Laʻau

Gerbera togalaau - pe faapefea ona ola i totonu o le togalaau

O le togalaau o Gerbera o se tasi lea o laau sili ona lauiloa i fugalaau. O fafo e pei o se kamera, e ui i lea, e le pei o le masiofo o le fanua, e manaʻomia e le gerbera se tausiga faʻapitoa. I le lotofaafetai, e fiafia o ia i fualaau lelei ma lanu matagofie o fugalaau. O le faʻamatalaga o le togalaau gerbera, totoina ma le tausiga, o foliga o le toe gaosia ma faafitauli o le tuputupu ae o lenei laau e tatau ona mafaufau auiliili.

Gerbera togalaau - o le a le ituaiga fugalaau, o le aiga e afaina

Gerbera o le aiga o Astrov. O le laau o loʻo faʻaalia e se aʻa malosi, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 20-30 centimita. O laulaau lanumeamata lanu meamata e aoina i totonu o se rosette mata, luga aʻe lea e tulaʻi mai ai fugalaau fugalaau.

O fugalaau e faatusatusa ia gerberas ma le echinacea po o daisies. O le eseesega o loʻo taoto i le lanu tele lautele

O le averesi o le laʻititi e 12 cm. E mafai ona fuga mo le 30 aso. I le taimi lava e tasi, o le gerbera lava e tupu mo le tolu masina. I le taimi lea, e oʻo atu i le lua fugalaau fugalaau e faia i luga o se togavao. E lapoa, tasi, faʻatasi ai ma se pito i totonu o ato. Fugalaau e mafai ona masani, faalua pe lua-faalua.

Faʻamatala puupuu, Faʻamatalaga Talafaasolopito

O le fanau mai o gerbera o Aferika i Saute. Fuga i le vao. Saienitisi e talanoa e uiga i ni lomiga se lua o le amataga o le igoa o le fugalaau. E tusa ai ma se tasi oi latou, na maua e le gerbera lona igoa e faamamalu ai Traugott Gerber, o se fomaʻi ma se fomai o meaola mai Siamani, o le na faigaluega mo le tele o tausaga i Rusia ma tamoe i se togalaau togalaau i Moscow. O le faaupuga lona lua e faapea mai le gagana Latina o le upu "ofu tino" e mafai ona faaliliuina o le "mutia", ma talu ai ona o lenei laau e maua mai i le vaega o vao, e mafai ona tuu atu i ai se igoa faapena.

Faamatalaga faaopoopo! Mo le taimi muamua, o se tagata faifaatoaga mai Sikotilani na tosina atu i se fugalaau pupula: o ia lea na muamua galue i le totoina o gerberas. Na tupu lenei mea i se tasi o Farani - Transvaale, ma o lea o le gerbera ei ai le isi igoa - Transvaal chamomile.

Vaaia o laau totino, ituaiga lapopoa lauiloa, o latou foliga

Gerbera togalaau togalaau togalaau ma tausiga i fafo

E ui lava i le tele o ituaiga o meaola ma ituaiga (i le taimi nei e sili atu ma le 1000 ituaiga o meaola), e faaauau pea ona galue le au faifaatoaga i le fausiaina o mea fou. O fai togalaau aina e sili atu ona vavaeina ma eseese, ia o loʻo faʻaalia e uiga maualuluga maualuga. E taua le mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa o gerberas e talafeagai mo le galueaina i fafo.

Gerber Jameson

O lenei ituaiga e taua o le autu. O lona faavae e faapea, o ituaiga uma lava na iloa e fugalaau fugalaau i aso nei sa fafagaina. O le fugalaau o Jameson o loʻo i luga o se fusi mafiafia o le maualuga, o laulaʻau e tele, pala, fulufulu foliga. O inflorescences, o lona lautele e silia ma le 10 simita, e tasi pe sili atu laina o petals, o le numera atoa o latou e masani ona oʻo i le 30. E ese le paleni lanu, aʻo le ogatotonu o le fuga e feteenai ma le leo autu. O le taimi o le fugalaau e tasi le fugalaau e 21 aso.

