Laʻau

Blackcork cherry variety: faʻamatalaga ma uiga o le tausiga

Blackcork Cherry o se lala laititi itiiti ma se pale o le semicircular ma le pa'ū. O le ituaiga o loʻo lafoina i le 1974 i le itu i saute o Ukraine - Zaporizhzhya, Donetsk ma Odessa eria. Cherry faʻasalalau i laufanua lata ane - i le Rostov eria ma le Itumalo o Krasnodar o Rusia. I totonu o faatoaga tumaoti, o le eseese o loʻo i ai le tulaga autu.

Faamatalaga o cherries

O se vaega o le ituaiga Black Cork o loʻo faʻatusatusa ma maualalo laau. O le maualuga e le sili atu nai lo le 3 m. O lo oi ai se pale lanu ma le lauulu ma lala tautau. O nei meatotino o cherries e matua faafaigofie ai le faatinoina o galuega masani e tausia ai: teuteuina ma le seleseleina.

O cherries Chernokorka e le maualuga tele

O le mafiafia o le tipu o le ala, e matua fesuisuiaʻi ma e foliga mai o loʻo paʻu. O fualaau suamalie e suamalie, o loʻo i ai se lanu pogisa mauoa. O fualaau suamalie ua sili atu ona liua. Fualaau o lapoa lapoa (e oo atu i le 5 g), ma le suamalie ma le suamalie. O le suka i le fua o le Black Cork e mai le 9 i le 11% le suka. Togi tofo - 4 points.

O le uʻu o le uumi o le uumi ma o loʻo taofiofi vine ma le mausali e tusa lava pe sili atu ona mamafa. O le maa e laʻititi ma faigofie ona vavaeeseina mai le pulupulu.

O fualaau o le Blackcork e suamalie ma suamalie

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga. Faatasi ai ma se tasi laau, ma le tausiga lelei, e mafai ona e aoina mai le 30-60 kilokalama o cherries. O le matua Chernokorka e faasino i le ogatotonu o le vaitau. Na totoina togalaau i le sefulu tausaga talu ai o Iuni, ma latou taumafai e selesele fualaau aina atoa i le ogatotonu o Iulai. O Cherry e maualalo lona matua. O pusi e na o le fa po o le lima o tausaga o le ola o le laau e tupu ai.

I tulaga fesuiaiga o le itu i saute o Iukureini, o le eseese e gafatia le lamala i le taumafanafana ma le malulu i le tau malulu.

Faamatalaga Lautele a Black Cork Cherries:

  • faʻasaga i tulaga faʻafefe;
  • e maualuga lona fua;
  • malulu puipuia;
  • e maualalo le fua o le matua;
  • ia lava le tulaga maʻaleʻale ma e manaʻomia le totoina o tagata popoto;
  • le mafai ona faʻaleagaina coccomycosis.

Talu ai o Blackcork o se ituaiga e le faʻaogaina e le tagata lava ia, e tatau ona faia ni eletise mo le fausiaina o le ovary. O lenei vaega e tatau ona amanaʻia i le tulaga o le totoina o fatu. O le paʻu o laau e tatau ona ola latalata ane. E aofia ai ia Lyubskaya pele, faapea foi ma cherries:

  • Donchanka;
  • Melitopol vave;
  • Aelita;
  • Yaroslavna.

Blackcork fualaau laiti e matua nofouta i le susulu o le la ma manaʻomia avanoa avanoa.

Mo le totoina lelei, e tatau ona e mafaufau i lenei uiga, aemaise lava pe ai ai lau fasi togalaau laitiiti. E fautuaina e le o totoina isi laau i totonu o le laina 4 m mai le cherry. Ina ia mautinoa le lelei o taumafa, o se tagata matua na te faʻapipiʻiina i luga o se meaola umi e manaʻomia 12 m2 laufanua.

