Faatoaga

Lavea, faʻamaʻi maʻi - Citron Magaracha vine

I totonu o tagata, o lenei ituaiga o loʻo faʻapea foi ona taʻua sese "Magarach" nai lo "Magarach". O lenei vine o se taimane o le uaina; e faʻafetai i le matou fiafia i vine mamago. O ai oi tatou e leʻi taumafai "Livadia" poʻo "White Muscatel".

Ae o le Citron Magaracha fou o le a le tuua se tasi e leai se mea. Taofi, pe faʻapefea ona e fiafia i le vevela ma se mea e faafouina ma fiafia i le tofo? Aiseā e faʻatau ai le manogi o lemonade - o Citron Magaracha matagofie e faʻaleleiina lenei galuega i le mafai foi!

O le a le ituaiga?

Citron Magaracha - o se faʻalavelave faʻapitoa o vine vine. O le taimi o le matua e vave amata. E mafai ona aoina Berry i le amataga o Setema. E pei o le Tupu, Merlot ma Livadia, e lanu uliuli le eseesega o vine.

Faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaaogaina mo vine papaʻe paepae. Faʻamalie le faʻafeiloaʻiga o le teuina, femalagaiga. E ui lava i le mea moni o le autu autu o le Citron o le uaina, e lelei i lona natura masani ona o le tele o lona tofo i lalo i fualaau nutmisi ma citrus. Faʻafouina lelei mo le asikulimi poʻo le suamalie i aso vevela.

O ituaiga fou e pei o Velika, Ataman, Chocolate e lelei foi.

Vine vine "Citron Magaracha": faʻamatalaga o le ituaiga

Le malosi tele o le tuputupu ae o vao. Fuataga o le laʻau tele - 300-500 g, o le paʻu, o nisi taimi e faʻafefeteina, vaʻavaʻa. Berry lauulu-amber lanu, oval, laʻitiiti.

O le ua leva ona faatalitali i ai, Denisovsky ma Tabor o loo iloga foi i le malosi o le tuputupu ae.

O le paʻu e paʻu, e mafiafia, o le tino e suamalie, avanoa, e lua pe tolu fatu i totonu. Pisexual fugalaau. O le laʻau mama o le lanu lanu enaena ma le lanu lanumeamata. O le laulaau e lanumeamata, laititi i le lapopoa, lapotopoto, laʻititi ma sina puʻupuʻu.

Ata

Photo vine "Citron Magarach":

Faʻasologa o talaʻaga

Na mauaina i le NIVIV "Magarach" (Iukureini) e ala i le laasia o le ituaiga Madeleine Angevins ma le Magarach hybrid 124-66-26 ("matua" Rkatsiteli ma Magarach 2-57-72) ma le Ukrainian Early. I le amataga o le 2000, na tusia i totonu o le tusi resitala a Ukrainian o ituaiga o loʻo fuafuaina mo le gaosiga o fale gaosi oloa.

Patent NIViV "Magarach" №07361. E ui lava i le malie o le kiona, e le mafai lava ona taliaina le tau malulu o latitudes tutotonu, o lona "fale" - Iukureini, Crimea, Moldova.

O ituaiga alofa e masani ona aofia ai Hadji Murat, Cardinal ma Ruta.

Uiga

Citron Magaracha - o se "malosi" malosi.

Tetee atu i faʻamaʻi faʻaleaga - Oidium ma le milipolo, e sili atu le leaga i le phylloxera, sulu (e oʻo i le -25 tikeri Celsius), Manaomia le malupuipuia mo le taumalulu.

O le matua o le vaʻa toetoe lava o le umi atoa o le tuputupu ae. O le gaosiga e maualuga. Sugar content - e oo atu i le 27% Brix, le vaega o le acidity - 4-7g / l.
Manaomia le tatau ona teuteuina i luga o 4 paʻu, faatasi ai ma se fua faatatau e 30 i le vaomatua.
Lelei lelei "uo" i faʻatau. Togi tofo - mai le 7.8 i le 8.

Maʻi ma faʻamaʻi

E le gata i tagata na talisapaia uiga matagofie o le Citron. E fiafia tele manu i vine uma. O vine o le a laveaʻiina mai ia i latou e se manoa, umi ma i ni nai potu laiti, lea o le a avea ma pa puipui, ae le o se mailei.

E sili atu le aua nei faʻaaluina le taimi i luga o "pugs" e pei o polo ma pepa laupepa - e mafai e manu felelei ona muamua ma talitonu o mata lanu o le peregrine falcon poʻo le vaʻaia o se lamatiaga moni, ae vave ona iloa po o le a.

E le o toe umi se taimi e sau ai lapisi. Faʻasaga i nei osofaʻiga mataʻutia o le a fesoasoani foi i le faʻaogaina - poʻo le taga, ato ato, lea e te manaʻomia e teu ai ma le faaeteete fuifui vine.

O le a latou maua le avanoa i le matagi ma le la, ae o le a le mafai ona faatagaina i le fale. O le mea moni, e tatau ona e vaʻaia ma le faaeteete le vaega i luga o le mataupu o nusi otaota, lea e tatau ona faʻaumatia.

E faʻaaogaina foi paʻu paʻu oona.

Mataʻituina na o latou e le o se mea manogi lelei, a le o lea o le a le gauai atu ia i latou - o le a le mea latou te manaʻomia ai ni "suamalie" mataʻina pe a latalata ane ia vine matagofie.

I le ala, afai e te le manaʻo e fasi fasipolo, ona i ai lea i le tulaga o le faapipiiina o launiu i totonu o meaʻai, e te le o. Ae, o lapisi e maua ai le tele o aogā ma faʻaleaga mea faʻamaʻi - faʻataʻitaʻiga, aphids.

Phylloxere, e tusa ai ma le tele o iloiloga, Citron Magaracha e tetee malosi, ae e manaia le saogalemu. Aemaise lava afai o lenei fili o "nofo i lalo" ia te oe, o le a matuai faigata lava ona aveeseina.

Faʻatasi ma le phylloxera e faʻaaogaina le pulupuluina o le carbon disulfide i se faʻamasinoga e le itiiti ifo i le 80 cc i sikuea mita.

Ma o le a sili atu pe afai e 300-400. Ua ia te oe le galuega e fasioti ai aphids, ae le na o le fefefe ese - a leai o le a toe foi mai lava. Ioe, e tatau ona e ositaulagaina se vaega o vao - e faʻaumatia i latou e le hydrogen sulfide, ae afai e te faʻavauvau - atonu e tupu e tatau ona e faatofa atu i le tovine atoa.

I le 80 fuga, fai mai le au faifaatoʻaga, ma o le a mou ese le aphid mo se taimi umi, ma o le vao e mafai ona ola.

Aua nei galo e uiga i le puipuia o nei faʻamaʻi masani vine e pei o le rubella, kanesa o le siama, chlorosis, bacteriosis, eseese ituaiga o pala. O le faʻaaogaina o fua talafeagai uma i luma atu, o le a puipuia ai au laau.

Citron Magaracha o se oloa taua o vinegrowers Ukrainian. Ma e le gata i tulaga o le tofo - e matua mausali foi, o lea e oo lava i tagata fai togafiti e leai ni tomai e taulimaina.

E itiiti lava se taumafaiga e puipui mai i vavae ma aphids, tulaga masani mo soo se vine - ma o le taui o le a le umi. I luga o lau laulau, o fua suamalie suamalie-suamalie o le a le faaliliuina, ma i totonu o le potu - o se uaina elite, e oo lava i taitai na talisapaia.