Faatoaga faatoaga

E le mafai ona faʻalavelaveina i latou ma isi ituaiga - o moa Hamburg

Hamburg ituaiga o moa e aofia ai sui o le ituaiga taʻaloga taʻaloga. O nei manulele e matua amata ma matagofie. O nisi e manatu oi latou o "tupu" o le lotoa manu.

O se mea e sili ona manaia, o le matua o lenei ituaiga o tagata o loʻo nonofo ai aiga, i le pito i luga o le taimi e masani ona avea ai le taʻitaʻifaga. E faigata ma sili ona aoga.

E uiga i isi vaega o ituaiga, ma tulaga patino o le fafagaina ma le fausiaina o manulele, faitau i le ...

Vaeluaina lenei ituaiga mai le 1740 tausaga. E tele taimi na sili atu ona lauiloa ai chickini, ae o mea muamua muamua.

I le 18 senituri, o se mea manaia e ala i faailoilo uma ituaiga o moa ua amata ona faaulu mai mai Initia i Holani. Ona o le taunuu mai o oloa na ui atu i le taulaga o Hamburg, o le ituaiga o le igoa e tasi na aliali mai.

O isi atinae ma le faaiuga o le ituaiga fou ua uma ona faia i Siamani. Faʻatautaia e le au faʻatoʻaga Siamani le galuega o le fausiaina o moa laiti ma moa, oeo le a faigofie ona ola ma oso i luga e aunoa ma le tele o faigata, faʻapea foi ma le maualuga o fuamoa.

O le faagasologa o le sopoia o moa o le Ramelsloer breed faatasi ai ma Kokhinkins na maua ai lona taunuuga, ma na fanau mai manu felelei o manu felelei ma agavaʻa e masani ona faaopoopo i le lisi o ituaiga o hens o le fua o fuamoa. O le Talakshir lunar, le gagana Sipaniolo ma le Yorkshire pheasant species na auai foi i le tala o lenei ituaiga i taimi eseese.

Mo le taimi muamua na faʻamatalaina ai lenei ituaiga o hens English researcher Albin.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

Hamburg moa - sui o taaloga ma teuteuga teuteu o manu felelei. E toaitiiti o loʻo galulue i la latou gafa, ae, e ui lava i lenei, e tutū ese i latou i le tele o ituaiga ituaiga.

O foliga vaaia e faʻaalia ai lo latou faʻamaualuga ma faanaunaugaE foliga mai latou te galulue faatasi ma isi manulele, ma latou mitamita ma le faamaualuga, ae sili atu le matagofie.

O le ituaiga Hamburg e matua malamalama lava, o moa faʻanoanoa ma se tino gaoioi. E faigata ona puʻeina, e pei o a latou mea, o tino ua fesuisuiaʻi e matua manaia lava. O le tino mausali "nofo" i luga o le umi o le vae. I manulele o lenei ituaiga, o laina o le siʻusiʻu ma fulufulumanu, o loʻo faʻatasi i latou i le alofa tunoa ma o se tamaʻitaʻi mauʻoa.

O le ulu o loʻo i ai i se tulaga e ofo tele, o le tino o loʻo tuʻu ifo i lalo ma o loʻo tu i luga. O le pusa e maualuga i luga ae o le tino manaia, ogaoga lapoa ma le eseesega o metatars mafiafia e faatagaina ai manu felelei e tamoe vave.

O le lanu mumu laititi, ei ai le nifo, e tu i le ogatotonu. O le selu o loʻo faʻasolo atu i tua, e peiseai o le pulupulu, o loimata taliga o loʻo tautau i itu e tu i tua o le laumei i lo latou lanu paʻepaʻe moni.

O le pi laʻititi e tutusa i le lanu i tamatamailima ma avatu se lanu paʻu-paʻu.

Hamburg ituaiga moa e le lelei i tulaga o fale, latou te ola vave. E taua le iloa e toetoe 80-85% o manu ola uma e ola.

Uiga

E pei ona taʻua, o le Hamburg hens e auai i foliga vaaia o taaloga. Ae, e le gata i lea, e lelei foi i le isalaʻelu.