Taimi o fugalaau

E oʻo ile taimi e tupu ai le va, o Chernokork o le faʻalaʻau-toto. E amata ona fuga mai pupu mai i le aso 7 o Me 7. Talu ai o le eseese o le malulu, e mafai e le laau ona faʻasolosolo le toe foʻi o le kiona i le tautotogo. O le amataga o le foliga mai o le fualaau aina e faalagolago i le vaitau o le fugalaau.

O le tele o cherries Chernokorka e faatatau i le totoina o laau

O le taloina o le fugalaau e manatu o se teuteuga matagofie o le togalaau. I le taimi lea, o le laau e foliga mai o se ao papaʻe papaʻe ma faʻalauteleina se manogi manaia.

I le taimi muamua o le fuga o le laau, e oʻo atu i le 80% o le lanu e tatau ona aveeseina. E fesoasoani lenei mea i lona ola.

Totoina Cherries Blackcork

Totoina o laau Chernokorki e faia i le amataga o le tautotogo. O le vaitau sili lea ona lelei, talu ai o le totoina o le autumn e mafai ona oʻo atu ai i le oti o se laau ona o afu muamua.

Totoina o le lua na saunia i le masina ae leʻi totoina ni siela. O le tele o le pu e faalagolago i le maualuga o le aʻa o le fatu. E sili atu le tetele: e oo i le 1 le lautele ma e oʻo ile 0.6 mita le loloto. Mo le faʻaleleia atili o aʻafiaga, o mea faʻalautele ma superphosphate e faʻaopoopo i le lua i tutusa tutusa. O le aʻa o le fatu e selesele i le tolu o le uumi aʻo lei totoina. A uma ona tuu le aʻa i totonu o se lua, ona sasaa atu lea o se uili ile eleʻele i le lua. I le lumanaʻi, o le a puipuia ai le salalau o le vai i le taimi o le faʻavaivai.

O le tele o le lua faʻaleleia mo cherries e faalagolago i le tele o aʻa o le fatu

O nisi tulafono mo le tulaʻiina Blackroot:

  • O se faʻataʻitaʻiga e aʻafia aʻa e totoina i le tautotogo. Mo laau i totonu o pusa, o le autumn e talafeagai foi.
  • Pe a totoina, e le o loloto le fatu, ma o le ua uʻu e tuu pe a ma le 5 cm le maualuga o le palapala.
  • I le tautotogo, e fufulu pine tetele pe le mama i luga o le mauaina o laau.
  • A uma ona totō, o pine e masani lava ma faʻafeinuina tele.

O le tausisia o nei tulafono o le a mafai ai e oe ona totoina se laau ola lelei e maua ai se lelei ma le maualuga o fualaau aina.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Black Cork Cherry Care e aofia ai:

  • fausiaina o lapisi;
  • fafaga soo;
  • taimi pito i luga luga o ofu.

Mo le fuaina masani, 2-3 taimi e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina o le vaitau i le poloka poloka.

I le tautotogo, e fafagaina le laau i auala e aofia ai le eletise:

  • Uro
  • superphosphate.

I le tautoulu, faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasaina ua faaopoopo i luga o le saite:

  • humus;
  • compost
  • fumela

Tulut circles le tatalaina ma mulch i le gasologa o le tausaga. Mo le taumalulu latou te ufiufi i se vaega o le humus poʻo le laʻau, ma o le ogalaau e faʻafefiloi ma mea faʻaleleia.

Cherry Care Gaoioiga:

  • I le tautotogo aʻo lei fuga, ua faʻamaʻaina laau i se vaifofo o le urea, superphosphate ma le potassium.
  • O fualaau laiti e faʻafefe i le 4 taimi i le masina. O le suavai i le laau o le pakete e tasi.
  • I le amataga o le tautoulu, o pepe laiti e taofi le suāvai.
  • O auala e faʻaaogaina mo laei o luga o le autumn e le tatau ona aofia ai le gaʻo.
  • O fualaʻau basal, o loʻo aveeseina ai meaʻai mai se laʻitiiti laiti, e masani ona aveesea.
  • I le tautoulu, lata ane-vavae taʻamilomilo e mulimulitaʻi ma le fesoasoani o le humus ma le laʻau.
  • O loʻo faʻaofiina le limasone i le eleele. O lona aofaiga e faalagolago ile ituaiga o palapala.

