Laʻau

E faʻafefea ona faʻalauteleina le pefu mauga (aronium) lanu uliuli

Chokeberry (aronia) - fualaau suamalie po o le laau o le piniki. Ua totoina o se vailaau faafomai, meaʻai ma mea teuteu. North America ua manatu o le nofoaga fanau mai o le keke keke.

Faʻapenaina o le sukalati

Aganuʻu o loʻo faʻaleleia e fatu ma vegetatively; i soo se auala, o le mauga e taofiofia uiga o le tina ma le uiga eseese. O le tele o taimi, i le faʻatoʻagaina o le kulupuberry chokeberry faʻaaogaina fatu fatu ma lanu meamata, o nei metotia ua manatu e sili ona aoga.

E te iloa? O tagata taʻutaʻua vine i le amataga o le 20 senituri Smirnov ma Shustov na faia ni faʻataʻitaʻiga o le keke keke. E tusa ai ma le tala, o le gaosiga sa faʻaaoga ai le tele o Nevezhinskaya rowan, ae na suia le igoa ia Nezhin i le faʻamalamalamaina o tagata tauva.

Faʻasalagaina o mea e faʻaumatia

Mo le toe gaosia o le chokeberry chokeberry ma le seleseleina i le tausaga talu ai na maua mai i se matua matua. E seleseleina lauulu i le sefulu lua o tausaga o Setema, ina ia mafai ai ona totogo le laau i luma o le malulu.

O le tipi i le pito i luga e faia i le tulimanu, ma i le pito i lalo. Tuiina o lapoa - e oʻo atu i le 20 cm, e tatau ona tofu le taʻi ono ma le ono. Laʻau e totōina i le eleele i le tau, ma tuʻu ai na o ni nai tumutumu i luga. O le mamao i le va o le togavao e oʻo ile 12 cm. I le taamilosaga o le seleselega pe a uma le faʻaleleia o le eleele e mulimulitaʻi.

Green cuttings

Mo le manuia o le galueaina o lanu meamata, e taua le iloa pe faapefea ona tipi ese ma tuuina atu tuutuuga mo le totoina. O le seleselega o le a totoina i totonu o le malulu; saunia le eleele mo le totoina: o se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le faapalaga ma le fafie.

E seleseleina le vavae ese mai lala laiti o le laau seia oo i le 15 cm le umi. I le vaega pito i lalo, ua aveese laulaau, i le pito i luga pe lua lau e faapuupuuina e le tolu. I luga o le paʻu o le pito i lalo o le tipi, e tele ni tipi ua faia, i le pito i luga i lalo o le fuga.

A o lei totoina le sukalati, o le vaega pito i lalo o le tipi o le a tuu i le aʻa o le stimulator mo le valu itula, ona totoina lea i le itu i totonu o le fale koli. O le mamao i le va o laau totino e le itiiti ifo i le 4 cm. A uma ona totōina, e tatau ona fufuluina le eleele, ufiufi i se kati.

O le maualuga o le taumafanafana mo le aʻafiaga e 20 ° C, pe a sili atu le maualuga, tatala ma le ea. O le eleele e tatau ona susu i taimi uma. A maeʻa aso e sefulu, e mafai ona totoina vao i luga o le eleele.

O le fesiitaiga o Rowan i se nofoaga tumau e faia i le tausaga e sosoo ai. O le tausiga o mea e aofia ai le faʻafeinu faifai pea, faʻamalo le eleele ma veleina ma le aveeseina o vao, e mafai ona totogo laau toto.

Fatugaina fatu reprokeberry Aronia

Ina ia maua mai ni fatu, solo le vine i luga o se sieve, sasa i totonu o le vai e vavae ese ai le palu, ma fufulu.

E taua! Ina ia mautinoa le maualuga o le fua o le germination, e manaʻomia e fualaau suamalie le vevesi.

Iloilo le oneone ma faʻafefiloi fatu i ai, tuʻu i totonu o le pusaaisa i luga o le fata mo le tolu masina. E tatau ona susu le oneone i taimi uma.

I le faaiuga o Aperila, e mafai ona e taitaia le luluina. I totonu o le nofoaga ua filifilia, ia faia ni togalaau e oo i le 8 cm le loloto, lulu le fatu, ufiufi ile palapala. Faʻamalie le moega ma le humus.

O fualaʻau tuputupu aʻe o chokeberry Aronia mai fatu e mafai ona toe faʻapipiʻi i le tau o le autumn. E oʻo mai i lenei tulaga, tuʻuina atu ia i latou le fafagaina masani, lalagaina o manu ma le tatalaina.

