taʻu mai ai se manulele o le manulele poʻo se fale le lelei.

Uiga

O lenei ituaiga e le mafai ona taʻua i manulele e iai se uiga faigofie. E faʻamalamalamaina i le fefe, lapatai, ma le le vavaeeseina. E masani ona aloese tagata mai o latou matai. Ae peitai, o manulele e malolosi, fiailoa ma faauo. O feeseeseaiga i totonu o latou alalafaga e seasea lava. E mafai ona faigofie ona tausia i ituaiga eseese - e oo lava i tane e fegalegaleai ma isi ituaiga o taʻavale.

Hatching lagona

Aurora hen breeds e iloga i ni atinaʻe e faʻaleleia lelei.

O faʻasalaga e faʻatau pe faʻateleina i totonu o se mea faʻapipiʻi.

Gaioiga

O le gaosiga o manu feʻai aurora o loʻo fuafua muamua e ala i se faailo o le gaosia o fuamoa.

E taua! E taua le matauina o le tele o mea e mafai ona aʻafia ai le gaosia o fuamoa o moa, e pei o le matua, faʻasologa o mea e aofia ai, e aofia ai le lelei o moli, meaʻai, vaitau. O le ausia o le maualuga o le gaosiga o gaosiga a Aurora e mafai ona mafai pe afai latou te tuʻuina atu tulaga manaʻomia uma.

Ola mama moa ma le moa

O moa uma ma moa o le ituaiga o Aurora ei ai se tino vaʻavaʻa, ae le o se tino malosi. Le mamafa o le mamafa o roosters - 2.5-3 kg, hen - 2-2.5 kg.

Lafoaia o fuamoa ma le fuaina o fuamoa

Ave fuamoa fuamoa e amata ona oʻo atu ia i latou 4 masina. Na maitauina o le vave ona malosi e faalagolago tele i le taimi o le tausaga na fanau mai ai le moa. O le mea lea, i luma o isi, o manulele na fananau mai ia Fepuari e oo i Mati e amata ona faanatinati. E mafua ona o le umi o le ao.

O le pito i luga o le fuamoa o loʻo vaaia i manulele e tasi le tausaga. I tausaga mulimuli ane, o lenei fuainumera ua faaitiitia e 15-20% i tausaga taʻitasi. O le averesi taʻitasi o le gaosiga o tausaga taʻitasi - 200-220 fuamoa lapoa e 55-58 g taʻitasi. I le avea ai o se tulafono, o latou laumei e papaʻe.

O nei fuamoa fuamoa e manatu lelei. Afai e faʻatusatusa i moa gafa e sili ona lelei, e mafai ona latou gaosia i le 370 fuamoa i le tausaga. O le mea lea, o leggings e taua o le leggorn leggorn, o lona sui i le 1970 na ia setiina se talafaamaumau o le lalolagi, ma faamaumau ai faamaumauga e 371.

O le maualuga o le fuamoa ma le matagofie o foliga vaaia e iloga e le lakenfelder, bielefelder, barnevelder, araucana, paʻu siliva, legbar, maran.

Meaʻai

Ina ia faʻateleina le gaosiga o le manulele, e tatau ona fausia ni fale maualuga mo ia ma faia ai meaai lelei. Fafagaina e tatau ona faia faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi, pe a fai o le aso e savavali ma felelei ai manulele. Afai e le mafai ona savali, ole fafagaina lea e tatau ona faia faatolu i le aso. Chickens fafaga 3-4 taimi i le aso.

E mafai ona faia le meaai faatauina meaaii le faaopoopoina o fatu, mutia ma fualaau faisua. Po o le tapunuina foi o meaai ia i latou lava, faia o se "masimusu susu".

O le fafaga faʻatele o se faʻafefiloi o auala eseese (fatu, legumes, suauu, vaomago, vitamini ma minerale) talafeagai mo le fafagaina o manu ma manulele. E faʻamamaina, faʻamamaina ma filifilia e tusa ai ma nisi o fualaʻau.

Sei o tatou iloiloina auiliiliga pe faapefea ona saʻo le lisiina o manulele, e faalagolago i vaitau eseese o lona olaga.

Poula

I le amataga o le atinaʻega, ua maua ai moa ni mash, lea e aofia ai:

  • lanu;
  • fuamoa;
  • vela.

Lisi laumua, fualaau faisua, faʻafefete e faʻapipiʻi i moa faiva. I taumafa a tagata matutua latou te faasee atu i le lua tausaga.

