Fualaau aina

Delicious and fruitful Belmondo potatoes: fualaau eseese, uiga ma ata

O le ituaiga pateta "Belmondo" ("Belmond") na atiina ae e tagata Siamani, o le pateta ua tuufaatasia uma uiga lelei lelei, o se ituaiga o le tupulaga fou ma o loo tofotofoina i le teritori o le Rusia.

Na ia faamaonia o ia lava o se ituaiga, e mafai ona fetuunai i soo se tuutuuga e aunoa ma le toesea o le tofo ma gaosia.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, o le a e masani lelei i ona uiga, ia iloa mea o faʻamaʻi e mafai ona aʻafia.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaBelmond
Tulaga lautelelaulau vave laulau, o se tasi o ituaiga o Europa sili ona lelei
Gestation period70-80 aso
Manatua Pule14-16%
Masima o fai pisinisi100-125 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao12-16 vaega
Tuuina atu450-800 c / ha
Quality Consumersili le tofo, vaivai le lalelei
Faanatinati97%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se palapala ma le tau
Faʻafitauli faʻamaʻimaualuga le faʻamalosi i le rhizoctonia, eleelea uliuli, mumu paʻu ma tumutumu, lapisi ma lanu uli
Vaega o le tuputupu aefaiga faʻapisinisi faʻapisinisi
FaʻatonuSiamani Alliance Alliance Solagro

O le patato "Belmondo" ua taʻua o se ituaiga vave vave, o le vaitaimi mai le aliali mai o le tele o tanu i le matua matua faʻataʻitaʻi mai le 70 i le 80 aso. E pei o le tele o ituaiga o pateta o le "Belmondo" ei ai lona tulaga masani, e sau muamua nai lo le tomai.

Faitau pe faapefea ona ola vave i le pateta iinei.

Fesoasoani Tomai faʻapitoa - o le pateta ua oʻo i lona pito sili ona lelei ma o loʻo i ai se paʻu mafiafia, mausali. Tulaga faʻapitoa - o le pateta e tutusa lona lapopoa, o le paʻu - faʻalaumalie, palasi, o loʻo paʻu i tua. Ae ui i lea, o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaalia ai le matua matua.

O le "Belmondo" e tusa ai ma le komisi asiasi o loʻo i ai le foliga o le lapotopoto, o le fuataga laititi e tusa ma le 9 cm le lautele, o le mamafa e tusa ma le 120 grams. O le peela e samasama, malosi, lamolemole, mata laiti, papaʻu (luga).

E mafai ona e faʻatusatusa le tele o tubers ma le masini o meaʻai o le potato potato Belmondo ma isi ituaiga e faʻaaoga ai le laulau i lalo:

Igoa tulagaFaʻamaumauga a Starch (%)Toto mamafa (gr)
Belmondo14-16100-125
Tiana11-15110-120
Tuscany12-1490-125
Tatala14-1695-115
Santana13-17100-170
Nevsky10-1290-130
Ramos13-16100-150
Lapot13-16100-160

O le i ai o mata papaʻu i le pateta e sili ona faafaigofie ai le teuina, fufuluina, faamamaina ma isi gaioiga. Belmondo e iloga i se lanu samasama samasama o le tino. O le malosi o le malo i lenei ituaiga - e tusa ma le 16%, o se averesi. E le faʻamamaina masini fufulu ona o latou maualalo le maualuga o le malo.

O fualaau o le ituaiga o potato potato a Belmondo o uiga taua nei:

  • O Bush e tupu maualuga, salalau.
  • O laulaau e vaʻaia, masani mo pateta i foliga, o le lanumeamata lanumeamata i le lanu, faʻafefeteina i le fausaga, leai se pala, agavaʻa o le pito e vaivai.
  • Fugalaau e masani ona sau ma se lanu mumu po o le lanu violē.

Tau o le tau o le totoina

O atunuʻega suʻesuʻega i le teritori o Tula, Vladimir e sili ona lelei. E tusa ai ma le tagata gaosi oloa, tulaʻi i le Rusia, Malo i Europa ma isi atunuu e faatagaina.

Tuuina atu

O le "Belmondo" e maua mai ai le lelei tele, e tusa ma le 80 tone i le 1 ha, faʻaitiitia i se faʻaitiiti pe sili atu le faʻatonuga e faalagolago ile itulagi. O le ituaiga e toetoe lava a tutusa i le tele o fatu, o se vaega itiiti o fualaau laiti ma aʻa tetele. E tele laau e tupu mai i se tasi laau.

I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia le fua o le seleselega ma le numera o fatu i totonu o se vao i isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Le numera o fatu i totonu o vao (pc)
Belmondo450-8007-9
Gaumalie350-40012-14
Ladoshkae oʻo atu i le 4505-9
Blue Danube350-4008-12
Lileae oo atu i le 6708-15
Tiras210-4609-12
Colombo220-420e oʻo i le 12
Santae oʻo atu i le 570e oo i le 20

Talosaga

Belmondo o se laulau e eseese. Fuafuaina mo le taumafa.

Potatoes e tele meaʻai (vitamini C, B, potassium, phosphorus, protein, ma isi mea), o loʻo faʻaaogaina mo mea faʻapitoa, faʻamatalaga faafomaʻi - faasaga i le edema, o le tino, ma le puipuia o le faateleina o le mamafa.

O le lanu samasama lanu e aofia ai le tele o carotene - o se vailaʻau oona e faʻaalia ai se galuega faʻamamaina i le tino.

E le fautuaina e taumafa lanu meamata pe totogo, aʻa vaivai, e tele taimi e sili atu ai ona iai mea oona - o meaʻai nai lo fatu maloloina lelei, lafo ese ia ituaiga tubers pe tipi ese le paʻu i le mafiafia.

