Fua o le gaosiga

Metotia o le tuputupu ae ma le totoina o togalaau ma le ivy i totonu

O le togavao o Heder o le vaʻavaʻa aʻe. O se mea e le lelei tele. Faʻafeiloaʻi i le tuputupu ae vave o le ola.

Faamanuiaina i laulaau eseese ma foliga eseese. Le eseese le lanu le lanu. E mafai ona faʻasalalau, faatasi ai ma tafe, tuaoi ma faʻailoga.

O le umi o paʻu e oʻo i le 2.5-3.0 mita. Umbellate inflorescences. O manogi manogi e tosoina ai le tele o iniseti.

O le mea lea, pe a tuputupu aʻe i le fale, e tatau ona faʻapipiʻi se mata puipui i luga o faamalama. A maeʻa ona totoina fua o vine.

E faʻapefea ona tupu le lili mai fatu?

Mafaufau pe mafai ona e tuputupu ae ivy i le fale.

A maeʻa ona toto, o le laau e tumau pea fualaau laiti. O le lanu o le vine e faalagolago i vaega laiti o le laau. Totonu o fatu. Ua ave i fafo ma malogo mo le 1-2 aso. E mafai foi ona tuu fatu i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. O lenei faʻagasologa o le a faʻalautele ai le ola o le fale ma le aʻafia.

E pei o pusa e tatau ona faʻaaoga ipu. I totonu ia i latou sasaa ai le mea na saunia. Falautele fatu taitasi i se mamao e 5-10 cm mai le tasi. Faʻaleleia vai faʻamamaina i le vai mai le sprayer. Mai i luga, e tatau ai ona fausia se fale laititi.

Faʻaaoga ipu fagu, tipi pusa tioata pe manino cellophane. E le gata i lea, afai o le pusa e lapoa tele, e mafai ona ufiufi le ipu mafolafola i le tioata malamalama.

O lenei mamanu e faʻamalosia ai le aʻafiaga o le greenhouse ma le malulu o le malulu A aunoa ma se suauu, o le a le tupu fatu. I le afiafi, o le lumanaʻi o le lumanaʻi o loʻo faʻamaonia faʻavae.

Talu ai e le mafai ona tatala le ipu malamalama, vai vai mai le apa. E sasaa le suavai i luga seia maeʻa faʻamalolo. E taua tele le faia o puʻevai i le pesini. A leai, e leai se susu e ulu atu i totonu o le fagu.

E tatau ona susu le palapala i taimi uma. A maeʻa le 14-30 aso e tatau ona aliali muamua pine muamua. A mavae le 2-3 laulaau e aliali i luga o le totogo, ona totoina lea i totonu o ipu eseese mo le tuputupu ae tumau.

TAIMI FAATASI! Aoao mea lilo uma o le tausiga o le Ivy, faʻapea foi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le ivy ma le auala e taulimaina ai.

Tofiga

Mafaufau i le faʻaaogaina o le vaeluaga o le lulu.

Apical Apia

O lenei ituaiga o faʻatoʻaga e faia pe a uma ona totoina laau. Faatasi ai ma ni mea e masani ai ona tipi le auʻau o le aʻa. O le umi o le totoina o mea e tatau ona le itiiti ifo i le 8-12 cm.

E taua! I luga o le 'au e tatau ona avea ma ni manoa ma lau. O le au faifaatoaga tomai e fautuaina le iai o aʻafiaga. A aunoa ma nei laina, o le a le mafai e le laau ona maua uma aʻa.

Fualaau e totoina i totonu o le vai. E tatau ai sa faamalulu le vai, e aunoa ma ni mea faʻaletonu. O le tipi ua tuu i totonu o le vai ina ia i luga o le lau laʻau ma aua neʻi oʻo i le vai. E faʻafefea ona sasaa vai. A oʻo mai aʻa muamua, ona totoina lea o le laau i le eleele.

Le isi auala e maua ai - totoina i le susu susu. Mo lenei mea e te manaʻomia se fagu, se pesini poʻo se pusa papaʻu e faia i le uamea poʻo le fafie.

E le fautuaina le faʻaaogaina o ipu mai le palasitika po o le vane. Pe a fausiaina lea mea e faʻamalolo ai toxins.

Ua tumu le fagu i le faatauina mai poʻo le mea na saunia. E na o le tasi lava le seleselega.

E tatau lava i le va oi latou avanoa e 40-55 cm. I luga e mafai ona e fausiaina se fale kesi fale. E faia i fagu tioata, tipi pusa palasitika poʻo cellophane.

E taua tele le faʻaaogaina o mea. O ia greenhouses e faia ai se faʻaaogaina o le greenhouse. Talu ai ona o le malulu o le falemaʻi, o le aʻafia o aʻa e sili atu le vave. Afai o le afiafi e faʻamalamalamaina le laau, ona muamua aʻa e aliali mai i le mavae o le 7-21 aso. A maeʻa le fugalaau ona tuputupu ae, ma o le a foliga mai muamua laʻau - ua totoina i totonu o pusa eseese mo le tuputupu ae tumau.

