Fua o le gaosiga

Mauaina lelei o le geranium eletise - faʻamatalaga ma ata o ituaiga, fesoasoani i le tuputupu ae i le fale ma fafo

Aotelega o geranium, e mafua mai i le fuga o fugalaau fugalaau, e masani lava ona faʻaaogaina e le au mamanu e teuteu ai totonu.

Ona o le matagofie o le fugalaau ma le le lelei i le tausiga o le ampel geranium e sili ona lauiloa i le au fai togalaau.

O le tusiga o le a tilotilo i ata lauiloa o geraniums, faʻapea foi le aʻoaʻoina o tulafono o le totoina i le fale ma aoao e uiga i foliga o le toe gaosia.

Faamatalaga faʻamalosi

O le eseesega eseese e ese mai le geranium masani i tulaga o tausigama foliga vaaia. O loʻo faʻaalia i le i ai o ni aʻa tele na mafai ona ola ae ile mita i le uumi. O laʻau manogi lamolemole e aofia ai laʻau e lima, e oʻo mai i le tolu i le ono inisi le lautele. O le pito i luga o le laupepa laupepa, vali ata lanumeamata poʻo le fesuisuiaʻi (paʻepaʻe ma le lanu), e le o le pubescence.

O laʻau o loʻo faʻapipiʻiina i pupuʻu ma petiles umi. Fugalaau, i le foliga o cactus ma selu, ua faaputuputuina i lalo o le faamaluga o ni nai vaega. I totonu o faamalu uma, e mafai ona e oʻo i le tolusefulu fugalaau, e pei o pompons, lea e fuga mai mo le lima pe ono aso.

O lanu o ni nai fugalaau faigofie pe faalua e eseese:

  • lanu piniki
  • paʻepaʻe;
  • ulaula;
  • mūmū;
  • tuufaatasia.

O le taimi vavalalata e faʻaauau mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le tautoulu.

Talafaasolopito o

Amplia geranium na amata ona galue i le fale e lei leva tele. Na sau o ia i lo matou atunuu mai Aferika o le taumalulu.

I le fale, o le geranium e tupu i nofoaga mafanafana, ma le faʻamaʻapeʻapeina ona pupu. I le 16 senituri, sa suʻesuʻe ma le maelega e le auvaa Europa le aganuu o le faitau aofaʻi o Aferika i le lotoifale ma sa latou fiafia i le lalolagi o le konetineta o le konetineta. Sa latou ave faatasi ma i latou ituaiga eseese o fugalaau, o nei mea sa i ai se amiala geranium. Sa tosina mai e saienitisi ni togalaau matagofie, ma amata ona latou faaalia ituaiga eseese.

Fiafia ituaiga

Aotelega geranium e naʻo le tasi ituaiga o meaola e taʻua o "Ivy". O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga o lenei laau, fafagaina e tagata faʻatoʻaga mo le fa seneturi. O le ituaiga "ampelous ileum geranium" e aofia ai le tele o ituaiga:

  • faʻailoga;
  • monophonic;
  • lua-lanu;
  • suia;
  • terry

O ituaiga sili ona leaga e sili ona lauiloa e sili atu ona lauiloa.

Ata

Ma o le mea lea o foliga o le ivy e foliga mai i le ata.





Totoina o laau i le fale

Ua toto le laau i totonu o se fagu fou i le tautotogo ina ia mafai ai ona fetuunai i tulaga fou., na oʻo i le tuputupu ae ma fiafia i le fuga.

Nofoaga ma moli

E manaomia e le laau se aofaiga tele o le malamalama, o lea e tuu ai i luga o le faamalama o se itu i saute. O le gaioium e faʻafeiloaʻi le faʻaalia i le susulu o le la, ae e le fautuaina e lafoai le ufiufi, e pei ona mafai ona mu. O se sill of orientation i sisifo e talafeagai ma se nofoaga, ae afai e tu i le itu i sasae po o le itu i matu, e le lava le malamalama, e mafai e le laau ona taofi le fuga ma amata ona solo ese lau.

I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei mo le mea o loʻo i ai le geranium matagofie o se faailoga e le sili atu nai lo le 25 tikeri Celsius. I le taumalulu, e le tatau ona paʻu le thermometer i lalo o le 15 tikeri.