Gerbera Wright

O Gerbera Wright e masani lava ona tuputupu ae e fai ni falaoamata ma avea o se vaega taua o le ata o le nofoaga. O le laau o loʻo faʻauigaina i le ola umi - e amata i le tautotogo ma faʻaauau seia oʻo i le amataga o le malulu. O le roetette e aofia ai lau lapopoa lapisi, i le pito o se uumi umi o le fugalaau ua faia e foliga mai e pei o le chamomile. O le ogatotonu e masani lava ona i ai se lanu samasama po o le paʻepaʻe, o petals e mafai ona eseese lanu:

  • solo;
  • lanu viole
  • samasama;
  • moli
  • lanu piniki.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai Wright's gerbera e fatufatu ai ni mea teuteu matagofie ma muamua.

Gerbera Abyssinian

O le laau o lenei ituaiga mea e sili atu ona pei o le isi vailaʻau vailaʻau. Sa maua i le vaomatua i Etiopia. Reed ituaiga fugalaau, e masani ona sinasina. E laʻititi sina laititi o le laʻau talavou. O le basal rosette e aofia ai lau eli.

Faamatalaga faaopoopo! E masani lava, o loʻo i ai i le fai togalaau se fesili - o se vailaʻau faʻapitoa poʻo se faʻalausaga. I le avea ai o se fale fale, o le fugalaau ua tupu aʻe e pei o se lauiloa, ma pe a tupu aʻe i luga o laufanua i itulagi ma se malulu, e masani ona totoina o se fuga taʻitasi.

Gerbera Alcor

O le ituaiga e lelei mo le galueaina i fafo. O le fugalaau laʻitiiti lea e iai ona laʻau lauitiiti, o ona fugalaau o loʻo faʻaalia i se lanu pele. O le maualuga o le maualuga o le laau e oʻo i le 60 cm.

Aldebaran ma isi

Vaefaʻetaʻi solo ma fugalaau laiti o se lanu piniki manaia. O le averesi o le tele o meaola e seasea ona sili atu i le 9 cm. O le maualuga o le vao e eseese mai le 50 i le 60 cm O isi ituaiga e masani foi ona lauiloa i le au faifaatoaga - ua ola aʻe gerberas i tacha ma togalaau:

  • terry ma semi-terry - mo se faataitaiga, Spark;
  • tele-faʻafefeteina i fasi fualaʻau laiti - Mars;
  • vaapiapi-tapuni i fugalaau tetele - Jupiter ma Migar;
  • lautele lautele inflorescences ole laititi po o le tele - Fuala ma Saturn.

Totoina o se togalaau i le laufanua

O a fugalaau o le gerbera - pe faʻapefea ona latou foliga ma pe faapefea ona latou ola

E tusa lava pe toʻafilemu taimi e mafai ona faʻaumatia le togalaau gerbera. O le mea lea, o le taimi sili ona lelei e toto ai se fugalaau i luga o se nofoaga tumau i le laufanua amata amata pe a uma le taufaamatau o le kiona.

Faʻalogo lelei! O tagata fai togafitiga e fautuaina le totoina o gerberas i le taimi e tasi e pei o tamato, eggplant, kukama.

Filifiliga nofoaga

O se tasi o mea sili ona taua e tatau ai mo le atinaʻe atoatoa o le laau o le filifiliga saʻo lea o le nofoaga. O le mea moni o le a le toto le laau pe afai e totoina i luga o se saite e le lava ai le malamalama. E le gata i lea, e tatau ona tapunia le nofoaga mai le matagi ma le ata.

Taua! I le matala, e mafai ona ola gerberas i le itu i saute o Rusia pe i le ogatotonu. O tagata nonofo i isi itulagi o le a saunia se nofoaga mo le laau i totonu o le kiona.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fualaau mo le totoina

O le eseesega tele i le va o gerberas ma isi togalaau aina, o le a le tupu i luga o le eleele eleʻele, tele chamomile ma le eleele palapala e le o latou tofo. E taua tele le nofoaga mo le totoina o le fugalaau e mauʻoa i le magnesium, potassium ma le manganese. O faʻamalositino faʻapitoa e lapatai: pe a sauniuni eleele mo gerbera, e le tatau ona e faia ni ituaiga o manua i totonu. Nai lo lena, e faʻaopoopoina sina vaega ole faapalaga.

