Laʻau

Taumalulu taumalulu o conifers: auala e puipuia ai laau mai le malulu

E leai se mea e tasi e mafai ona faia e aunoa ma ni faʻatoʻaga vao. O i latou o loʻo tuʻuina atu se vaaiga matagofie i le teritori i le taumalulu, pe a tutu uma lava i luga o latou lavalava, ma moega fugalaau - leai. E tele naua ituaiga ma ituaiga o conifers e mafai ona fatuina ni mea lelei uma, o le matagofie o le a maualuga i soo se vaitau. Peitai o loʻo i ai se tasi o faʻamaumauga: e le o faʻamaonia tutusa uma le manumalo. Afai e aumai mai laau mai Europa, pe a fai o le tau e sili atu le malosi nai lo le Lusia ma le Ukrainian foi, o le ai ai se mea e ono afaina ai le pale ma le malulu o aʻa. Faʻafefea ona aloese mai lenei - o le a tatou malamalama atili i auiliiliga.

E faʻapefea ona siaki le faigata o le taumalulu o conifers?

E mafai ona e faʻaitiitia le ono faʻafitauli o le taumalulu i le leai o se mea i le tulaga o le faʻatau mai o laau toto. Afai e te faʻatauina le thuja, spruce, juniper i fale tausi fale, o loʻo latou ola ai mo le tele o tausaga i tulaga tutusa e pei o lau eria, o le a le toe iai ni faʻalavelave faigata. O mea leaga ua totoina i le tausaga muamua ina ua uma ona totō i le vasega pepe, o lea latou te le mafai ai ona oʻo atu i fata.

Ae o le tele lava o taimi tatou te totoina ai faʻatau i le maketi, lea e le mafai ona faʻamautinoa pe na tuʻu saʻo mai e le tagata faʻatau faamatalaga e uiga i le faʻatupulaia o tulaga o fualaʻau. Ma e tusa lava pe ua tupu laau uma i le tau o le lotoifale, e leai se faʻamautinoa e leʻo faʻafefeteina i latou i le faʻamaʻi faʻasamalosi e faʻavave ai le tuputupu aʻe. Ma o le tele o le eletise e faʻaitiitia ai le puipuiga o fua o fualaau aina ma taʻitaʻia ai le faʻavelaina.

E faʻapefea ona tupu se vaʻai, faitau i ai: //diz-cafe.com/rastenija/kak-vyrastit-el-posadka-uxod.html

O le mea lea, e tatau ia i latou lava ona tausia togafitiga, saunia i latou mo le faimalaga i le faaiuga o le autumn.

I vaega laiti, ituaiga eseese o dwarf pine e nonofo faatasi lelei, lea e tu i fafo mo le faigata o le taumalulu ma le mafai ona tetee atu mamafa mamafa o le kiona

Faatasi ai ma fua o faatoaga e sili atu ona faaleagaina nai lo isi i le taumalulu, tueviks, fir (sei vagana ai Siberia ma Vichy), taitai, peteriaka ma laau o le perosi. I nofoaga o loʻo i ai se tau vevela, e sili atu le le totoina o nei mea totō pe faʻalogo i le mea moni o taumalulu uma e tatau ona puipuia mai le malulu.

I totonu o le lisi o laau e sili ona le lelei o le coniferous, ua aliali mai:

  • Suauu (sei vagana ai East ma le Brever);
  • Kita;
  • Larch (vagana ai Western);
  • Pines (sei vagana ai Thunberg);
  • Junipers (sei vagana ai le Turkestan ma le Zeravshan);
  • Tsugi;
  • Western thuja.

O ituaiga e totoe e tatau ona filifilia e mafaufau i le umi ma le mamafa o au manumalo.

Se aotelega o ituaiga sili ona lelei o laau teuteu mo le faatulagaina o se togalaau iinei: //diz-cafe.com/ozelenenie/dekorativnye-kustarniki-dlya-sada.html

Tulafono mo le sauniaina o laau toto mo le taumalulu

O le vaitafe Autumn e toe faʻaleleia ai le vai

E ui lava i le vevela o le vevela, o le olaga i le conifers e le taofia, ae na o le faagesegese o latou auala. O le mea lea, o laau ma laau toto e tatau ona saunia mo le taumalulu, ma mafaufau i lenei tulaga.

