Laʻau

Luga o le timu e pei o se mea teuteu i isi

E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e fiafia e fiafia i le muimui o le vai ma faʻaputu punavai ma vaitafe aemaise lava mo lenei faʻamoemoe. Ae o loʻo i ai se filifiliga filifiliga sili atu ona faigofie - timuga. E moni, e mafai ona e faʻalogo i fati o vaʻa lele i le taimi o timuga, ae masani lava ua lava lenei mea e malolo ai. Ae o loʻo i ai se avanoa e teu ai tupe i luga o alavai ma sui i se mea muamua, e seasea lava ona teuteuina i totonu o la matou eria, lea e aoina mai ai le vai mai luga o le taualuga ma faʻaalia ai le matagofie o lana gaioiga i tagata uma o latalata mai.

Taʻafia timuga

E le o se mea e ofo ai, o le mea fou o filifili o le timu e mo tagata Iapani, oe mafai ona fatuina nofoaga tutotonu o malologa mo i latou lava. I la latou aganuu, o le mafaufau i le vai ua manatu o se tasi o mea pito sili ona faamalieina. Nai lo le faʻafefe masani, lea e le mafai ona vaaia ai vaitafe tafe, na sau le Iapani i luga o timuga. O nei ituaiga fausaga e fausia ai le vai i luga o vai, e tafe mai i le tasi puna i le isi.

O le tele o taimi, o pusa o loʻo faʻaputuina i lalo o fagu vai i lalo o se paʻu o loʻo tuʻuina i luga o se faʻaoga. I le taimi o sina timu, e alu atu vaalele i totonu o le lua mai lalo, ma timuga tetele, latou te tafe ifo mai itu uma o le ulo. I le va o latou lava, o loʻo faʻapipiʻi ai pusa i se filifili teuteu, o le mafuaʻaga lea ua taua ai le fausaga atoa o le "kusari doi", i le faaIapani o le "laina o le ua."

O le pito i luga o le fausaga o loʻo faʻapipiʻi i luga o le saito, saʻo i lalo o le nofoaga e tafe ai le vai, ma i le pito i lalo o le filifili o loʻo faʻapipiʻiina i se taula i le eleele poʻo le avega e nonoa ma tuʻu ifo i le pito i lalo o le taumafa vai (paleni poo se lua eliina i luga o le vai e tafe ai le palapala). E tatau lea mea ina ia oʻo i le malosi o le matagi o le matagi e le fetogi ma e le afaina ai le fale.

O se elemene taua i le mamanu o le filifili o le timu o se pusa matagofie e puʻe ai, lea e faʻamau ai le pito o le filifili e puipuia ai mai le matagi

O le a le tau e tatau ai lenei mamanu?

Mo ona uiga uma lava, o afa timuga e mafua ai le tele o fesili. O le mea e sili ona masani ai o le auala e talafeagai ai i luga o le malulu o le tau ma le malulu leaga, aua a pa'ū le kiona iina, a maeʻa sina mea itiiti e mafai ona liua i se poloka o le aisa. Ma o sea faʻataʻapeʻaleisa e mamafa tele. Pe na te talepeina le ie puipui?

O laʻau susu e matagofie i luga o se filifili uʻamea ma mamanu mamanu, ma i le taumalulu o le a avea ai le foliga o se piliona paʻamuʻe

O le mea moni, e faʻalagolago lava i le filifilia o foliga o le filifili o timuga. I Iapani, i le mea e laʻititi ai le tau, o le mamanu e tele lava ina faʻaaogaina le tele o atigipusa tutusa, ae i totonu o mātū o le atunuʻu, o le foliga e ese lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Nouei, lea e faʻafeiloaʻi ai le tutusa o mea teuteu, e le masani ona faʻaaogaina ipu. E masani lava latou te tautau le uluaʻi filifili tele, faatasi ai ma faʻasalaga ma mamanu faʻalelei, o ia lava o se mea aupito sili ona ofoofogia o le au fai togafiti. E tafe ifo i lalo le vai e le itiiti ifo le matagofie, pei o se vaitafe muimui, ae i le taumalulu e leai se mea e tumau ai. O le faavaa na o sina mea itiiti lava, o loo ufiufi i icicles ma gogo tioisa, e foliga mai e le masani ai ma matagofie.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e mafai ona tautau laina filifili i soʻo se tau, filifili se mamanu e amanaʻia le mamafa o le taumalulu.

