Lafumanu

E faʻapefea ona maua ni vaʻa i lapiti

O manufasi e afaina i osofaiga o meaola laiti laiti. O nei mea e aofia ai vaʻa, lea e mafai ona taia e le gata pusi ma maile, moa, mamoe, ae lapisi foi. O le anufe o le toto pisipisia pusa lea e mafai ona onosaia faʻamaʻi eseese.

O lenei tusiga o le a talanoaina pe faʻapefea ona faʻaalia nei toto suckers i lapiti ma e uiga i puipuiga.

E i ai ni lapisi e fai lapiti

O le mea e leaga ai, o le lapiti e mafai ona aʻafia i lenei faʻalavelave e pei lava o isi meaola, ae latou te le talia lelei nei pusa. E faʻafeiloaʻi e mata le taʻaloga o vaʻalele o loʻo maua i le lua subtypes. O nisi e na o lapiti lava ia, ma le lona lua - e faapena foi i tagata. Faʻasusu ia fagafao, ma o le meaʻai e amata ona sola, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o manuʻa.

Ae e te leʻi amataina le taua faasaga i lenei sasa, e tatau ona e iloa le mea e foliga mai ai lenei pala. O se iniseti laitiiti e oʻo i le 5 mm le tele, ma o lona lanu e mafai ona ese mai le enaena enaena i le uliuli.

O le foliga o le tino e fai si faʻalelei i luga o itu. I le taimi atoa o le povi, ei ai ni fua laʻitiiti e mafai ai ona e lokaina i le lauulu o fagafao. Afai e pia le toto, o lona manava e faʻalautele ma e mafai ona uu i luga le 10 ml o le toto. O lenei vailaau e alu ma le fesoasoani a tolu paipa o malosi malolosi ma malosi, lea e mafai ai ona oso i luga i le 30 cm le maualuga.

E te iloa? E mafai ona i ai se pupuʻu i totonu o se setete malola mo le tasi le tausaga, ma a uma ona faʻamalo e mafai ona le gata ina afaina ai fagafao, ae ia gaosia ma le malosi.
O nei meaola faalavela e mafai ona ola mo le silia ma le tolu masina. O o latou kolone e ola vave vave, e pei ona mafai e le tasi tamaitai ona taoto pe tusa ma le 50 fuamoa i le aso, ma na te faia uma i luga o meafale maualuluga ma luga o le kapeta. E tupu le afaina pe a paʻi le lapiti i lona peleue ma se pusa ua afaina.

O le fuafuaina o le i ai o le parasite e mafai ona faia i ni fasi toto faʻaputu i luga o le fulufulu o le manu

O le faʻasusu i manu feʻaveaʻi, o le flea e gaosia ai le loi, lea e puipuia ai le toto mai le pipili. O le taimi nei o le manu na afaina i faʻamaʻi matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, myxomatosis.

E i ai ni tagata matautia?

E mafai e tagata ulavavale ona faʻataʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pei o le typhoid, mala, salmonellosis, faʻamaʻi Siberia ma isi faʻamaʻi. Afai ei ai ni meaola e maua ai nei parapisi o loʻo nonofo i le taifau, ona manaʻomia lea e le tagata ona leoleo. E ui lava e le mafai ona latou ola i luga o se tagata, ae ui i lea, e mafai ona latou fafagaina lona toto pe a latou le lava meaʻai.

E taua! O se meaʻai i totonu o se tagata e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le afaina, ma mafua ai foi ona ogaoga faafitauli e mafai ona afaina.

O le mea lea, e mafai ona ola le fusi e oʻo atu i le 60 aso e aunoa ma se meaai. I se tulaga e le masani ai, o meaʻai e fafagaina ai le toto o le tagata; e masani lava ona faigofie ona osofaia e tamaiti a latou osofaʻiga, ona o nei meaola faalavela e mafai ona paʻu lemu i totonu o la latou tino paʻu.

O a faʻamaʻi mafua

Faʻafefe e afaina ai le ea i le eria o le ua mamae po o le tui. O le sili ona lamatia o faʻamaʻi pei o le UHD, purulent conjunctivitis ma myxomatosis. Mafaufau i maʻi taʻitasi i auiliiliga.

