Faatoaga

O mea e aofia ai ma le faʻaleleia o moa broiler i luga o le fasi fanua ma i le fale

Pulu Vavalaʻau Manuʻa - Falefaʻatau - ese mai manu felelei masani ma le malosi o le tuputupu ae ma le maualalo o le tau i le 1 kg o le tuputupu ae.

O le totoina o moa lapisi i totonu o le togalaau o se pisinisi lelei. Ua fasia i latou mo aano o manufasi pe a uma ona tausia mo le 2.5 masina. I le tausiga lelei, o le mamafa o le moa i lenei taimi e 1.4-1.6 kilokalama.

Faʻanoanoa meaʻai pe a faʻatusatusa i meaʻai o manu felelei e sili atu le lelei o meaʻai ma sili atu ona lelei. O ipu e saunia mai ai o mea taumafa ma e sili ona fautuaina mo tamaiti, tagata matutua ma tagata mamaʻi.

O le tuputupu ae o lenei ituaiga o moa e iai ona uiga patino. E tatau ona teuina i totonu o se fale mafanafana, ia mataʻituina le malamalama mama.

Filifiliga o le ituaiga

E masani lava ona faatauina mai moa mai tagata gaosi oloa.fafagaina i latou faapitoa mo le faʻatau. O le toʻatele o loʻo taumafai e faʻatau mai moa o aso taʻitasi i le tau maualalo. Ae i aso muamua o le ola o moa e mate tele lava.

O nisi taimi e sili atu le atamai le ave talavou o le 10 aso. E sili atu ona faʻatau mai ni pou i nofoaga faʻataunuʻu i totonu o faʻatoʻaga moa.

E tatau ona filifili ni masini feaveai, moa malolosi ma mata susulu ma manino. Ina ia iloa le eseesega o piko ma moa, e tatau ona faʻamaʻo le apaʻau o le moa. O fulufulu lauulu o le umi lava o le uumi, i le ova - eseese.

Toa moa maloloina e iloagofie vaivai ma le susu, solomuli, mama "asini." E tatau ona paʻu o latou apaau i le tino. Ae ona o nisi ituaiga o mea taufaaleaga ("Cobb 500", "ROSS-308") o se manava laitiiti e faateleina, o se uila vaivai o vae ma le pi e masani lava.

Faʻateleina le atinaʻeina o moa e tali mai i taimi uma i leo. Pe a paʻi i luga o le atigipusa o loʻo i ai, o le a misi le moa.

Mo le fausiaina o fale e sili atu le talafeagai o laʻau moa moa "Mamanu", "Suiga", "Avian Farms", "Tibro", "Tetra", "Ross", "Lohmann".

O se koluse o se laina o moa ua matala. ma nisi meatotino. Silver silver, Kuchinskaya jubilee, Rodaylanp, Plymouthrock o le a fetaui ma le paluga o ituaiga, ae o a latou meaʻai o manu e maualalo.

O le mea e sili ona taatele i le lalolagi ma le laʻau o le Smena-7. E tusa ma le afa o tagata faʻatoʻa faʻaleleia e alalaʻau faʻatoʻaga e fafagaina e le togavao a Smena.

E uiga i le faaulufaleina mai o crosses cross, o le Cobb 500 ma le ROSS-308 o loʻo sili ona lelei.

Fuga Faʻaopoopoga

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o meaola moa i totonu o faatoaga moa, e le mafai i taimi uma ona maua mai ai moa. I lenei itu, ao leʻi tupuina se tamaʻi meaʻai mo aano o manufasi, o tagata e ona fanua tumaʻoti e totoina manulele matutua poo le siʻi aʻeina seia oo ina matutua. Ona maua fua fua mai ia i latou.

O le alamanuia o loʻo faʻapupulaina ai le tele o afi faʻapitoa mo fale tumaoti. O gaosi oloa i totonu o le atunuʻu e maua ai faʻataʻitaʻiga: IPH-5, IPH-10, LEO-0.5, "Hatch" ma isi. Latou te faataatia le 50-100 fuamoa.