Palu matutua

O se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo le aso e tasi mo se tagata matutua matua o le vaega o Aurora e mafai ona foliga faapenei:

  • saito (ma le autu o saito) - 60-65 g i le taumafanafana, 70-75 g i le taumalulu;
  • lala - 20-25 g;
  • fualaau faisua - 100 g;
  • iʻa falaoa, penisina - 5 g;
  • masima - 1 g.

E iai foʻi fautuaga mo lenei mea. eggplant egg menu:

  • saito (saito, karite, oats, saito) - 120 g;
  • mash - 30 g;
  • kuka pateta - 100 g;
  • penisina, masima, fasi ivi, lefete - 2 g.

O le mea lea, o gaʻo o le elemene taua lea i le meaʻai o moa a le aiga.

E taua! E tatau ona matua usitai i fautuaga i le tele o fafaga. Faʻasusu pe faʻafefeteina manu e atiina ae faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Fafaga mo le taumalulu e seleseleina muamua. O fualaau aina, fuakini, zuciniini, kapisi, vao mamago, keke mai le sunflower ma le karite e manaomia. Mo le taua o mea taumafa, o le fua o aso masani o fafaga e tatau ona aofia ai le 15 g o palatini, 4 g o le gaʻo ma le 50 g o gaʻo.

Talu mai le moa pe a mavae sina taimi, o le a faʻanoanoa ai meaai, o le lisi e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi.

E taua foi le aua nei galo lena mea manulele manaomia vai. O pou e mafatia i le tele o le suavai o le a faʻaitiitia ai le gaosiga. O le mea lea, i totonu o le moa moa ma luga o le tamoe, e tatau ona faapipiiina ava, lea e masani ona maua e manulele. E tatau ona sui le vai i aso uma.

I le taimi o le moliaga

I le taimi o le moliaga, lea, e pei o se tulafono, e tupu ia Oketopa-Novema, o le a faʻaitiitia le gaosiga o taumafa i moa, talu ai o taumafaiga uma a le okeni e alu e totoina se fugalaau fou. I le taimi nei o le manulele manaʻomia le tele o polotinio le mea lea, e tele meaʻai e aofia ai protein e tatau ona aofia i totonu o le fafaga. Atonu o se masa e faʻavae i luga o le fala o manu, meaʻai susu (cheese cheese, yogurt). O vaega taua foi o le lisi autu o fualaau faisua ua kuka, penisina, supple supplements, supple supplements of supplements. I le leai o se avanoa e savali ai le manulele, e tatau ona i ai i le taumafataga o le oneone, palapala.

Faiga Faʻapitoa

O sui o le ituaiga o Aurora e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa - e tutusa lava fautuaga e aofia ai ma isi ituaiga o fua o fuamoa.

I le moa ma le savaliga

O nei moa e mafai ona faigofie ona ola i totonu o le moa moa, e ui i lea, ae tumau pea le vevela mafanafana i le itulagi o + 23-25 ​​° C, o le a sili atu le maualuga o la latou gaosiga. I le taumalulu, o le vevela i totonu o le potu mo moa e le tatau ona paʻu ifo ile 15 ° C.

O le moa moa e tatau ona vaʻaia - a itiiti ifo ma le 2-3 hens e tatau ona paʻu ile 1 sikuea mita. m sikuea. Sui o lenei ituaiga alofa e ola i luga o le tele-level perches.

Aoao pe faapefea ona filifili se moa sauniuni saunia, faʻapea foi ma le faia tutoʻatasi ma faʻapalapala se fale mo moa.

O le potu e tatau ona ola ai moa mama ma mago. O le maualuga o le faʻamalu ma palapala o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosia o fuamoa ma le atinaʻe o faʻamaʻi i manu felelei. Ole taofiofi o le pest e tatau ona faia i taimi uma ma e tatau ona faia tui puipui ile manua masani.

E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tasi i le falemoa faamalama mo le avanoa i le ea fou ma le ao. Afai e leai ni faamalama, ona tatau loa lea ona faʻapipiʻi le potu i le lelei o le faʻaleleia o le tino. O le umi o le ao mo le gaosiga o fuamoa i totonu o le tausaga e tatau ona tausia i le 16 itula, o lea la i le taumalulu e tatau ona setiina malamalama faʻalauiloa faaopoopo. I le taimi o le molimauina, e tatau ona faʻaitiitia le aso malamalama.