A oʻo ina tupu ile lua pe tolu laulaau, mimiti, ma tuʻu ai mea malolosi, o le mamao i le va o latou e tatau ona oʻo ile 3 cm.

Galuina o le sukalati

O le tui e faia i le tautotogo. A faʻapipiʻiina le kukakeke e faʻapipiʻiina e pei o se faʻatauga, e faʻaaogaina se uila.

O le totogo o le rootstock ua tipiina i se mamao e 12 cm mai luga o le eleele, o le loloto loloto o le faia i le tipi, vaevaeina mo se sulu. O le sosola o le sikola o le a vavae ese i le foliga o le tina i lalo o vaevaega. A maeʻa faʻamau le sulu i le faʻatau, e tatau ona togafitia le nofoaga o tui e togafiti i le toga pitch ma afifiina i ata.

Mo le kulutini pe a faʻapupulaina le faapipii e manaʻomia se aʻafiaga o le greenhouse: faʻaaoga se pusa paʻu, faʻasaoina i lalo o le nofoaga o tui. A mavae aso e tolusefulu, aveese le afifi.

Faʻalogo! O le laau i le mavae ai o le fitu tausaga o fualaau aina e manaʻomia ai le mimiti o le pale. O laau matutua ma laau totō ua totoina i le maualuga o le palapala, e faaosofia ai i latou e totoina ni laau fou.

Faʻasogaina o le paʻu o le kiona

O le pakiaka o le Rowan e maualuga ma faʻalauteleina, o loʻo nofoia le nofoaga i lalo o le pale. I le tautotogo, aʻo leai se atinaʻe malosi, ua eliina le laau ma vaevaeina i ni vaega, aveesea ai tuai tuai. O delenka taitasi e tatau ona i ai ni aʻa malolosi ma ni nai lala laiti. Otioti vaega na tipi i le malala.

E faʻapefea ona totoina ma ola i le uʻu mauga e ala i le vaevaeina o le vao? I le pito i lalo o le lua, faʻaopoopo le humus ma le superphosphate. Toto se fatu laau i totonu o se pu, sasaa i le eleele, mama le manogi ma sasaa. Tuu se mamao o le lua mita i le va o laau. Vaʻavaʻai se fatugaina talavou o se matua matua.

Tului Sa taʻua le Rowan i le tele o atunuu o Vedovsky. O ituaiga anamua o Celts, Scandinavians ma Slav na latou faʻaaogaina le laau i togafitiga faʻapitoa ma le gaosiga o ufi.

Faʻafouina o le keke keke ma le faʻalanu

O le toe gaosia o le Aronia e ala ile taofiga o loʻo faia i le tautotogo. I lalo o le togavao filifilia latou te eliina luga le palapala i le loloto o le afa afa o suo. O taʻalo malolosi malolosi i tausaga ua mavae, o loʻo faʻatauina i totonu o se togalaau eliina.

Ina ia taofia le lala mai luga, o loo faapipiiina i luga o ni meaʻai, o le pito i luga o le paranesi ua patipati. Mo le tausia o le tausiga, e pei o le matua matua: faʻasaina ma veleese mai vao leaga. O le auala aupito sili lea ona faigofie e ola ai mai se paranesi.

A maeʻa le taʻi 12 cm le umi ona tupu aʻe mai i le pulupulu, ua ufitia i latou i le humus. A mavae sina taimi, pe a tupu aʻe le fana i le isi 12 cm, e tasi le taimi e faʻasusu ai. Toe totoina i se nofoaga tumau, vavaeese mai le tagata foaʻi laau, e sili atu i le tautotogo e sosoo ai.

Faʻatoʻa togafiti faʻamaʻi popoto

O isi auala e toe gaosia ai - totogo aʻa o pusi mauga. O le aʻa o le chokeberry i tausaga taʻitasi e maua ai aʻa fou.

A oʻo ina tupu aʻe i le 'eleʻele' aina lelei ma fafagaina vave, o le numera o latou numera. E seleseleina aʻa e le matua, e tipi, tuu ai ni nai fatu, ma toe totoina i se nofoaga ua saunia.

Chokeberry e maloloina ma lelei. Jam ma jam, marmalade ma marshmallow, o mea manogi lelei e faia mai ai. E fesoasoani le Rowan i le togafitiga o faʻamaʻi le lelei. Afai e te alu i luga e te ola i luga o lau 'upega ma e le iloa pe faʻapefea ona faʻaleleia ma totoina, faʻaaoga fautuaga o lenei tusiga.