Fua o le gaosiga

Avran ofisa: vailaʻau faʻamaʻi ma faʻaleagaina

O fualaau faʻalaʻau ma togafitiga faʻapitoa na saunia i luga o latou faavae ua lauiloa talu mai aso anamua. Mo le afe ma afe o tausaga, sa taulimaina ma le manuia eo tatou augatama le tele o faamaʻi matautia ma le faaletonu o le tino o tino ma mea totino. O se tasi o nei punavai o meaʻai mo le sili atu ma le tasi le augatupulaga o le aloaʻia o Avran. Ua faamaonia e le laau o ia lava o se mea moni e tetee i le tele o faamai. Ae e ui lava i lenei, e leai se faʻamatalaga e uiga i ona meatotino leaga ma le faʻasalaga e faʻaaoga. O le mea lea, ao lei amataina le faʻaaogaina o Varanni, e tatau ona suʻesuʻe auiliiliga lona faʻamatalaga, meatotino ma metotia o togafitiga.

Faʻamatala puupuu ma tufatufaina

Avran officinalis o se ituaiga o laʻau o le aiga Norichnikie. O le laau e tufatufa atu i North America ma Eurasia, e aofia ai i Rusia ma Iukureini. O le natura natura o le ituaiga o meaola e mafai ona avea o se laasaga ma se vaomatua, ma i le mamao mamao o le vaomatua, e tupu tele ai i vanu o vaitafe tetele. O le laau e oʻo i le maualuga e le sili atu i le 50-60 cm. O le aʻa e faʻasaina ma faʻalauteleina, e ufitia tele i le vaʻavaʻavaʻavale, o loʻo nonofo i luga, o itu e faʻafeagai, lea e oʻo atu i le 6 cm le uumi ma le 1.5 cm le lautele. O le meaʻai o le ituaiga o meaola e faʻamatalaina, e ufitia tele i fua.

O le vaitau o le vavao o le laau e amata mai i le faaiuga o Me ma o loʻo tumau pea seia oʻo i le amataga o Setema. I le taimi lea, o fugalaau e foliga mai o loʻo i totonu o le laʻau o le Avran, faʻaopoopoina i luga o laina uumi. I le pito i lalo o la latou calyx e lua ni mea e faʻaaogaina. O le fugalaau o le fugalaau o le pyatopolnaya, o le siakiina o le foliga o le logo e pei o se vela lanu viole ma se moli samasama.

O fua muamua-pusa na aliali mai ia Iulai, i le ogatotonu o le fuga. O le atigipusa o loʻo i ai se lanu enaena lanu enaena ma le foliga mai. O fua e fua tele ai. E sili atu le lanu enaena po o le enaena, laitiiti (pe tusa ma le 0.8 mm) ma maua ai se foliga lautele. O le numera sili atu o sui o ituaiga o loʻo ola i luga o le susu susu eleele e tumu i mea malie.

E te iloa? I nai tootoo, o vailaʻau faʻamalositino e faʻapogai ai le faʻalauteleina o le faʻaaliga i le lanu meamata o le malamalama, i le tele o faʻalapotopotoga, o le mutia e oʻo atu ai i se taimi le tumau, ae atoatoa i le vaʻai lanu meamata.

Vailaau faʻamaʻi

O le vao o Avran e mauoa i totonu o se faʻalavelave faʻapitoa o vailaʻau faʻasolosolo. I se auiliiliga auiliili o le vaega o le laau, na maua ai o le tele o mea e aofia ai le vaega o meaola ninii. O mea nei, i luga aʻe o mea uma, malic, tannic, betulinic, acidic acids. Na maua foi i le tuufaatasiga o le laau:

  • alkaloids;
  • Saponins;
  • meaola oona;
  • glycosides;
  • gaʻo gaʻo.

E le gata i lea, o le lanu lanumeamata e mauoa i le tele o elemene. O nei mea e aʻafia ai le potassium, calcium, magnesium, ferum, kapuni, zinc, cobalt, chromium, vanadium, seleni, nickel, strontium, plumbum. O Ash e faʻapitoa i maualuga maualuga, lea e tusa ma le 8% o le tuufaatasiga atoa.