Myxomatosis

O se faʻamaʻi vailaʻau matautia lea e ono afaina pe afai e te le vave sailia togafitiga mai se fomaʻi. O le faʻamaʻi e salalau atu i iniseti inu toto (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le gaʻo o se manoa po o se namu) poʻo mai se tagata maʻi i se soifua maloloina (faʻafeusuaiga poʻo le faʻaleleia o le ea).

O le faʻamaʻi e faʻaalia i faailoga nei:

  • mūmū o le membrane mucous o mata;
  • faaitiitia galuega i le meaola;
  • le lava le fiaai;
  • mumu faataamilo mata;
  • liona nodular i luga o le ulu, taliga ma le va o mata (i se taimi mulimuli ane o le maʻi, o loo iai i isi vaega o le tino);
  • maualuga le vevela i le + 40-41 ° c;
  • fula o le ulu, tua ma genital.
E taua! O le myxomatosis virus e mafai ona ola i luga o se tino maliu mo le 2 vaiaso. Ina ia faʻaleagaina, o meaola ua mate e tatau ona mu.
O se faʻamaoniga saʻo e mafai ona faia e se fomai vailaau o le, i le taimi o le suʻega, e faia se biomaterial mo le auiliiliga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le paʻu ua afaina.

VGBK

Vailaʻau faʻamaʻi pipisi o lapiti (UHD) - O se faʻamaʻi matautia e vave ona aafia ai le tino atoa o le manu. O le tuai ona iloa ma le togafitiga o le siama e mafai ona afaina, e le gata o le tagata maʻi, ae o le atoa o le maʻi.

O le faʻamaʻi e 2 ituaiga eseese: o le gasegase ma le tumau. O le lona lua e faʻaalia ona o le le lava o le tausiga o manu, i le faagasologa o le fafagaina, ma le gasegase - o se taunuuga o le faʻafesoʻotaʻi ma se tagata maʻi poʻo le taimi o felauaiga, faʻafesoʻotaʻi ma povi.

Ia faamasani i faamai o lapiti, metotia o togafitiga ma le puipuia.

E mafai e le siama ona ola mo le masina i le vao pe oʻo atu i le 3 masina i le tino o se lapiti oti.

Faailoga o le tino o le maʻi:

  • vaivaiga ma le le tumau o le manu;
  • maualuga le vevela (+ 40-41 ° C);
  • faʻaleagaina o le tino;
  • toto mai le gutu;
  • tachycardia;
  • le lava le fiaai;
  • manava manava

Carcasses o lapiti na maliliu mai le faʻamaʻi

I le taimi masani, o le UHD e foliga mai o le conjunctivitis, rhinitis, toto toto, pneumonia, ma laugutu lanumoana.

VVVV virus, oʻo atu i totonu o le toto, vave vave ona salalau solo i le tino atoa, e aafia ai le lymph nodes, ate, faʻalelei. O se taunuuga o lona aʻafiaga, o le a amata ona paʻu puipui o le vaʻa, o le totoga e tupu mai i mata, gasegase toto, ma le loto e le mafai ona auai i le faagasologa o toto.

E taua! Rabbits na i ai le VGBK, e le mafai ona faʻaaogaina mo le toe faʻateleina, ona e leai se puipuiga.

Pe a faʻaalia muamua faailoga muamua o le maʻi, e tatau ona e faʻaali atu lau fagafao i se taimi vave e mafai ai i le fomaʻi e mafai ona faʻamautu lelei le maʻi. Ina ia faia lenei mea, o le toto na maua mai se fatu mai se tagata maʻi, ua faia se siakiina o le eseesega.

Lapatitis viral haemorrhagic disease - autopsy

Conjunctivitis ma le tulei

Conjunctivitis - O se faʻamaʻi lea e faʻaalia ai e pei o le mumu ma le mumū o le mucous membrane o mata. O le mafuaʻaga o le faamai e mafai ona avea ma masini masini poo vailaau faʻasolosolo, poʻo faʻamaʻi poʻo le vaitamini A.

Faailoga:

  • mata mumu;
  • o foliga vaaia o le le fiafia;
  • lafoaia o le toto;
  • faʻanoanoa;
  • mata mata;
  • afaina o le tino.

