Incubator

Faʻapitoa o le faʻaogaina o se inconator Ideal hen

I le tele o poloka fale, e mafai e se tasi ona faʻalogo i le faʻalavelave faʻafefeteina: o le moa vao, o le paʻu o pato, o le pupuʻu o geese, ma le alaga o turuki. Ina ia aua le faatauina mai manu felelei i soo se vaipuna, e sili atu ona lelei le tagata e ave le manulele i lana faatoaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se masini e pei o se incubator.

Seʻio tatou mafaufau faʻafefeteina "Lelei atoatoa"lea na faia e le Novosibirsk firm "Bagan". Sei o tatou suesue i mea lelei ma le le lelei o lenei masini, o le a tatou faamatalaina auiliili pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Faamatalaga lautele

Incubator "Lelei atoatoa" o ona faʻaiʻuga e sili atu ona talafeagai mo fale moa laiti. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e faigofie lava ona fafagaina moa o ia manu felelei pei o le:

  • moa ma kosi;
  • pato ma turuki;
  • salu, oeto, lago ma pigeons;
  • pheasants;
  • aau ma manu felelei.

O le masini e faʻaleleia ai le masini e faia i le ufiufi eleelea, e laʻititi ma laʻititi lona mamafa. O faʻamafanafana faʻamafanafana o loʻo faʻapipiʻi i le pito i luga o le mea faʻapipiʻi, lea e mafai ai ona vevela le masini i taimi uma lava.

E te iloa? E manava le moa i le atigi? O ogaumu lapopoa, mafiafia mafiafia e moni lava i gas. O le oxygen e ulufale atu i le pepe e ala i le fausiaina o le atigi, susu ma carbon dioxide. I luga o se moa moa e mafai ona e sili atu i le fitu afe pores, o le tele o ia mea e maua mai i le moli pala.

Taʻitaʻi lauiloa

O le kamupani a Novosibirsk "Bagan" e maua mai ai le "manaia o le hen" i le 3 lomiga:

  • faataitaiga IB2NB - C - ua faʻapipiʻiina i se eletise eletise eletise, 35 fuamoa moa e mafai ona faʻataʻatia i totonu i lea taimi ma lea taimi, o le faʻapipiʻi e faia i le lima;
  • IB2NB -1Ts faʻataʻitaʻiga - e ese mai i le eletise eletise eletise o loʻo i ai se lelei masini mo le liliu. Malosiaga mo 63 fuamoa ua maua. I le auala, e mafai e le tagata faaaoga ona faateleina le avanoa mo le faʻatauina o fuamoa mai le 63 i le 90 fasi vaega. Ina ia faia lenei mea, aveese le tagata mai le incubator ma fesuiai ma le lima;
  • faataitaiga IB2NB -3Ts - ei ai uiga uma o muamua muamua ma mea faaopoopo i le foliga o se microcontroller ma le faailoga tusi matala vave (i le 4 itula).
O faʻataʻitaʻiga o totoe e ese mai i le tolu muamua i le mafai gafatia ma le faʻaaogaina o le malosi. O le tele o le masini e fesuisuiai i ata taitasi.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le masini eletise "Lelei o le hen" o se masini e le taugata, o le tomai faapitoa e fetaui ma le mea moni o le a faʻaaoga le masini i le fale:

  1. o loʻo i ai puipuiga mai le vai ma le taimi nei (Vasega II);
  2. faʻaaogaina o le vevela vevela, e mafai ona e fetuunai le vevela (+ 35-39 ° C);
  3. saʻo o le tausia o le vevela i le masini i le 0.1 ° C;
  4. o le masini e faagaoioia i le 220 volts (lima) ma le 12 volts (pulu);
  5. Faʻamau i luga o le faʻatusa: lautele - min 275 (max 595) mm, umi - min 460 (max 795) mm ma le maualuga - min 275 (max 295) mm;
  6. o le mamafa o le masini e faʻalagolago foi i le filifiliga ma filifili mai le 1.1 kg i le 2.7 kilokalama;
  7. gafatia o le masini - mai le 35 fasipepa i le 150 fasi (faʻalagolago i le ata o le incubator).

