Faatoaga faatoaga

Faʻatau i moa ma se vaʻa mataʻutia - faʻavae Shamo

O tagata uma e faʻaleleia le malosi e ala mai i le au faʻanatura. O lenei uiga e aofia ai i latou i le natura ma faʻamaonia mai e le evolusione.

Na o le alii sili ona lototele ma agavaʻa e agavaa e faʻaauau lana tuuga. Ma ua sauni o ia e puipui lenei mea saʻo i aso uma i le taua.

Faʻasologa o faʻailoga taua o loʻo i ai se aofaiga tele. E tofu i latou ma ona lava uiga. O le tele o faatoaga o loʻo punouai i le fausiaina o taʻaloga mama.

O se tasi o tagata sili ona lauiloa i le lalolagi atoa o le avea ma sui o le fanau a Shamo.

O le amataga o le fanau a Shamo

Faʻaliliu mai le Iapani "Shamo" o lona uiga o se tagata tau.

Taumaʻa ai moa o lenei ituaiga tasi o vaevaega o moa Malay. Sa aumai i latou i Iapani mai Siam, ona latou faaali ai lea i Siamani i le 1953. O moa a Shamo na aumai i Rusia na o le faaiuga o le 90 o le seneturi lona luasefulu.

E tolu ituaiga o moa o lenei ituaiga:

  • Tele-O-Shamo;
  • Middle Chu-Shamo;
  • Dwarf Ko-Shamo.

Faamatalaga lautele

O foliga vaaia iloga o moa a Shamo e toetoe lava o le laina i luga, o le fatafata muscular, plumage pupuu, fulufulu e fusi i le tino, ma saʻo saʻo.

O le vaʻavaʻai faʻatau ma le ulu laʻititi e vave ona manatuaina uiga taua o lenei taua.

Faailoga o ituaiga o:

  • Ulutala lautele lapopoa lautele, faapipii i tua o le ulu;
  • Malosiaga manaia ma mata lapopoa;
  • Mamoe matala matala;
  • Laʻau, o le a avea ma kiona;
  • Uluai taliga, leʻo mumu, oʻo i le ua;
  • Faʻasalaga faʻamaufaʻailoga le uʻu, fulufulu pito i tua o le ulu e pei o se selu;
  • O le ogaumu lautele ma le pusafana, faatasi ai ma le gasologa o le ponaivi faasee;
  • O le tele ma le umi o loʻo ufiufi i luga o fulufulu mumu;
  • Faʻasaʻo faʻaputuina alofilima vaʻa i luma ma ni ponaivi vaaia;
  • E masani lava ona faʻaitiitia, e umi ma e le o se siʻusiʻu atoa ma ni ufiufi fulufulu felafolafoaʻi;
  • O uumi uumi ma le malosi ma faʻamau mausali i le palapala ma sikuea malolosi;
  • O se eseesega le talafeagai mo le faʻaalia mai o lenei ituaiga ua manatu o le a tele naua le fafaguina o le mulivae.

O lanu e lauiloa mo lenei ituaiga e iloa e le paʻepaʻe uliuli po o le uliuli ma ata o le mumu, siliva, paʻu, saito, ma le paʻepaʻe, lanu moana, lanumoana, siliva-blue, birch, ma pheasant-brown.

Ae peitai leai ni manaoga maʻoti mo lanu, ae e tatau ona manino.

E ui i lo latou igoa, e leai se mea e tutusa ma le tusitala lauiloa A. P. Pushkin.

E ala i le kiliki i luga o le link link //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html, e mafai ona e iloa auala e togafitia ai le paʻu.

Faʻapitoa

Chamos of Shamo ituaiga e faigata, malosi ma faʻamaʻi. O solo e matua malosi lava le tasi i le isi ma manufelelei o isi ituaiga. O i latou o ni fitafita sili, i le taimi o tauvaga latou te galulue faʻamalosi, faʻamaʻaʻa ma le mafaufau, aua le solomuli ma tau i le toe malosi o lo latou malosi.

E mafai ona teu i luga o nofoa taʻitasi, e pei ona latou osofaʻi i le taua, faʻaalia se uiga faʻafefe ma manaʻomia se toleniga faifaipea.

Initaneti ma faʻatoʻaga

I le tausia o moa faʻanoanoa Sāmoa malosi tele. Ianuari ua manatu o le taimi sili lea mo le susunuina.

E tatau ona filifilia ia laasaga o Tesema ia Tesema ma fafagaina ai meaai faʻamalama. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga faʻapitoa mo le tuʻuina o seni ma fatu i le 25 g i le manu.

E talafeagai le faʻaaogaina atili o punavai o moli ina ia tuu ai e le moa ia fua i le taimi. O chickings chickle e tatau ona tuʻuina i luga o se moega mafiafia mo aso muamua, ma le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona tausia i le itumalo o 33-34 tikeri.

