Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona fausiaina pigeons: faʻamatalaga auiliili

Totoina o lupe i le mea muamua e tatau ona amata i le filifiliga sao o le ituaiga o manulele: aano o manu, taʻaloga poʻo mea teuteu - mo le fiafia matagofie. Mo se faʻasologa manuia e taua tele le moni o le filifilia o le ituaiga ma le faʻavaeina o le gaioiga faʻagasolo. E tatau ona faia ni tulaga sili ona lelei mo le olaga ma tulaga faʻaleleia mo au meaola. Aoao atili e uiga i le auala e fai ai ni lupe, o le ae aʻoaʻo atili mai mea o lenei tusiga.

Filifili manu

Ina ia mafai ona fafagaina lupe i totonu o le fale ina ia avea oe ma se galuega lelei mo oe, e tatau ona e mautinoa o tagata taitoatasi e te mauaina o loʻo maloloina ma e fetaui lelei ma le ituaiga filifilia. Muamua, e tatau ona e suʻesuʻeina le tele o faʻamatalaga e uiga i manulele e te manaʻomia. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma faifaatoaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga. E tusa ai ma faʻailoga mai fafo, e tatau ona mama ma lelei le lupe, e oʻo lava i paʻu, e aunoa ma le i ai o ni faaletonu vaaia: lameness, faʻalavelave le masani ai, fulufulu afaina. Tatala le apaau o le manulele ma siakiina mo le i ai o ni pu. Afai ei ai, o lona uiga o se fulufulu manu o le parasitic i luga o se lupe.

E taua! Pigeons aupito sili ona taugata i le tautotogo, ma le maualuga o le paʻu o lo latou taua e tupu i le tautoulu.
Manulele, pei o isi fagafao, e mafatia i le lice. Ina ia siaki lo latou avanoa, asiasi le lupe i lalo o le siʻusiʻu ma le vaega o le pi. I manu felelei, o nei nofoaga e oʻo lava i lanu lanu.

Afai o lau filifiliga e pa'ū i le ituaiga o lupe, i le faʻatinoga, siaki le lelei o le vaʻavaʻa ma amioga o le lagi. O manulele e faatauina faʻatasi i pagalua. Ia mautinoa e faʻatau faʻatau pigeons ma se "aiga." Faatasi ai ma se paaga filifilia, o le gaioiga o le gaioiga e faatupulaia tele, ma e taua lenei mea mo aano o manufasi po o ituaiga teuteu o le a faatauina atu.

E te iloa? O le pou muamua o le lupe na vaaia i Aikupito i le 1146.

Nofoaga filifilia mo moa

Totoina ma le tausiga o lupe i le fale e tatau ona tupu i ni laupapa faapitoa laupapa poʻo ni uʻamea. O ia fale e tatau ona tuu i totonu o le potu ua atofaina mo le fale lupe. E mafai ona latou avea o se fale e ese mai i le ituaiga o fale taʻavale poʻo le faʻamauina, ma se nofoaga avanoa, na o le puipuiina i se lisi tele. Tuʻu le avanoa mo manu taʻitasi ia i ai i totonu o se potu taʻitasi. E tatau foi ona tuʻuina atu se potu faʻasaʻo mo pigeons vaivai ma maʻi, e pei ona mafai e tagata o le aiga ona taʻalo i ai.

O le maualuga tele o le telefoni mo le lupe se tasi e 20 cm le maualuga ma 40 cm le lautele. I le loloto, e tatau ona faia i se auala e mafai ai e le manulele ona faigofie ona faʻafeiloaʻi iina ma fusi apaʻau. Tuʻu se pou mo nofoa taʻitasi. O fale o le lupe e tatau ona faʻamamāina i taimi uma ma faia togafitiga puipui mai pusa.

E taua! E lua pe faatolu i le tausaga, e tatau ona faʻamamaina lelei le fale lupe ma faʻapipiʻi atoa. Ia mautinoa ia faia i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le autumn, pe a le o fanau mai le moa.
Afai e valoia le taumalulu tele, e tatau ona mafanafana le fale o lupe. A le o lena, o le a leai se mamafa o lupe ma e tele ina maʻi. O nei manulele e lagona le toʻa i le siosiomaga o le malamalama o le ao. Ia mautinoa o le malamalama i le lupe e le sili atu lona soona fai.

E te iloa? I xi-XIII seneturi, o le tau o le lupe e tutusa ma le tau mo se solofanua vavalalata a Arapi.

Vaʻaina pigeons

Pigeons, faʻaleleia o loʻo e fuafuaina i le fale, amata ona faʻateleina i le amataga o le tautotogo. Aemaise lava mo lenei mea e tatau ona e saunia se pa puipui vavae ese. O lenei potu e tatau ona faʻamamāina, fufulu ma faʻamago, ona faʻapipiʻi lea o skeletoni faʻapitoa poʻo paʻu laupapa ma vaega laiti. Faatumu i tulimanu i le fusi ma le tamai selu. Hatching o le fanau o le a tupu iina.