Ma o le taumalulu i luga o le uaina e le fausia ai le tele o le aisa, e mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga mai sootaga tetele e aunoa ma le faʻaaogaina o tane

O ituaiga muamua o le Kusari Doi

Ina ia maua le faʻatau atu o foliga ma le lanu o le uaina e fetaui ma le mamanu o le 'upega tafaʻilagi e faigata tele, talu ai i lo tatou atunuu o lenei mea teuteu e seasea lava. O le tele lava o taimi, e faia ai ni ipu faʻavaʻa e pei o ni kesi e aunoa ma ni faʻasalaga i luga o le ata. O faʻataʻitaʻiga paʻu lima e sili ona taugata. E tasi le mea o totoe: ia fatuina se mea taua na oi tatou lava. Ma mo le tele o tagata nonofo i le mafanafana, e fesuisuiaʻi lenei mea. Mafaufau i ituaiga sili ona manaia o timuga ua mafai ona e faia oe lava ia.

O le ata sili ona lauiloa o le uaina o le mamanu o fagu uʻamea paʻu e pei o fagu fugalaau, e pei o foliga vaaia i soo se laufanua

O le mamanu o leapots poʻo le pepe faʻasusu vai

Mai keta tuai po o ni mea faʻapitoa faʻamalosi vai, e mafai ona e fausia se filifili muamua mo se ituaiga o le atunuu poʻo soo se ituaiga o nuʻu. O le faavae o le a faia ai le fausaga atoa e tatau ona avea o se filifili teuteu. E faigofie ona maua i soʻo se faleoloa fugalaau (faʻaaogaina e fai ma pa puipui mo moega fugalaau poʻo auala).

O vavao poʻo le fafagaina o kulupu e faʻasaʻo ese mai i le tutusa tutusa ina ia pa'ū le meaʻai i luga aʻe o le puʻeina o le vai i totonu o le atigi pusa. Ona faʻafefe lea o le ulo i le vai seia oʻo ina amata ona tafe mai fafo o le pusa. Ma mai iina - i le isi vai. Ma o lea - seia oo i le pito i lalo o le filifili. Tuu le mea mulimuli (lalo ifo) i luga o le paʻu poʻo le faʻaoga o le matagi.

Pe a fatuina se filifili o le ua mai i meaola, e taua le faasaʻo lelei o koneteina ina ia tafe mai le vai mai le pito i luga o afaina saʻo i totonu o le lua o le pito i lalo

Faataitaiga o le Taea

O se filifiliga lelei mo le filifili o le timu mo le velanda poʻo isi fale laititi e mafai ona avea ma foliga o se pa lua. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia se metotia, e pei o na mea na faia i aso tuai mai le 'apamemea, uʻamea, ma isi.

  • Faatasi ai ma le amataga o le fausaga (o lona uiga, pito i luga), faia le ulo i le nonoa i luga o le lima, isu i lalo.
  • I tafatafa o le auʻau o le ulo, vaʻai se pu i luga o le tino lea e mafai ai e le vai ona ulu i totonu o le atigipusa ma faʻafefe ai i totonu o le pusa.
  • Faapipii pepa ma ipu i paiga e ala i le malulu malulu.
  • Faʻailoa se pu i pu taʻitasi i paʻu taʻitasi, lea e tatau ona laʻititi nai lo le tele o sootaga o filifili. E talafeagai lenei mea e tuʻu saoloto ai le paʻu lauti i le filifili atoa ma faʻapipiʻi i le nofoaga.
  • Weld se tamai matau i totonu o ipu taʻitasi o le a faʻapipiʻi ai le pai lauti i luga o se filifili.
  • Faʻapipiʻi mea na saunia i mea masani i le filifili.

I le taimi nei e mafai ona e "galue lauti": faʻatumu le ulo pito i luga i le vai mai se pulumu e iloa ai le matagofie o le a tafe mai le tasi ipu i le isi.

Afai o le fale ei ai taʻaloga tuai anamua e faia i le kopa po o isi metala e leʻi faʻaaogaina mo o latou faamoemoega faamoemoeina mo se taimi umi, liliu ia i latou i se filifili o timuga

Galina le uaina

O se filifiliga faigofie ae tumau o le mamanu lea o paketi faʻatau. E matagofie, mataalia, ma faʻapitoa faʻatasi ma se faʻalavai eletise. O filifili faʻatasi ai ma le tele o pakete e oo atu i le 3 lita foliga sili ona aoga.