O le teuteuga o le pale o loʻo faia i tausaga taʻitasi. O le aveesea e le aunoa o lālā talavou e fesoasoani ai e faʻamalolo le laau ma avatu le pale i se foliga matagofie.

Faʻapipiʻi masani e fausia ai se pale o le uʻamea

Vitio: Blackcork - vave cherry, o mea autu o le alu

Cherry Diseases and Methods

E pei o laau fua uma, o Cherry Cherry cherries e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi, aemaise lava i latou. I tulaga o le maualuga o le susu, ua faaleagaina le laau e le coccomycosis, ma ua maeʻa ona paʻu le lau ma ua mate fua.

O le Coccomycosis e tele lava ina afaina ai vine

O le isi mea lamatia o le vevela o meleni monilia, lea e osofia ai moniliosis. E leai ni ituaiga o cherries e puipuia i nei maʻi, o lea e manaʻomia ai ona gaosia ia laau e oʻo i le 2 taimi i le vaitau. O le tuufaatasiga ua saunia mai le lime ma le colfidal sulfur (100 g ia) ua solo i le 10 l o le vai. Faʻasaʻo le vailaʻau ma fufulu i laau. E mafai ona gaosia le kuluga e ui lava i le taimi e fua ai.

O aʻafiaga o meli monia e osofaʻi ai faʻamaʻi pipisi pei o moniliosis

Faailoga o coccomycosis e aliali i le amataga o Iuni. Faailoga ma taunuuga:

  • o foliga vaaia o lanu enaena lanu enaena i luga o lau;
  • mea taua i luga ifo o se laulaau o paʻepaʻe paʻepaʻe o le manoa;
  • laʻau lauʻeleʻele i le faaiuga o Iulai i luga o le laau ua afaina.

Cherry, lea e tatau ai ona tausia ma talafeagai taimi, e itiiti ifo le faʻaleagaina e faʻamaʻi faʻaleagaina.

O auala autu o le faʻafefeteina o faʻamaʻi o le aoina ma le faʻamafunaina o laʻau paʻu, faʻapipiʻiina o laau i le fungicides ao leʻi amataina.

Faʻamatalaga o le ituaiga Blackcork

Mo le sili atu ma le fasefulu tausaga o le galueaina o lenei ituaiga, ua maua ai le lauiloa faapitoa i totonu o faifaatoaga, lea e mulimuli mai ia latou iloiloga.

Ia, ou te le manaʻomia ona talanoa e uiga i Black Cork - e lelei i le fuga, ma e leai se tutusa i fua. Ou te le iloa le auala e masani ona taʻua ai lenei ituaiga o cherries, ae tatou te taʻua o le "uliuli-pulu", o ona cherries ua maeʻa, ae e suamalie, tetele ma sili ona pogisa e toetoe lava a uliuli. O le ituaiga sili lea ona fiafia i ai. Ae o le a le leaga e le o taimi uma e fua mai ma o le laau e tele.

Elol

//sazhaemsad.ru/forum/vishnya-t414.html

Mo se taimi umi, na fiafia ai le Black Cork ia te au - o le sili atu ona vevela, laiti, ae manaʻomia le puipuiga faifaipea mai moniliosis.

ppima

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1148&start=1260

O fai togalaau o loʻo ola i luga oa latou sapalai i ni ituaiga o sieli uliuli, ia maitauina lona fua lelei, fualaau suamalie ma suamalie ma tetee i tulaga eseese o tau. O aʻafiaga e aofia ai le manaʻoga mo le totoina o laau pollinator ma le puipuia faifai pea mai faʻamaʻi pipisi.