Mea tau vailaau

Avran talu mai aso anamua e lauiloa mo lona aafiaga mamana i le tino o le tagata. E maua i le suavai le choleretic, laxative, antipruritic, antimicrobial, meatotino e tetee i le ita. Ia, o faʻamatalaga inu ava malosi ua lauiloa mo le tele o tausaga ona o lo latou faʻaleleia o aafiaga i konekarate o galuega a le loto.

meatotino Antiinflammatory e willow foi, yucca, calendula, goldenrod, sorrel, saito mutia, lauliliʻi, Crassula, rosehips, papiki, wormwood, cocklebur, sedum magenta, thyme, aconite, cyclamen, chickweed, poto, plektrantus ituaiga laau manogi, barberry, lora ma mallow.

O lenei tulaga ua mafai ai ona tufatufaina atu le laau i togafitiga faafomaʻi, tuusaʻo i le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular. E le gata i lea, e taua le matauina o le gasegase galue malosi, o le anthelmintic, le dermaton effect o le mutia i le tino o le tagata, lea e iloa e le tele o suʻesuʻega i totonu o le atunuu ma fafo.

E te iloa? E ui lava i le mea taua, ae na o le lua mea mai le vaega o glycosides o loo i ai se matafaioi autu i le fausiaina o mea tau togafitiga o togafitiga. E aofia ai le graciolin ma le graciotoxin.

Faaaoga i togafitiga aloaia

O le vaovao o se tasi lea o nai laau laiti ua maua lo latou nofoaga i vailaau faafomai i lona tino mama, faapea foi ma le eletise autu autu i le tuufaatasiga o sauniuniga faafomai. O le mamate o lenei ituaiga o meaola ua faʻaaogaina e avea o se mea e sili atu ona lelei ma le toto. O le avran root o loʻo faʻamatalaina foi i le mataupu o le faʻaaogaina o le intestinal, faʻapea foi i le afaina o le toto. O le teuteuina o le laau i togafitiga lautele e mafai ai ona feagai ma helminthiasis, alu aʻe ma le tumau faifai pea.

E taua le manatua o le vao o se vaega o le faʻafefiloi Zdrenko ma o lona vaega autu. I lenei fomu, e faʻaaogaina e togafitia lelei le papillomatosis o le vevela, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, gastritis, tino o le tino ma isi maʻi o le manava. I le tulaga o le soliga o le faasolosolo, matamuli ma ola, Avran foi e aoga tele ma o se mea taua tele i le soifua maloloina faafomai. O vaega o le vaovao pe a faʻaaoga i fafo e mafai ai ona feagai ma faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma faʻafefe i le tino.

Devyasil, hellebore, le Tibetan, cilantro, boxwood, mint ma le togavao vao e fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi paʻu ma faʻafefe i le tino.

O le vailaʻau faʻasaina o Avran o loʻo faʻaaoga i le homeopathy o se vaega taua i le togafitiga o faʻamaʻi sili ona ogaoga. O se teuteuga o vaega eletise e fesoasoani i le vaivai, fiva ma le amene. O isi mea manogi, pulupulu ma le sua fou fou poʻo le teuteuga o le avran fesoasoani e faafaigofie ai le tafe, ma i le amataga ma puipuia ai le atinaʻe o rūmatism, gout, veins veins. Ina ia faʻaumatia hematomas, faʻamaʻaloga ma tumutumu o pito i tua, o sauni faapitoa e saunia mai le mutia fou ma le mama. O le faʻaaogaina o meaʻai o laau totino o se tasi lea o auala e sili ona agavaa e mafua ai se feteʻenaʻiga i tapaa tapaa i totonu o se tagata ulaula. O lenei vaega o le vaovao o le mealilo autū o le tele o falemaʻi togafitiga o fualaau oona manuia.