Aoao atili e uiga i foliga o le tuputupu ae: pepe pato, turuki, poults, salu, moa ma goslings i le incubator.

Ua tuʻuina atu e le kamupani se faʻamaoniga mo le tausaga muamua o le faagaoioiga o le masini ma se tusi faamaonia. Tuuina atu se soifuaga atoa o le galue e oo atu i le 10 tausaga. E aofia ai ma le incubator o se tusi faʻaaoga ma meafaigaluega faaopoopo:

  • fuamoa fuamoa;
  • pepa palasitika mo fuamoa;
  • pusa peta (tele e tusa ai ma le ata);
  • masini e sui ai fuamoa (e tusa ai ma le ata);
  • thermometer.

Faʻatauga ma le faʻaogaina o le "Manuʻa lelei"

O le tele o tulaga lelei o le faʻaleleia o le fale "Manuʻa lelei" e aofia ai:

  • laʻititi le mamafa o le masini: e faigofie ona toe faʻaleleia ma tuʻuina atu i se tagata se tasi e aunoa ma se fesoasoani;
  • o le mataupu e faia i le pulu manogi, e maualuga le malosi ma e tu i le masini eletise e oo atu i le 100 kilokalama;
  • le tufatufaina atu o le vevela, lea e tupu ona o le lautele o laulau faʻamafanafana ua faʻapipiʻi i luga o le ufiufi incubator;
  • maualalo le eletise;
  • taofiofia faifaipea ma le tausiga o le seti o le seti e le thermostat;
  • le mafai ona faʻafesoʻotaʻi le masini mai le fesoʻotaiga ma mai le paʻa (lea e taua pe a faʻaaogaina eletise);
  • le i ai o se fuʻa faʻapipii faʻamafaʻiloga;
  • le gafatia e matamata le ata tusi e aunoa ma le tatalaina o le incubator (e ala i le faamalama);
  • managofie o le vevela o loʻo i le pito i fafo o le mea faigaluega.

E i ai ni nai vaivaiga i le "Manuʻa lelei":

  • o fuainumera lanu uliuli i luga o le eletise faaeletonika e faigata ona iloa i le po: e te manaʻomia se faʻamalama faʻamalama, poʻo isi lanu (green, red);
  • e tatau ona faapipiiina le masini i totonu o se nofoaga lea o le a lele ese ai le ea (laulau, nofoa) i le pito i lalo o le masini;
  • O le tino fefete e faʻaleagaina le susulu o le la.

E te iloa? O le moa e sili atu lona lautele le vaʻaia o mata nai lo le tagata - aua o ona mata o loʻo i itu o lona ulu! E iloa e le moa le mea o loʻo tupu e le gata i luma o ia, ae i tua foi o ia. Ae i se vaaiga faʻapitoa, e iai foi mea le lelei: o loʻo i ai vaega mo le moa e le mafai ona vaʻaia. Ina ia iloa le vaega na misi o le ata, e masani lava ona lafo o latou ulu i le itu ma luga.

Faʻafefea ona saunia se mea faʻapipiʻi mo le galuega

Aʻo leʻi faʻatulagaina se fua o fuamoa mo le faʻatumuina, e manaʻomia ona e faia galuega talafeagai:

  1. Faʻamā le totonu o le masini mai otaota (fluff, atigi) o loʻo totoe mai le faʻasologa muamua.
  2. Fufulu i le vai mafanafana ma le sapalai tagamea, faaopoopo faʻamaʻi pipisi i le fofo faamama.
  3. O le suavai suamalie ua sasaaina i totonu o se mea mama (e tatau ona toto le kuka!). Mo le faatumuina i vai, ua tuʻuina i lalo pito o le masini faʻaoga. Liligi ni maualuga nai lo itu. Afai e matutu le potu, ona tatau lea ona e sasaa vai i totonu o fale uma e fa, pe afai e sasaa atu i totonu o le fale vai e tasi ile lua (nofo i lalo o le vevela).
  4. E tatau ona siakiina o le suʻega o le masini matala e tautau i luga o fuamoa e le paʻi atu i latou atigi.
  5. O loʻo faʻapipiʻi le ufiufi i le tapuni, o le vevela ma le suiga o le masini e faʻaaogaina (pe afai e maua i lenei ata) ma vevela i le vevela na fautuaina e le kamupanī.
O le incubator ua sauni e maua mea mo le faʻavelaina.