Aʻo le i amataina le muamua o fulufulu (pe a oʻo i le faaiuga o Novema) faʻaalu le faʻamautu mulimuli o suavai o conifers. Mo fualaau taʻitasi, e oʻo i le mita mo le 2 pakete vai, ma luga aʻe o le mita - mai le 3 i le 5. I lenei auala, o le ae tuʻuina atu ai laau ma le sapalai o le susu mo le taimi o le tautotogo. I le faaiuga o Fepuari, pe a amata ona tunu le la, o le pale o conifers e oʻo mai i le ola ma e manaʻomia meaʻai ma le susu mai aʻa. Ma afai e le lava i totonu o le palapala, ona liua lea o le eleele i le vaʻaiga loloto. E le mafai e aʻa ona suʻe le vai, o le mea lea e vevela ma faigofie ona susunuina ia nila i le susulu o ave.

E sili atu ona talafeagai le faʻatau:

  • tasi tausaga le matutua ma le lua tausaga le matua e leʻi atiae se aʻa malosi;
  • seʻaseʻa tupuga o conifers ma le faigata o le taumalulu;
  • laau toto o lona pale na mamanu ma lalagaina i lenei vaitau.

Afai ei ai ni laau coniferous e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le bonesai poʻo se pulou lauulu i luga o le 'upega tafaʻilagi, latou te manaʻomia se fale maeʻa mai le kiona

Faʻapipiʻi-paluga pusa

Ina ia mafai e talavou laiti o conifers ona matutua e ala i le amataga o le taumalulu, e tatau ona lelei le fafagaina o laau. Ua i ai nei ia Aokuso, e le aofia ai faʻamaʻi uma e aofia ai le vevela. E mafua ai le vave tele o le tuputupu ae o le lanu meamata, ma o le a matua faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le tino. E aoga ia Setema e faʻafeiloaʻi ai le faʻafefiloi o le potassium ma le fuluula i le palapala. O lea, o le ae faʻavaveina le lūlūina o lālā ma faʻamalosia le aʻa.

Lauina o laau laiti

O se tulaga talafeagai mo le taumalulu maloloina mo ituaiga o mea faʻasalalau ma le le faʻasaʻoina o le mulching. O le mulch sili o le paʻu laupapa. E tele, e mafai ai e le okesene ona tafe atu i aʻa ma, pe a oʻo i le vevela, e le taofia le vavao tele mai le tuua o le lalolagi. Faatasi ai ma lenei mulching, o le a le mafai ona fufuluina laau, e pei o le tulaga i le sawdust.

O tamaiti matutua po o tagata na faatauina mai i le aʻoga i le lotoifale - aua neʻi sosogi i le mulch. O le a latou taulimaina le tau malulu ma leai se malutaga.

E faʻapefea ona saunia lau togalaau mo le malulu malulu: //diz-cafe.com/ozelenenie/osennie-raboty-v-sadu.html

Toto i masina o le taumalulu

Afai na e ave fautuaga lata mai i totonu o le teugatupe, o lona uiga o le taumalulu o le a lagona e au fagafao le mafanafana, ae o le tausiga e le muta iina. O le taumalulu e aumaia ai le tele o mea e ofo ai, ma e tatau ona tatou taulimaina i latou i le taimi.

Tulia le tasi: Snow Snow

O nisi taimi i le taumalulu e afaina ai le aisa. O le kiona e paʻu i luga o le conifers, e mafua ai fusi o lala skeletal ma talepe mea manifinifi. Afai o lau fagafao e ufiufi i se pulou kiona ma le susu - aua e te taumafai e luluina e ala i le totoina o lala poʻo le luluina o le ogalaau. I le taimi nei, o le paʻu ma lala e matua vaivai lava ma o le a faʻaosoosoina ai oe. E tatau ona afifi le pito i luga o le laupapa i se ie susu ma solo ese i ai lala taʻitasi o se tagata matua, faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete i luga ma lalo. Lulu uma lala i le avanoa o lau tuputupu ae ma se pulumu malo po o se mumu, e taitaia mai le fautuaga i le ogalaau.

E mafai ona faʻaolaina le pale o ituaiga vili ma pine i le nonoa i twine. Tau lava ina aua nei tosoina lala, ina ia le faalavelaveina le taamilosaga o sua. O le masaga e tatau ona faʻasolosolo le pale i luga o le ogalaau, ae aua le tuʻimomomoina.

O le pale uʻamea e faʻapupii ma malulu, e le tuʻuina atu le kiona i le ogatotonu, lea e fesoasoani e ola ai i le taumalulu e aunoa ma ni malologa

Faʻanofo Lua: Faaliliu le timu

Faatasi ai ma le eseesega o le vevela o le ao ma le po, o lala o laau e mafai ona ufiufi i le aisa. E lava le mamafa, faʻapipiʻi ona vae ma lamatia le saogalemu o le laau. O le a le mafai ona e luluina le matagofie, aua e pipii mau i tola. I lenei tulaga, o fesoasoani na e faʻaaoga i le taumafanafana e lagolago ai laau fua o le a fesoasoani i fafo. Suia i latou i lalo o lala uma o loʻo faʻamaulalo tele ina ia puipuia mai mea malolo. E tumau pea le faʻatali mo se aso vevela, o lea e tafe ai le aisa i lalo o ave o ia lava.