Aoao pe faapefea ona aofia ai, mea e fafaga ai, pe faapefea ona taulimaina, pe faapefea ona fuafua le sukrololnost, pe a tuu ese rabbiti mai le lapiti, pe faapefea ona salu le lapiti, pe faapefea ona fai se paʻu lapiti.

Afai e te le togafitia le maʻi, e mafai ona tauaso le manu. I le faʻaopoopoga, o le purulent forms e tuʻuina mai ma le tele o le gau o lauulu i mata. Tutoatasi e mafai ona e faia se mata masani (decoction of chamomile), ae aua neʻi faʻagaloina le fautuaga a se fomaʻi e mafai ona faʻatagaina fualaau e aʻafia ai meaola faʻapoma.

Purulent conjunctivitis i lapiti

Flea faʻamaoniga

O le mataʻituina o amioga a lapiti, e mafai ona fuafua pe iai ni faʻamaʻi toto i luga ia i latou. O faʻaʻailoga e taʻu ai vaʻalele e pei ona taʻua i lalo:

  • peti faʻanofo malosi, aʻo faia leo leo;
  • o le i ai o fuamoa, larvae poʻo tagata ua maliliu;
  • mumu o le paʻu ma le susulu.

Talu ai o siama e pipisi, ia e faamasani i le puleaina o moa i moa.
Mo se suʻesuʻega faaopoopo o le meaola, e masani ona faʻaaogaina se selu faapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani ole paluga, o laʻau ma fuamoa e faʻafefe. E sili ona lelei le faʻaaogaina o pepa paʻepaʻe mo lenei mea, lea o le a faigofie ona maua ai vampires laiti.

A aunoa ma togafitiga, e mafai ona tupu le anemia i lapiti.

Auala o le fausiaina

I totonu o faleoloa fagafao mo le faʻatau atu o loʻo i ai vailaau faʻasaina i le taimi e sili ona puupuu e mafai ona laveaʻi ai le lapiti mai vaʻa. O ia oloa e aofia ai laulaʻau, fofo ma faʻafefe.

E te iloa? I le maota o le tupu Farani o le Louis XIV, na faalauiloa mai ai se tulaga faapitoa - o le itulau mo le pueina o vaalele.

Laʻau

I le taua faasaga i le fuʻa, o nei mataua pei o le Avanoa na latou faʻaalia lelei. O nisi o vets o loʻo faʻatulagaina foi le "Faʻamaumauga", lea e faʻaaogaina e pei o se sulu. Mo le gaosiga, o lenei meafaigaluega o loʻo faʻalaulauina i se mamao o le 30 cm mai le ulu o le lapiti, i le fuafuaina o le 1 masini lomitusi i le 1 kilokalama o le mamafa o le ola.

Lulu Lafoaʻi Muamua e tatau ona faʻafefeteina faʻatasi ma lauulu o manu.

Laʻau "Faʻamanuiaga" ua faamaonia o se auala sili ona aoga o le fesuiaiga. O le mea lea, a uma le togafitiga, 98-100% o fuʻa oti i totonu o le 12 itula. I lenei tulaga, o le faʻafanoga e le gata ina maua ai paʻu matutua, ae faʻapea foi ona mate a latou 'oti ma fuamoa. A maeʻa se togafitiga e tasi, "Faʻaaogaina muamua" e tumau lona aoga mo le 4 vaiaso. O lenei meafaigaluega e saogalemu mo manu ma tagata.

Mo le gaosia o lapiti e le mamafa le mamafa i le 4 kilokalama, faaaoga le "Advantage 40", ma mo mea sili atu - "Faʻapitoa 80". Faaaoga le oloa i le ua i le pito i lalo o le ulupulu, tuusao i luga o le paʻu o le manu. O mea o loʻo i totonu o le pipette ua faʻapipiʻi atoa i luga o le paʻu e le o afaina. A maeʻa le talosaga, ia tatau ona faʻaeteete e le tatau i le lapiti ona tafa le tasi i le isi.

E taua! Fualaau ole "Advantage" e faʻasaina ona faʻaaoga mo lapiti, o lona matua e leʻi oʻo i le 10 vaiaso, faʻapea foi manu mo le faʻaaogaina o tagata.
Ina ia faʻaleleia le lelei, e faʻasaina le fufuluina o lapiti i totonu o le 48 itula mai le taimi o togafitiga, ma le masina mulimuli ane e tatau ai ona toe faʻaleleia manu.