O le coop e tatau ona faʻapipiʻiina i ni manoa. I totonu o le tasi faʻaologa e ono faʻaaogaina ai hens. E manaʻomia foʻi uiga masani - fafaga ma meainu. Fafagaina o meaʻai e tatau ona faʻatulagaina mai le faʻaiʻuga o le 10-15 cm i le tagata lava ia. E tatau i vaiinu ona iai 5-6 lita vai.

Tuu le fola paluga o vaovao, vaovao, otaota poʻo isi mea. I le taumalulu, i ni tulaga e le faʻavevela, e tatau ona tumu i se laulau o le itiiti ifo ma le 50 cm.

E mafai ona faʻaleleia le ola o manulele ma faʻafaigofie ona faʻaleleia nofoaga ma fale.

Soo se taimi lava e mafai ai, e tatau ai ona faaauupegaina aviary mo manulele savali. E tatau foi ona vateatea - i le fua o le le itiiti ifo ma le 1 sikuea. m i le 1 hen. O le aviary e tatau ona i lalo o laau, ufiufi i upega, ma iai foi se malutaga e mafai ona lafi ai manulele i le tulaga leaga. Nofoaga mo le savaliga e tatau ona tuʻuina i fafaga ma fafaga.

E mafai ona tupu i totonu o cages

I le taimi nei, o le tele o faatoaga o manufasi e sili ona fiafia i mea o le moa. E ui lava na iloa e Europa lenei auala o le faʻapipiʻiina o laumei agaleaga ma tuulafoaiina o ia. E mafai ona faʻaaoga lenei metotia i togalaau aina. Peitai, e fautuaina e na o le tausia o se numera tele o lafumanu, aua e taugata tele. E le gata i lea, pe a taofi i totonu o le totoa o sela, o le a latou faʻaitiitia le faʻamaonia o fua. I totonu o le tasi fale puipui e mafai ona i ai le 5-7 tagata taitoatasi. E le gata i lea, o manu felelei i luga o lenei auala e maualalo le malosi o le tino, talu ai latou te maua sina ea fou, susulu o le la ma sina gaioiga itiiti.

E te iloa? O ata o moa na maua i le tuugamau o Tutankhamen, atonu na fau pe a ma le 1350 TLM. I Aikupito, na mafai e tagata suʻesuʻe i mea anamua ona faʻanoanoa mea na totoe o moa, lea e taʻi 685-525 tausaga. TLM

Faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o Aurora

E iai foʻi aʻu Aurora. E tasi le isi moa i le 7 masina na fia nofo i luga o le faamoega. Faasaina. Ia Ianuari, na ia toe amata, i le taimi nei e 17 a latou moa o loo tamoe, e ui lava o nisi o le incubator. Le tina lelei, e toʻafilemu, e mafai ai ona e faia soo se togafiti. Ma o le matuamoa na nafa: mo le 21 aso na ou nofo ai i luga o le faamoega e naʻo le 3 taimi, ae ou te manatu atonu ona o le potu e le mafanafana, sa ou fefe e faʻaliliu fua. Ma o latou faanatinati, i Ianuari o laʻu fuamoa o fualaau e 24.4 fuamoa i le hen. Ae o le fuamoa o le a sili atu lona telē. Nest amata i le 5.5 masina. Ou te fiafia foi i la latou ulu lanu matagofie ma se lanu uli, e manaia tele.
Iulia
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=7034.msg409277#msg409277

I le tulaga lautele, o moa e matua lalelei ma lalelei. O laʻu 4 Auror o loʻo i ai se laupepa lapopoa tutusa. Ma o le tasi i le isi e sili atu pe itiiti foi i le ituaiga lava e tasi, o se tagata e sili atu ona malosi i le tino, o se tasi e pulapula, e lua isi lanu paʻepaʻe, lua paler. I luga o vae, e lua foi, e iai la latou lanu vali lanu, e lanu-lanu, ma e lua e paʻu. E ala i le lanu, ua vaeluaina ma maua uma le susulu.
Irina UT
//fermer.ru/comment/1074848493#comment-1074848493

O le mea lea, o moa a le Aurora e tatau ona filifilia e i latou o loʻo suʻe manulele e maua lelei a latou gaioiga, o foliga vaaia lelei, ma tausiga le lelei. Aurora Blue e puipuia i le malulu ma o loʻo faʻaalia e ala i faʻataʻitaʻiga lelei o faʻatinoga. Pe a fatuina ni tulaga talafeagai mo manu felelei i totonu o le moa moa, faapea foi ma le sao lelei, e faigofie ona maua le gaosiga o fuamoa i tausaga taʻitasi mai papa taʻitasi i le aofaiga o le 16-18 fuamoa i le masina.