Laʻau

Remont bezosny strawberry Ruyan: o togafiti uma o le tupu o vine manogi

O loʻo faʻafeiloaia e le tele o faifaatoaga ia mea manogi lelei o a latou fua, o taimi umi e fua mai ai, o le malosi faigata o le taumalulu ma le tele o le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O isi mea lelei o le ituaiga Ruyan o le leai lea o se musika, lea e faafaigofieina ai le tausia o togalaau, ma le faigofie o le totoina o fatu, lea o le a matua atoatoa lelei ai le lelei o le tamaoaiga o lenei laau.

Laʻau vao vao alpine Ruyan - e le o se faʻasaga vine!

Remanent strawberry Rujana o se ituaiga o fualaau o le strawberries tuai a Czech lea na aumaia i Rusia i le 90 o le seneturi talu ai. Ua manuia le tuputupu aʻe i Belarus ma Iukureini, ua totoina mo togalaau totō a le tagata lava ia i totonu o Rusia.

O togalaau faʻatoʻaga o togalaau vao e taʻua o fualaau alpine. E matuai ese lava mai fualaau aina tetele tetele-fua, ma mai strawberries moni.

Aluga vao vao Ruyan - o se togalaau faʻatoʻaga vao vao vao

O le a le eseesega i le va o strawberries ma strawberries (laulau)

UlutalaAmatagaFua teleAso SaScend
FualaauFaʻaauau i luga o laʻau ma laʻau i Rusia ma EuropaE laʻititi laʻititiA oomi malosi atu i le pule, e faigata ona vavae le ipuMalosi malosi musika ma le manogi
Taulaʻau vao vaoE ola i vaomatua, i tafatafa ma fiafia i Rusia ma Europa.Fafagu i luga, e faigofie lava ona vavae ese le pipi mai le calyxLe manogi manaia o vine vao
Strawberry AlpineFaatoaga o togalaau vao
Tele togalaau faʻatoʻagaFaatoaga togalaau o lua ituaiga Amerika i SauteTele ma tele teleToeitiiti leai se mea

Eseesega vaaia i le va o strawberries ma strawberries (photo gallery)

Strawberry Ruyan e faʻapitoa i ituaiga o meaola. E fuga mai i le tautotogo o le tautotogo ma faʻaauau pea ona fuga e toetoe lava a faʻaauau seia oʻo i le taimi o le tautotogo O ponuncles e tulaʻi i luga aʻe o laʻau ma oʻo atu i le 25 inisi le maualuga. O fugalaau e laiti, o puaʻa e tele. O gaʻo ma petioles o laulaau e foliga mai e mole. O laulaʻau laititi e manifinifi, faʻapipiʻiina, faʻamalamalama lanu i le lanu. Leai se musika.

I luga o le vaomatua o fugalaau strawberries o loo i ai uma fugalaau ma fua o vine i le taimi lava e tasi i le gasologa o le vaitau

E amata i le afa lona lua o Iuni (o loʻo i totonu o le ogatotonu o Rusia, i le itu i saute i le taimi muamua) ma faʻaauau pea seia oʻo i le muamua fulufulu. E ala i le tofo ma le sogisogi, o fua e latalata tele i vao vaovao, ae e faalua pe faatolu ona tele. O laʻau e mumu, e pei o le fatu, ma fatu e tafe i luga o le fogaeleele.

O vine o le vineberry Ruyan e sili atu le telē nai lo togavao vao vao, ae manogi foi

Delicious jam e maua mai i fua manogi o vine vao o le ituaiga Ruyan.

I le tausisia lelei o tulafono uma o faatoaga faʻalauteleina, e mafai ona faʻaaogaina laʻau ma vine o alpine strawberries mo togafitiga faafomaʻi faatasi ai ma togavao vao vao.

Mai i fua manogi o Ruyana, e maua ai le siama matagofie, e pei o togavao vao vao

Faʻapupulaina o le seleselega leai se seleselega

O fualaau alpine a Ruyan e le afaina ai se musika - o aʻa o loʻo fetoʻai. E faʻaleleia e ala i le vaevaeina o se togavao poʻo le luluina o fatu.