Ina ia mafai ona foliga lelei le filifili o le timu o pakete mamafa, o mea uma faaopoopo (filifili, matau, faʻaaogaina o le vai) e tatau foi ona susulu ma uʻamea

O le mataupu faavae o le faʻatulagaga e faapenei:

  • O le fuainumera manaomia o pakete ua fuafuaina ina ia mamao le va o latou i le 3-5 filifili o filifili.
  • Faʻamau se pu i le pito i lalo o tane taʻitasi e faʻaaogaina ai le filifili faavae.
  • E faʻamamaina uma pu i totonu o le pu ua faʻamauina i se faila.
  • O se faʻata uʻamea i le foliga o le mataitusi S o loʻo faʻapipiʻiina i auʻau taʻitasi o le pakete ma paʻu, lea o le a e tautau ai le fagu i luga o le faʻafanua.
  • Fusi le filifili faavae i le sana.
  • Faʻamasa ia pakete taʻitasi ma faʻapipiʻi luga o sooga ma matau, taumafai e faatumauina le mamao tutusa i le va o elemene.
  • Faʻamama se mamafa po o ni nai lapopoa tetele i le pito i lalo o le filifili ma nana i le pito i lalo o se fagu tele e aoina ai vai. I lenei tulaga, o se pakete uamea e 15-lita po o se fagu e 40-lita ua faia i le silasila mama e foliga lelei.

Ole laina o le timu mai pakete laiti e foliga lelei i fale laiti ma faletalimalo e fausia i le ituaiga o laʻei

Filifiliga o filifili e aunoa ma ni tane

Le vaʻaia le avanoa o le aisa i luga o le alavai i nofoaga malulu - ia faia se laina o timuga e aunoa ma ni tane. Atonu e tele ni filifiliga mo le teuteuina o le filifili faavae:

  • Pipi vine(e masani lava ona faʻatau i latou e teuteuina le umukuka poʻo le 'aiga' ai). Faʻamau i latou i fua, ma i le gasologa o le tausaga, o le a pei lou gutter o se vine.
  • Laina lanu. E seleseleina i latou i le kopa, talu ai o loʻo i ai le meatotino o le tafe mai ma tuʻuina atu ni lanu eseese o lanu apamemea, e pei o le lanu o lau o le autumn. Ia mautinoa e tipi i laulaau taʻitasi o le vein-void e faʻateleina ai le maualuga o le vai i le laina. O laupepa e faʻalagolago i vaega faʻavae i vaega o le 3-4.
  • Bright bulu. O se filifili o polo lapopoʻa e foliga lelei ma mauoa, aemaise lava pe a iai se pale auro po o le faʻafefiloi. E tatau ona e vaavaai mo na polo i le matagaluega o meataalo Kerisimasi, ma a maeʻa aso malolo, pe a latou faʻaititia ma tau tele taimi e itiiti ifo. O taʻaloga e faʻasaʻo faʻafuaseʻi i totonu o se faʻamau, i sooga taʻitasi i le filifili - 2 fasi 'eseʻese mai le isi itu.
  • Faamalu ma punavai. O le matafaioi o le faamalu e mafai ona taʻalo i lalo o fagu palasitika. Latou te maua se toomaga, foliga o manu. E vavae ese le pito i lalo o le fagu, ma totoe le 7-10 cm le maualuga, ma faia se pu i le pito i lalo ma se mea vevela uʻamea. O elemene ua saunia e tuʻuina atu i le filifili agai ile pito i lalo, faʻapipiʻi ia elemene taʻitasi ma matau e faʻaputu i itu e tolu o le faamalu. Ina ia faia se punavai, e tatau ona e tipi ese le pito i luga o le fagu, ma tipi le isi, toetoe lava i le pito i lalo, i ni fasi manifinifi. Ua faia ia taua e pei ona faamatalaina i luga, ae o elemene e le o toe faataamilo i lalo, ae agai i lalo, o ia fasipepa e manaia lelei e le arc.

E faigata ona faʻamoemoe i luga o laulaʻau uamea, petals ma foliga tutusa, o le mea lea, i le taumalulu e seasea ona fuga i le aisa

Afai e te manaʻo e teuteuina laufanua i luga o le malae taʻalo ma filifili o timuga, taumafai e fausia fale muamua ma malie mai palasitika

Soo se tasi lava e mafai ona ia fausia lona lava ata o le filifili o timuga. O le mea taua o le i ai lea o sina mafaufauga ma se manaʻo e faʻapitoa lau 'upega tafaʻilagi.