O le toe gaosia o fagafao mumu e tupu i auala nei:

  • matamata lemu;
  • fesoʻotaiga faʻapitoa - inbreeding;
  • afuaga o lupe e le fesootai pe tutusa;
  • i se auala laina.
O le uluai togafitiga e sili ona manaia i le natura, ae ia maua le fanau o loʻo e manaʻomia, lea o le a malosi, matagofie ma soifua maloloina, e tatau ona e faʻaoga i metotia nei.
E te iloa? Pigeons e mafai ona oʻo atu i le saoasaoa i luga e oʻo i le 80 km / h, ma o taʻaloga e mafai ona oʻo mai e oʻo lava i swifts. Lupe lupe - 1, 58 km i le minute.

O le gaogao o se ituaiga o lupe e fesoʻotaʻi. E mafai ona avea ma matua matua ma fanau, ma tuagane ma tuafafine. E fesoʻotaʻi foi se sootaga tausoga i lenei auala. Faatasi ai ma lenei faiga o le sopoia, o le maualuga o le gafa e faateleina, ma o uiga lelei uma o manulele e faasaoina. E mafai ona faʻataʻitaʻiina le suavaia mo se taimi umi, faʻapotopoto faatasi ni tupulaga vavave.

O le auala e fetaui lelei ai foliga o lupe e sili ona talafeagai. O le mataupu faavae e faapea o matua soifua maloloina e toʻalua o le a faʻafeiloaia uma o latou lelei, pe sili atu foi, uiga lelei i le isi augatupulaga, poʻo le itiiti ifo o vaega o ia mea. O le maualuga o le homozygosity pe a faatusatusa i le gasegase e matua maualalo, ae o le lelei lelei o uiga manaomia e pei o le toe gaosia e mafai ona maua ai ni taunuuga sili ona lelei. Totoga e le fesootai le lupe o le faʻafeagai lea o le pipiʻi. I le faʻaaogaina o lenei auala e faʻaleleia ai, e talitonu ai le faʻatoʻaga o le lupe e faʻafeiloaʻi mea faʻale-tino e le o aofia ai i lenei ituaiga, ma o le a faʻaleleia ai foi le muamua. O lenei metotia e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ona o le oʻo mai o genes fou, o uiga le lelei e mafai foi ona atinaʻe, lea o le a aʻafia ai lenei ituaiga.

O le auala o le totoina o lupe vaʻalele e lelei aua e mafai ona e faʻamaonia lelei uma taunuuga o le sopoia ma le tofi o uiga taua. O le auala mating linear e ese mai le afaina i se sootaga vavalalata i le va o matua e toʻalua. A faʻauʻuina le lupe, e suʻeina mea mo mea e faʻaaoga ai le faamoega. Lau galuega o se golubevoda - ia tuʻuina atu ia te ia laʻau eseese, lalo, fulufulu ma fulufulu mamoe. O le fanau e faʻafefeteina e matua uma, sui ina ia mafai e tagata uma ona 'ai ma malolo. Ole fua ole fua ole fuamoa o le tasi masina.

E taua! Aua le faʻafefe pigeons i le siakiina o fuamoa pe a latou i totonu o le faamoega. Fai lenei mea pe a latou le i totonu o le pa.
I le tausaga, e mafai e le lupe ona faʻataʻi faatolu ni fuamoa i se aofaiga e le silia ma le lua i le taimi.

Fafagaina lupe

O le tausia ma le fausiaina o lupe e aofia ai le faʻaogaina o meafaigaluega mo manufelelei ma a latou fanau, ae faapena foi a latou fafagaina. I le taimi nei, o le filifiliga o meaai faʻapitoa ma mea faʻafefiloi mo fagafao fagafao e tele ma eseese. E sili ona lelei le tuiina o le vitamini i le taumalulu. O le faavae o le taumafataga o lupe e tatau ona aofia ai le karite, fualaau aina ma fualaʻau, e pei o apu, kāloti ma pateta. E tatau ona tuʻuina atu i ni mea laiti ni penisina, oneone, fuamoa, faʻafefiloi ma meaai. I le averesi, o le fua faatatau masani o meaai mo se tagata matutua matua e 50 kalama. Afai e te ola i aano o aano o manufasi, ia mautinoa ia e alu i le meaai o pigeons peas, fuamoa ma gaʻo o le natura moni. O nei lupe e tatau ona gaosia mo le itiiti ifo i le 10 aso mai le taimi latou te tasi le masina. I le taumalulu, e tatau ona faateleina le aofai o meaai. E taua lenei mea e taofia ai manulele mai le maalili. E tatau ona suia le vai i taimi uma ina ia fou. E fautuaina e fai lenei aso.

Talu mai le fausiaina o lupe i le fale - o lona uiga o le ave atoa o le matafaioi mo lo latou soifua maloloina, o le mea lea, e tatau ai ona faamalosia a latou puipuiga. Tuʻu atu ia i latou ni teuteu o le suka e faʻavae i luga o le chamomile, nofoaafi ma laume.

