Lafumanu

Lafoaia o lapiti i luga o se fua o fale gaosi oloa

Lafoaʻi lapiti e faigofie tele - e le manaʻomia ai ni potu vateatea ma tupe tetele.

E mafai foʻi ona e amata i le fanua poʻo le fale masani masani.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi se pisinisi i lapiti, lea o le a maua ai le tupe maua maualuga, o le a e aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

Le atinaʻeina o lapisi gaosi i aso nei

O le faʻateleina o le lapisi i totonu o atunuu CIS o loʻo feagai ma taimi faigata. Ina ua mavae le paʻu o le USSR, o le taimi na amata ai ona mou ese atu faatoaga ma faatoaga tuufaatasi, e pei o meaʻai, sauniuniga mo togafitiga, eletise, vai, gaosiga o le kesi, ae o tau mo meafaitino mataga na totoe i le tulaga lava e tasi. E le gata i lea, ua le toe maua le lagolago a le setete.

I totonu o Iukureini, na o Plemzavod Ukraine LLC na tumau mai le tele o pisinisi. O loʻo tausia le paranesi i luga o faifaatoaga tutoatasi: e tusa ai ma tagata atamamai, e na o le 1.5-2 miliona lapiti e faʻaleleia i tausaga taʻitasi i Iukureini i ona po nei, faʻatasi ai ma le fanua o le leona o loʻo tausia i luga o faatoaga tumaoti.

I Rusia, faafetai i le galue malosi a faifaatoaga tutoatasi, o le fausiaina o lapiti e amata ona toe ola. O le televave o le alualu i luma: i le 2015, o faatoaga tumaoti na gaosia pe tusa ma le 1,400 tone o aano o lapiti, ma i le 2010 o lenei fuainumera e le sili atu i le 786 tone.

I atunuu Europa, o le tupu aʻe o le lapiti o loʻo atiaʻe lelei. O taitai i le gaosia o le lapiti o Italia, Farani ma Sepania. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faifaatoaga Falani e maua le 2.5-3 miliona tone o le lapiti meatisi ma e tusa ma le 110 miliona paʻu lapiti i tausaga taʻitasi. O taitai i le auina atu i fafo o lapisi a lapiti ma fuga o Hungary ma Farani. O tupe maua faaletausaga i lenei pisinisi i Hungary e oo atu i le $ 50 miliona.

I Farani, o loʻo i ai nofoaga faapitoa e faʻatoʻaina ai, o loʻo aʻafia i le faʻasaina o lapiti. Latou te lipoti atu i le setete e uiga i le tulaga lelei o le fatu - i le auala lea e faia ai e le setete se polokalama faʻaleleia. E le gata i lea, o loʻo maua ai le lagolago atoatoa mo faila o lapiti, faʻapea foʻi ma le faʻaofiina o tekinolosi faʻaonapo nei.

E te iloa? O le taʻitaʻi moni i le faʻapupulaina o lapiti o Saina. O lona gaosia o le lapisi o lapiti e 45% o le lalolagi.

O loʻo galulue vavalalata nei faʻatoʻaga faʻatasi ma 'inisitituti suʻesuʻega o loʻo galulue i le atinaʻeina o meaola vailaʻau, meafaigaluega ma tekonolosi lata mai. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻateleina le gaosiga ma faʻaitiitia galuega a tagata. I totonu o le European rabbit breeding service mo 3,000 lapiti, o tau o galuega e le sili atu i le 30 tagata-itula i le vaiaso.

O le mea lea, o le lapeti o lapiti o se taʻiala manuia mo tagata faifaatoaga i Iukureini ma Rusia. E mafai ai e oe ona maua le vave televave o le gaosiga, ma le maketi mo lona faʻatinoga e leai se totogi. O le tau o meafaigaluega mo ia faatoaga e sili atu ona maualalo nai lo isi vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatulagaina o se faga puaa e manaʻomia le 8 taimi sili atu tupe nai lo le lapiti. I le faaopoopo atu, mai nei meaola e mafai ona e le gata o aano o manu, ae paʻu foi ma paʻu.

O aʻafiaga autū o le fausiaina o lapiti i luga o se fua o galuega

Talu ai ua tupu vave lapiti, o le faʻateleina o latou lapisi e faigofie lava. E ui i lea, talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i le tele o manu, e tatau ona amanaʻia mea eseese, e ono le mafaufau i ai le e ona se manu felelei.

Aoao pe faapefea ona fanauina lapiti i le atunuu, i totonu o le faletaavale, i totonu o lua.

