Faatoaga faatoaga

Hungarian paʻu paepae

I totonu o le pisinisi o moa, o le fausiaina o vao i totonu o aiga o se tasi lea o mea e faamuamua. Faʻatasi ai ma fale lelei, e mafai e geese ona maua se tupe maua lelei pe na o le avea ma puna o meaʻai lelei mo le aiga. Hungarian geese o se tasi o ituaiga o kusi, e fetaui lelei mo le tausia i totonu o le faatoaga ma le aiga.

Tala faasolopito

O lenei ituaiga, e pei ona taua mai i lona igoa, na fafagaina e tagata Hungary i le afa lona lua o le 20 seneturi. Sa faamauina aloaia o ia i lalo o lenei igoa i le 1969.

Aoao e uiga i uiga masani o kusi o le ituaiga Linda, Danish Legart, lauulu uliuli, Tula, Kholmogory, Rhen, Toulouse, Arzamas.
E faavae i luga o le Pomeranian ma Emden na fanauina ni kusi, lea na sopoia ma le togavao i le lotoifale. O lenei manulele na faʻalauiloa atu i le teritori o le USSR muamua i le 1989, ma talu mai le 1993 na lisiina i le komiti o le paketi a le setete.

E te iloa? Vaitaele ua leva ona ola. O tagata fagota o lenei ituaiga e mafai ona ola i tulaga masani e oʻo atu i le 25 tausaga, o le soifuaga ola o moa e oʻo atu i le 30 tausaga.

Uiga ma uiga

Hungarian geese e mafai ona faʻamatalaina o se faʻatoaga lautele, e talafeagai mo le gaosia o meaʻai lelei, ate, fulufulu ma fuga, ma, i se mea itiiti, fuamoa. Mafaufau i foliga o lenei manulele.

Faʻaaliga

Eseesega mai fafo "Tagata Hanikeri" o:

  • valivali plumage e sili ona sinasina, e le tele le lanu po o le pisia;
  • ogalaau - fusi mausali, ma susu lapoa ma tua, i totonu o fafine o le manava e sili atu ona faʻailoa;
  • i le geese le ua puupuu, i le gander ua sili atu ona umi ma mamafa;
  • ulu - laʻitiiti laʻitiiti i le moli moli;
  • vae - puupuu, mamana, moli lanu;
  • apaau - puupuu, muscular.

Gander ma Goose: Eseesega Faʻafitauli

Hungarian geese ua faʻavasegaina o manulele faʻalelei mamafa. O le mamafa o se tagata matua gander e mafai ona oʻo i le 8 kilokalama, ma se kusi - 6 kilokalama. E vave lava ona maua e lenei manulele le mamafa, i le amataga o le vaiaso lona sefulu o le olaga, saunia meaai talafeagai ma tulaga lelei o fale, o manu laiti e masani ona mamafa mai le 4 kilokalama i le 5 kilokalama.

Pe a faʻaleleia manufelelei mo le toe fausiaina, e taua le iloa le auala e fuafua ai le itupa o le kese.

Uiga ma le liua ma isi manulele

O lenei manulele o loʻo i ai se tagata e galue malosi - faʻatasi ma le le lelei o le tausiga ma le tele o le gaogao i le va o tane, feeseeseaiga i luga o le teritori ma e mafai e tamaitai ona amata. E le fautuaina e taofi nei kusi ma isi moa; e sili atu le faʻapitoa o le savavali mo i latou.

Lafoaia o oloa ma fuamoa

I tamaʻitaʻi, e masani lava ona tupu i le 9 masina le matua poʻo seisi taimi muamua atu. E i ai la latou fua faatatau fuamoa lelei: e tusa ma le 40-45 fuamoa i le tafaʻi, o le fua o le fuamoa o le mamafa o le 140 kalama, ae o manu e masani ona fua tele fua. O le faʻamaʻiina o fuamoa e mafai ona oʻo i le 90%, ae masani lava o lenei faʻaaliga e laʻititi ifo.