I le taimi muamua, fafaga faga naʻo le mono-feed, aloese mai le sili atu o polotini ina ia puipuia ai o latou faaletonu. Faʻatasi i le vaiaso, faʻaopopo i le vailaau o le vailaʻau faʻamaunuʻu i vai mama.

Ma, e amata mai i le lua vaiaso le matua, e mafai ona e ulu atu i le laumei i le ituaiga o laumei lanumeamata, laulaau laumei, aniani lanu meamata, letusi, kāloti, ae o le fuainumera o mea faaopoopo e tatau ona matua i totonu o le fua faatonuina.

A maeʻa le faʻagasologa o faʻatau, e mafai ona e faʻafeiloaʻi manu felelei i mea faʻapitoa mo talavou, faʻafefiloi i le afa ma le saito.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai le faigata o le peni. E tatau ona i ai i le au laiti se potu vavalalata, talu ai e oʻo lava i lenei vaitau atonu latou te faʻamalosi le tasi i le isi ma e manaʻomia se avanoa lelei.

Manulele matutua o lenei ituaiga e le fefefe i le paʻu ma le tele o faʻamaʻi, latou te manaʻomia le avanoa e savali ai i luga o le mutia. Ina ia puipuia le mamā o le ituaiga ma uiga sili ona lelei o taua, ua fautuaina ia mataʻituina ma le totoʻa ia metotia o le sopoʻia ma taofia le fefiloi o le toto.

Uiga

E faʻatatau i le auai i le ituaiga o le ituaiga o Shamo, o le tele o manulele e eseese:

  1. O le mamafa o le lapoa O-Shamo e fua mai i le 4 i le 5 kilokalama, o le mamafa o se moa e mafai ona oʻo i le 3 kilokalama, o lanu enaena e tusa ma le 60g.
  2. O le mamafa o le lapoa o Chu-Shamo e mamafa mai le 3 i le 4 kilokalama, ma o le mamafa o se moa e mafai ona tusa ma le 2.5 kilokalama, fuamoa o lanu enaena e tusa ma le 40 g.
  3. E mamafa le mamafa o le ka-Shamo i le 1 i le 1.2 kilokalama, o le mamafa o le moa e tusa ma le 0.8 kilokalama, o le mamafa o le fuamoa o le fuamoa e tasi e 35 g.

I le tausaga, e mafai ona ave le 60 o fuamoa o le tui o le ituaiga o Shamo, e faalagolago i le tau, meaʻai ma tuutuuga o le taofia.

O fea e faʻatau ai i Rusia?

Faʻatoagaina o ituaiga taua o moa e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo latou tausiga, nofoaga tetele ma meaai faʻapitoa. O le mea lea, i Rusia, e toalaiti le au faifaatoaga latou te filifili e faia se pisinisi matautia ma fiafia.

Ae o nisi faʻatoʻaga o loʻo ofoina atu pea mo le faatauina atu o moa mama o Shamo.

  1. I le faatoaga a St. Petersburg "Komof fanua"o loʻo punouai i le faʻamalosia o le faʻaipoipoina o O-Shamo ma Madagascar. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi e le telefoni. + 7 (921) 365-41-96 pe tusi i le i-meli: [email protected].
  2. Faatoaga ma se igoa fatu solo "Nuʻu manu"i totonu o le eria o Yaroslavl e auai i le galueaina o ituaiga eseese o moa, geese, pato. E aofia ai foi i la latou faatoaga e mafai foi ona e faatauina mai ni moa tauva mai Shamo. Phones of the" Bird's Village ": +7 (916) 795-66-55, +7 (905) 529 -11-55.
  3. I le Sverdlovsk eria, aai Nizhny Tagil fai e le au faifaatoʻaga le faʻatau o fuamoa o le pupuʻu po o manulele matutua o le ituaiga o Shamo. E tatau ona e valaau i le telefoni: +7 (912) 686-97-88.

Analogs

E leai se tagata e sili atu le matagofie ma le agaalofa o le toʻatele o tagata e mafaufau i le faʻatoʻa fanau Azil, lea na fafagaina i lona taimi i Turkey.

I totonu o faʻasalalauga o Asia Tutotonu, o moa o le ituaiga Dakan e sili ona lauiloa. Ma mai Afghanistan, o siaki o le fatu na le leiloa i le taua na aumai i lo matou atunuu Lari.

O le manava e matagofie tele ma e le o sauā. O manu felelei o le fanau a Shamo e iloga i lanu matagofie, e tatau ona faʻaaloalo mo lo latou tumau ma le ita tele, lea e mafai ai ei latou ona manumalo ma fiafia i le au maimoa ma se faaaliga e le mafaagaloina o se taua moni.