Mai le tagata matua matua Hamburg i le tausaga e mafai ona e faʻamoemoe e tusa ma le 175-195 fuamoa. O faʻamaumauga o faʻamaumauga na faʻamautuina le maualuga o le tausaga faʻatulagaina tutusa i le 250 fasi pepa. fuamoa

I le talanoa e uiga i eseesega i fafo o le hens o lenei ituaiga, e taua le faʻamaonia o uiga patino:

  • O le ulu o le manulele na faia e fulufulu fulufulu. O le pito i luma o le pito i luma e matua leai lava se mea e ufiufi ai mata o le lanu mumu;
  • O le paʻu lanu piniki e faʻafefeteina i tua o loʻo i ai ni nai ogaumu ma ogaoga;
  • O le tino na faʻalauteleina sina vavalalata i le siʻusiʻu e maualuga i luga ae o le eleele i se faiga masani.
  • O se ulu laʻitiiti ma se laulu laugatasi, o lanu papaʻe paʻepaʻe ma mūmū mūmū mūmū;
  • Laʻau itiiti o se paolo malu;
  • Lulu ma le uumi le uumi, toe fafagu i tua;
  • Atiaeina ni apa uumi ma se lautele laititi e faaitiitia i lalo;
  • Laʻau lapoa, lelei faʻamalamalamaina;
  • Uu tamatamailima mo la latou lanu ese, lanu;
  • O le vaeluaina e manaia, ese.
O moa uma lauiloa o Poltava e talitutusa lava ma mea na tutupu i tinamatua i le toetoe o fale uma i totonu o le nuʻu.

Soo se tagata lava e mafai ona puʻeina mai taifau ma o latou lava lima. Afai e te le iloa pe faapefea, o le a matou fesoasoani ia te oe! Faitau iinei!

O le fiafia o le mea moni e faalagolago i le tulaga faapitoa o le mamanu i tua ma apaau o le manulele, faapea foi ma le lanu o le peni e faalagolago i moa a Hamburg i se tasi o vaega laiti e lima, po o ituaiga:

  • Taea auro.
  • Silver-striped.
  • Laʻau auro ma lanu.
  • Siluga ma stains.
  • Vasega lanu uliuli.

O le sili ona lauiloa o loʻo mafaufau pea i le ituaiga fa o manulele - siliva-pisia. E taua foi ia pheasants, po o le masina.

Hamburg ituaiga o moa e ese mai lona lauiloa ma le eleeʻa. E peiseai o nei atunuu e le lelei, ae o le auga o nei ituaiga o meaola e toʻafilemu ma paleni, e foliga mai e sili atu i luga o isi, ae le o mafaufau i ni feteenaiga talafeagai ma isi tagata e osofaia i le taimi o le paga.

Hamburg chickens e le o mea uma e fiafia i ai, saunia mo tulaga eseese o soifuaga. E masani ona masani manu felelei i solo ma feaveaʻiga feaveaʻi, e matua faʻaaloalo ma tame. Vave vave i tulaga fou.

Chicks e malolosi ma manaʻomia le savali lelei. O ituaiga o nei ituaiga e le tele ni meaai e maua ai, ma e aoga ai i totonu o le aiga.

Ata

O nisi tagata o la tatou ituaiga matagofie e savavali i totonu o le lotoa pito i fafo:

O lenei ata o loʻo faʻaalia ai se moa i le pito i luma ma o se moa toetoe lava a le mafaamatalaina i tua:

O se faʻataʻitaʻiga lelei o se papago sinasina a Hamburg:

O se moa manaia tele lona foliga o loʻo tu i luga o le pa, ma sii i luga le paʻu e tasi:

Ia, o iinei e te vaʻaia ai sui o lenei ituaiga pe a uma le faaaliga:

Toa moa i totonu o latou fale:

O le moa o loʻo galue i se pisinisi ogaoga - faʻamagoina o moa:

Gaioiga

I le taimi nei, o faʻamatalaga faʻatatau o lenei ituaiga o faʻasologa:

  • Ole chickens podroshchenny, o lona tausaga mai le 1,5 i le 2 tausaga le mamafa o le mamafa e tusa ma le 1.7 - 2 kilokalama;
  • Roosters i le tausaga tutusa - e tusa ma le 2.6 kilokalama.
  • Gaosiga o fualaau - o le moa e tasi e tusa ma le 180 fuamoa i le tausaga;
  • O le mamafa o le fuamoa e 50-60g.

