Lafumanu

Auala e togafitia ai le fiva i povi

O povi i luga o le faatoaga, e pei o isi meaola i totonu o le aiga, e mafai ona pagatia mai faʻamaʻi eseese.

Ina ia pulea i latou, e tatau ona valaau se fomai manu, ae o se faifaatoaga e mafai ona taofia le atinaeina o le faamaʻi ia te ia lava e ala i le faia o nisi puipuiga.

O le a lenei maʻi

O lelazioz o se siama masani o manu i povi. I upu faigofie, o laumei a povi ma le pene e aafia ai le pathogen o le puluvaga, lea i le tulaga sili ona leaga e ono taofia tumau ai le manu o le vaai.

E te iloa? E sili atu i le 8 afe tausaga talu ai le gaosia e le tama o povi.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa

Laupapa o tamaʻi povi (laʻititi laiti) e mafua ai lelaziosis i povi. E pei foi o isi meaola, ua vaevaeina i ni ituaiga mea matautia e mafua ai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi:

  1. Thelazia rhodesi - faʻapitoa i le fomaʻi. Sisi: o le umi o le tane e 10 mm, o le lautele e 0.45 mm, o le fafine e mafai ona oʻo i le 21 mm le uumi ma 0.50 le lautele. O le lanu o le tino e ese mai le lanu samasama i le enaena, o le cuticle e televave le mamafa ma e laitiiti foi le pala. O le pito i luga e 0.49 mm le umi, ia i ai se ufifatafata lautele ma ufiufi ulu e aunoa ma ni pulu.
  2. Lelazia gulosa - o le parasite ua faʻapipiʻiina i se pusa lapoa tele e pei o se pesini. O le tele o le tane e 9.1 mm le umi, 0.53 mm lautele. O le tamaitai e 16 mm le umi, 0.60 mm le lautele.
  3. Thelazia skrjabini - e ese mai isi ituaiga meaola e ala i se puluʻu tautala tautala ma puʻupuʻu pupuu. E leai se mea e le o iai i le itu o le cuticle. O le umi o le tane e 9 mm, o tamaitai 19 mm.

O lelazioz povi e mafai ona mafua ai soʻo se tasi o nei anufe, i mataupu pito i sili ona maualuga i le taʻaloga o le conjunctival e mafai e nisi vaega ona faʻateleina i le taimi e tasi.

Mo faʻamaʻi pipisi o le lafu e aofia ai le cysticercosis.

Fesoasoani mo le atinae o fesoasoani

O le faʻamaʻi ma le teleiasisi e tupu pe a uma le osofaʻiga o lago na fuʻe i le paʻu paʻu o le pito i totonu o le mata po o le lanu o le povi. Ole afaina o le teleiasias lele i luga o le siama o le lele muamua i luga o le paʻu, ona sosoo ai lea ma luga o mata, lea latou te atiina ae ai i le matua. O le faagasologa e tusa ma le 3-6 vaiaso. O le umi o le olaga o nematodes o se tausaga. I le povi o mata, latou te ola filemu i le taumalulu.

Fuafuaga auʻiliʻili mo tamaʻi mamoe:

Punavai o faʻamaʻi

O le afaina o lafumanu e tupu i nofoaga eseese, i se tulaga e le masani ai - i faleoloa. O le lele o lafu povi e amata i le amataga o Me ma tumau seia oʻo i le tautoulu, i le taimi mafanafana o le savali o povi.

O faʻamaʻi masani o povi o: ketosis, leukemia, vae ma le gutu o le gutu, le taʻavale.

Faailoga

O se povi ua pisia o loʻo i ai ni vaega se tolu o le atinaʻe tiga, lea e faʻaalia mai e ala i ni faʻamaoniga faapitoa o le falemaʻi:

  • Vaega 1 - faʻatautaia faʻasolosolo faʻaalia; itiiti mea leaga e mafai ona maitauina i luga o le mata o le mata, o le meaola e aloese mai le malamalama i soo se auala, o ona mata e matua suavai;
  • Vaega 2 - pe a mavae ni nai aso mai mata ua afaina, faatasi ai ma le au, o le mea e tu ai le pus, e amata ona aveese mai (suamalie-mucous); i luga o laumata e mafai ona e maitauina le mumu ma le fulafula, o nisi taimi o le povi e le mafai ona pupula ona mata;
  • Vaega 3 - o le mai i luga o le kiona, o le a le mafiafia, ona toe vaivai ai lea; o mata e matua toto, o le a matua faaitiitia le faaaliga, o le povi e le mafai ona pupula mata; o le lautele o le inisua o le totoga ua faaalia - o le povi ua le fiafia, ua matua leai lava sona manao ma gaosia; ua i ai le faateleina o le vevela o le tino i le 1-2 ° C.

Faʻailoga

O le faʻamaoniga e tupu pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga a le vailaʻau i luga o le faavae o faʻamatalaga o le epizootology, faʻamaonia o faailoga o le falemaʻi, faʻapea foʻi ma taunuuga o suʻesuʻega suʻesuʻega (suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe (suʻesuʻega o le lacrimal fluid poʻo le faʻamalosi o le mata o le mata).

E taua! O le tagata poto faapitoa e tatau foi ona vavalalata i le va o le fiva ma le rhinotracheitis, o le siama siama, o le ketotoconjunctivitis, hypovitaminosis A, ma le conjunctivitis.

Suiga faʻaleaga

O le faamai o loo faamatalaina e:

  • le i ai o conjunctivitis, keratitis;
  • faaleagaina le tioata;
  • uila o le kiona, o foliga mai o maʻi pipili.