Faʻasologa o le pasi

E mafai ona vaeluaina vao vao matutua i vaega ma totoina. E sili ona lelei le faia o lenei mea i le tautotogo poʻo le tuai o Aukuso, i le timu, le vevela le tau. O faʻasalalauga e totoina i le loloto e tasi ao latou tutupu muamua. A uma ona totō, e tele le vai. E mafai ona ufiufi i mea e le ufiufi e puipui ai mai le vevela o le la. A aʻafia le aʻa o laau, o le fale e malu malie. O le vavaeʻau o le auala lelei lea e toe faʻafouina ai vaovao mama e sili atu i le lima tausaga.

O togavao tuai o vine e leai se seleselega e mafai ona toe faʻafouina e le vaevaega

E faʻapefea ona toto le strawberries mai fatu

O fatu Strawberry e laʻitiiti lava, o lea o loʻo totō ai vao i le fale i totonu o ipu poʻo pusa. O ni pusa palasitika mo meaai ma mea e leʻi maeʻa ona faʻamaeʻaina, o ipu inu e talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe. Mo le lūlūina, e mafai ona e faʻaaogaina le fanua na faʻatau sauni mo mea totino i totonu poʻo le faapitoa mo le totoina o fatu. O vailaau uma ma le tele o vai e lamatia i laau toto, o le mea lea, e tatau ona faia i totonu o tane vavalavai ia pupu vai i le pito i lalo.

O le taimi sili mo le luluina mai le amataga ia Mati ia Aperila. I le taimi lea, e le lava le susulu o le la, e faʻalautele laau. Ina ia puipuia lenei mea, ia faʻasalalauina faʻamalamalamaga faʻamalama ma moli mumulu. Latou te i ai i le maualuga pe a ma le 10 inisi le maualuga i luga o tumutumu o laau ma aofia ai mo le 12-14 itula i le aso.

O le susulu o le malamalama e puipuia ai fatu mai le tafola

Taualumaga

  1. Vaʻai faʻatoʻa pusa i le faʻamamaina o le eleele. Faʻasaga luga, paʻu laitiiti, sina pusa vai e faʻaleleia le eleele.
  2. Silasila lemu le fatu o vine i luga o le eleele, i le mamao e 1-2 centimita mai le tasi. E le manaʻomia ona e moe mai luga, ia tumau i luga.
  3. Sii malie le vai mai se pipette e tusi ai fatu i le eleele. E sili atu le lelei ona faʻasalalauina saʻo le filifilia o le kiona lelei i le pito i luga o mea totō - o le a faasolo ina faʻavaivai ma tuʻuina atu le susu talafeagai.
  4. A uma ona faʻamaua pe faʻafefe le kiona, ia ufiufi mea totō i tioata poʻo ata tifaga e faʻamautu ai le susu. Taofi i le potu vevela masani.
  5. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, aveese le ipu malamalama, tuu le atigipusa i lalo o le moli ma amata faʻalauiloa. O vao totogo e laʻitiiti ma faʻapitoa, faigofie ona faʻalautele ma le leai o se malamalama. Latou te manaʻomia le faʻamautu masani.

    O laau toto o le Strawberry e matua agavaivai ma faigofie ona faʻaosoina ma le leai o se malamalama.

  6. O lau muamua e foliga ese lava, o foliga o se foliga e pei o se tagata. A maeʻa ona faʻaalia 1-2 laʻau masani faʻasolosolo, ona tofu lea o le vao i totonu o ipu taʻitasi poʻo ipu. O le pito i lalo o le vao (o le mea e tatau ona maua ai petioles o le pito i lalo) e tatau ona tu tonu i le maualuga o le eleele.