Feu ma lalo

Gagana Hungarian e mafai ona avea o se puna o le lelei o le fulufulu ma le fulu. O nisi tagata o loʻo moliooina le gaʻo frizzling, e mafua ai ona i ai le latou tino vaivai, felanulanuaʻi. O le tagata e toʻatasi na faʻi 3-4 taimi i le tausaga ma maua ai mo lenei vaitau e tusa ma le 115 kalama o meafaitino mata.

Siaki le ituaiga o kesi mo le fausiaina o aiga.

Foʻu

Hungarian geese e lauiloa foi mo lo latou ate tele, lea e iloga i le maualuga o lona tofo. Faatasi ai ma se faiga faapitoa o le fafagaina, e pei ona talanoaina i auiliiliga i lalo, o le tele o lenei fualaau suamalie e oʻo atu i le 450 kalama.

E taua! E sili atu le lelei i le gaʻo, mo le manaʻo o le ate, o se paʻu e faavae i fafine Hungary ma Landa geese male. O le tele o le ate o le ituaiga o le kulupu e masani lava 550-600 gM ma le tofo lelei.

Hatching lagona

O lenei lagona i fafine o le Hungarian geese ua atiaʻe lelei. O le saoasaoa ola o moa i le averesi e 70%. I le avea ai o se tulafono, i aso nei, o le au faifaatoaga o manu felelei e filifili e faʻaoga mea e faʻaogaina mo gosolaga faʻatoʻaina - o lenei auala e sili atu ona aoga nai lo le faʻaleleia o le natura.

Tuutuuga o le taofia

O le faʻamatalaga faʻamatalaina e matua nofouta i tulaga. Ina ia mautinoa le maualuga o lona gaosiga ma le faʻaleleia masani o faʻataʻotoga laiti, e tatau ona faia uma tulaga talafeagai. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Saili pe a amata ona lele manu i le fale i le fale, pe fia fuamoa o loʻo i ai se kusi, e faʻafefea ona faʻalauiloa ia goslings i totonu o se incubator.

Lotoga Manaʻomia

Toeitiiti o le aso atoa, e faʻaalu e geese le tamoe, i le ao i le fale latou te tele lava i le taumalulu, i le taimi o le malulu. Ae ui i lea, latou te manaʻomia ni aiaiga faapitoa ile fale, e aofia ai:

  • o le potu e tatau ona faʻafefiloi ma puipui mai faʻataʻitaʻiga, e ui lava e lelei lagona o le laʻau i le leai o se vevela i totonu o le fale;
  • e tatau ona i ai le faʻaleleia lelei o le ea, e leaga le manava mo le tulaga o le manulele;
  • i le taumalulu, pe a faʻapuupuuina le ao, e tatau ona faʻaaogaina moli uila;
  • otaota, vaomago po o le peat e faʻaaogaina e fai ma mea e faʻaaoga, ma o le peat o le filifiliga sili lea;
  • e tatau ona tumau le mago - e taua tele lenei mea;
  • e tatau ona tuʻuina atu paluga o pata mo le taeleina o le manulele i le faʻafefiloi o oneone ma palu (faʻamamaina i totonu o ia vai taele, e faʻamamaina e le manulele mai le meaʻai), faʻapea foʻi ma se fafaga fafaga ma se tagata inu.

Savalivali ma togafitiga vai

Mo le meaʻai Hungary e tatau ona saunia mo le savalivali, i le ea fou, o lenei manu malosi e faʻaalu toetoe o le aso atoa. E fautuaina e vavae ese le savali i totonu o le eleele, faapea foi i nofoaga e afaina ai vao - e iai ni afu e afaina ai vao.

O le filifiliga lelei o le fafagaina o fagaga i luga o le matafaga o le vaʻa. O le mea lautele, o le i ai o se vaʻa ua i ai se aafiaga lelei tele i le gaosia o lenei ituaiga. E mafai ona e faʻatulagaina se vaʻaiti i totonu o le lotoā, ae o le vai o iai e tatau ona suia i se taimi fou.

Aoao pe faʻapefea ona faia lau lava vaituloto mo kusi ma pato.

