Fualaau aina

O le tautoga o se seleselega lelei - togafitia lelei togatogo tomato i le fale

Laʻau maloloina - o le ki i se seleselega lelei i le lumanaʻi. O lenei tulafono e faʻaaoga i tamato. O le totoina o tomato i luga o le windowsill o loʻo i ai ona mealilo, ae e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona maua ni aʻafiaga lelei.

I lea itu, e tatau ona usitaia fautuaga e uiga i aso e toto ai, tulaga o le taofia ma le tausiga talafeagai.

I lenei tusiga, lea tatou te ofoina atu i lou mafaufau, o le a tatou mafaufau i le gaosiga o le gaosiga o le totoina o laau toto mai le A i le Z.

Le lelei ma le le lelei o se metotia fatu

O le mea moni, o le totoina o fatu i luga o le windowsill o loʻo i ai ona toso. E masani ona i ai faafitauli i le tuʻuina o atigipusa ma isi koneteina, ma faʻaleleia ai le maualuga o le susu ile potu. E le gata i lea, o siama e mafai ona aliali i le ea pe afai o loʻo mamaʻi ia laau. Ae O le metotia ei ai tulaga lelei nei:

  • Muamua, faʻatau fatu ma faʻalauteleina latou taugofie nai lo le faatauina mai o fatu totō.
  • Lona lua, pe a tuputupu aʻe tutoʻatasi, e iloa lelei e le fai togalaau le ituaiga ituaiga tamato o loʻo tupu.
  • Lona tolu, o le tausiga ma le faʻaaogaina o le a laveaʻiina ai laau mai faʻamaʻi, ma a oʻo mai le faatauina mai o ni fatuʻaga ua saunia e le manino le mea e mafai ona maua ai faʻamaʻi siama ma siama.

Metotia tuputupu ae

Faataitai togafitiga oneone ma le leai o ni eleele. O le metotia amata e aofia ai le totoina o fatu ma tagata taitoatasi.

Filifili le atigi pusa talafeagai: mo le totoina o fatu laau talafeagai po o pusa palasitika.

O le luluina o le tagata o lona uiga o fatu taitasi e tuu i totonu o se isi ipu poʻo se ipu (o ipu pusa tioata poʻo pepa pepa).

Mo lau faʻamatalaga. Afai e fuafua se pi i le taimi o le palapala toto, e faʻatagaina le faʻamalosi o laau toto, a leai o le mamao i le va o laau e tatau ona tausia. Faatasi ai ma se isi pu laau e tupu, o le a le manaomia se togi.

Auala e leai se eleele e aofia ai le faʻaaogaina o fualaaulea e faigofie, ae taugofie. Talu ai ona o meaʻai e aofia ai mea uma e tatau ai mo le atinaʻeina o le siama, i se taimi vave e le mafai ona e popole i le fafaga. O le totoina e tupu mai i se paʻu paʻu, o lona uiga e le afaina le aʻa.

E le gata i lea, o fatu e tuʻuina i faʻaupu, paʻu pepa pepa pepa fale. O nei metotia e faʻamaonia ai le faʻamalosia o le suavai, talu ai o le mea e faʻaaogaina ai le fale faleleʻele i luga o le ata e manifinifi ma o le aʻa o le a le mafai ona atinaʻe saʻo.

Algorithm o taga:

  1. Mo nei ituaiga laau totō e ave ni uumi ufi o ata tifaga. E faʻaaogaina se laulau pepa i luga o le fale i luga o le umi atoa ma faʻamalulu tele.
  2. O fatu e salalau ma se mamao e 1 cm.
  3. Ona faʻaaogaina lea o le ata tifaga uma i totonu o se pu.
  4. O le laupepa gaugau o loʻo tuʻuina i luga i totonu i totonu o se atigipusa mo le faʻasaina. A maeʻa le germination o laʻau moni muamua, e manaʻomia e le tōmato fualaʻau ona faʻafefe.