Fafagaina lelei: moa, goslings, pepe, piula, salu ma musk duki mai aso muamua o le olaga - o le ki i le fausiaina lelei.

Sauniuniga ma le tuʻuina o fuamoa

O le filifilia o mea mo le faʻaaogaina o se mea taua tele mo le mauaina o se taunuuga lelei.

Manaoga:

  1. fuamoa e tatau ona fou (leai se matua nai lo aso e 10);
  2. o le vevela lea e teuina seia tuʻuina i totonu o le incubator e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le +10 ° C, o faʻaesea i soʻo se itu e aʻafia ai le gafatia o le fetus;
  3. ia i ai se afifi (faʻapipiʻiina pe a uma ona siaki i luga o le ovoso);
  4. fausaga, laiga (e aunoa ma le lapisi) atigi fausaga;
  5. Aʻo leʻi faʻaofiina, e tatau ona fufuluina le atigi i totonu o le vai mafanafana ma le fasimoli poʻo se vailauga lanu piniki o le potassium.

Siaki le Otosopa

O fuamoa uma aʻo leʻi faʻaauau le siakiina e tatau ona siakiina mo le i ai o le embryo. I lenei faifaatoaga o manufeʻai o le a fesoasoani i se masini e pei o se ovasia. Ovoskop e mafai ona avea ma fale gaosi oloa ma potopoto i le fale. Ovoskop o le a faʻaali pe i ai se siama i totonu o le fuamoa, pe o le atigi fausaga, o le tele ma le nofoaga o le potu malulu.

E faʻapefea ona faia se ovoscope i le fale ma ou lava lima:

  1. Ave soʻo se pepa malo poʻo se plywood pusa paʻu laitiiti.
  2. O le moli eletise eletise ua faʻaogaina i totonu o le pusa (ia faia lenei mea, e tatau ona puʻe se pu i le itu o le atigipusa mo se paʻu eletise eletise).
  3. O se uila eletise ma se plug mo le faʻaaogaina o le pusa i totonu o le upega tafailagi e fesoʻotaʻi atu i le ufiufi.
  4. I luga o le tapuni e ufiufi ai le atigipusa, oti se pu i foliga ma le tele o le fuamoa. Talu ai e eseese ituaiga (kusi - lapoa, moa - laʻititi), o le pu na faia i le fuamoa tele (kusi). Mo fuamoa laiti e le mafai ona paʻu i totonu o se pu tele, o ni nai laiti mimiti e felafolafoaʻi-e sopoia i luga e avea o se sui.

Vaʻai germ o loʻo faia i totonu o se potu pogisa! Aʻo leʻi amataina le galuega, tatou te liliu le moli malamalama i totonu o le fesoʻotaʻiga (o le pusa e susulu mai totonu). O le fuamoa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le pu i le tapuni o le atigipusa ma le maulalo e siaki ai mo le talafeagai.

E te iloa? Ua finauina e faapea o le vevela lea e gaosia ai moa e aafia ai a latou feusuaiga i le lumanaʻi. E le saʻo lenei mea, ona o le fua masani masani o moa ma moa ua maeʻa e 50:50.

Toe fetuʻutuʻeseʻesega faʻalelei

O le faʻaaliga faʻaalia i le pito i fafo o le masini e faʻaalia ai le vevela i totonu o le incubator. E mafai ona e setiina le vevela e manaʻomia ile lua kulini (itiiti pe sili atu) o loʻo i le faʻaaliga. E tasi le kiliki o le faamau e manaʻomia o se laasaga o le 0.1 ° C. I le amataga o le galuega, ua seti le vevela mo le aso muamua o le susunuina, ma ua maeʻa ona tuu le masini mo le afa itula e mafanafana ai ma faʻaitiitia ai le vevela i le tumau.