O le a le mea e fafaga

O le faavae o le taumafa o le tagata matutua matua o ni togalaau suamalie. Afai o le kusi ua tupu ae ona o le fiafia o le ate, o la latou meaai e ese mai le tulaga masani. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o gosola feed e iai foi ona uiga.

Faʻailoga

I le aso muamua o le olaga, o goslings ua tuʻuina atu i ai se meaʻai kuka, moa maleu. Ua faaopoopoina le saito sapalai (e sili ona lelei le faaaoga o sana poo le suka). Fafaga faga pe tusa ma le lua itula. I aso na sosoo ai, ua suia le fuamoa i le siʻisiʻisi o le siʻi kulimi, o le saito o le saito ma le gaosia o fualaʻau aʻa, e pei o kāloti poʻo beets, ua faʻaofiina i le fafaga.

Faamasani oe lava i tulafono o le 'ai o tala mai le aso muamua o le olaga.

Mai i le 3-5 aso, faʻafeiloaʻi i le taumafataga, laʻau masi mafiafia, e mafai ona ufiufi, taula, manogi. O faʻaopoopoga o meaʻai e faʻaaoga ai le penisina ma le aano o manu ma le ponaivi i ni mea laiti (e sili atu ma le 3% pauna o le fafaga).

Mai le lua vaiaso o le matua, o le foliga tutusa o le fusi nifo e foliga faapenei:

  • lapisi fualaau fou - 50% o le aofaiga atoa o le paluga o meaʻai;
  • fatu saito - 20%;
  • sene saito - 10%;
  • pi pi po o lentils - 10%;
  • sunflower po o le soybean meal - 7%;
  • penisina po o le atigi pusa - 2.5%;
  • masima - 0.5%.

E amata mai i le masina e tasi, o le fua o le fuamoa lanumeamata i totonu o gooses ration gradually increased and the percentage of grain, meal and bran has decreased. Afai e faʻatautaia manulele e leai se totogi, e naʻo le po e tuʻuina atu ai i le cereal mixtures.

Mo le fafagaina tele o goslings e masani ona faʻaaogaina meaai. Aʻo lei oʻo atu i le tolu vaiaso le matutua o le moa, latou te faʻaaogaina le PC ile amataina o meaʻai, ona latou fesuiaʻi lea i ni mea masani.

E taua! E masani lava, o se tagata matua manulele na te fuafuaina pe o le fea vao e mafai ona 'aina ma e le mafai, aʻo goslings e mafai ona faia ni mea sese i lenei mataupu. O le mea lea, e fautuaina e le savali i latou i le galu po o vao vao. Greens e saogalemu mo i latou, faatasi ai ma isi mea, o mea nei: laumei, pito i luga o le paluga, sulfiti, upega, alfalfa, pulou, vaeluaga, taʻavale, yarrow.

Tagata matutua

O se tagata matua o le kosi i le aso e gaosi pe tusa ma le 500 kalama o le mutia fou, lea e mafai ona e faaopoopo iai aʻa. O laau e sili ona fiafia i ai o loʻo pisipisi, vao talatala, vavae, mafolafola, mapu.

O le mea sili lava o le filifiliga lea pe a ulu le manu i tafatafa o se vaʻa, i lenei tulaga, e maua ai meaʻai ma vai. I le taumafanafana, faʻafefiloi o saito po o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e tuʻuina atu i geese i le afiafi.

I le taumalulu, o le taumafa o manu felelei e eseese lava. O le mutia vao e suia i vaovao, mutia vao, siaki, fualaau aina fua. Faʻafefiloi o meaʻai po o fafaga fafaga faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi.

A o fafagaina se manulele ona o le manaia o le ate, o loʻo faʻaaogaina ai se faiga faʻavae faʻapitoa. Amata i le sauniuni sauniuni o le 11 vaiaso kesi. Faatasi ai ma le taumafa e aunoa ma se totogi, latou te maua ai le faateleina o le popo o meaʻai o le gaʻo.

Faamasani oe lava i mea aoga o le gaʻo kuka, fuālaʻau, ma le siʻosiʻu.