O le tele o fai togalaau e le faʻatagaina ia auala e aunoa ma le palapala, talu ai e vaivai vai ma e faʻaloloa ona o le leai o meaʻai. E tupu na o le susu ma le malosi o le fatu lava ia.

O nisi o faifaatoaga e masani ona faʻaaogaina le metotia faʻalautele.. O lona uiga o le tele o fuʻa maloloina e maua mai i se fatu se tasi. E moni lava lenei mea mo ituaiga faʻalautele taugata.

A oʻo ina tupu le tamaititi talavou i le 20 cm, o le pito i luga e tipi i luga aʻe o le laina muamua o laʻau moni. Tipi le aʻa i totonu o le paʻu ma tuu i totonu o le vai, e le o toe umi ae mauaa. E le o toe mamao ae tuʻuina atu e le ogalaau faʻapitoa ni pamu faaopoopo mai internodes.

O lenei metotia o le tasi fatu e ola e oo i le 10 vao., lea, i le ala, e vave maua vave nai lo na tupu.

Sauniuniga

Nofoaga ma pusa

O le fea faamalama e lelei mo le totoina, pe faapefea ona filifili se nofoaga i le fale mo ia? O le filifiliga sili mo le totoina o togavao o fualaau o loʻo mafaufauina o le faamalama i saute.. Afai ei ai pupuni i le itu i sisifo poʻo le itu i sasaʻe, o le a manaʻomia le malamalama faaopoopo. E manaʻomia le faʻamalama o le faamalama i laau.

O le nofoaga o le a avea ai laau toto e tatau ona mafanafana. O aso vevela o le ao e + 18- + 25O, o le po e vevela ai le 15 aso.

Mo le tuputupu ae masani e manaʻomia ai le maualuga o le susu, fautua i aso taʻitasi ma le faʻaaogaina o mea faʻamafanafana. O le a se mea e sili atu ona lelei e ola ai laau toto? Mo pusa mo fatu e fetaui lelei ma se atigi vai e leai se mea e maualalo le 15cm. E faʻaaogaina e le Faatoaga ni pusa palasitika mo a latou fualaau mai lalo o oloa, sua vai, pusa laupapa ma e oʻo lava i fagu fugalaau. Sauniuniga o le fagu o le fatuina lea o se lua faʻavaivai i le pito i lalo ma se nofoaga talafeagai ile windowsill.

Fatu

O le sauniuniga o le lūlūina o mea e manaʻomia, ona o le aʻafiaga ma le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago i ai. E aofia ai laasaga nei:

  1. Filifiliga. Ua fufulu fua ma aveesea le pogisa, laiti ma gnarled. Afai e te faʻapala uma fatu i totonu o le vai mafanafana, o le a goto le lelei, ma e le talafeagai le lele i luga. Pe a faʻapea foʻi, ona fufulu lea i masima.
  2. Faʻamafanafana. O le germination o meaʻai fatu e faalagolago i le mafanafana, e ui lava e le tatau ona tuʻuina atu i lalo o nei faʻalavelave ituaiga vao. O loʻo afifi le fatu i le ie ma teu i totonu o le vai mafanafana (i totonu o se vevela, i luga o se pati) mo le itiiti ifo i le 2 aso.
  3. Disinfection. Saunia se vaifofo lelei o le paluga pati, faatofuina fatu i le vai mo le 15 minute. O taimi uumi e mafai ona faaleagaina ai. I le faʻaopoopoga i le manganese, o le phytosporin e faʻaaogaina e tau ai faʻamaʻi pipisi.