Manaoga eleele ma mea e manaʻomia

O le tuufaatasiga o le fugalaau o le eleele e le o tuuina atu ni manaoga faapitoa, ae peitai e sili atu ona lelei le totoina i totonu o se mea e mama ai fua. Vaʻalele lelei eleele. O le tele o laʻau e faʻalagolago i le tele o le ulo. I totonu o koneteina lapoa, e le lelei le fuga o le geranium, o lea ua filifilia ai se ipu laititi-tele, e le sili atu i le lua senitimita le lautele nai lo le koneteina muamua.

I le pito i lalo o le tane e tatau ona faʻasaina alavai e puipuia ai le faʻaleagaina o le vai.

Tausiga lelei o le fugalaau

O le ki i le manuia o le galueaina o geranium matagofie o le faʻamalosia lelei lea. O le laau e fiafia i le susu, ae e le mafai ona e matua maelega i le susu, aua e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa. Vai le fugalaau pe a uma le faʻamago atoatoa o le pito i luga. O le tele o vai e alu i totonu o le apa, e tatau ona faʻafefe. I le tau mafanafana, e masani lava ona faʻaleleia le fale, aʻo amata le tau malulu, o le a faʻaititia le aofaʻi o le susu.

E le mafai foi ona faʻatagaina le faʻamago atoatoa o le vaega atoaa leai, o le a aʻafia ai aʻafiaga. O le susulu o se geranium ampeli e faateleina ai le maualuga o le susu e le aoga, aua o le susu i luga o laulaau e mafai ona tau atu i le pala. Mo le atinaʻeina o le soifua maloloina, e manaomia e le fale se tafega o le ea fou, o lea e tatau ai ona e faʻafefe le potu, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga e taulai i geraniums.

I le vaitau o le tuputupu ae, e fafagaina faavaitaimi le geranium mataʻina, ma matauina se vaitaimi o vaiaso e lua. I le amataga o le tautotogo, pe a amata le laau i le tuputupu ae tuputupu aʻe, e manaʻomia le fugalaʻau e aofia ai le nitrogen, lea e faʻaleleia ai le atinaʻe o le lanu meamata. O le taimi lava e foliga mai ai o le geraniums e foliga mai o ni meaʻai, latou te gaosia le fugaina o meaai, mauʻoa i le phosphorus ma le potassium, lea e aʻafia ai le lelei o le fuga.

E mafai ona faʻatau faʻatau faʻamalosi faapitoa i le faleoloa pe faia faʻapitoa e ala i le susu susu poʻo le kulisi. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, latou te taofi le fafagaina o le laau.

I le tautoulu, latou te faia le anti-aging ripening procedure., faʻapuʻupuʻu uma lauʻau mafolafola. I le tautotogo, e mafai ona e toe faia le faiga, pe a sili atu ona tele le geranium taumalulu. O le teuteuina o le teuteuga o le teuteuina o le fausiaina o se fafie, ae o le vao. Amppel geraniums ua totoina pe afai ua malosi le aʻa ma ua amata ona tolotolo i le alavai. E masani lava, o le faʻataʻitaʻiga e faia i le tasi tausaga i le lua tausaga, e piki ai se ipu e lua senitimita le lautele.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

Afai e le o matauina tulaga o mea tau eletise, o le geraniums matagofie e afaina i faamaʻi ma osofaia e meaola faalafua.

O faʻamaʻi faʻapitoa faʻapitoa o le:

  1. Maʻi faʻamaʻie mafua mai i meaola eseese. O le faʻamaʻi e le oo atu ai i le oti o le geranium, ae sili atu ona leaga lona tulaga. O le au o le a lanu uliuli ma amata ona mou. Ina ia faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaoga vaʻaia faapitoa.
  2. Laʻu aʻalea e amata ona o se taunuuga o le tele o le suavai. Mai le aʻa, o le pala e faasolosolo malie agai i le ala, lea e suia ai le enaena ma mulimuli ane suia ai le koale. E tatau ona laveaʻi vave le laau ina ia le oti. Ua aveeseina mai le ulo, o aʻa uma ma pala ua faaleagaina ma aveesea i totonu o se fagu fou.

    Ina ia aloese mai le aʻa, e tatau ona atiaʻe se faasologa o le faʻavaivai talafeagai.