Tausaga o gaosiga

O le ola o lapiti e mafai ona vaevaeina i ni lio, lea e matua faafaigofieina ai le galuega i le faatoaga. O le tele o faifaatoaga e faia ni tala faasolo i luga o laulau e mamafa i totonu o se fale. O lenei ituaiga o tausitusi o lapiti e faigofie pe afai e le sili atu le 5 masiofo, ae o le tele o mea e ono iai le fenumiai. E le mautonu le faifaatoʻaga, ma le le iloa le mea e fai i lapiti: o ai e tatau ona tupu, o ai e tatau ona fasia, o ai e toto.

O lenei galuega e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faiga masani o le gaioiga o le galuega na faia e E. V. Maklyakov. E aofia ai le vaevaeina o galuega uma i se taamilosaga e 7-aso, lea e mafai ai ona galue i se faatoaga e na o le tasi le aso i le vaiaso. Ae peitai, e le o lona uiga e le tatau ona e alu i le faatoaga i aso uma, aua e te manaomia pea e fafaga manu. O lenei faiga ua mamanuina e faʻaleleia ai galuega. Laupepa i luga o le Maketakov siketi

O le faʻataʻitaʻiga o le faʻatautaia lelei lea o le aso o le faʻatinoina ma le faʻatinoina o galuega talafeagai i vaiaso taitasi:

  1. I le aso lona fitu talu ona maeʻa, e mafai ona e faia se suʻega faʻataʻitaʻiga - ma faʻapupulaina ai le avanoa e maua ai e le lapiti le fanau.
  2. 21 aso pe a uma ona iniseti, e tatau ona totoina i totonu ole cell uterine, pe'ā tatau.
  3. I aso 28-29, e tatau ona siaki le masiofo ma saunia le lapiti mo le fanau mai.
  4. O le taimi mo le taloina o le lapiti o le va o le 31-32 aso, o le mea lea mo le 35 aso e tatau ai ona siaki le masiofo ma, pe a tatau ai, aveese lapeti ua mate. E tatau ona fai lenei mea i vaiaso taʻitasi. Afai e leʻi fanau mai le lapiti, e mafai ona tuʻuina atu mo le toe faaipoipo pe tuʻu i totonu o le "fanua faʻaagaga".
  5. O le galuega autu e paʻu i le vaiaso lona tolu talu ona maeʻa. E tatau ona aveese le masini masini - e oʻo mai i le taimi lea ua mafai ona vaʻaia e tamaiti le mea e tutoʻatasi ai i totonu o le fale ma e le o toe i ai le manaʻoga mo se ofaga. Afai e le aveeseina, o le ava malosi e liua i totonu o se faleleʻele mo lapiti. I le aso lava e tasi, e mafai ona toe faʻaaogaina le lapiti i le vaʻai. Ae tatau ona e toe faafoiina o ia i le lapiti, e tusa lava pe maʻitaga o ia.
  6. I le 45 aso o le olaga, e mafai ona gaosia lapiti mai le fafine. Ma o ia - ia saunia mo le fanau mai i le lumanaʻi, pe a tatau ai, tuʻu i totonu o le fale o le uterine cage (i lenei aso, o le a maʻitaga le fafine mo le 3 vaiaso).

Siaki polokalame sili mo le tausitusi mo lapiti.
O sea taamilosaga o le toe gaosia e 8 vaiaso. O lenei polokalame e mafai ai ona e mauaina le tupe sili ona maua mai le faatoaga ma o se taunuuga ua lava le lapisi o lapiti, lea o le a teuina mai le tina maʻitaga.

O isi faʻamatalaga na faʻataunuʻuina i le fafagaina. A maea le totoina o lapiti, e mafai ona fasia i latou mo le 70, 77, 84, 91 aso o le olaga. A maeʻa lena, ona faʻamamaina lea o sela ma faʻafeiloaʻi ai manu fou iina.

O lenei faʻatulagaina o galuega i luga o le faʻatoʻaga o le lapiti e mafai ai ona tuʻuina atu se meaʻai mausali o aano o manu fou i tagata faʻatau.

E. V. Maklyakov i le fuafuaina o galuega i se faatoaga krolefer: vitio

Faʻaaogaina o vailaʻau

O le faʻaaogaina o ituaiga eseese ua mafai ai e le au faifaatoʻaga ona faʻalauteleina le gaosiga ma faʻaitiitia ai tau. Faʻafetai i togafitiga aupito sili ona lelei a le au faifaatoʻaga, o faila o lapiti e tele a latou filifiliga o vailaʻau eseese, o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o le tuputupu ae, fua lelei o le puipuiga ma le lelei gaosia.

Saili po o fea lapiti e sili ona sopoia ma pe faapefea ona fai sao.