Vaitaimi o le vevela mo le faʻafefeteina o fuamoa moa:

  • 37.9 ° C - mai i le muamua i le aso lona ono o le faʻaofiina;
  • mai le aso 6 e oo atu i le sefululima - o le vevela e faasolosolo malie ona faʻaitiitia (e aunoa ma ni aʻagi leaga) i le 36.8 ° C;
  • Mai le 15 i le 21 aso, o le vevela o le vevela ma le faʻaitiitia i aso uma i le 36.2 ° C.

A e tatalaina le pito i luga o le masini, e tatau ona e tapeina le taimi pito i luga, ona e mafua mai i le tafe mai o le ea fou ma le malulu e ala i le faʻaitiitia o le vevela i totonu o le incubator. Faʻamatalaga o le faʻafefe o ituaiga eseese o manulele:

  • hens - 21 aso;
  • kusi - mai le 28 i le 30 aso;
  • pato - mai le 28 i le 33 aso;
  • lupe - 14 aso;
  • turkeys - 28 aso;
  • aau - mai le 30 i le 37 aso;
  • salu - 17 aso;
  • oeto - mai le 40 i le 43 aso.

O faʻamatalaga talafeagai i le faʻaleleia o ituaiga eseese o moa, e mafai ona maua i tusi faʻapitoa.

Filifili fua

O le a le mea e tatau ona lelei, fetaui mo le gaosia o fuamoa:

  • o le potu i luga o le ea e tatau ona i ai i totonu o le vaega susulu, e aunoa ma le aveeseina;
  • o fuamoa uma e manaʻomia ina ia laʻititi le lanu (o le a tuʻuina atu ai se tasi taimi naklev);
  • faatulagaga faʻapitoa (faʻaloloa poʻo le lapotopoto foi e le talafeagai);
  • leai se afaina o le atigi, stains poʻo nodules luga;
  • ma le mamafa (52-65 g);
  • faʻatasi ai ma se faʻailoga o le O-foliga manino ma se vaʻaiga uliuli i totonu;
  • lapopoʻa lapoa i le lautele 3-4 mm.
Le talafeagai mo le faʻavevesi:

  • fuamoa e lua e leai ni yolks poʻo ni yolks;
  • sosoʻo i le isu;
  • aveeseina o le potu vaalele pe leai foi;
  • leai se siama.

Afai ua tele le gauai a le faifaatoʻaga i le filifilia o fuamoa, ona paʻu ai lea o se manulele ola maloloina lelei ma se pepe laʻitiiti, vaivai ma se pusa faamalolo.

Lauina o le fala

A o leʻi tuʻuina fuamoa i totonu o le incubator, e tatau ona makaina i se penitala faigofie ma se laʻau vaivai: tuu le numera "1" i le isi itu, maka le faʻailoga lona lua ma le numera "2". O lenei mea o le a fesoa- soani i le tagata e faatupulaia laau e pulea le liliu tutusa o fuamoa. Talu ai ona ua uma ona oso le incubator ma o le tele o le seti ua setiina i le vevela manaomia, o le faifaatoaga o manufelelei e na o le faailoga tusi lava. E talafeagai le vavae ese o le telefoni mai le mea faʻapipiʻi ma tatala le tapuni o le masini. O le mea faʻapipiʻi e tuʻuina i luga o se mea e faʻaaogaina ai se palasitika ma o le fuainumera "1" i fuamoa taʻitasi e luga. Ua tapunia le tapuni o le masini ma ua fesoʻotaʻi le pito i luga i le fesootaiga.

O nisi o faʻamatalaga i luga o le faʻaosoina:

  1. E taua le tuʻuina o se lotoa pe a ma le 18:00, o le a mafai ai ona tuleia le tele i le vaveao (i le aso e sili atu le faigofie ona taofiofia le vela o moa).
  2. O ē e faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga ma le faʻatopetopeina o le tuʻuina o le manaʻoga e tuʻu ai fuamoa mo le faʻavelaina ma se faʻafefeteina pito i luga.
  3. E mafai ona tuʻuina atu le tuʻufaʻatasia o fuamoa faʻapitoa e ala i le tuʻuina o fuamoa i totonu o le masini - o le tele tele i le taimi e tasi, o le laʻititi ma le pito sili ona itiiti. E tatau ona mataituina le va o le fa itula i le va o afifi o le tele o fua eseese.
  4. O le vevela o le vai ua sasaaina i totonu o le pusa e tatau ona + 40 ... +42 ° С.

