Faatoaga

Laʻu faʻasaina tumau - vine vine Krassen

Ole vine vine Krasen e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o vini e sili ona maualuga. Tetee atu i faʻamaʻi eseese. Talia lautele lautele totogo

Le mautonu i le tuputupu ae. O le mamafa o le tautau e mafai ona oʻo i ai e oo atu i le 1 kilokalama.

O le a le ituaiga?

O vine vine Krasne e lautele ma e patino i le laulau-faʻapitoa. E mafai ona faʻaaoga e avea o se laulau i luga o le laulau mo meaʻai fou, mo le kuka, moa vine, compotes.

I totonu o ituaiga eseese o loʻo taʻua foi Supaga, Alexander ma Krasa Balki.

O faʻalapotopotoga e faʻaaogaina e avea o se vailaau vine mo le tapenaga o le ava malosi. Ona o le suamalie o vine ua masani ona faʻaaogaina e fausia ai le suamaʻi lelei ma le laulau. Faʻaaogaina ma le manuia i le sauniuniga o le "Cagora", faapea foi ma le ituaiga o ava malosi "Magarach".

I le 2008, ua lisiina vine i totonu o le Resitala o Vaevaega mo le Faʻaaogaina o Tomai. Ona o le le lava o fatu, o fua e maualuga le suamalie, e mafua ai le lautele o le faaaogaina o le ituaiga.

E leai se fua e pei o le leai o se fatu, tamatamai lima ma le Rusia Corinka e ala i le leai o ni fanau.

Vine vine Krasne: faʻamatalaga o le ituaiga

Ituaiga taumafa Korsen malosi. E leʻi i ai se totogi i le faʻatau atu o tipi. Fatuga ma le fugalaau lelei. O fua uma e fua mai, fua mai fua mai le sui. Inflorescences e faauo. E tatau ona fai ni lima o laasaga.

O ituaiga malolosi e aofia ai Lily o le Vanu, Baikonur ma Ayut Pavlovsky.

E mafai e vine ona lagona le lelei ma le saʻo lelei faʻatalanoaga. Faʻatasi ai ma le tele o le faʻapipiʻiina o le tautau atonu e laʻititi ma e le mafaamatalaina. I le pito i lalo o le togavao na matauina ai ni malosiaga mamana. I totonu o le togavao - o pine e maualuga, atonu e le oʻo atu i le 30 inisi. O vine na vaaia i luga o le lua-order stepchildren.

Faʻaauau se avega o ni pulumu se lua i le vine. O fuifui vine e maamaʻa, mafiafia. O le mamafa o vine vine e oʻo i le 1 kilokalama. Mai tolu fuifui e fesuiaʻi 3-4 lita o le sua.

O lanu e lanu uliuli. Laʻau fua 12x7. O vine e lapotopoto, lanu uliuli, toetoe lava uliuli.

Faatasi ai ma ituaiga eseese ma fualaau suamalie e tatau ona gauai atu i Moldova, Manulele Black, Eye o Bull.

O le tele o vine e mafai ona i ai i ni mea vaivai vaivai, e le sili atu ma le 1-2 mili. O nisi vine vine, ona o nai laau laiti, faatusatusa i vine mama. O le paʻu e manifinifiae o le umi lava. O le aano o le aano ma le malie.

I le amataga o le fua o le vine, o le nightshade ua lauiloa, lea, ao faasolosolo, e faasolo ina mou atu. O le vailaʻau o loʻo i ai se manaia manaia, e tutusa lelei ma le nutmeg. Siʻosiʻese gaosia o le suka 30 g / 100 cm3. Gaoioiga Vort faia 78%.

Ata

Ata o vine "Krasen":

Fetalai

O le vine vine O le Krasen o se foliga faʻapitoa i le laina matua e ala i le sopoia o ituaiga (faʻasaʻo i faʻamaʻi o le Superhigh Magarach Seedless ma Anthea Magarachsky).

O Krasne ma le auala manuia o le faʻaleleia o gafa na mafua mai i Yalta. O ia, faatasi ai ma le National Institute of Wine and Grape, NIViV Magarach, o loʻo iai le pateni Numera 06285. E maua le "toto" Cabernet Sauvignon. O oloa e mafai ona faʻaititia le faʻasaina o le suka. Lelei mo le faatoagaina o meaola.