Ina ia maua i lana faatoaga Hamens, e tatau ona saunia mo le faʻatoʻateleina o lenei ituaiga faʻatoʻaga.

E ui lava i le mea moni o loʻo ola vave moa, e vave ona fafagaina, ma e matua le lelei lava le tausiga, e tatau i faifaatoʻaga moa ona tuʻuina atu ia i latou le tulaga sili ona lelei mo le tuʻuina o fuamoa. Ia maitau foi o moa lava latou e le o ni moa ma e le "nofo" i fuamoa.

Faʻamatalaga vave i suiga eseese, o moa ua iloga i lo latou taua tele. Mo i latou, ua lava le faatulagaina o se pa puipui saoloto, lea e sosolo malie i totonu o le fale, saunia nofoaga mo le solo ma filifili ai pou e fai i fasilaau, faʻailoga masani poʻo laupapa.

O le filifiliga lelei o se paʻu moa filemu, mafanafana, lea e mafai e manu felelei, pe afai latou te mananao i ai, o atu i totonu o le fale puipui o le fale tatala ma vaavaai mo iniseti iina, "salu" le pusa, ma isi.

O tamaʻi manulele a Malayan o se tasi o sui pito sili ona leaga ma malosi o le tauina o ituaiga o moa.

Afai e te filifili e fai se faʻamafanafana e faʻafefe ai le ufiufi, ona muamua lea e tatau ona e faitau i faatonuga!

O lenei ituaiga e mafai ona faigofie ona suamalie i itulagi ma tulaga leaga o le tau.

I le taimi nei, i le laasaga o le atinaʻe, o le faʻatoagaina e tupu i le ituaiga o moa ma Hamorina.

E faʻapefea ona ausia le maualuga o le fua o fuamoa?

O moa a Hamburg e sili atu ona lelei le tuʻuina o sulu. Latou te fiafia io latou tagata e lua selau fuamoa i le tausaga, ma e mamao ese mai le tapulaa.

O faifaatoaga o faifaatoaga poto masani i le fafagaina o moa o lenei ituaiga o le a fesoasoani ia te oe e faateleina ai le gaosiga o le faapipii o laumei e oo i le 220 fuamoa i le tausaga.

Ina ia mafai ona faʻateleina le fausiaina o fuamoa, e tatau ona e iloa nisi o foliga i vaega o atinaʻe o tagata Hamburg. O sui o lenei meaola e amata ona ave fuamoa mai le 4.5-5 masina, ma, e pei ona masani ai, o lenei itula e pau i le tautoulu-amataga o le taumalulu. O le malamalama i lenei vaitau o le taimi e le lava, o le savali i moa i le ea fou e faʻaititia foi. Manaʻomia le faaleleia!

Muamua e te manaʻomia le faʻalauteleina o le la ile fale. Ina ia ausia lenei mea faigofie e ala i le faʻaaogaina o le moli eletise faʻamalosi. Faʻateleina le faʻatupulaia o vaitau o le "malamalama" ausia o le a faʻaauau pea le faʻalauiloaina o le malamalama mo le 13-14 itula. I le amataga o le tautotogo e mafai ona toe foi mai e faaitiitia ai le moli eletise.

O le fuafuaina o le tulaga sili ona lelei o le malamalama i le fale e alu i le faʻatulagaina o le savali. I le tau vevela, mai le 6 i le taeao, e tatau ona tatala ni manholes faapitoa, e mafai ai e manu felelei ona alu saoloto. I le taumalulu, e tatau foi ona tatala ma fufuluina i vaovao i le vevela o le 15 ° C.