  3. Fungal maʻimafua mai i le microorganism "Botrytis", osofaia le geranium ona o le tele o le susu. Laʻau e fai ai ni lanu enaena e ufiufi i lalo. I le aluga o taimi, o le a tutupu aʻe aʻa i le lapopoa ma amata ona paʻu lau. O le laau ua totoina i totonu o se koneteina fou, ma ua aveeseina vaega ua faaleagaina.

O le tele o taimi, o osofaiga faʻamaʻi nei e osofaʻia ampel geraniums:

  • Aphid O lona gaioiga e taitai atu ai i le samasama ma le sosoʻoina o lau. Ina ia faʻaumatia le parasite, e mafai ona e faʻaaogaina vai faʻafefe, faʻapea foʻi ma iniseti:

    1. Aktara;
    2. "Sulu";
    3. "Pefu o le tapaa".
  • Togi. O laupepa e foliga mai o lanu samasama, lea e tau atu i se tulaga lautele. O le mafuaʻaga o thrips o le ea mālūlū ma le maualuga o mea o le vevela.

    O se vaega itiiti o vaovao e faʻaumatia e ala i le fesoasoani a se fofo solution, e faʻamavaeina mai se faʻamalosi malosi na o fualaau kemikali.

  • Thrips. O le tuputupu ae o Cork o loo i luga ifo o laulaau, ma laiti iniseti uliuli e mafai ona vaaia i luga o lau. O lau e amata ona pala, o fugalaau e ufiufi i laʻau.

    Latou te puʻeina siama e faʻaoga ai mailei fasi, ma geraniums e togafitia ma Aktara poʻo isi auala.

Alatele i le auala

Faʻaleleia fanua e masani ona faʻaaoga e le au mamanu Ivy geranium e teuteu ai fatuga o togalaau. I fafo, ua totō le laau i luga o le itu malamalama o le togalaau, e pei o le ata lafoia leaga e aafia ai le malosi ma le umi o le ola.

E tutusa lava tulafono a vai e pei o le taimi e totoina ai i le fale: o le geranium e matua faasusuina, e le faatagaina ai le suavai. O fafo atu o le laau e mafai ona faʻafeinu pe a maeʻa le faʻamago atoatoa o le pito i lalo o le clod.

Fafagaina e faia ile vaeluaga o vaiaso e lua. O fale faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Pelargovit poʻo Biomaster, e sili ona talafeagai. Aotelega o geranium e mafai ona taumalulu i le eleele tatala, pe a oʻo i le taumalulu e le pa'ū ifo le pāmaʻi i lalo ifo o le sefululua tikeri. E naʻo le itu i saute le mea lenei. I nofoaga e sili atu ona vaivai, o laau e "mafai ona fai" mo le taumalulu.

I le autumn, e selesele uma polo ma ua taina le aganuu faatasi ai ma se paʻu eleele.lea o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma faʻasusu i le eleele. I lenei pepa, o le geranium e mafai ona tuʻuina i luga o se mafanafana mafana poʻo se isi lava potu e le maualuga ai le maualuga o le vevela i luga o le valu tikeri Celsius.

Faʻavaeina uiga

E mafai ona faʻaleleia le geranium mataʻina e ala i fatuga po o tipi. O le metotia o le fatu e matua faigata tele, o lea e filifili ai e le au faifaatoaga fugalaau fuga ni mea e vavae ese.

O le auala o le faapipiiina e mafai ai e oe ona faʻasaoina uiga eseese o laau toto.

  1. E mafai ona e vavaeeseina le vaeluaina i le tautoulu po o le tautotogo i le taimi e teuteu ai.
  2. E seleseleina le tipi i le umi e 7 i le 12 senitimita, ma tuu ai ni laulaau taʻitasi.
  3. O mea totō e tuʻuina i le ea mo le ono itula e faʻamautinoa ai ua mamago vaega o le siʻosiʻomaga.
  4. Laʻau ua totoina i le eleele, lea ua lelei ona faʻatulagaina.

Pe a ma le tolu vaiaso, o le a totogo ma totoina fua. Afai e te faia le faʻataunuʻuina i le tautotogo, i le tausaga e tasi e mafai ona e maua muamua le fugalaau muamua.

Amipelnaya geranium e sili mo le teuteuina o togalaau poʻo totonu. Ma le tausiga lelei, o le loto faafetai o le a faʻafiafiaina ai le tagata faʻatoʻaga ma le tele o vaʻai mai le tautotogo i le tautoulu.