E tatau ona tuʻuina atu i ai togalaau faʻamalama talafeagai, a leai, o le a faʻalauteleina alofilima ma o fugalaau o le a laiti

A o lei totoina fatu laau i le atunuu, ia saunia ni togalaau. Muamua, e tatau ona suʻesuʻeina. E le tatau ona i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe, mea lanu enaena poʻo le tan. E le tatau ona faʻaloloa. Le lanu masani o laulaau o loʻo lanu lanumeamata. Ina ia mafai ai e laau ona faʻafetaui i tulaga fou, e tatau ona faia mo le aso atoa.

E faʻapefea ona tausia le vaʻaia

I le tautala e uiga i le auala e ola ai gerberas, e le mafai e se tasi ona faapea mai o le aganuu e fiafia i le ea, e matua manaomia mo le susulu malamalama, o se tulaga lelei o le timu, vave le faaaogaina o le faaputuina.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausi i totonu o le togalaau, i luga o le eleele

O le togalaau e fiafia i vai inu laiti ae faʻafefe. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia e le togalaau gerbera le tele o vai, ae e taua le faʻamautinoa o aʻa e le maua i le suavai.

E tatau ona maitauina nisi o tulafono:

  • vai e le tatau ona oʻo atu i fafo;
  • vai e tatau ona aloese i laulaau;
  • faʻaaogā naʻo le vai mafanafana - 26-28 i luga aʻe o zero.

Taua! O faʻatau togafiti poto latou te fautuaina le faiga o le faʻavaivai: e fa aso o le palapala susu e tatau ona suia i aso e lua o le matutu.

Mo soo se gerbera i totonu o le togalaau, o le galue ma le tausiga e tatau ona latalata i tulaga masani o atunuu mafanafana. Faʻamatalaga Florists: e le manaʻomia le sosogi o le gerberas, ae o le maualuga o le maualuga e tatau ona maualuga - e tusa ma le 65-75%, ae le tatau ona sili atu i le 85%.

O le filifiliga sili mo le eleele mo le aganuʻu e fai si manogi

A o lei totoina se gerbera, e tatau ona togafitia se nofoaga mo le phytosporin - mo le puipuia o faamaʻi afaina.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

30 aso i le maea ai o le totoina o le fugalaau i se nofoaga tumau, e mafai ona faʻaaoga muamua le faʻaaogaina i le palapala. Faila Florists ia fautuaina i le tasi aso i le 14 aso mai ia Mati seia oo i le pau, fai ni fugalaau.

E faasaina le meaʻai. Fugalaau o le a le lelei le tali atu i le tuufaatasiga e aofia ai le chlorine, povi po o le manulele manu. Talu ai ona o ia ituaiga faisuala, o le aʻa o le ua o le ua mafai ona tupu, o le a mate le laau.

Teuina ma le totoina

A maeʻa le faʻaaoga o le laau, e tatau ona faia le faiga o teuteuga. Laʻau mūmū, o laʻau ua uma ona fugalaau fugalaau e tatau ona aveeseina. O le tipiina tele o laulaau o le a le sili atu ona lelei - e talafeagai lea e faʻaleleia fugalaau fou.

O le totoina o Gerbera e sili ona lelei i le tautotogo. O le eleele e tatau ona mama, faʻafefe. O aʻa e tatau ona teuteu, tuu ai na o le 10-15 cm. A o le toe totoina, o le aʻa o le laau e tatau ona togafitia i se vai mālū mālū o le potassium.

Winter Gerbera Care

Na mafai e le au faʻatoʻa ona atinaʻe ituaiga e talia ai le pa'ū o le vevela i -10 ℃, ae ui i lea, latou te manaʻomia foi se fale mo le taumalulu.