Purulent conjunctivitis i povi

Togafitiga o povi mamai

Faʻalagolago i le mamafa o le kosi o le togafitiga o le fomai manu, o le fomaʻi e faatonuina ai se togafitiga faapitoa, e aofia ai vailaʻau faʻasaina ma anti-bacterium o se gaioiga lautele o gaioiga, faleopathy, immunomodulators, faʻafefeteina faʻafefete poʻo mea manogi.

Antibiotics

O taunuuga lelei i togafitiga o fiva e faʻaalia i macrolide antibiotic, lea e tatau ona tuʻuina i aso taitasi i totonu o le lua o le kesi faʻatasi, i totonu ole 5 aso. O le taatele o nei mea o le Azithromycin. Tausaga mo povi - 0.9-1.1 g.

E taua! I uluai faʻaaliga o fiva, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi le fomai manu, e le o faʻatali mo le atinaʻeina o isi laasaga.

Anthelmintic ma antiparasitic fualaau faasaina

Mo le faʻamaeʻaina atoa o le faʻamaʻi ma le puipuia o le atinaʻeina o helminth i le vaega o totoe o le faitau aofaʻi o tagata, o togafitiga faʻapitoa o togafitiga e faʻataunuʻuina i le faitau aofaʻi o tagata. Faʻaaogaina fualaau ma vailaʻau:

  • Ivomek - e tasi le taimi, 1 ml o le fualaau faasaina i le 50 kilokalama o le tagata;
  • Levamisole - tasi, 0,0075 g i le 1 kg;
  • Rivertin - 2 aso, 0.2 g i le 1 kg;
  • Fascoverm - tasi, 0,005 g i le 1 kg;
  • O le solution ditrazina-citrate (25%) e tui i lalo, pe luasefulu ma le lua pe a uma le 24 itula. Tosaga - 0,016 g i le 1 kg o le mamafa.

Ina ia malamalama i le lelei o se lafumanu, e tatau ona faia se iloiloga o manu.

Laʻau, suauu

O se vaega taua i le vave ona toe faʻaleleia o loʻo faia i le mulumuluga faaopoopo ma fofo faʻapitoa ma faʻafefe:

  1. O se vaifofo o le iodine ma le iodide. Metotia o sauniuniga: Faʻasusu 1 g o iodine tioata ma le 1.5 g o le iodide o le potassium i lita e lua o le vai faamama. Ole fufuluina o mata e afaina ile tolu taimi i le aso ma se tui tipitipi. O le tafe mo le fufulu taitasi e tusa ma le 75 ml.
  2. Boric acid solution (3%). O puipui o le mata o le mata ma le vaega o le pito i totonu o mata e soloia i le susu o swabs cotton. O le togafitiga e toe faalua 3 aso ile aso, mo le 5-7 aso.
  3. Antibacterial Penicillin Drops i luga o le 50,000 iunite, e faʻaaoga e tusa ai ma le fua o le fomaʻi.
  4. Novocaino-penicillin suauu na faʻaaogaina i le i ai o maʻi pipili i luga o le mata. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona tausia le sooupu mo le 5-7 aso i le vevela o + 2-4 ° C.
  5. Chamomile, calendula, maso o le rosemary infusions (i le fuainumera 1: 100).
I le faʻaopoopoga i luga, o le togafitiga autu e faʻapipiʻiina i se poloka poloka toe faʻaaogaina e faʻaaoga ai le solution novocaine: 15-30 ml o loʻo tui i luga ma lalo ifo o le mata mo le itiiti ifo ma le 5 aso, seia oʻo ina mou atu atoa faailoga.

Puipuiga o povi povi

I totonu o nofoaga vevela, o loʻo afaina ai le tele o telaesiosis i tausaga taitasi (Bashkortostan, Iukureini, Rusia i saute), i le faaiuga o le vaitau ma le tautotogo, ua fuafuaina e le aufaifaatoaʻaga le togafiti o togafitiga o le lafu atoa. Mo le puipuiga, o se tulafono, e faʻaaogaina se vai-iodine solution.

Saili po o le a le mea e fuafua ai le mamafa o povi ma pe fia le mamafa o povi, povi, povi.

O le isi fuataga o le faʻaumatia lea o laʻau felelei (tagata lautele o faʻamaʻi). Ina ia faia lenei mea, faaaoga le 0.1% ectomine, lea e sosolo i luga o meaola ae leʻi alu atu e fafaga. Ni nai fautuaga sili atu:

  • o vaomatua e fafaga ai povi e tatau ona mamā e pei ona mafai ai mai le otaota;
  • Vaitaimi i vaitaimi masani o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le worming;
  • o tamaʻi mamoe e tatau ona selesele ese mai tagata matutua;
  • Aua le fafagaina povi latalata ane i mamoe, o nei mea e sili atu ona afaina i tapeworms;
  • aloese mai tulaga o le a inu ai le povi mai se tafu po o se puddle;
  • e taua le tausia o lafumanu i fale mama.
E te iloa? O povi e le o taimi uma e ola ai manu, na faasolosolo lava ina suia i le faagasologa o le evolusione. Talu ai e le mafai e tama povi ona saoasaoa vave, e le i ai ni pulumu ma ni manoa, o se auala faapitoa e teu ai meaʻai e aliali mai: latou vave tago i ai, tofatumoana e aunoa ma le mumu, sosola ese, ona tatau lea ona latou faia - i le filemu atoatoa o le mafaufau.
I le tausisia o tulafono faʻapitoa, e mafai ona faigofie ona puipuia le lafu manu mai le fiva ma isi faʻamaʻi. Ae ui i lea, i sina masalosaloga o le mataʻituina mata matala, e tatau ona e vave faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma amata se togafitiga faʻapitoa.

Vitio: Fafaga telefoni