Faʻaaogā faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o sea fomaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o mea tau taimi i le fausiaina o lapiti. O se taunuuga, o le lelei o le faatoaga o le lapiti ua faateleina ma ua mafai ona manino le fuafuaina o ana galuega.

I le faʻaopoopoga, o le manaʻomia mo le tausia o se aofaiga tele o tamaʻitaʻi mo mating ua faʻaititia. I lalo o tulaga masani i luga o se tamai faatoaga mo le masani ai faalenatura, e 1-2 alii i le 10 tamaitai, ma lapoa lapoa - e oo atu i le 40 lapiti mo le 200 lapiti. O le faʻasaina o le faʻamalosia e mafai ai ona faʻaaogaina le tane e tasi mo le fertilization mai le 20 i le 50 tamaitai.

Ma o faʻamatalaga lelei e tumau pea le maualuga:

  • o le tulaga o le fertilization e 89%;
  • o le toto mai lea ituaiga inisite e mai le 6 i le 9 lapiti i le tasi taamilosaga.
Faʻaaogāina o lapiti: vitio

E aoga pe leai le lapisi o lapiti i se fua tele i le fale

O le faia o se faatoaga lapiti e manaʻomia ai se auala taua ma faʻamatalaga faʻamaonia. O le lelei ma le lelei o le au faifaatoaga poto masani e lauiloa, ae e tatau i le au faifaatoʻaga amata ona aoao atili e uiga ia i latou ina ia mafai ai ona malamalama lelei i tulaga o le pisinisi.

Aoao pe faapefea ona tupu lapiti e tusa ai ma le auala Mikhailov.
Faʻamatalaga:

  • maualuga maualuga ma le alualu i luma, ao lapiti e tupu ma tuputupu ae vave;
  • o le manaoga mo aano o lapiti e maualuga tele;
  • e ese mai i aano o manu, latou te aumaia ni oona, o loʻo manaʻomia foi;
  • o loʻo i ai foi se manaʻoga mo lapiti ola, faʻapea foʻi ma a latou tausiga (manure);
  • tau o le faatoʻaga e laʻititi, ma e mafai ona e amata lau lava pisinisi i le fale;
  • faʻatasi ai ma le tausiga lelei, o le faʻateleina o lapiti e le o aʻafia i fesuiaiga o vaitau (mo se faʻataʻitaʻiga, tolu tamaitai ma le tane i le tausaga o le a faateleina le lafu manu i le 100 tagata);
  • tulaga maualalo o tauvaga i le alamanuia ma le maualuga o manaoga mo mea e gaosia i mea ua saunia;
  • o le setete e faʻatagaina oe e galue faaletulafono i luga o tulaga talafeagai.

Faʻafitauli:

  • o aeto e matua faigata lava i tuutuuga o le taofia;
  • manaʻomia le tui masani ma suʻesuʻega e le fomaʻi;
  • faatasi ai ma le le tausia lelei po o faʻamaʻi vailaʻau, o le maualuga o le soifuaga o tamaiti e matua maualuga lava;
  • e talafeagai le tausisia atoatoa o tulaga o le tumama;
  • mo le faatauina atu o aano o manufasi e tatau ai mo le maua mai o pepa mama e manaʻomia ai tau faaopoopo - i taimi uma ma tupe.

E faʻapefea ona amata fua lapopoʻa lapopoʻa

I le amataga lava o le gaoioiga e tatau i le faifaatoʻaga ona foia mataupu autu:

  1. O fea e aofia ai.
  2. O le a le mea e tupu ina ia tupu.
  3. Auala e filifili ai lapiti saʻo.
Aoao pe faapefea ona saʻo le fuafuaina o tausaga o le lapiti.

Faʻamaumauga mo le faʻaleleia o lapiti

O le filifiliga o se nofoaga mo le faatulagaina o le faatoaga o le lapiti e faalagolago i le tagata faifaatoaga lava ia - e mafai ona avea ma fale taumafanafana pe fale i totonu o se nuu.

O nisi o faifaatoaga lapopoʻa latou te fafaguina manu e oʻo lava i totonu o le taulaga. I le dacha, e mafai ona e faʻavasega le falemaʻi, lea e faigofie ona tuʻu ai sē, pe faʻapipiʻi se potu faapitoa. E faalagolago i le tau.

E taua! Pe a faʻatulagaina se faatoaga, e tatau foi ona amanaia o nei meaola e vave ona ola vave, ma e tatau ona tele le avanoa (faatasi ai ma le faʻamoemoega o vaʻalele fou).