Ae o le galue ma se mea e faʻaaogaina o se faʻalavelave faʻapitoa lea e manaʻomia ai le poto faʻapitoa, o le tausisia tonu o le teuina o masini moa ma le mauaina o mea taugofie.

Mo le faʻasusuina, o fuamoa e filifilia ma le faaeteete e tusa ai ma le foliga, mamafa, fuamoa ma mea e maua ai le atigi. Mo le fausiaina o aano o manu, o le teenaina e itiiti le mamafa.

I le faagasologa o le faʻaosoina, e mataʻituina le faasologa o tafaoga.: faitauga o vai vevela susu ma le vevela, faʻapipiʻi o mea faʻapipiʻi, liliu o fata, faʻamalosi. E ui o le faʻaogaina o le faʻaogaina faʻapitoa, e tasi i le 8 itula e siaki ai faitauga o meafaifaʻaili ma mataituina le faagaoioiga o le masini.

E tusa ai ma le ola o le lapiti e mafai ona maua iinei. E manaia lenei mea!

Vaega o le galueaina ma tulaga o le taofia

Faʻalagolago i avanoa ma tulaga avanoa o le fale, o loʻo faʻapupulaina ai faʻamau e ala i auala ogaoga ma faʻaogaina. I le auala muamua, e tasi le lapoa o moa ua faatauina i le tautotogo po o le mafanafana ma ola seia oʻo i le autumn. A faʻaaogaina le metotia faʻaogaina, e faatauina atu tamaiti laiti i le tai 3-4 masina ile laʻititi laʻititi ile tausaga.

E le faatagaina ia pou e savali ma fafagaina i le fafagaina atoatoa. Afai e le mafai ona e faʻatau, o le a latou saunia i le fale, fai le paluga e tusa ai ma tulaga faʻatatau. O le tuputupu aʻe o moa mo le sili atu ma le 70 aso e le mafai ona faʻaaogaina. A maeʻa lenei tausaga, o le a faʻagesegese lo latou atinaʻe, ma o le totogi o le fafaga e faʻaitiitia.

E faʻailogaina poumoa i ni ituaiga se lua: i luga o le palapala ma i totonu o cages (broiler cage). I le auala muamua, e tusa ai ma le igoa, o le mea e faʻaaogaina ai se mea taua. E tatau ona aofia ai se masini malogo ma le gaogaosa e mafai ona faʻafefeina ai gaʻo matautia ma le pala.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le mafanafana. E mafai ona oʻo atu i le 10 cm le latou laulau. A o leʻi ufiufi ma le solo, fufulu le fola i le lime i le fua faatatau o le 0.5-1.0 kilokalama i le 1 m2. O le potu mo le fafagaina o moa ua leva ona susulu i le uati.

I luga o le 1 m2 nofoaga e mafai ona aofia ai e oʻo i le 18 ulu. Ae e manaʻomia ai le lelei o le ea. I aso muamua o le galueaina, o le vevela e tumau i le 26-33 ° C. I le vaiaso lona fa, e faasolosolo malie le faʻaititia i le 18-19 ° C. I le maualalo o le vevela, o le tuputupu ae o moa ua tuai ona faʻavaivaia chicks mate.

E faʻaaogaina faʻavevela eletise fale e faʻafefe ai le potu. O le vevela e tatau ona fetuutuunai i lea taimi ma lea taimi.

Afai o moa ua tumu i le vevela, ona le lava lea o le vevela. Afai o loʻo taoto faʻatasi ma apaʻau ma salalau ulu, e tatau ona tuʻu ifo le vevela.

Mo le totoina o tagata i totonu o cages, o le maualuga o le vevela e tausia nai lo le auala i fafo e teu ai. O pou i nei tulaga e le mafai ona filifili se nofoaga mafanafana, o lea e tatau ai ona le pa'ū ifo le vevela ile pito i luga i le 34 ° C.