    A maeʻa ona faʻaalia 1-2 laʻau masani faʻataʻitaʻi, ona toto ai lea o laau i ipu eseese

  7. Faatasi ai ma le foliga mai o le 5 laulaau moni, ua sauni sauniuni totogo mo le totoina i se nofoaga tumau.

    Faatasi ai ma le foliga mai o le 5 laulaau moni, ua saunia laau totogo mo le totoina

  8. O fatu laau e totoina tutusa i le loloto e tasi ao tuputupu ae, e matua suamalie ma i le taimi muamua e ufiufi e puipuia mai le vevela o le la ma pogisa e mafai ai. Ua aveese lelei le fale puipui, i le timuga vevela.

Tuputupuina o strawberries mai fatu (vitio)

Tuʻuina o vine vao i totonu o le togalaau, totonu o le potu ma i luga o le faletusi

O lau laau e ola sili ona lelei i luga o le oneone mafiafia ma le moli malamalama ma se tali malie. E mafai ona e totoina i le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana, pe a alu le vevela. Le mamao pe a totoina le 20-30 centimita i le va o laau toto.

O le fualaau mo strawberries o le muaʻi faʻataina i luga o se suo bayonet, faʻasaʻo vao vao mai rhizomes. I eleele le lelei mo le eliina, 2-3 pakete o le humus ua faaopoopo i sikuea mita, i luga o eleele lafulemu, e 1 le pakete ua lava.

E le mafai ona e totoina vave pe a uma le fuālaʻau, fugalaau ma fualaau olaola, e iai a latou faʻamaʻi masani.

I luga o le mamafa o pipi ma nofoaga e faʻaleleia ai le suavai, o le a ola lelei fualaau i luga aʻega maualuga e tumu i eleele e talafeagai mo ia. I le taumalulu, e tatau ona ufiufi i se lava laulau o le kiona mo le faʻamautuina o le taumalulu o laau totino, o lea e le tatau ona e faia ni moega i luga atu o le 15 inisi.

I luga o le mamafa o pipi ma nofoaga e faʻaleleia ai vai, o le a tupu lelei fualaau i luga aʻega

I atunuu vevela, o ituaiga uma o pyramids ma mea e tutupu mo le totoina o strawberries e sili ona lauiloa. O ia ituaiga fuafuaga e leai se avanoa ma foliga muamua. Ae ui i lea, i le vevela e tatau lava ona fafagaina i taimi uma. Mo le tele o Rusia, o lenei faatulagaga e fetaui lelei i se mea e le mafai ona faʻaogaina pe feaveaʻi.

Pyramids ma fata mo strawberries e sili ona lauiloa i atunuu o loʻo i ai mafanafana mafana.

Aveesea strawberries i le potu

Fualaau faʻatoʻai Ruyan e mafai ona tuputupu aʻe manuia ma e fua mai foi i totonu. Mo le totoina, faʻaaoga ni tamai fagu po o atigipusa e loloto le 10-15 inimita, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le faʻavaivai i lalo. Ua tumu i le faʻafefiloi o le eleele ua maeʻa ona faʻatauina mo fale o loʻo i totonu o loʻo maua ai sina tali. Faʻamaʻafa lemu, fafagaina i lea taimi ma lea taimi faʻamalosi vai mo 'āiga i totonu e tusa ai ma faʻamatalaga i luga o le afifi. I le taumalulu, o le faʻalauteleina o mea e matua manaʻomia, e pei o le totoina o fatu. Afai e fugalaau fugalaau, e manaʻomia le faʻafefeteina faʻapipiʻi mo le fausiaina o vine: e faʻafeiloaʻi le poli mai le fugalaau i le fugalaau ma se pulumu mumu. Mo le taumafanafana, e sili atu le tuʻuina o strawberries i totonu i le ea fou - luga o le faletusi poʻo totonu o le togalaau.

Remanent strawberry Ruyan e mafai ona ola i ni koneteina laiti i totonu o le potu ma i luga o le faapaologa

Toto Mamao i fafo

Alpine strawberries ei ai aʻa o le aʻa o loʻo i luga o le palapala. O le mea lea, o vavaega i luga o le faʻasaga vine e tatalaina lelei ma le faʻaeteete, i le loloto e le silia ma le lua senitimita.