E taua! E tatau ona faʻafesoʻotaʻi tele le incubator i le gasologa o le aso, faatasi ai ma le va o le itiiti ifo i le 4 itula ma le sili atu ma le 8 itula i le va o togafitiga.

Tulafono ma le faagasologa o le faʻavevesi

I le faagasologa atoa o le faʻaosoina, e manaʻomia e le faifaatoaga ona tausia le masini. Le faia o soʻo se gaioiga i totonu o le incubator, e tatau ona e alu ese mai le eletise eletise eletise ma le mea e vevela ai le vevela.

O a gaioiga e mafai ona umia:

  • Faʻaopopo le vai mafanafana i le faʻalavelave faʻapitoa na saunia mo ia, pe a talafeagai (sasaa vai i totonu o le mea faʻapipiʻi, e aunoa ma le aveeseina o fuamoa o loʻo tuʻuina i totonu, i totonu o le pusa paʻu);
  • suia le vevela e tusa ai ma le taimi o le vevela o le susunuina;
  • afai e le tuʻuina atu e le masini le matagi faʻapitoa, ona faia loa lea e le faifaatoaga manu pe faʻaaoga se masini masini.

Tusi taʻavale Tusi

Ina ia le mafai ona faaleagaina ni fuamoa i le faagasologa o le liliu, ua fautuaina i latou e fesuisuiai e ala i se suiga ole laulaau - ua tuu laʻau i luga o se laina o fuamoa ma ua faia se suiga i se tasi o mea e taamilo ai, o se taunuuga ae le o le fuainumera "1" o le numera "2" e iloa.

Faiga faʻataʻitaʻi

I faʻataʻitaʻiga ma se masini faʻapipiʻi - o fuamoa e tuʻuina i totonu o sela o le faʻalaʻamea faʻala. Ina ia mafai ona liua i latou, o le faasologa e suia i nai inisi sima, seia oʻo ina maeʻa fuamoa le fuainumera ma suia le fuainumera "1" i numera "2".

Faʻaaloaloga aunoa

I totonu o faʻataʻitaʻiga ma le faʻamau faʻapitoa faʻapipiʻi e liliuina e aunoa ma se fesoasoani a tagata. O le masini e faia se gaoioiga faʻaono i le aso. O vavao i le va o papesi e 4 itula. E fautuaina e te ave ma le lima ia fuamoa mai laina tutotonu i lea aso ma lea aso ma sulu ia i latou o loʻo i totonu o laina pito i fafo. O le maualuga o le lafoaia o fuamoa e matua le faatagaina. A maeʻa loa le faʻatonuina o le tusi, e ufiufi le masini i se tapuni ma faʻapipiʻi i totonu o le fesoʻotaiga. A maeʻa le 10-15 minute, ona toe faʻaleleia lea o le vevela i le faʻamaufaʻailoga i le faʻaaliga.

E taua! I le faaiuga o le aso 15 o le faʻavevelaina, e le fesuiaʻi fuamoa! I le taeao o le 16 aso, e tatau ona e tapeina le masini PTZ i na masini pe a faʻapipiʻiina.