Ma o le lona tolu, ae le o le mea mulimuli o le lagolago o se faiga lelei o le vevela e tusa ma le + 12 + 6 ° C. Afai e pa'ū le vevela i le + 5 ° C, ona faʻaititia lea o le 15% i le gaosiga o le hens. Ae aua e te manatu a oʻo i luga le vevela, o le a faʻaleleia le fuamoa. O le mea e ese ai - o le a faaitiitia e tusa ma le 20-30%.

Tuputupu ae i Rusia

E i ai ituaiga o moa a Hamburg i ituaiga o ituaiga e le masani ai, o lea e ono le mafai ona e faatauina i luga o se faatoaga faapitoa. Latou te le "tuu" i luga o se gaosiga tele, o le mafuaaga lea, e mafai ai ona e faatauina fuamoa po o moa lava, e mafai ona e suʻeina lelei mo fuafuaga a faifaatoaga o moa amu oe na fanauina lenei ituaiga.

O faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi nei o faifaatoaga e sili ona faamanuiaina ma sailia e tagata faifaatoaga o loʻo feagai ma le teteʻa ma le faʻatau atu o moa a Hamburg i totonu o Rusia:

  • Kennel numera 1 i Rusia - "BIRDS VILLAGE"O iinei o le ae maua ai le sili atu i le 500 ituaiga o manu felelei, e aofia ai le nofoaga talafeagai o loʻo nofoia e le Hamnsens.
  • Aiga "Talofa fiafia"- Kurgan, Omskaya str., 144. Telefoni: +7 (919) 575-16-61. Email: [email protected]
  • Hamburg ma isi tagata tomai faapitoa o le faʻaleleia o le hen Alesana - Moscow, Art. m Vykhino. Telefoni: +7 (495) 772-67-32.

O le tuputupu ae o moa o le ituaiga o Hamburg e maua ai le malosi e taulimaina ai manulele, malamalama i mea autu o lo latou gaosia, tulaga o fale ma mea taumafa faapitoa. Liliu atu i mataupu o le maua mai o fuamoa po o moa i luga o faatoaga ma mai tagata taitoatasi, e mafai ona e faʻatalatalanoa i mataupu e te fiafia i ai, maua le tele o faʻamatalaga e uiga i mea faʻatau, mea inu, fafaga ma isi oloa.

Analogs

E mafai ona suia ia moa a Hamburg i ituaiga e pei o nei, e talitutusa ma latou i uiga, foliga vaaia ma le gaosia:

  • Rusia lanu paʻepaʻe - moa, faʻafeiloaʻi i le fuamoa fuamoa. Ua faateleina le gaosiga o fuamoa, o le mamafa o le tino o se matua matutua e 1.8 kilokalama., O le moa - 2.5 kilokalama;
  • Aso Ma - laʻau moa ma fuamoa moa, laiti i le lapopoa, ina ia fua tele. I le taimi nei, o loʻo faʻatautaia suʻesuʻega i le faʻaleleia o le gaosiga o fuamoa;
  • Leningrad calico - manufasi moa ma fuamoa fuamoa, faʻapitoa i tuutuuga o le taofia, telefoni feaveaʻi ma faʻaalia e se maualuga maualuga o le ola. O galuega filifilia e amata nei i le faateleina o le tele o lenei manulele ma le tele o fuamoa.

O le otootoina o lea mea e mafai ona maitauina Hens o le ituaiga o Hamburg - matagofie lalelei o fuamoa. O nei manulele e laʻitiiti, tetele ma mitamita.

Latou te le lelei i le tausiga ma le galueaina, ae ina ia mafai ai ona ausia se taunuuga moni i le faateleina o lo latou gaosiga, e tatau ona tuuina atu ia i latou ni tulaga ola.

I le lautele o le faʻatau atu o sui o lenei ituaiga e le maua. Faʻatau fuamoa poʻo moa e mafai ona maua mai i faifaatoaga poʻo tagata taʻitoʻatasi o aafia i le faʻatoʻaga.