Sulu

O samo, e pei o le "Bolfo" ma le "Neguvon" e mafai ona faʻaaogaina e aveese ai fuʻa i lapiti. I le faagasologa o le gaioiga, e tatau ona faʻamaonia lelei le metotia. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Neguvon" ua faʻavaivaia i se faʻamoemoega: 15 g mo le 1.5 l vai, ma ua fufulu le manu i lenei fofo.

Faʻaaoga le "Bolfo" i le fua faatatau o le 0.5-1.0 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le ola. E tufatufa lelei le meafaigaluega i le tino atoa o le meaola ma faʻaeteete, galuega massage, olopala i totonu o le paʻu.

Saili pe faapefea ma pe faapefea ona fafaga le lapiti e aunoa ma se lapiti.

Pe a faʻaaogaina e tatau ona faʻamautinoa e le ulu atu le paʻu i mata o le lapiti, lea e mafai ona afaina ai le mucous membrane. 10-15 minute pe a uma ona tuʻuina atu, ua fufulu le masini ma le tele o vai mafanafana. O le toe gaioiga e faia pe a uma le siakiina o parasite i le 7-10 aso i le maea ai o le gaioiga muamua.

Faʻafitauli i le Insecticidal

Mo le pulea o vaʻa, e mafai ona faʻaaogaina le solution ole inisetiini Bromocyclen. O lenei meafaigaluega ua faʻaitiitia i le 0.005 ml i le 1 lita o le vai, o le taunuuga o le 0.5% fofo. E tufatufa atu i le paʻu o le manu ma totoe mo le 10-15 minute, ona fufulu lelei lea i le tele o vai. O le faagasologa o togafitiga e toe faʻafesoʻotaʻi 2-3 taimi faʻatasi ai ma se taimi e 8 aso.

O le a se isi mea e mafai ona faʻaaoga e faasaga i vaʻa

E mafai foi ona e faʻaaogaina se palu e avea ma auala e pulea ai vaʻa, peitaʻi, e tatau ona manatua i le mafaufau o mea oona e faʻaaogaina i le taimi o le gaosiga.

E mafai e le pusi ona faʻaalia lona aoga ao savali. I lenei tulaga, e mafai ona ia faʻafefe ese atu meaʻai fou, ae ui i lea, i le taimi lava e toe foʻi ai mai se savaliga, ua fautuaina o ia e aveese.

E taua! O le kola mai le fuʻa e faʻasaina ona faʻaaoga mo lapiti o lona matua e leʻi oʻo i le 4 masina.

Fuafuaga puipui

O togafitiga puipuia e fesoasoani e puipuia ai lapiti mai pusa toto.

E aofia ai:

  • asiasiga faifaipea o le ulu o le manu;
  • taele ma faga shampoos;
  • tui puipui i nei mamanu;
  • faamamaina lautele o fale.
Afai e mafai, e tatau ona faʻatapulaa aeto mai le faʻafesoʻotaʻi ma isi meaola e mafai ona avea ma fusi.

Aoao pe faapefea ona fai ni cages, fafaga, mea inu mo lapiti.

O le taulaiga faapitoa i ona anotusi e tatau ona totogi e le gata i le taua e faasaga i vaʻa, ae faʻapea foi i le puipuia o latou foliga vaaia, aua o nei parasite o ni faʻataʻatiaga matautia o le tele o faʻamaʻi.

E faʻapefea ona puipuia lapiti mai faʻataʻitaʻiga: vitio

E faʻafefea ona aumai fuʻa i lapiti: iloiloga

Ae ou te fai, E le puipuia le avega mai le toe faʻaleleia. E leʻi lelei le lelei o aʻu lapiti - i ni nai aso talu ona toe foʻi mai togafitiga. Le tala lava e tasi ma le malosi. O le faʻagasologa e tatau ona faia faʻatasi ma le faamamaina tele o fale ma le fufuluina o fola ma ni mea faʻapitoa.
Veta
//krolikdoma.ru/threads/bloxi-u-krolika.812/#post-43722

Ou te faatauina laʻu "nameri", latou te momoe i le mamae. ma o le aafiaga e lelei, ma leai se mea oona.
Snowball
//kroliki-forum.ru/viewtopic.php?id=4359#p91566