E le fautuaina e totoina ni fasipepa i totonu o le pusa e tasi. O lenei laau e le lelei ona maua aʻa i vaega.

Lanu

O le isi auala o le fafagaina o Heder ivy - pulupulu. E pei o le totoina o mea faʻaaoga uma le aʻa laau. E tatau ona le itiiti ifo i le 8-12 le fausiaina o laulaau. O lenei metotia o le toe gaosia e sili atu le faigofie nai lo le toe gaosia e fatu laiti.

O le tele o laʻau o loʻo i luga o le au - o le a vave ona maua aʻa. I luga o le uʻu, o se mimita umi lava e faia i se pea faʻatau poʻo se naifi malosi. Talu ai o le Ivy o se fua tele, fetolofi, aʻafiaga e mafai ona faia i se auala faʻavave. O lenei mea o le a manaʻomia ai se ipu lautele.

O le au o loʻo tuʻuina i lalo. E leai se sili atu i le 2.0-2.5 cm le loloto o le faʻamalieina.

A leai, o le a faamalosia aʻa mo se taimi umi lava. Ma le le lelei le tausiga e mafai ona faʻavaivaia ma e le tupu. Pe a faʻapipiʻi laulaau e tatau ona i luga o le palapala. A leai o le a latou pala i le eleele.

A oʻo ina tupu meaʻai, e tatau lava ona iai i se tulaga malulu. Afai e te faatagaina le faaumiumi o le faʻamamaina o le palapala - e le aʻa le laau. O le aʻa e tatau ona aliali mai i le umi atoa o le laulaʻau.

O le taina e 10-21 aso. A maeʻa ona i ai se aʻafiaga-o le a tuputupu ae le laau.

A maeʻa ona tosoina lenei mea toto mai le meaʻai. O le aʻa e tipi i ni vaega laiti ma le aʻa. E taua le 2-3 laulaua e tumau i vaega taitasi. O fatu laau e totoina i totonu o pusa ua saunia mo le ola tumau. Faatasi ai ma le tausiga lelei mai le pito i luga o le pupu, e tatau ona tupu laulaau fou ma e tatau ona ola le laau.

Tuʻu

O lenei faʻatupulaia o taualumaga e talitutusa lava ma pamu faʻapupulaina. Ae e le o vavae ese mai le vao matua. I lenei tulaga soʻo se mea totō e fai. I luga o le au e faia foi se vaega umi. O mea faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i luga o le palapala ile faʻaogaina o mea faʻapisinisi.

A maeʻa ona faʻaalia le aʻa, e le mafai ona tipiina le laau i ni vaega, ma totoina atoa i le tuputupu aʻe. Toto manaʻomia le faʻamalamalama lelei, faʻamautuina faʻavalea.

E tauaina ia tupu ai le ulu i potu mafanafana ma filemu.

Delenki

O lenei ituaiga o faʻatoʻaga faʻaaoga mo tagata totō matutua. A oʻo ina tupu tele le Ivy, o ona aʻa e vaevaeina i ni vaega.

E taua le aua nei faamanualia aʻa, aua o le aʻa o lenei laau e matua leaga lava.

O aʻa ua vaevaeina i se naifi togalaau. E tatau ona i ai i le togavao le tele o puʻu ma lau laʻau.

E totō laau taʻitasi i pusa eseese mo le tuputupu aʻe tumau. Totoina le tele o vai i le vai ma laei.

Manaoga manaomia

E pei ona mafai ona faʻaaoga le eleele faʻatau faʻatau mo fale o le fale. E mafai ona e kukaina oe lava ia. O lenei mea o le a manaʻomia ai le laʻau ma le palapala. E tafe atu oneone oneone i totonu. E faʻapipiʻi le peʻa pe faʻaaoga foʻi fasi pepa. E mafai ona e faaopoopo le humus. Ae e le mafai ona tatou faatagaina lena humus e pau i luga o le aʻa o le ivy.

O le a tupu le mu ma o le a mate le laau. Ua fautuaina foi e faifaatoaga poto masani faaopoopo le manala. O le a faʻaleleia atili ai le ea o le palapala. A le faʻaleleia eleele e le mafai ona lolomiina. E tatau ona matala le lalolagi. I le pito i lalo o loʻo faʻasaina alavai o piliki piliki po o maa. O lenei eleele e lelei mo soʻo se faʻaleleia Heder ivy.

PE E TE ILOA? O le teuteu lelei mo puipui o le Igilisi.

Sei o tatou aotelega. I le tusiga, matou te taliina ia fesili e pei o le auala e ola ai, pe faʻapefea ona faʻaleleia le lulu? O le a le eleele e sili ona lelei mo lenei. Ma, e pei ona i ai, e le faigata tele. Faatasi ai ma le auala sao, o lenei laau toto e mafai ona avea o se teuteuga mo lou fale poʻo lau togalaau.