I le vevela, timu vevela, o strawberries e tatau ona fafagu i le vaiaso i le tasi ma le afa pakete vai i sikuea sikuea. Pe a faʻafeinu, na o le palapala i lalo ma le va o laau e faʻamamaina, aloese mai le suavai i luga o lau, fugalaau ma vine.

Pe a faʻafeinu, latou te fufuluina le eleele, e aunoa ma le paʻiina o fugalaau ma lau

O le mea sili ona lelei mo le gaosi vao o le lau o le lau o le lau, lea e salalau i le tautotogo i luga o le eleele e tusa o le afa pakete i le sikuea sikuea. E mafai ona e faʻaaogaina fomaʻi faʻatauina e faʻatatau ile vermicompost. E le manaʻomia tele faʻamaʻi faʻamalosi: o le a le mafai ona faʻateleina le fua, ma o le lelei o vine o le a matua faaleagaina lava. O le togafiti fou o Strawberry ua matua solia.

O fualaʻau e matua aʻafia lava i vao, aemaise lava mai meaola e mafai ona faʻaumatia atoa ai se togalaau e le o faʻatauina i le vaitau. Ina ia faʻaalu se taimi ma se taumafaiga, e masani lava ona mulimulitaʻi ia moega faʻasaga i se paʻu lanu uliuli e leai se lalagaina po o soo se ituaiga o meaola (straw, sawdust, shellsnutnut). O le taofiofi e tumau ai le susu i le palapala, faʻalavelaveina le tuputupu ae o vao, ma faʻaitiitia ai le galue malosi o le galue ma le veleina.

Ole taofiga e tumau ai le susu i le eleele ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o vao

Maʻi ma meaʻai

Faʻatonuina o le vao vine vao E le afaina Ruyan i le paʻu paʻu ma e foliga mai e teteʻe ile pala. O le faʻalavelave sili ona mataʻutia e mafua ai ona o slugs ma gata, ma o faʻamaʻi sili ona lamatia o le a faʻaumatia.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i luga o le fuaina o faʻatoʻaga o fualaau aina.

E faʻapefea ona aloese mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi (laulau)

UlutalaE faapefea ona faaaliaO le a le mea e fai i ai
Snails ma slugsO fua o vao vao e masani ona 'ai, ma faʻatasi ai ma se osofaiga tele o meaola faalafua, e mafai foi ona aʻafia laulaau. Snails ma slugs (o nei mea e gata ai, e aunoa ma fale) e faigofie ona vaʻaia i afiafi ma pe a timu. O latou fuamoa e foliga mai o poloka o palalatini palatini suamalie, e manino le vaaia i le fogaeleele
  • Aoina ma faʻaumatia faʻataʻitaʻiga o meaola faalafua ma o latou oviposition.
  • Aumai ni mea e masani ai tagata (mea e masani ai, meaola, gutu, toads) i le togalaau o loʻo fafaga i slugs ma snails
Verticillus wiltingE faʻafuaseʻi lava ona magumago ma gaogao vao vao e leai se mafuaaga.O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia ma matautia. Lisi se laau lea e faapipiiina ma le masalomia i se faaputuga lapoa o le eleele ma susunuina. Aua le totoina se mea i lenei nofoaga mo le itiiti ifo i le tausaga
Gau palaI luga o fua o le strawberries e foliga mai o lanu enaena enaena ma se manogi manogi, mulimuli ane ufiufi i se paʻu fulufulu fulufulu
  • Aoina ma faʻaumatia fatu ua aʻafia.
  • Aua e te totoina fualaau o alpine i le nofoaga o le totoina o fualaau aina lapopoa tetele, o loo i ai pea lava le tele o meaʻai o le soona gaosi o lenei faamai i le palapala, lea e mafai ona aoga mo le tele o tausaga

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o alpine strawberries (photo gallery)

Fugalaau, palota ma le malulu puipuiga

I le taimi o le fua tele o fualaau vao, e foliga matagofie lava Ruyan. O lenei mea o se palu pi-pollinated e manaʻomia le felafolafoaiga o felauaiga. I le va o le aganuu, e faʻafeiloaʻi ma le lima, faʻafeiloaʻi le pollen mai fugalaau o le tasi laau i le isi ma se pulumu vaivai.