Tulia le Tolu: Gusty Wind

I nisi o eria, o loʻo i ai se matagi malosi i le taumalulu. E le o se mea lamatia mo le paʻu, lala laau po o laau fetolofi, ae e mafai ona faigofie ona liua le paʻu uumi po o le pulupulu (aemaise lava ile oneone oneone vaivai).

Afai na faʻasalalau e le aufaʻamatalaga o le tau se lapataiga matagi - ia saogalemu e ala i le tuʻuina o faʻailoga. E lua ituaiga: faʻatasi ma le faʻaogaina o siteki ma ituaiga taula.

O le autu o le filifiliga muamua e faapea mai i itu e fa e lata ane i le vaomatua o laau tetele e lafoina i totonu o le eleele, o lona maualuga e sili atu ma le afa afa o le ogalaau. Twine e faʻalautele mai lagolago taʻitasi i le ogalaau. E le nonoa i luga o le paʻu paʻu, ae leʻi afifiina ma se mea taualuga i totonu o le ogalaau poʻo le tuʻuina o se poloka laupapa i le mea e teu ai. O le mea moni, e le o taimi uma e mafai ai ona tulia ia siteki i totonu o le eleele malulu i le taumalulu, o le mea lea, conifers mai le tautoulu, ae maise lava i le taimi talu ai nei na gaosia mea tetele, ia faamalosia lenei ala.

I le faʻaaogaina o le taula, e le gata e mafai ona puipuia le laau mai gusts o le matagi, ae faʻamalosia foi e ola tupu tele

O le ituaiga lona lua - taula - e aofia ai le faʻapipiʻiina o faʻamau uʻamea, o loʻo pipii i le laau i le tasi itu, ma toso i luga o le taula ma le isi. E tatau ona tu i tua o aʻa. Mo le puipuia o le paʻu mai le sila, e tatau ona afifi le laau i se paʻu vevela, ma faʻaaogā faʻamau laupapa i luga.

Faʻanofo Fa Fa: Fepuari Aso Sa

I le faaiuga o le taumalulu, e oʻo lava i tagata e sili ona faʻamalosi e faʻatautaia le mea e lamatia ai, pe, i se isi itu, sunbathing. I le taimi lea, e le maluelue le tau, ma e tele lava le susulu o le la mo aso e mafua ai le fafagu vave o aʻa. E amata ona latou fafagaina le pale, e le o toe umi ona mafanafana, ona mafai lea ona alu ifo i lalo ia pulu e toe foi mai. E le mafai ona taofi le tafe o le suavai, ae mafai ona e ufiufi le pale i mea e le uʻamea, e pei o le lutrasil, poʻo le tuʻuina foʻi o pateta pateta i luga o fualaau laiti.

Ina ia puipuia le vave faʻatauina o le eleele, mulch it with sawdust. O o latou lanu paʻepaʻe o le a atagia ai ave o le la, ma o le a le vave ona ala aʻa. Ae o le amataina o le vevela o le vevela, e tatau ona vave aveeseina le sawdust ina ia le gata ai le vailaʻau.

A aunoa ma se fale puipui ma le lutrasil poʻo isi mea e le o lalagaina, o le pale o le tele o conifers e seasea ona le mafai ona tulaʻi i le suʻega o le malulu

O le isi mea matautia e taoto i ave o le la, lea e susunuina ai nila lalelei talavou. O le mea lea, i le faaiuga o le taumalulu, o fualaʻau taʻitasi ma fualaau faʻasoa e aofia ai talipupuni mai le itu i saute poʻo le ufiufi atoa o le pale i le paʻu.

E le manaʻomia le puipuia o le conifers mai le la ma mea e leʻi faʻaaogaina, talu ai e faʻapupulaina ai le vevela ma e mafai ona faʻateleina le magoina o nila.

Ina ia puipuia mai le la o Fepuari, e mafai ona e faʻaogaina le vevela poʻo le faʻafefeteina, lea e maua ai se vaeluaga malu i totonu o le malutaga ma taofia le faʻamagoina o nila

Aua le popole pe afai e lanu sameni i le taumalulu. O lea la, e tali mai le vaomatua ma le tsugi i le malulu. I le tautotogo, o le lanu o le a toe faʻaleleia.

Afai na e faia uma le saogalemu i luga o le taimi, o le a vave lava ona toe maua mai e le conifers mai le falemai ma o le a fiafia i ai ma o latou foliga teuteu.