    E taua! Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina vave lava aʻo lei tulaʻi. E le mafai ona teuina ni mea e le faʻamaʻiina mo se taimi umi.
  4. Fafagu. Ina ia mafai e fatu ona ala aʻe ma alu vave vave, o se aga masani le tuu i totonu o le susu susu mo le 24 itula E le tatau ona tele le vai, e te manaʻomia se siosiomaga susu. A o faagasolo le aso, e tatau ona lafoaʻi. O lenei metotia o le soona fai e lelei e siaki ai fatu tuai, pe mafua ai masalosaloga. Afai e leai ni suiga i fatu i se aso, e ono le mafai ona alu ae.
  5. Faʻamaʻa. Ina ia mafai e le lumanaʻi ona faʻafefeina le fesuiaiga o le vevela, o le a tuʻuina le tele i totonu o le pusaaisa mo sina taimi.

Soo

O le eleele mo fualaau mo tamato e faʻatau i le fauina lelei pe kuka oe lava. Faʻaaualuga soʻo ua ave i luga o le faavae o peat, o le fuainumera o elemene e le sili atu i le 400 mg i le lita.

Faʻapena foi le eleele ma le faʻaopoopoga o le oneone oneone ma le palapala mai le mea na maua i le mea na faatauina mai. O vaega uma e ave i tutusa tutusa ma fefiloi. Afai e leai se manaʻoga e faʻatau le eleele ua saunia, e saunia le eleele mo le totoina e pei o loʻo i lalo: ave le oneone, le manogi ma le eleele mai le togalaau i tutusa tutusa ma fefiloi.

O le eleele, aemaise lava pe'ā kukaina na o ia, e manaʻomia togafitiga ma faʻapalapala. O auala autu o le faʻapalapalaina:

  • Toto i totonu o le ogaumu (15 minute i le vevela o le 180-200 ° C) ma le faʻamafanafanaina i totonu o se umu umukuka (2 minute i le maualuga malosi).
  • Faʻaleleia o vai (o le eleele, tuu i totonu o se fagu mo laau toto, sasaa i luga o le vai ua kuka i le tele o pasese) ma le potassium pati.

Ina ia maua le maualuga o le faʻapalapala e faʻafefiloi ai le tele o auala.

E taua. I le taimi lava e uma ai le gaosia o le palapala, e le mafai ona totō tomato. Ua faʻamamaina le eleele ma faatalitali i le 10-12 aso, i le taimi nei o siama ma meaola ninii e aoga mo laʻau o le a faʻaalia i totonu o le eleele faʻamamaina mai siama.

Auala e faʻaaogaina ai le lūlū: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

  1. O vailaʻau faʻamaʻi mama ma faʻamaʻi pipisi e faʻamalieina i le faʻamaʻi.
  2. O le meaʻai e faʻafefeteina, faʻafefeteina ma faʻafefe. E le tatau ona malulu le eleele.
  3. E masani ona totoina tamato i laina. E leai se loloto e sili atu i le 1 cm, o le mamao i le va o laina e mai i le 3 i le 5 cm. Afai e toto fatu i ni atigi pusa eseese, e tutusa lava le loloto o le lua.
  4. O fatu e tuu i se mamao e 2-3 cm. I totonu o vaieli e tuʻu ai fatu fatu e tasi.
  5. O fatu e faʻasusu i se vaega manifinifi o le eleele (e le silia le 1 cm).
  6. A maeʻa ona alu, e ufiufi le fagu i se ata tifaga ina ia tumau ai le susu ma le vevela.
  7. Talu ai ona e le afaina le malamalama ao le i vaaia laau, e mafai ona e tuu le pusa i soo se nofoaga.
  8. Afai o fatu o ni fatu maualuga e ola aʻe e le sili atu i le 5 aso.

O le tele lava o fatu e tuʻuina, o le umi e le manaʻomia ai le suavai.. O nisi tagata e fiafia e toto laau e tusa ai ma le 5X5, pe afai o le mamao i le va o laina ma tupuga e itiiti ifo ma le 5 cm, ao le 2 fatu e tuu i totonu o le laina. I le taimi atofaina, o le tulaueleeleina o loʻo faʻatino saʻo i luga o le eleele. Totoina laau e lua i le taimi e tasi, e mafai ona aloese mai le le tatau ona faaleagaina aʻa.