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu: sāpala

O togafitiga a Avran ua maua lona faʻaaogaina i vailaʻau masani e sili atu le lautele nai lo togafitiga faʻapitoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fale, o togafitiga masani e togafitia ai faamaʻi o le toetoe o tagata uma ma okeni. Sei o tatou auiliili atili i faʻamatalaga sili ona lauiloa.

E taua! O le laau e mafua mai i mea oona, o le mea lea e fautuaina ai le ave o meaʻai i togafitiga i fale faatoa uma ona feutagai ma fomaʻi poto.

Toto

I le avea ai ma se mea e ola ai, o lenei vao e matua taua lava i vailaau masani. Ina ia mafua ai se tulaga lelei o le falemaʻi, e tatau ona saunia se gauga faapitoa. O le faia o lenei mea i vaega tutusa o loʻo fefiloi aʻa ma vaega vaʻaia. E tusa ma le 1 sipuniti e tatau ona ave mai i le mea e tupu mai ai ma o le vao e tatau ona totoina i le 300 ml o le vai i luga o le vai taʻele mo le 30 minute ona tatau lea ona aumai le aofaiga o le suavai i lona uluai voluma (300 ml). O le maualuga o aafiaga o le physiological i le tino e maua i le inu 1 sipuni tele o le vaifofo, e le silia ma le 3-4 taimi i le aso.

Laxative

Ina ia mafua ai se aafiaga tele i luga o le fualaau oona, e tatau ona i ai le 0.2 g (i le pito i luga o se naifi) o le ola, ma inu vai inu 100 ml. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi 3 taimi i le aso. E mafai foi ona e kuka ma teuteu teuteu. Ina ia faia lenei mea, o le 5 g o aʻa e tumau i le vai vai mo le 30 minute i le 300 ml vai. O le mea e maua ai le vai e faʻafetaui i le uluai voluma ma ave le sipuni 1.

O laau toto e pei o gooseberries, asparagus, agave, vavao solofanua, yucca, o lanu violē, fuālaʻau, ma le pefu o loʻo i ai se aafiaga tele i luga o le tino o meaʻai.

Anthelmintic

Ina ia aveese anufe mai le tino, e fautuaina e fomaʻi fomaʻi e faʻaaoga fua. Ina ia faia lenei mea, o le afa o le sipuniti o laʻau e sasaa atu i totonu o se pesini ma 200 ml o vai paʻu, pe a maeʻa ona kuka le paluga i totonu o se vai vai mo le 30 minute. O le mea e maua mai ai le vai ua fetuunai i le uluai voluma ma o le tautala i le 1 sipunipuni i le 20 minute seia oʻo ina aliali mai se uiga iloga.

Bruises

I le tulaga o fomaʻi i luga o le tino, o le manua ma le tele o le tui i lalo o le paʻu ma isi ituaiga o manua, e tatau ai ona tipi le vaʻai fou i ni fasi vaega laiti ma faʻafeiloaʻi tutusa i le tutusa o le toniga. O le mea lea e maua ai le meaʻai o le pasty e fai ma faʻamalosi mo vaega na aafia o le tino. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e le fautuaina e taofi sili atu i le 2-3 itula i le tasi itu.

E taua! O galuega uma ma le sua fou e tatau ona faia i le mea e puipuia ai, ma a uma ona togafitia e tatau ona fufuluina lima.

Loto o le fatu

Le faʻaleleia o gaioiga ma le togafitia o maʻi fatu, e faʻaaoga ai foi le teuteuga mai lenei laau. Ina ia saunia, o le 1 sipuniti o laʻau o loʻo tosoina i le 200 ml o le vai ua tunu mo le itula. A uma ona faʻamamaina i le mea e tupu ai le paluga, e tatau ona e faʻaopoopo 2-3 laulau punetini o le malo (o lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o le teuteu i le manava ma le vavae). O le mea e maua ai le suavai e faʻaaogaina i le 40-50 ml e sili atu nai lo le 3 taimi i le aso.