E fautuaina e toto i tafatafa o gasebos. O ituaiga Polus e mafai ona faʻaalia ai le polarity sili. Ina ia suia le polarity o finauga pito i tua ma vine malolosi e tatau ona tatalaina, ma nonoa i latou i lalo.

Na maua e Krassen le lautele i le Rusia ma le Ukraine - i le Itumalo o Krasnodar, Crimea, Cherkasy, Kiev, Rostov, Voronezh. Na manuia manuia i le itu i matu o le atunuu - Tyumen, Omsk, Novosibirsk, Barnaul.

Fesoasoani. O le faʻapotopotoga "Magarach" o se vaega o le Imperial Nikitsky togalaau. O le faavae o le inisitituti o le perenise M.S. Vorontsov. Talu mai le 1828, ua faʻapitoa le faʻalapotopotoga i le salalau, totoina ma aoina vine sili ona lelei.

O le fale suesue o vine manogi na ofoina atu le tele o agaga lelei. Na faʻatinoina suʻesuʻega, faʻavaeina o ituaiga fou, o le atinaʻeina o ituaiga vine. Faafetai i tekinolosi fou, o se faʻalapotopotoga o faʻataʻitaʻiga pailate na faia.

Temparnillo, Montepulciano, Malbec e lauiloa foi i le va o vine.

Tupulaga

Krasne e oʻo i le tau mai le 136 i le 145 aso. Mo le matua matua, e manaomia se aofaiga o le vevela malosi. SAT sili atu i le 2900-3100. Gaosia i le 180 pasene mai le 1 hectare o le eleele.

I le itu i saute, o le matua matuia e tupu mai ia Aokuso 10, i matu - i le amataga o Setema. Mo le gaosia o vine vine vine e manaʻomia ona tu i luga o le vao i le aso 20 o Setema. I le va o Voronezh e matutua ma Kismish 342.

Faʻaauau le taofi o le mamafa o le uta e aunoa ma se aʻafiaga leaga i luga o le matua matua o vine ma fusi vine. Frost - faateleina mai le itiiti ifo o le 22 i le 26 tikeri Celsius. I le itu i saute o le atunuʻu e mafai ona faʻaaogaina e le mafai ona faʻaalia.

Super Extra, Ata o le Matu ma Arched e faapitoa lava le malulu.

I itu i mātū - ina ia alofia ai le maalili o aʻa, e tatau ona ufiufi vao. Tuʻu lelei mea talafeagai o vaomago, talipupuni, uʻamea ma ufiufi. O le vailaʻau e faʻafefeteina ai le lamala ma e seasea ona inu.

Maʻi ma faʻamaʻi

E tusa ai ma lona natura o meatotino, o vine Krassen e puipuia mai aʻafiaga o mea tau le siosiomaga ma meaola. I le aʻa phylloxera i le siakiina o le tino - ala 2.5-3 pointsMildews - 3 vaega, oumaumu - 3 vaega. E teteʻe i le pala. Faatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo e lua, e faʻaalia ai le teteʻe lelei. E sili atu ona teteʻe i iniseti ma faʻamaʻi. E le mafai ona aʻafia le taumafa.

Aʻo isi faʻamaʻi masani o vine, e pei o le anthracnose, bacteriosis, chlorosis, rubella ma le kanesa o le siama, e le tatau ona e matua le amanaiaina uma le puipuiga. Auala e faʻaogaina ai le puipuia, silasila i mataupu taʻitasi a le saite.

Faaiuga. O le ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le uaina, i le fale i le gaosia o lapisi, suamalie, meainu suamalie, tiʻeli. Matou te fiafia i ai mo le suamalie o le fualaau aina, o le paʻu manifinifi o vine ma le faateleina o le suka.

O lona tetee i le toʻa i lalo o le 26 tikeri Celsius e mafai ai ona tupu se ituaiga i le itu i mātū o Rusia.

E le lelei le togi pe a matua. Faʻaauau se avega o ni pulumu se lua i le vine. Eseese Krasin faʻasaga i ituaiga o faʻamaʻi.