I lalo ifo e mafai ona e matamata i se vitio i le auala e toto ai fatu tumato i le fale mo fatuga:

O afea e lulu ai?

Faʻasaga i le taimi o le lūlūina i le aso o le kalena o le masina ma faʻamatalaga mai pusa o fatu. O le vaitau o vaovao ao le i totoina i totonu o greenhouses poʻo fanua tatala o le tasi ma le afa lua masina.

Ina ia aua nei faʻaseseina i latou, latou te amanaʻiaina mea faʻapitoa o le ituaiga, ma le itulagi o loʻo latou ola ai.

  • Taimi vave toto lūlūina i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati.
  • Toto ma le vaeluaga o vaitau - Mai le ogatotonu e oo i le faaiuga o Mati.
  • Vaʻaia aso - i le tolu sefulu tausaga o Fepuari.

Mo le faʻatusatusaga o le taimi o le lūlūina, e tatau ona e iloa le umi e amata mai le taimi e tupu mai ai le totogo ae leʻi oʻo i le seleselega.

Afai e te taulai atu i foliga o le fesuiaiga o itu eseese, ona:

  1. I le itu i saute o Rusia, o le faʻatoʻaga e faia mai le aso 20 o Fepuari i le aso 15 o Mati (totoina i luga o le auala mai le aso 15 o Aperila i le aso 20 o Me).
  2. I le ogatotonu o le atunuu, ua totoina tamato mai le aso 15 Mati i le aso 1 o Aperila (totoina i fanua tatala mai le aso 15 o Mati i le aso 1 Aperila).
  3. I le itu i mātū (Siberia, le Urals) - mai i le aso 1 o Aperila i le 15 (totōina i le eleele poʻo greenhouses mai le aso 25 o Me 25 Iuni).
Mo faʻamatalaga. O le taimi e filifilia, mafaufau, pe a masani ona tupu fulufulu mulimuli, o le lulu e amata i le lua masina muamua.

Tulafono mo le tausia o tamato laiti i le fale

Tausia mo tamato laiti e aofia ai:

  • Malamalama. I le taimi lava pe a uma le germination, e manaʻomia e le totogo se malamalama lelei. O le mea lea, e tuʻuina i luga o le faamalama sili ona malamalama. Afai e maualalo le moli, faʻaaoga molī.
  • Faʻasa. O fualaau e manaʻomia ai le maualuga o le faʻamamafana, o lea e le mafai ona aveeseina le ata pe a uma le germination, ae faasolosolo malie. E tatau ona tuʻuina i le auala e le malolo le pito i luga o le eleele, ae e le tatau ona i ai se faʻafefeteina. Ina ia le fufuluina ia aʻa vaivai o loʻo i lalo ifo o le eleele, faʻafeinu lelei, saʻo i lalo o le aʻa.
  • Faʻameli. I aso mafanafana e tatau ai ona fai ni vaovao mo le ea fou. I le vevela o le 15 tikeri, o le a maua e pana le faʻamalosi ma le teteʻe i le la.
  • Laʻei pito sili. E faʻaaogaina muamua le faʻaaogaina ile 2-3 vaiaso pe a uma le germination. Ma i le lumanaʻi i vaiaso uma. E fautuaina e aua neʻi faʻaaogaina vailaʻau, ae faʻaaoga fugalaʻau (manure, vao) poʻo le biohumus.

E faʻapefea ona vave faʻapupulaina lelei?

Mo le vave tutupu aʻe ma le totoina o tamato e faʻalautele ai le faʻaleleia o le tuputupu ae (natura - lye ma le fuefu laupapa, ma vailaʻau - Epin, Zircon, ma isi). Ua saunia le palapala ina ia le mafai ona ola, e lelei ma manava.