E tusa ma le lua vaiaso mulimuli ane, amata le vaega o le fafagaina malosi. O le gase ua lafoina i totonu o fale, ma taofi i latou i ni tulaga e matua faigata lava. Fafaga le manulele i sana uila, faʻamamaina ma le suauu manogi ma salimalu (e le silia le 1% masima).

O le fafagaina mulimuli e tusa ma le masina, pe a uma ona fasia le manulele.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei o le le mautonu o le lelei o le gaioiga Hungary, o tulaga nei e mafai ona matauina:

  • O lenei manulele e maua vave le mamafa, ma o lana aano o manu e maualuga lona lelei;
  • faʻaaogaina o se polokalame faapitoa e fafaga ai meaai, e maua ai se aofaiga tele o le ate o le kusiva maualuga;
  • O sui o le ituaiga Hungary e faʻaaogaina e avea o se punavai o lalo ma fulufulumanu, ma o nisi o tagata e tuʻuina atu mea faʻapitoa ma uiga sili ona lelei.
E te iloa? I se tasi taimi, faatasi ai ma le tauvaga o tauvaga, sa matua lauiloa lava le taua o kusi. I le teritori o Rusia, e lua ituaiga na masani ona faaaogaina e tau ai: o le au Arzamas ma le au tulimanu. Faatasi ai ma tau taʻavale taʻitasi, e lua geese na tausia, lea na avea ma faʻaupu. Tasi le taua e mafai ona oʻo i le itula.
O mea le lelei o lenei manulele o mea nei:

  • le faapalepale le susu ile fale;
  • fua maualalo fua o fuamoa.
E pei ona mafai ona e vaʻai, faatasi ai ma nisi mea le taua tele Gaioiga Hungary o se mea faʻaosooso mo le fausiaina. O se mea sili lea ona lelei le vave o le aano o aano o manu, lea, e le gata i lea, e iloga i se ate tele ma e mafai ona maua ai le fluff o se uiga sili ona lelei. O le mea e taua, o le tausiga o le manulele e sili atu ona faigofie ma sili atu ona taugofie, pe afai ei ai se avanoa e saoloto ai ona taina i totonu o le togavao ma o loʻo i ai le avanoa i le faatanoa.

Faʻasologa o faʻamatalaga

Ou te manatua Lipikonia Lipik i le taimi nei ...

E leai se tasi o Hungary Grey Geese ...

kolibri
//ptica-ru.ru/forum/voprosy-po-saytu/5031----.html?start=40#14293

Lelei lelei

Fale talimalo, faʻafetai!

O lau faʻaogaina o le auala e manino le malepelepe, atonu e le lava le vevela ma le mafanafana. O le suavai i se faaiuga ou te maua ai le 98-100%.

Hungarian e na o aso muamua lava o le molting, o lenei ua matua matagofie lava papaʻe, lanu. Ua ou matua fiafia i le taunuuga!

Sa i ai a matou gosola e 43 (ou te lei faitauina se tasi :))))

I le aso fitu, e 15 tamaiti na totoe mo se isi faatoaga, e toʻa 28 tamaiti na totoe.

Ou te fafaga PK5 ma se mutia i le loto mai le 3 aso. I le aso lona fitu, e 2 pakete na 'aina, atili, sili atu. Faamautu ma atoatoa ASD-2 inu mo le 1,5,7e aso. Vitamini 2 taimi i le vaiaso.

I le aso lona 14, na mamafa 0.9 kg-1.1 kilokalama.

O le 21 aso na mamafa ai le 1.45-1.7 kilokalama.

I le 28 aso latou te mamafa ai 2-2.3 kilokalama, ua maeʻa atoa, o loo i ai pea le 3-4 geese ma o latou tua.

Faʻamalie, savali i le auala na ou faʻaali atu ia i latou. I le tulaga lautele, afai e faʻaauau lenei mea, o le a ou tuua loʻu aiga mo teteʻa.

akasakova
//fermer.ru/comment/880767#comment-880767