Laʻau

Ampoule bacopa - tuputupu aʻe ma tausi ile fale

O Bacopa i vaitau talu ai e motusia faamaumauga uma mo le lauiloa i lanu o le ampel. O lenei laau toto e manaia i se mea e seasea ona tupu i luga o le eleele, e masani lava i ipu. Bacopa i totonu o se fugalaau ma ona laʻau laupepa ma se afu o fugalaau laiti e matua lelei lava e iu lava ina avea ma se fetu o se togalaau fugalaau, ma se togalaau fugalaau po o se toga papa i le togalaau.

Bacopa e le mafaatusalia: faʻanofo

Talu ai o fua o bacopa e taugata tele (o le tau mo se vaomatua, o se tulafono, e sili atu i le 50 rubles), o le lomiga o le aofai o fatu e tatau ona faʻatau ma le tele e mafai ona totoina e talafeagai mo faifaatoaga. E mulimuli mai i le mea moni e faapea i totonu o se pusa e tasi e 5 l, lua, i le sili atu ma le tolu laau totō ua totoina. O lenei fugalaau e tupu e peiseai o ni laʻau, e oo lava i le lua vao i totonu o se ulo e tausia ma le totoa e tupu tele ina ia oo i le faaiuga o le taumafanafana e mafai ona e maua se ao o laau e togitogi i fugalaau laiti.

Pacopa e fuga

E ui lava i le mea moni o lenei fugalaau e masani ona totō i fugalaau, e foliga mai e foliga mai o bacopa i le tautau o ato ma fugalaau. Pe a totoina se laau i lenei auala, e taua le faamautinoa o le pusa e susulu lelei le eleele i le palapala, ma e tu foi i totonu o se nofoaga lelei.

Mo faʻamatalaga! I totonu o le paolo, o le fugalaau e taumafai e faʻaloloa ma o lauʻau e itiiti le laʻau.

Faʻailoga a Bacopa

Bacopa e leai se uiga - tuputupu ae, tausiga, totoina

O fualaau lanumeamata lanumeamata ma le faataapeapeina o fugalaau laiti e lelei ia lava, ae o le aulelei o fai togalaau i le fausaga o le laufanua e faaaoga ai le tuufaatasiga, e faʻaaogaina e avea o se mea lauiloa. O se mea e fiafia iai ma le dichondra, nasturtium, pelargonium ma, ioe, petunia. Toeitiiti lava o soʻo se laau totō na o ni aogā mai lea ituaiga o vaʻaia.

Faʻalogo lelei! O Bacopa e masani lava e le fetaui ma lanu susulu. O ituaiga iloga ua i ai se lanu paʻepaʻe po o le lanumoana. E ui lava i tausaga lata mai nei e paʻu i le lanu violiki-lanu enaena o se fugalaau ua amata ona tupu. O le tuufaatasiga o se paopao paʻepaʻe ma pelargoniums susulu po o le paluga o lanu mumu po o le samasama o le a foliga matagofie tele.

Laʻau bacopa lanu i totonu o le ipu e tasi

Pe a totoina le bacopa i totonu o le pusa e tasi ma le petunia, e tatau ona gauai atu i le filifilia o ituaiga. E sili atu pe a fai o ni ituaiga eseese, o laumei, ituaiga o vao o petunias. Faʻasalaga poʻo le lauiloa, uumi ma pine tele o le a oʻo mai le tauvaga ma le bacopa ma o le a sili atu ona manumalo i le tauiviga mo le malamalama ma le susu. O sea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona mafai pe a fai o tuutuuga mo le atinaʻe e mautinoa e tatau ona faia mo laau uma e lua. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a totoina i totonu o se fugalaau loloto loloto i laina: o le pito i tua e uumi pe lapopoa-petunias i luga, ma i luma oi latou o se laina o le bacopa, o le a avea o se faʻavaa mo le fugalaau.

Bacopa: totoina i totonu o se pusa faʻapipiʻi, pe fia le tele e manaʻomia

Pe a totoina le bacopa i se fugalaau ma isi fugalaau, e leai se mea e tatau ona faʻamalosi le totoina. E toatele e fiafia i le tele o laau toto o le a atiina ae masani i le tuufaatasiga ma le petunia? 2-3 togavao e tatau ona totō, aʻo le faletalimalo e tatau ona faʻataʻamilomilo i totonu o le pusa o ipu, ma le laʻau susulu o petimonia e tatau ona tuʻuina i le ogatotonu.

Bacopa faʻatasi ma le petunia terry

Filifiliga manuia i le faʻaogaina o fanua

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

Pe a teuteuina le togalaau, e tele naua filifiliga mo le totoina o fafie. E mafai ona e taumafai e tupu aʻe e avea o se mea e maua ai le eleele e ala i le tuʻuina atu o se laʻau laʻitiiti e sosoo ma rosa poʻo chrysanthemums. Fofo fiafia pe a faʻaaogaina lenei fugalaau e teuteu ai fao, eleele, ma fausia ai puipui puipui.

Faʻalogo lelei! O Bacopa e foliga matagofie, ma totoina i ato wicker na tu saʻo i luga o le mutia. E foliga mai ua galo i se tasi se ato o fugalaau i luga o le mutia.

E mafai ona e faʻaaogaina se fugalaau ma lenei laau e fuafua ai se vaituloto poʻo se punavai. E fiafia Bacopa i le maualuga o le faʻamamafana, o lea afai o ia ua lava meaʻai ma meaʻai, o le a ia liua se vaituloto masani i se tulimanu mataʻina matagofie.

Faʻapitoa o le tausiga mo le faʻataʻitaʻiga mataʻutia

Ae, e pei lava o soʻo se laau totō, e tusa lava pe totoina i se nofoaga talafeagai, e manaʻomia e le bacopa le faʻavaeina o se togavao lea o le a mafai ai ona faʻaauau foliga vaaia. O le faia o sea teuteuga o se mea faigofie faigofie: e tatau ona faʻapuupuuina lauʻau e sili atu ma le 50-60 cm. E faʻafeiloaʻi e le laau lenei faiga lelei ma tali mai e ala i le totoina o isi lala mai le ogatotonu o le togavao. Pe a teuteuina, e tatau ona e taumafai e faatumauina foliga matagofie, ia tuʻuina atu i le fale le foliga o le polo.

Fuchsia amplelous - o se faʻamatalaga o ituaiga, faʻatoʻaga ma le tausiga ile fale

Pe o Bacopa o se tausaga faʻaletausaga pe faʻaletagata? I luga o se taga o fatu, o lenei fugalaau e faʻaigoaina o se tausaga, ae e le faigofie. O mea uma o le a faʻalagolago i le ituaiga o tau malulu na te maua. O le Bacopa i le eleele e ono le mafai ona ola i le taumalulu, o lea e mafai ai ona tupu e avea o se laau taʻitasi. Afai e tupu i totonu o se fagu, ona agi lea o le vevela i le 5 ° C, e tatau ona siitia atu i se potu malulu, ona i ai lea o se avanoa e teu ai le fugalaau seʻia oo i le vaitau fou ma tuputupu aʻe e pei o se faʻalelei.

E i ai manatu eseese e uiga i le totoina o le bacopa, le tausiga ma le toe gaosia. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau talitonu e talitonu o le tupu aʻe o lenei fugalaau e le sili atu le faigata nai lo le petunia tutusa, o lona uiga e oʻo lava i tagata e leai ni mea e fiafia i ai e taulimaina. Ae mo le bacopa e foliga mai o chic, e tatau ona e tausisi i tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga.

O le uluai togavao o le bacopa mai fatu e gaosia e ala i fualaau. E i ai ni fatu i totonu o le pusa (pe 5 pcs.) Ma toetoe lava o taimi uma lava e faʻasaʻolotoina ai e pei o timuga. Ae e tatau ona e iloa e leai se tasi, ae o ni fatu microscopic, o lona uiga e tupu aʻe le bacopa ma se vao o ni au.

Faʻalogo lelei! O fatu uma e pipiʻi e le mafai ona faʻafeiloaʻi sina mea itiiti lava e faʻamago i le taimi o le germination. Afai latou te susu ma faʻamago, ona liua lea o le paʻu o le palapala e avea ma se mea mautu, lea e le mafai ona ulu mai i ai totogo, o lona uiga o fatu e le mafai ona totogo.

O le totoina o fatu o le bacopa mo laau e faia i luga o le pito i luga o le pito i luga o le peat substrate. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le faaiuga lea o Mati - o le amataga o Aperila, pe a ua leva ona i ai ni aso uumi. Afai e te lūlūina lenei fugalaau muamua, e te manaʻomia le moli. E mafai ona e faʻaaoga fualaau mama, ae faʻamago vave, lea, e pei ona taua i luga, e afaina ai laau. O le mea lea, o pusa papaʻu e totōina e talafeagai mo le totoina o fatu, e 2/3 ua tumu i le eleele. O le meaʻai e faʻamamaina lelei, faʻasalalau solo ma fatu, faʻapipiʻi luga i luga ma le vai mafanafana ma ufiufi i se ata vevela poʻo se tioata.

Mo le totoina o le fatu, o le maualuga o le vevela ma le vevela o le 22-25 ° C e manaʻomia. Taofi lelei pusa i le malamalama. E 2-3 vaiaso e faʻatali ai mo le totogo. A maeʻa le germination, e le tatau ona aveʻesea le ipu vai i le taimi lava lea, ina ia le faʻafefe ai le siosiomaga malulu i totonu o le fagu. E mafai ona e amata faʻaleleia e le aunoa ia fua i le taimi nei e ala i le faʻatūina o le tioata.

Faʻalogo lelei! E faasolosolo lava, i totonu o le vaiaso pe lua, o le bacopa masani i le maualalo o le potu malulu ma aveese le ipu.

A oʻo i le lua o laʻau moni, o le a oʻo i le taimi e faʻafefe ai.

Spiked Bacopa Seedlings

Taua! E leai se tulaga, pe a togiina, e le tatau ona e vavaeese laau totō o loʻo ola i se fusi. O lenei mea o le a faʻaleagaina aʻa o microscopic o fualaau laiti ma o latou oti. O le Bacopa ua toso i ni ipu eseese, ae i totonu o le eleele eleele e mafai ona e faaopoopoina ai le eleele togalaau ma o se mea moni o le sipuni o le soather substrate. O lenei mea o le a mafua ai le siosiomaga faʻamalosi talafeagai mo le fale.

I le lumanaʻi, o le bacopa, tausiga ma le galue i le togalaau o lenei fugalaau e le afaina ai. Afai e lava le susu ma le malamalama, o le a vave ona tupu. E mafai ona alu i fafo o le ea e le o muamua atu nai lo le lamatia o le toe faafoi atu o pulu. O lenei mea totō o le vevela, o le mea lea o le tausiga o le bacopa mataʻina, o le tuʻuina atu lea i le vevela ma le faʻamafanafana pea. Mo le atinaʻe lelei o le laau, e tusa ma le 2 lita o le palapala mo mea taʻitasi e manaʻomia. O le mea lea, pe a suia le bacopa i totonu o se fagu, e tatau i se tasi ona amata mai le mea moni e mafai ona totoina le maualuga o le lua laau i totonu o tolu-lita, ona vaeluaina lea.

O lenei lalelei e matua faigata lava mo le faʻamaina, o le mea lea, afai e te faʻafefeteina i le vaiaso i le vevela o le tau, o le a le mafai ona maua ni fua tele. E tatau ona e faʻaeteete i le filifilia o meafaitino mo le faʻaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ato popo e le taugofie e malulu ai le susu, o le mea moni, e sili atu le faia o se mea i totonu e mafai ona uu ai le vai.

A o le laei pito i luga, o le bacopa e matua faigata lava i le i ai o elemene, e sili atu le fafagaina o meaʻai minerale ma se seti atoa o elemene mo fua o laau toto.

Faʻalogo lelei! I le avea ai o se tulafono, o ia fugalaau e gaosia i totonu o se vai e mafai ona sosolo. Fautuaina le faʻaaogaina faʻasolosolo e tasi i le 1-2 vaiaso.

O le aʻafiaga o Bacopa e lelei ona e tumau pea lau lanu lanumeamata i le taimi o le taumafanafana. Fugalaau e tupu i galu: i ni nai aso talu ai na ufiufi ai le fugalaau i fugalaau fugalaau, i aso nei o le numera e sili ona itiiti, ma pe a maeʻa le vaiaso pe lua, e mafai ona e toe faamemelo i le tele o le fugalaau. Ua i ai mo lenei mea, e tatau ona filifilia mo le ola i le fale i totonu o se pusa po o se togalaau.