E faʻaaogaina le faʻafeʻau e faʻaleleia ai fatu ma totogo vave. O lona uiga o le aveeseina o suauu taua mai le fatu. Ina ia faia lenei mea, o le fatu o loʻo faʻafefiloi i le vai mo le 12 itula ma faʻaosoosoina pea ina ia tumu le vai i le okesene. Ina ia maua se faʻateleina faʻaolaina o le okesene, e faigata, mo le faʻaaogaina o se pusa ipu vai.

E faʻapefea ona maua ni puʻu ola maloloina?

Ina ia mafai ona malosi ma totō laau toto, latou te mulimulitai i tulafono o le lūlūina, filifilia o eleele ma le tausiga. I le mea e fai ai, e manaʻomia le faaopoopoina o fanua mai le togalaauo lea, pe a totoina laau totō e leai se faʻalavelave. Fatu e filifilia le faʻamaonia ma le lelei.

Faʻafetaia le vevela ma faʻamalosia tulafono. Mo se amataga, o le a faia se pulu moli, ma pe a maeʻa ona faʻamalosia le aʻa o le faʻafeinu (e naʻo le vai mafanafana e ave). I le laau e leʻi faʻalauteleina ma e leʻi faʻavaivaia, e taua le taʻavale i se taimi tatau.

Fautuaga mo amataga

  • Mo le puipuia o laau i le lumanaʻi mai le tele o faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina e togafitia i latou i le garlic tincture poʻo le sukama suauu (vai tali 0.15%). E talitonuina o lea ituaiga o taualumaga o se puipuiga sili lea ona lelei mo le tuai ona paʻu.
  • O faʻamalamalamaga faaopoopo o le a fesoasoani i le faʻavavevaveina o le tuputupu ae o fualaʻau. I aso muamua pe a uma le germination, e faʻalauiloa le moli mo le 16 itula.
  • O le faʻamalosi faʻatagaina e faia i ni nai aso ao le i toe totoina ile eleele. Muamua, o laau e ave i le ea fou mo le itula pe lua, i ni nai aso - mo le 6-8 itula. A maeʻa ona faʻamalosi, e vave vave ona faʻapipiʻi laau i se nofoaga fou.
  • I le taimi o le totoina, e tatau ona i ai i tomato 8-10 laʻau moni ma se maualuga e sili atu i le 25 cm.

Ata

Siaki i ata o togafitiga maloloina lelei:

Pueina

I le tulaga o le lūlūina o le vaomatua, o le pikiina o le a faia i le vave i le 7-10 aso talu ona fana. Mo le faʻafefeteina, faʻapipiʻi tuusaʻo le totogo mai le eleele mago ile lavalava ile palapala. Ua tuu le laau i totonu o se pusa eseese (ipu paipa 200 g e talafeagai). A maeʻa lenei mea, e fafaga fualaʻau i fualaau oona.

Ona e matamata ai lea i se vitio pe faʻapefea ona e filifilia se fatuga:

O le a le taimi e gafa ai?

A maeʻa le 45-60 aso mai le taimi o le germination, o le a amata ona fetogia e fugalaau fugalaau. O le taimi lea e tatau ai ona totō laau i totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo le lauʻeleʻele avanoa.

  1. O le palapala ua saunia muamua, tatala, faʻamalolo, faʻamaʻi.
  2. O ogalaau e fai i le mamao e 30 -40 cm.
  3. Pe a faʻaputuina le eleele ua faʻamamaina, e tanumia le uʻu ile lua senitimita po o lau muamua. O isi aʻafiaga o le a vave ona aliali mai i luga o le vaega laasaga o le aʻa.
  4. Ua faʻasusu le laau i le eleele, faʻaleleia ma faʻafeinu i le vai mafanafana.

O le tekonolosi o le totoina o tamato i le fale e le faigata. Afai e te faia uma gaoioiga i se taimi talafeagai ma tuʻuina atu tulaga talafeagai, e oʻo lava i se tagata faʻatoʻaga togafitiga o le a mafai ona maua ni fualaʻau maualuga ma lelei i luga ole windowsill.