I le tautalagia pe o le tele o le gerbera poʻo le tausaga, e tatau ona fai mai e faʻalagolago lava i le tau o le itulagi. I na itulagi e matua ogaoga ai le taumalulu, e fautuaina le totoina o laau i totonu o koneteina - ma lafo i totonu o le potu. I le fale, o le a mautinoa le ola o laau i le taumalulu. I totonu o le itu i saute, ua lava lava le totoina o fugalaau fugalaau, taofi le faʻamalolo, ma faʻaitiitia ai le faʻafeinu. O le ufiufi o vao ao lei oo i le taumalulu e tatau ona avea ma vaovao, lau o lau.

Ua fautuaina le fugalaau e tuu pusa gerbera i potu e maualalo le vevela ma le malulu

Faʻaputuga o laau totō

O le mea e ese ai, e taua le taʻua o le auala ma le taimi e fuga ai le togalaau gerbera.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O laau toto o loʻo faʻaalia i se vaitau umi o le vaitau o le tolu masina. Gerberas e leai se taimi moe, ae i masina malulu e faʻagesegese ona faʻagasolo uma gaioiga.

Ituaiga ma foliga o fugalaau

O fugalaau Gerbera e mafai ona masani, faalua, lua-faalua. O le tele o inflorescences e tele, o foliga e pei o daisies po o daisies.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Tapena se laau i ni auala. O mea autu o loʻo vaevaeina le vao ma fatu.

Faʻapaʻaga i le vaevaeina o se vaomatua

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e eliina se togavao ma vaeluaina i ni nai laau. E tatau ona tofu pepa taʻitasi. E tatau ona totoina laʻau i le eleele ina ia leai se sili atu i le centimita.

Fanauina o fatu

I le talanoa e uiga i le auala e maua mai ai fugalaau fugalaau susulu, pe faapefea ona ola mai fatu, e le mafai ona tatou fai atu o lenei faagasologa o le malosi-malosi. Ua oʻo nei ia Ianuari-Fepuari, ua totōina fatu. E susunuina fatu i le vai, leai se mea e taofia ai le vevela. A maeʻa le 4-5 aso, pe a amata ona pipiʻi fatu, e faʻafefe i latou i le susu ma le palapala. Salu le palapala mai luga ma oneone ma ufiufi i se ata. Latou te susuina le eleele mai lea taimi i lea taimi - e sili ona lelei le faia o lenei mea i se fana fana. I totonu o le vaiaso, o le a aliaʻe pine muamua.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, o gerberas e afaina i faʻamaʻi pipisi. Afai ole aʻafia ua afaina ai le aʻa o le laau, e tatau ona toe totoina le fugalaau i se nofoaga fou, ona togafitia muamua le palapala ma aʻa o le laau ma togafitiga faafomai. O fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le pala.

Faamatalaga faaopoopo! I le tau faasaga i le paʻu o le paʻu oona e fesoasoani. Afai e amata ona pala le aʻa o le ua, e tatau ona faʻaitiitia le suālaʻau, amata ona faʻamalolo ma mulumulu palapala.

Faatasi ai ma mafuaʻaga taatele o le faʻamaʻi, e iloagofie e tagata atamamai:

  • inu tele - ona o lea mea, fusarium ma le tuai ona tupu aʻe;
  • leai se susu - e tau atu i foliga vaaia o se apogaleveleve mite;
  • aphid osofaiga - ua amata ona mou le laau.

Ina ia puipuia gerbera lau mai le vaivai, e tatau ona malulu i aso susulu

<

E le mafai e Gerbera ona fuga mai pe a le lava le la, o le eleele e tele naua le gaʻo. Afai e amata lanu samasama ma laugogo, e le lava le susu o le laau.

O Gerberas e mafai ona avea ma se faamaualuga moni o le tagata fai togalaau ma le teuteuga autu o le togalaau - aua ua na o le iloa pe faapefea ona toto laau i se nofoaga tumau, auala e tausi ai. O taumafaiga uma ma taimi faʻaalu o le a mautinoa lava ona tupu - o le a fiafia le gerbera i le tupu vave ma le vevesi o lanu.