E te iloa? I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na aumai ai e lupe le silia ma le 15,000 savali.

Faʻamatalaga i le taumalulu

I le taumalulu, e tatau i le lupe ona lagona le toʻa i le mafai, o lea e tatau ai ona puipuia lelei mai le malulu. Dovecote e tatau ona mafanafana. E ui lava o manulele e mumu le vevela, e le lava le tumau i le tumau i le malulu. E sili atu le mafanafana o sela e maua ai le fulu polystyrene, drywall, fulufulu minerale poʻo le OSB paʻu. E mafai ona ufiufi le fola i le vao lapoa, oneone, vaovao, vaomago po o fasi laau. O le a le gata ina vaʻaia le fola o le fale lupe, ae o le a faʻapena foi ona faafaigofie le faagasologa o le faamamaina.

E te iloa? O le lupe e igoa ia Blue Prince sa faatau atu i lalo o le samala mo le 150,000 tau.

Initaneti i le taumafanafana

I le taumafanafana, o lupe, pei o isi manulele, e manaʻomia le tele o le saʻolotoga, o lea la e tatau ona tuʻuina atu a latou tausiga ma le faʻaleleia i vaega eseese o le fanua. Ia mautinoa ia fai se faamalama o le taunuu mai ina ia mafai ona lele ai manu felelei pe a uma ona savavali. O le vaitau o le taumafanafana o le faigofie lea i le faʻaleleia o lupe. Mai le taeao seia aulia le lima i le afiafi e felelei ai manulele, ona toe foi lea i le fale ma alu e moe i le goto o le la. O le mea e sili ona taua i le tausiga o le vevela o lupe o le suia lea o le vai i le taimi ma faʻamamā le vaʻa mai le fale.

E te iloa? O le inu pigeons e tupu i se auala e le masani ai: latou te faatofu le pi i totonu o le vai ma suʻe le vai e ala atu i ai, e pei o se vaomago.

Tulaga mama

O le tulaga autu mo le fausiaina o le fausiaina po o le aano o lupe a manu o le mama maualuga lea oa latou mea. E masani lava o mataupu o le taofia o manu felelei e aunoa ma le resitaraina o se setete o faalavelave faʻafuaseʻi. E faʻalagolago lava i le manaʻoga o le faʻatoʻaga. Afai o loʻo e auai faʻasoa i pisinisi tetele e faʻavae i luga o le fausiaina o lupe, ona i ai lea o se manaʻoga mo le tumama. O laumei e faʻamasinoina o manulele o loʻo tauaveina le tele o faʻamaʻi matautia, e aofia ai leptospirosis ma le manua o le manulele. Talosaga i pulega o le soifua maloloina i lou tulaga o le resitalaina ma saili pe o le a le pepa o mea e manaʻomia mo le tausiga faaletulafono o manulele i fale lupe tuai. E masani lava o pepa nei:

  • se kopi o le tusi resitala a le setete o se tagata faipisinisi tumaoti poo se vaega faaletulafono;
  • otootoga mai le asiasiga o lafoga;
  • kopi o le tusi faamaonia o le faamauina o lafoga;
  • se maliega o se nofo aitalafu po o se tusi faamaonia o le umiaina;
  • le faaiuga muamua a le SES, lea na tuuina atu mo lenei ituaiga o gaoioiga, pe afai ei ai le tasi;
  • siata o gaosiga o gaosiga ma pepa o galuega faatino;
  • fola o le fale fale ma fale ma le fuafuaga a le BTI;
  • SES faʻamatalaga i luga o le tausisia o pepa faʻavae;
  • maliega o le aoina o otaota;
  • vailaau togafitiga. E tatau ona tuʻuina atu i tagata taʻitasi;
  • tusi faamaonia o le usitaia o oloa.
O le tele o tulafono faigofie e tatau ona lisiina o le a fesoasoani i le tausia o le lupe i totonu o se siosiomaga faʻafeiloaʻi manu-manu:
  • Fufuluina le meaʻai i le tele o taimi i le vaiaso, ona o se aofaiga tele o siama e faʻapupula iina.
  • Ia faʻamautinoa ma le faʻaeteete e leai ni tootoo e mafai ona faʻataʻafia manu felelei i totonu o le potu.
  • Aua nei teuina le silia ma le 20 pigeons i le tasi le maualuga. A leai, vaevaeina i vaega.
  • Faʻamolemole puipui puipui i matu ma sasaʻe mai faʻataʻitaʻiga, ma faʻapipiʻi le fola.
  • Faʻaleaga faʻapitoa i le fale lupe i taimi uma ma fofo faʻapitoa.
  • Pigeons e manaʻomia le taʻele masani, ia tuʻuina atu ia i latou ni taʻele faʻapitoa poʻo ni pusa i itu e oʻo atu i le 8 cm.