E taua tele lenei mea mo moa. Mataʻituina o le tuʻuina o meaʻai laiti i totonu o cages - 10 manu i le 0.5 mita. E le suia seʻia maeʻa le faʻatoʻaga.

Fafagaina ma le tausiga

I le popofou, e fafagaina le laumei laiti e fai ma moa fuamoa. O a latou meaai e aofia ai millet, fuamoa ua kuka, oatmeal, suauu saito, barley, oats. E tatau ona fafaga le 60-65% o le fafagaina.

Mai le 3 aso faaopoopo i le mash greens green greens. E mafai ona suia i le falaoamata o le mutia po o le fatulaina o fatu (e sili atu i le karite). E le sili atu i le 5 g i le aso le fafagaina o le taumafataga. O le fiber o loʻo aofia ai i totonu e le lelei le uuina e le tino o moa.

Mai le 20 tausaga 20% o le saito e mafai ona suia i le kuka o pateta e faia ai se masamu susu. O meaola minerale e mautinoa lava e faaopoopo i le fafagaina o moa: masima, meaʻai o le ponaivi, atigi. I totonu o se faʻaogaina, o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le maso 2-3 g i le ulu i aso taitasi mai le 5 aso o le matua.

Latou te fafagaina manu felelei ma masani. Mai le vaiaso muamua o le olaga - 8 taimi i le aso, mai le lona lua - 6, mai le lona tolu - 4 ma mai le masina le matua 2 taimi (i le taeao ma le afiafi). Mai le 5 vaiaso e sili ai le tele o meaʻai. E tatau i kulini ona mafanafana vai mama, ae latou te le inu tele (sili atu ma le 30 ° C).

I le masina lona lua o le fafagaina Chicks e le o se mea e sili ona mamafa i le tuufaatasiga o le fafaga. I le taimi nei, o meaai fafagaina, o le mutia ma le afaina ua faʻafefiloi i totonu o le taumafataga, ma ua faʻaititia le aofaʻi o meaʻai palatini e tusa ai.

O le maualuga o le gaʻo ma le sauniuni o manulele mo le fasia e fuafua e gaʻo gaʻo i lalo o apaʻau ma le pusa. Pe a fulafula fulufulu paʻu i totonu o le paʻu, e tatau ona iloa le gaʻo.

Sailia o faʻamatalaga e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o se uʻau? O le tali o loʻo i lenei tusiga.

E faʻapefea ona fai se moega fugalaau o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Vitio pe faapefea ona fai se lua faapalaga: //selo.guru/stroitelstvo/dlya-sada/kak-sdelat-kompostnuyu-yamu.html

Manatu taua

I luga o faatoaga o manu felelei o le malosi autu o tagata faʻatau - fafagaina. I le faatoaga e aunoa ma se mafaufauga mafaufau ma eseese, e le mafai ona tauamiotonu moa fuamoa. O le siakiina o le tuputupu aʻe o tagata fafie e manaomia ai le mamafa o vaiaso.

Uluai lima aso aemaise lava le taimi e faʻaulu ai taumafa mo moa. E le o faʻataunuʻuina a latou faiga o meaʻai ma e tatau ona faigofie ona faʻaogaina le fafaga.

Le taua tele mo le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o moa moli. I le malamalama o lo latou gaosiga o le tino ua amataina. I le taimi muamua o loʻo latou manaʻomia ai le faʻasologa o le uati.

Faatasi ai ma le faʻatonuina tatau e oʻo lava i luga o se fasi fanua i le vaitau o le taumafanafana (Me-Aokuso), e lua ni pi o moa lapisi e mafai ona faʻatūina e aunoa ma se tau tele. O lea, o le ae mafai ona tuʻuina atu i le aiga ni aano o meaʻai.

Ata

O nisi ata aoga, mo le faʻateleina kiliki i luga.
[sikgallery id = 6]