Tatau

"Belmondo", o le faamasinoina e iloiloga, o se tofo lelei. O ituaiga o pateta samasama ua manatu e sili ona manaia. Faailoga lelei le tofo o pateta pateta, kuka kuka - masini. E le fufuluina le pala, e lelei tele mo le faia o salati, soup, aua e le talafeagai lelei le faia o paluga pateta. E talafeagai mo le fagaina ma le kukaina atoatoa. Faʻasusu lelei.

O le auala e sili ona lelei e ai ai o le 'ai i totonu o le umu poʻo totonu o malala i totonu o le pele, o le kuka "i le toniga" e laveaiina ai foi le tele o vitamini.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻafitauli:

  • Faʻaitiitia le teteʻe i le HIV.
  • Faʻafefeteina lau laʻau.
  • Manatu i le faʻafefe ma le lamala.
  • E manaomia se ituaiga eleele lelei.

Mama:

  • maualuga fua;
  • le vave le atinaʻe o fatu;
  • fetuunaiga i le tele;
  • maualuga uiga lelei;
  • e le pa'ū;
  • e le faʻapogisa pe a kuka;
  • maualuga pasene o teteʻe atu i le tele o faʻamaʻi.

Atunuʻu o faʻatoʻaga, tausaga o le resitara

O le ituaiga e fafagaina e fomaʻi Siamani; O le Resitala a le Malo o le Rusia, e le o aofia ai, ae o suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faʻatautaia e le au Siamani ma Rusia saienitisi, o le taunuuga e lelei i le toetoe o itu uma.

Ata

I lalo lalo matou te ofoina atu ia te oe se faletupe laitiiti ma Belmondo potatoes:

Vaega o le tuputupu ae ma le teuina

E tatau ona saunia le eleele saʻo mo pateta. Mai le tau o le tautoulu, e tatau ona eli i luga, ave ese aʻa o vao vevela, faʻaaoga fugalaʻau o loʻo i ai le potassium ma faʻamalama, ma o loʻo faʻapipiʻiina mea faaopoopo i le i ai o laau i le palapala, ma e manaʻomia foi vailaau e tineia ai manu.

E faʻafefea ona fafagaina paluga, o afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaʻau, pe faʻapefea ona fai saʻo pe a totoina, faitau tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

E tatau ona eli i luga le togalaau. E fiafia Belmondo e alu i le loloto, o lona uiga o le eleele e tatau ona matala i le loloto e mafai ai. Faʻamasinoga e amata ia Aperila, faaiuina i le faaiuga o Me. Aua le totoina pateta i le maualalo o le vevela.

E lelei le faʻaaoga o le calcium nitrate e fai ai ni tubers malolosi e mafai ona umi le teuina, e tatau ona faʻaaoga i le aʻa. "Belmondo" e tele aʻafiaga o aʻa, o le mea lea o le mamao i le va o laau e tatau ona silia ma le 20 cm.

E leai se mea e tatau ona taofi ai le vave ma le vaeluaga o ituaiga o laau i le eleele, o le mea lea e tatau ona aveese Belmondo i le taimi. O isi togavao o se ituaiga e le ese mai isi ituaiga autu - veleina, tafe, faʻamaʻapeʻa, faʻasusu, faʻafeinu, mulutuli.

E faʻapefea ona toto pateta e aunoa ma le mauga ma le veleina, faitau iinei.

"Belmondo" e le tupu aʻe ma se toʻese tasi e aveese. E manaʻomia lou teuina i se vevela tumau - mai i le 1 i le 4 tikeri i luga o zero. O le potu e tatau ona pogisa ma malulu.

E faʻapefea ona teuina ia pateta i le taumalulu, i luga o le faletusi, i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa ma togi, faitau mea faaopoopo. Ma e uiga foi i le taimi, vevela ma faafitauli na feagai i le taimi o le teuina.

Maʻi ma faʻamaʻi

E i ai le maualuga o le tetee atu i le paʻu o le paʻu, o le uliuli, o le uliuli, le rhizoctonia, le paʻu, laʻau ma le pulumu pulumu.

Faitau foi e uiga i faamaʻi masani o Solanaceae e pei o Alternaria, Fusarium, Verticillis, Cancer.

O lenei vaega laiti o pateta e manaomia ai le puipuia o togafitiga, e fai ma faataitaiga, faasaga i le Colorado potato beetle.

Faitau i tusiga o la matou 'upega tafaʻilagi o togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻasolosolo o loʻo i ai e tau ai tagata matutua ma aʻafia.

E le talafeagai le totoina o pateta i autafa o tamato ma apu - o latou meaola faalafua, ma i se tulaga lautele, o Belmondo i luga o suega na faaalia ai ni taunuuga lelei.

E tele auala matagofie e toto ai pateta. I itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faamasani i tekinolosi a Dutch, aʻoaʻo mea uma e uiga i le ola i lalo o vaomago, mai fatu, pusa, paʻu ma taga.

Faitau foi e uiga i auala e liliu ai le totoina o pateta i totonu o se pisinisi lelei.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i ituaiga eseese o pateta e eseese o latou uiga:

Taeaga tuaiLaititi vaveVaitausaga
VeʻaGingerbread ManLe lapoa
MozartTaleTuscany
SifraIlinskyYanka
DolphinLugovskoyLilac fog
CraneSantaTatala
RognedaIvan da ShuraDesiree
LasockColomboSantana
AuroraFaʻaaliaAfaSkarbFaʻafouinaAlvarMagicianKroneBreeze