O le atinaʻeina o atigipusa e siakiina i luga o le ovoscope faalua i le taimi o le faʻaosoina:

  1. A maeʻa le vaiaso o le afaina, o le mea e faʻaalia e ala i le ovoscope, i le taimi nei e tatau ona manino le iloa o le pogisa i totonu o le efuefu - o le atinaʻe lea o loʻo tupu.
  2. O le taualumaga lona lua e faia i le 12-13 aso mai le amataga o le faataoto, e tatau i le ovoscope ona faʻaalia se faʻapouliuligia atoatoa i totonu o le atigi - o lona uiga o le moa e atiaʻe le masani.
  3. Laʻau, i le atinaʻeina o se mea na sese - o le a tumau pea pe a faʻapipiʻiina i luga o se ovoscope, e taʻua i latou o "failauga". O le moa e le alu ese, e aveeseina mai le incubator.
  4. O le faʻaumatia o le atigi o moa o loʻo tupu i totonu o se vaega o le fuamoa (mumusu) o le fuamoa - pe a amata ai le potu vaalele.
  5. Afai, o le solia o le taimi o le susunuina, o le moa na faapipii i le aso muamua nai lo le mea na faamoemoeina, ona tatau lea i le tagata e ona lenei masini ona tuu le vevela o le vevela ilelalo ile 0.5 ° C mo le isi vaega o le susunuina. Afai o le moa e gaosia i se aso mulimuli ane, e tatau ona faateleina le vevela i le 0.5 ° C.

Aisea e afaina ai moa:

  • le mafuaaga mo le aveeseina o moa vaivai e le mafai ona ola, vai vaivai vaivai-o fuamoa lelei;
  • pe afai e le o matauina le vevela o le vevela, o le a "pala" ia moa faalava; i le vevela o lalo ifo o le mea e faalagolago i ai, o le a lanu lanumeamata i totonu o le tino ma le pusa o manulele.
  • afai mai le 10 i le 21 aso le maualuga o le masima i totonu o le masini, e amata ona moa moa i le ogatotonu o le atigi.

E taua! Mo le pato pepe ma le fusi (ona o laumei laititi ma faigata), e faaluaina le suʻeina i aso taʻitasi ma vai.

I le leai o se eletise:

  • masini, pe afai o le 12V o le mea e tuʻuina atu, e fesoʻotaʻi i le paʻa;
  • e leai ni mea e faʻaogaina i le pulu e tatau ona afifi i ni palanikeke mafanafana ma tuʻu i totonu o se potu mafanafana.
O le vevela i le potu o loʻo i ai le masini e le tatau ona pau i lalo ifo o le +15 ° C. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e tapunia le puʻelaʻi i le incubator.

Polokalame saogalemu

Amataina le faʻaogaina o le "Hen Manaia", e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete oe i le auala e faʻaaoga ai le incubator i le fale:

  • aua neʻi faʻaaogaina se masini e faʻaogaina ai le uaea malosi, faʻapipiʻi po o le pona;
  • e le faatagaina ona tatalaina le masini o loʻo aofia i totonu o le upega tafailagi;
  • aua le faʻapipiʻi latalata i punavai o le mumu;
  • aua le nofo i luga o le masini ma aua le tuʻuina se mea i le pito i luga;
  • toe faaleleia le pito i luga poʻo elemene elemene e aunoa ma se tagata tomai faapitoa.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona e faia ia oe lava: o se fale, o se moa moa, ma se incubator mai se pusaaisa tuai.

Mea e teu ai masini pe a uma le pulou

I le faaiuga o le faʻavevega, e tatau ona e mulumulu le mea faitino (i totonu ma fafo), fata moa, grids, thermometer ma isi vaega eseese ma faʻapipiʻi o le incubator i se vaivaiga vaivai o le potassium. Fufulu vaega uma o le masini, tuʻu i totonu o se atigipusa ma teuina seia oʻo i le isi vaitau i totonu o se potu ma se vevela lelei (i le fale, i le faleoloa).

E ala i le faʻatusatusaina o tau o moa ma mea faʻapipiʻi, ma tuʻuina atu i faʻamanuiaga uma ma mea lelei e faʻamaonia e le masini - e masani lava ona faia e le au faifaatoʻaga le faʻaiuga e faʻatau mai se incubator "O le matua hen." A maeʻa ona faʻaaogaina faatonuga mo le faʻaaogaina, ona amataina lea o le faagasologa o le faʻavevelaina ma faʻatino lelei - i le aso 21 o le a maua ai e le faifaatoʻaga le toe faʻaleleia o lona fale moa. Soifua maloloina oe talavou!