Sauniuniga o vailaau faafomai

Mo le pusa fesoasoani muamua o nei vailaʻau vailaʻau e seleseleina ia Iulai, i le taimi o le vavao. Ina ia faia lenei mea, oti ese le pito i luga (vaega pito i luga) o le laau. O le rhizome i lenei vaitau e le mafai ona seleseleina, aua o le taimi lea e le i maua ai se aofaiga tatau o mea e tatau ai tagata. O le taimi sili mo le faʻatauina o rhizomes o Varanoa o le afa muamua o Setema.

I le afa muamua o Setema, e mafai foi ona e saunia ni pulou porcini, susu susu ma pikiapu totiti.

E tufatufa ituaiga i Eurasia i soo se mea, ae ui i lea, o le peninsula o Crimea ma le Caucasus ua manatu o se nofoaga masani mo le seleseleina o meafaitino mataga. Pe a seleseleina, e taua le iloa, ina ia mafai ai ona taofia le faʻaumatia o se ituaiga o meaola i totonu o lona nofoaga, ia le itiiti ifo i le 20-30% o le numera aofaʻi e tatau ona tuʻu. A maeʻa le seleseleina o vaega o le laau e tatau ona faʻamago lelei. Ina ia faia lenei mea, o le vao e mamago i luga o le auala i lalo o le paolo po o totonu o se vaʻa lelei. O le sulu o le olaga ua maeʻa meafaitino e le sili atu i le 2 tausaga.

E taua! O le aoina mai o meafaitino faʻasaina mo na o le amataina e le fautuaina, aua o lenei mea e tatau ai ona iloa le faʻamatalaga o le ituaiga o meaola. A leai, e mafai ona e pikiina se vailaau oona, lea e lamatia atili ai lamatiaga tau soifua maloloina.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E fautuaina le faʻaaogaina o infusions ma isi togafitiga mai togafitiga a Avran, ma le faʻaeteete tele, talu ai o nei togafitiga ua faʻasaina mo tagata e mamaʻi faʻamaʻi pipisi. I le gasegase o le bowel, o le maʻi o le peptic ma le gastritis, colitis ma le enterocolitis, ua matua faasaina ona ave ni mea mai se laau mo togafitiga faafomaʻi. I le maitaga, o Avran e mafai ona faia faapitoa ile fautuaga a fomaʻi.

E le gata i le taimi o le maitaga e le tatau ona ave faʻasalalau, lemu, levzey, garlic ma yarrow.

O aʻafiaga mai le tusi talosaga e matauina na o le maualuga o lapisi ma isi vaega o le laau. I le taimi nei, o loʻo i ai le faʻateleina o le laveaʻiina, faʻamaʻi le tiga i totonu o le manava, vomiting, manava manava, faʻavevesi, ma i tulaga sili ona ogaoga, faʻatoʻa fatuga, faʻailoga faʻafuaseʻi, ma le maʻi cardiovascular system. Afai e te faʻaaloalo i vaega o le laau, i le faʻaopoopoga i faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga, o aʻafiaga faʻafuaseʻi o le paʻu e mafai ona tupu.

E taua! I le malo malogo, o le avran o se mea matautia ma le'ona e pei ona i ai i le fou. E oʻo lava i le faʻamamaina atoatoa o le susu mai le laau e le faʻaitiitia ai le gaioiga o ona vaega.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

I le tulaga o uluaʻi faailoga o le maualuga, e tatau ona vave faʻaleagaina le vomiting. O lenei mea o le a fesoasoani e aveesea mai le tino vaega o mea e leai se taimi e salalau ai i le tino. Ona tatau ai lea ona e inu ni nai laulau o le adsorbent (o le carbon activated o le filifiliga pito sili ona faigofie) ma ia mautinoa ia valaau i se avetaʻavale, talu ai ona o le malosi tele e mafai ona afaina.

Avran officinalis o se sui malosi malosi o le tele o ituaiga o gaioiga Ua faamaonia e le laau o ia lava o se tasi o auala sili ona lelei e faaitiitia ai le ala o le tele o faamaʻi masani. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le Avran, o le mea muamua lava, o se mea matautia ma le oona lea e mafai ona afaina ai le tino. O le mea lea, o le faʻaaogaina o mea totino e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi.