Fua o le gaosiga

Matou te faʻaaogaina faʻamalosi e faʻavevelaina ai aʻa

O aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa e masani lava ona taʻua o vailaʻau o ituaiga eseese, lea e faʻaaogaina i fua o fualaau aina e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma le faʻavaeina o meaʻai, lea e sili ona taua mo le toe gaosia o laau o meaola oona ma faigata-to-grow. O ia mea e faaosofia ai le faaputuputuina o mea taua i le mea e maua ai le aʻafiaga, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o fevaevaeaʻiga o fevaevaeaʻiga.

O sauniuniga mo le tuputupu ae o laau e masani lava ona taatele i le maketi i totonu o fale mo le silia ma le tasi le tausaga. Faatasi ai ma i latou e mafai ona maua o se taimi uumi faʻapitoa i vailaau matautia, ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o tau e laʻititi. E ui i lea, e le faigofie le faia o le filifiliga aupito sili ona lelei i totonu o mea e faaosofia ai aʻa, ma i le asō e tatau ona tatou iloa po o le a le mea o ia i latou uma, ia iloa mea lelei uma ma mea le lelei.

Fofo faʻapitoa

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le alualu i luma taimi le lelei mo le faapipiiina ma aʻafiaga aʻafia o le laau. E le gata i lea, o mea faʻamalosi e matua tatau lava pe a ave le aʻa mai se laau vaivai pe e tatau ona toe faʻafoʻisia le aʻa o le aʻa ona o le oti o le laau, faapea foi i le taimi o le gafa. Manatunatu faʻapitoa i se tasi o mea sili ona lauiloa.

Uu suavai

O le tasi lea o le pito sili ona matua i auala uma e iloa ai aʻafiaga. Talu mai aso anamua, sa faʻaaogaina le vai o le aluga o se auala sili ona lelei, lea na faʻaitiitia ai le aofaʻi o togalaau aina totogo i zero.

O le autu o le metotia o le tuʻuina lea o nai lala lauulu i vai masani masani ma faʻatali seʻi oʻo ina ola aʻe aʻa, ma mulimuli ane e mafai ona aveesea - Ua saunia le vai uala. O le faagasologa e umi lava, i nisi tulaga, e tatau ona faatali le willow e tusa ma le 2 vaiaso. E fautuaina e filifili paranesi talavou, e le sili atu ma le 6 mm le mafiafia. O le mealilo autu o le kukaina o lenei stimulator o le faʻataʻitaʻiga o mea palau. Mo le puipuia o le atinaʻeina o meaola leaga i totonu o le vai, e tatau ona togafiti le tipi i se vaiinu.

O le taua o lenei vai o le manulele o se puna masani o le salicylic acid. O lenei mea e masani ona faʻaaogaina o se mea e faʻaaogaina ai le vevela i mea totō, lea e faʻamalolo pe a vavae ese le 'au. O le iʻuga, o le amataina o faagasologa amata vave i le fale. E le gata i lea, o le suamalie o le lauulu e aoga tele i le faʻaleleia o fualaau, lea e aʻafia ai le atoaga o le puipuiga o le tino.

Meli

E pei o le vai o le willow, o le meli e le itiiti ifo o se tagata e fiafia tele i aʻa o laau i le fale. O lona aoga autu o le faigofie lea o le faʻaaogaina ma sauniuniga. Ina ia faia lenei mea, 1 teaspoon o le meli ua solo i 1.5 lita o le vai mafanafana.

Faatofu le fofo o vaifofo i le taunuuga o le vaifofo ma tuu mo le 10-12 itula. O se tamaoaiga o oloa gaosi i totonu o se faʻalavelave atoa o meaʻai e iai le puipuiga, antimicrobial ma aʻafiaga faʻapitoa i luga o se laau. O le fofo o loʻo tuʻuina atu ai foʻi meaʻai mo le tino i le taimi o le faʻalavelave mamafa o le faapipiiina.

Potatoes

O le auala e faʻaleleia ai aʻa faʻatasi ma le fesoasoani a pateta e sili ona lauiloa i le va o tagata faʻapitoa o togalaau ma faʻatoʻaga. O le aano o le metotia o loʻo taoto i le mea moni e faapea, i totonu o se ogalaau lapopoa ma le ola maloloina, e tatau ona tipi ese mata uma e avanoa. A maeʻa tuʻuina i totonu o le mea na saunia, tanu uma i totonu o le palapala ma ufiufi i se fagu vailaau poʻo se afifi palasitika e fausia ai se vailaau lanu meamata.

Faatasi ai ma le fausiaina masani o vaega o laau, latou te vave maua ai se aʻa, ma o le seleselega ua totoina i lenei ala ua matua atiaeina lava. Faatasi ai ma lenei auala, e mafai ona aʻafia ai ituaiga meaola e vaivai, ma e le o se faʻalavelave. O lenei metotia e faʻamalosia le saienisi, o se vaega o se lala laau ma le vai mai se pateta pateta e maua ai le malosi o le kulimi, vitamini ma minerale, lea e sili ona talafeagai mo le gaosiga o le tino ao tuputupu ae. E faʻapena foi ona faʻaogaina e le fai togalaau le pateta e avea o se mea e puipuia ai mo le vaʻaia. O le faia o lenei mea, o vaega fou fou o laau e pipii i se pateta masani pateta, afifiina i le pepa, pe a uma ona afifi mea uma i se pusa palasiti ma tuu i totonu o se pusaaisa. I totonu o lenei setete, o loʻo taofia a latou galuega taua seia oʻo i le tautotogo.

Alu sua

O le stimulator aupito faigofie o le tuputupu ae o le aʻa i le togalaau ua saunia mai i le faʻaleleia auala o le fualaau mai aloe lau. O le sua o lenei fugalaau ua manatu o se tasi o mea aoga sili ona aoga e mafua ai le vaevaega o le tino.

E te iloa? E ui lava i le mea moni o le aloe e mafaufau o se fugalaau i totonu, i le natura ei ai ituaiga meaola e oo i le 15 mita le umi.

O se taunuuga, o le aʻa o le tipi e atiae sili atu le vave nai lo le maeʻa ona faʻaaogaina nisi o mea faʻamalosi tino. I le faʻaopoopoga, o le aloe faʻamalosia le tino o le tino ma meaʻai ma faʻamalosia ai foi le tino puipuia. Ina ia saunia se mea e faʻaleleia ai le meaʻai, e tatau ona e tipiina ni laulaau mai le potu aloe i le pito i lalo, fufulu ma faʻamamago lelei i se solo.

Ma, i totonu o se masini masani i le umukuka, ua pala le laulaau, ma o le mea e maua mai ai le suavai e faʻamamaina e ala ile siaki masani poʻo le fusi. 5-7 laulaʻau o le suamalie na maua mai ua faʻafefeteina i totonu o se ipu vai vai masani, ona tuʻuina lea o vaega o laau i totonu o se vai ma teuina i se fofo seia oʻo ina maua aʻa. O le fofo e mafai ona fafagaina ma totoina fatu.

E taua! Mo le sauniuniga o le aloe o le sua, ave naʻo lauulu pito sili (ae le o le migao), na o le tele o meaʻai e aofia ai.

Yever

O le fefete a Baker o se mea e le masani ai, ae o se tasi auala e sili ona lelei e faʻavaveina ai le fuga o le tipi. Ae e te leʻi faʻafefeteina le vaega o le laau i vai masani, o le aso ua faʻafefiloi vai fefete. O lenei vaifofo e mauʻoa i vitamini o le vaega B ma mea e taua tele mo mea e faapipiiina. Mo le sauniuniga o le mea faʻafefete, 200 g le fefete ua faʻafefeteina i le 2 lita o vai masani. A maeʻa lenei mea, ona faʻamaluluina lea o le tipi mo le 24 itula i le vai fefete, ona faʻamaluluina lea mo aʻafiaga i le vai mamā, pe vave ona totoina i totonu o le meaʻai. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga le faʻafefete o le fefete e fafaga ai laau totō ua totoina.

E taua! Faaaoga vai ua kuka e saunia ai le fefete i le faavae o le fefete, o le a puipuia ai le vaifofo o le vai nutimomoia mai le atinaʻe o siama e afaina ai le toto laau.

Tuputupu ae o mea e faʻamalosi ai

I tausaga talu ai nei, o vailaau masani o le tuputupu ae o laau ua suia i vailaau oona ua tuufaatasia mai vaega masani. O le le mautinoa o le aoga o ia fualaau faasaina o le faigofie lea o le saunia o le fofo ma se tau e le taugofie. E le gata i lea, o tagata faʻateleina e faʻaleleia le kemikal e mafai ona faʻateleina le vavaega o le tino ma le metabolism o le tino o le tino ma toetoe lava 100% le lelei, o lo latou taua sili lea nai lo togafitiga faʻalapotopotoga.

Faitau e uiga i mea totino ma le faʻaaogaina o le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe o laau ma mea e faʻamalosi ai: "Chunky", "Vympel", "NV-101", "Fanau", "Bud", "Immunocytophit", "Ecosil".

Heteroauxin ("Cornerost")

O le Heteroauxin e aʻafia i le vaega fomaʻi tino maualuga meaola ola. O le eletise autu o le vailaʻau o le β-indole acetic acid. O le matafaioi o le vailaau i le ola o meaola laau e ese mai le faaosofia o le vavaega o le cell ma e oʻo atu ai i le faatonutonuina o le tuputupu aʻe ma le tuputupu aʻe o fetal.

E te iloa? Mo le taimi muamua, o le β-indole acetic acid (o le gaosiga autu o Corneroste) na vavae ese mai se aganuu. Na tupu lenei mea i le 1934 faafetai i le tamalii Chemist F. Kegl.

O suʻesuʻega uumi na faʻaalia e tusa lava pe tasi le taimi togafitiga o le laau e fesoasoani i:

  • faaosofia o le maua;
  • toe faʻafouina o le tino;
  • faaleleia atili o le tino;
  • faaleleia le saoasaoa o le faasaoina o laau toto;
Mo lenei mea, o le tipi e lūlū 1/3 i totonu o se vaifofo o le heteroauxin mo le 18-20 itula, a maeʻa ona sauniuni ia vaega o laau mo le totoina. O le vai totoe e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavaivai. E faalagolago i le ituaiga o laau ua faapipiiina ma le tikeri o lona faamamaina, o le fua o le heteroauxin e eseese mai le 50 i le 200 mg / l o le vaifofo vai. O meaʻai e faia i foliga o le laulau paʻu po o se paʻu.

E taua! Aua e te sili atu i le maualuga ole faʻatagaina o le heteroauxin, lea o loʻo faʻaalia i luga o le oloa gaosia. E mafai ona taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe o le vaʻaia.

"Kornevin"

"Kornevin" - o le biostimulator lautele. O le elemene autu autu "Kornevina" o loʻo mafaufauina indole butyric acid. O le meafaigaluega e faʻaaogaina e faʻaleleia ai aʻa i totonu o togalaau ma faga fale. O le maua i le pito i luga o le paʻu, o le mea o loʻo galue malosi o le oloa e mafua ai sina faʻaleagaina o le masini, lea e faʻamalosia ai le tuputupu ae o "ola ola". E tasi le taimi i totonu o le palapala, o le vailaau e masani lava ona liua i le heteroauxin, lea e faaosofia ai le alualu i luma o aʻa ma le faateleina o sela.

O le fualaau faasaina ua faia i le paʻu pepa. Ina ia saunia se fofo o le 5 g "Kornevina" e faʻafefeteina i le 5 lita o le vai paʻu, ona faʻafefiloi ai lea o laʻau i le vaifofo mo se aso. A maeʻa ona faʻaaoga se vaifofo o le heteroauxin, e mafai ona e faʻafefeina fualaau. E ui o le fualaau faasaina ua manatu e leai se aoga, ae fautuaina e galulue faatasi ma totini ma faatasi ai ma meafaigaluega puipuia.

"Zircon"

"Zircon" o se vailaʻau vailaau faʻasaina lea, i lona amataga, o hydroxycinnamic acidsynthesized mai mea ola o le Echinacea purpurea. O lenei mea e ola ai le tino i luga o le tino o le tino e avea o se tagata e faaosofia ai le tuputupu ae o auala i le telefoni feaveaʻi, ma o le fualaau faasaina e le o se mea e mafua ai le popole. E tusa ai ma le taʻiala o le "Zircon" o loʻo faatatau i le vaega o faʻamaʻi puipuia, lea e faʻaitiitia ai le siʻosiʻomaga o le siosiomaga i le tino ma fesoasoani e faʻaoga lelei le faʻaaogaina o fanua faʻapitoa. "Zircon" o loʻo maua i foliga o ampoules ma se suavai faʻapitoa. Ina ia saunia le vaifofo, e tatau ona tatala le moli ma faʻafefe i le 1 lita o le vai. Pe a uma lena, o le sauniuniga e tatau ona tuʻuina mo le 10-12 itula vavae fou, mulimuli ane e mafai ona totoina i le palapala. Mo fualaau aina, e fautuaina e le kamupanī le faaaogaina o le 1 ml o le vailaʻau i le 1 lita o vai (1: 1000).

O lenei biostimulator e le o se mea oona ma saogalemu atoatoa mo le siosiomaga, ae maise lava mo le aʻafia o fatu. E taua foi le maitauina o lenei vailaʻau vailaʻau e le faʻapena ona faʻapipiʻi i laau ma palapala ma e le faʻaleagaina ai le eleele.

E taua! Faʻaaogā le "Zircon" faʻapitoa i foliga faʻaaogaina, talu ai o maualuga maualuga o le vailaʻau e mafua ai se suiga i le uiga o le eleele..

"Etama"

"Etamon" o se meaola malosi, o le mea autu e gaosi ai le eletise dimethyl phosphate dimethyldihydroxyethylammonium. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻavaeina o aʻafiaga o aʻafiaga o gaʻo e ala i le tuʻuina atu o siaki faʻamalosi i ituaiga faigofie o fualaʻau ma le vailaʻau. Ona o lona tuufaatasiga, e fesoasoani foi lenei tagata olaola i le laau e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma foia le popolega e fesootaʻi ma le faapipiiina.

O fualaau faasaina e faʻaaogaina mo le tele o laau eseese, mai mea teuteu i fualaau faisua ma ituaiga toto. O lenei meafaigaluega e faʻaaoga e ala i le saunia o se vaifofo vai. O le maualuga o le mamafa o se vailaau e tusa ma le 10 mg / l, poo le 400-600 l / g. Mo le faʻaleleia atili o le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faia faalua taimi ma le 2 vaiaso.

E tele naua faʻalauiloaina o aʻafiaga o aʻafiaga ma fualaau fualaau faasaina, lea e mafai ona e filifilia le sili ona talafeagai mo oe. O le tele oi latou e aoga, ma o le taunuuga o nisi e mafai ona fuafua e tusa lava po o le le lava o mata. Peitai, o le mea autu e manatua o le sailia o se seleselega lelei e le tatau ona afaina ai le saogalemu o oloa ma le soifua maloloina o le tagata e fiafia i laau.