O fugalaau matagofie o vine vao e paʻuina e pi

O le fufuluina o strawberries e matua fefefe lava i le malulu, e sili lava le malamalama ma puupuu. O fugalaau malulu ma le ogatotonu o vine e le o toe fausia.

O fugalaau malulu ma le ogatotonu o vine e le o toe fausia

Mo le puipuiga mai le tau o le tautotogo ma le autumn, o le malutaga sili ona faigofie mai le polyethylene film po o le agrofibre e leai ni mea e fesoasoani tele tele. I le po, o le pito o le mea e ufiufi ai e paʻu mau i luga o le eleele ma nutimomoia i se avega, ma ao faagasolo le aso e tatau ona siitia i luga ina ia maua avanoa i pi mo le faʻafefeteina o fugalaau.

I le aoauli, e tatalaina sina pito i lalo ole fale ata ina ia mafai ai e pi ona palota le fugalaau fugalaau

Togi

O le suamalie o le suamalie E maualuga maualuga le taumalulu o Ruyan ma manumalo i itu uma o loʻo iai se ufiufi lelei o le kiona. I na eria e faʻaputu ai le kiona pe o le a vevela e le matagi, e mafai ona faʻasalalauina paʻu pine i luga o faʻatoʻaga vine mo le lelei o le kiona ma le mafanafana atili.

E aofia ai le puipuia o le kiona ma faʻaleleia le taumalulu

I le tautotogo, e aveeseina le fale pe a maeʻa le kiona. E le talafeagai le afifi lelei o strawberries - o laau e mafai ona taofiofi ma mate i le taimi e malolo ai. O fualaau i totonu o fagu ma falaoa mo le taumalulu e aumai i totonu o se potu e leai se kiona, ma i vaega e loloto le kiona ma le malulu, e mafai lava ona e tuu i totonu o le togalaau i luga o le eleele lea e vave ona faʻafeiloaʻi ai ma le saogalemu. I vaipanoa i saute e leai ni kiona, e mafai e faʻalaʻau alpine ona faʻafeteina le toʻa -10 ° C.

O fualaau e ola i luga o le laufanua e sili atu le malulu e faʻatusatusa i latou na totō vave vave pusa.

Faʻamatalaga

Ruyan - 4 tausaga talu ona totoina mai fatu o se fale i Krasnodar - tolu mea e gaosia, fale o Spartan, ola mai le vevela vevela ma toetoe lava a leai se vaiinu ... ae ui i lea, e fiafia le ituaiga i le tele o mea suamalie, e ui lava i nai fualaau laiti, ma e matua ese lava lona taua ...)

Florence

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9844

Ou te fautuaina le ituaiga, e faigofie ona tupu, o le berry e sili atu nai lo le vaomatua tasi, e sili atu le faigofie ona aoina na oe lava.

Tintinka

//irecommend.ru/content/zemlyanika-ruyana-s-aromat-lesnoi-yagody

Talia suamalie, toetoe lava vaomatua vaomatua fiafia uma i le taumafanafana. Ou te aoina mai vine faaopoopo i totonu o atigipusa o le 350 kalama ma malolo mo le taumalulu.

Nagorna

//otzovik.com/review_4496957.html

Faʻapitoa: alu ae, e le afaina se mea. E le lelei: Latou te totō laau i soo se mea, ae latou te ola. Peresia. Mea le lelei: fualaau suamalie ma laititi. Aua e te faamoemoeina se seleselega moni i le tausaga muamua.

NATALYK

//otzovik.com/review_4798249.html

O le tuputupu ae o fualaau vao vao o le ituaiga Ruyan e faigofie mo le amataina o faifaatoaga. Faʻasalaga lelei, o ona fatu e tupu lelei, o ola vave ola ma e le maʻi. O se faʻatoʻaga togafiti faʻato'ā teuteuina ma le faʻamalosia e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa ma fiafia i ona tagata ma se faʻatoʻaga lelei o fua suamalie manogi ma o taimi uma lava e foliga matagofie.