Laʻau

5 auala muamua e faʻaoga ai paleni i le eria

E ofoofogia le tele o mea e mafai ona e fatuina mai mea tuai e le tatau ai. E toatele tagata e mafaufau i pale laupapa laupapa Euro e avea ma ni fasi laau e le aoga ma auina atu i latou i totonu o le pa. Ae i lima tomai, e mafai lava ona latou liua i mea totino o togalaau.

Nofoaga faʻalaʻo

O lenei filifiliga e mafai ai e oe ona faʻatalanoaina le totoina o laau, aua o ona vao e ola i laina manino. E le gata i lea, i laina taitasi i le va o laupapa, e mafai ona e totoina ituaiga eseese ma laau eseese, ina ia aua nei fenumiai i totonu i le lumanaʻi.

O foliga faʻalauiloa e foliga mai e matagofie ma muamua. O se aoga taua o ia fausaga o le le mafai ona totoina vao i le va o laina o laau toto.

Faatoaga togalaau

O se maualuga maualuga e fausia i pa laupapa, e mafai ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga. Afai e manaʻomia, e mafai ona ufiufi i le paʻu palasitika i luga, ma maua ai se fale moli tioata moni.

O ia fausaga e mafai foi ona faʻaaogaina o se elemene o mea teuteu mo se fuafuaga a le tagata lava ia. Latou te foliga mai muamua lava pe a tutupu mai ni paluka, zucini, kukama po o vao vao.

Loto vaʻai mai pallets

O se fofo sili pe afai o le vaega o le togalaau e itiiti ifo nai lo le mea tatou te mananao i ai. O isi mea lelei o le leai o ni vao ma se foliga matagofie matagofie. Afai e talafeagai, o le lanumeamata "puipui" e mafai ona siitia atu i se isi nofoaga e aunoa ma le tele o faigata.

Ae o le le lelei o lenei metotia o le totoina o laau e sili atu ona tetele:

  • talafeagai mo na o ituaiga o laau (fugalaau, strawberries, greens);
  • susu e tatau ona faia ma le faaeteete (e tatau ona liligi le vai mai le faʻafeinuina o se vai i lalo o le togavao taʻitasi);
  • Faʻafouina o le palapala i le taimi o lona faʻamaogaina o se faiga e galue malosi;
  • i le amataga o le malulu o le tau, e tatau ona siitia uma le fausaga i se nofoaga mafanafana, talu ai e le mafai ona faʻapalaina i le taimi ona o lona tele;
  • faʻaleagaina ai paʻu laupapa e iniseti.

Pallets i totonu o le pusa

O se tasi o mea aupito sili mo le totoina o laula po o fugalaau i luga o le faapaologa o pa laupapa. E uiga i nei mea, e mafai ona e faia ni moega masani faʻaputu. Po o le tuʻuina o ni laupapa laupapa i luga o puipui ma faapipii pusa o le feaei i laau i a latou pa.

Peta pale

Mai pallets e mafai ona e mamanuina se ata muamua. E mafai ona faʻaaogaina i le vaega o faafiafiaga o le togalaau poʻo le faʻamalamalamaina o vaega o le togalaau. O nisi taimi e faʻaaogaina ai se laupepa o se paolo o laau.