Ae ui i lea, o le tulaga autu mo le filifilia o se nofoaga o le mamao ese mai ogaoga o mea taufaatoaga ma fale gaosi oloa (faatoaga, fale gaosi oloa, fale gaosi oloa, ma isi mea), vai, ma malae vaalele foi:

  1. Afai o le lapiti e tuʻu latalata i faatoaga poʻo faatanoa, o le ai ai se tulaga maualuga o le tupu mai o faʻamaʻi pipisi e mafai ona ave e iniseti.
  2. O le maualuga o le pisapisao, lea e afua mai i se fale gaosi oloa po o se malae vaalele, e mafai ona mafua ai le atuatuvale, lea o le a taitai atu ai i se faaitiitia iloga o le gaosiga.
O lapisi o le lapiti i luga ole laʻasaga ole fale gaosi oloa e manaʻomia ile nofoaga faapitoa. Mo faifaatoaga laiti, o le auala sili e tausia ai o le polokalama feaveai. E mafai ona faʻaaoga uma ia potu taʻitasi ma le moega.

E sili ona lelei le fausiaina o se faatoʻaga i luga o se laufanua laugatasi. O le potu e tatau ona lelei le mafanafana pe a mafai: e tatau ona tumau pea le vevela o le vevela, ae i le taimi e tasi ia lelei lelei. O le faʻaitiitia o tau o le a faʻatagaina ai le faʻaaogaina o tekinolosi fou o le fausiaina e faʻamoemoe i le vevela ma le le faʻamamaina.

E talafeagai foi le mafaufau i le faʻaleleia o le faʻaleleia o le ea, talu ai e manaomia e le manu se fefaʻasoaʻiga mafanafana ma le siosiomaga. O lea la, i le taumalulu, o le ea faanatura e lava. Ma i le tau mafanafana, pe a oʻo i luga le vevela o le potu, e manaʻomia le faʻavave faamalosi.

Pe a mamanuina se faatoaga, e tatau ona tuʻuina atu se nofoaga mo atinaʻega o le a teuina ai meaai, faʻapea foʻi ma se potu mo le fasia o lapiti. Fafaga meaai e tatau ona vevela lelei. E taua le tausia o se tulaga maualalo o le susu ina ia puipuia ai mai meaola - o nei fatuga e vave ona tupu ma mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese, e pei o le rhinitis ma le bronchitis.

E mafai ona faʻatau mai meaʻai mai le gaosiga i ni aofaiga tele. Ae le o tagata faifaatoʻaga uma e mafai ona faʻatagaina ni faʻasalaga tetele, ma o le faʻatauina o le lelei o fafagaina i ni mea laiti e matua taugata lava.

Aoao pe faapefea ona fafaga le lapiti i fafaga, meaai faʻanoanoa, fualaʻau lanumeamata, ma le meaʻai fua.
E sili atu ona lelei le faʻapitoaina o gaioiga tutoʻatasi o fafaga. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona pulea le lelei o le fafaga, faʻapea foʻi ma le faʻatinoina o se pisinisi lua mo le gaosia o fafaga. Mo lenei mea e te manaʻomia e faʻatau ai se masini kesi ma se mea e gaosi ai le fatu. E tatau i se tagata ona saunia i taimi uma meaʻai mo lapiti mo le tele o masina ao lumanaʻi, poʻo le faʻasoa i le taumafanafana mo le taumalulu atoa.

O le fale fasimanu e tatau ona tuʻuina atu i ai se faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le tino ina ia lelei ai le faʻaleleia. E faʻapea foi i lona faʻatulagaga e tatau ona tausisia tulaga faʻamaonia. I le fale fasimanu e tatau ona avea ma laulau ma sisi, e sili atu ile iniseti, ma se pusaaisa, lea o le a tausia ai gaʻo.

Mo le lafoaia o otaota e tatau ona faʻaogaina. O lona telē e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le tele o le gaosiga, ae mo le amataga ua lava lau lua e fua i le 2x3 mita.

E taua! O le otaota o le lapisi o se faʻamaʻi lelei lea e mafai ona e faʻaaogaina i luga o lau faʻatauga poʻo le faʻatau atu i isi faifaatoaga.

Filifilia o le ituaiga saʻo

I le faia o se faaiuga i le nofoaga ma le tele o le gaosiga o le gaosiga, e tatau ona filifili se ituaiga.

E manaʻomia ona suʻesuʻeina meaola i mea nei:

  • mamafa ma le tele;
  • le umi o le peleue;
  • gaioiga galue;
  • le aofaiga o le suavai;
  • olaga faitino;
  • tausiga manaoga.

O ituaiga uma o lapiti e mafai ona vaevaeina i totonu o fulufulu, aano o manu ma aano o manu. O le faʻaaogaina o aano o manu ma manu e mafai ai e oe ona atiaʻe le lapiti i ni itu. O nei ituaiga e aofia ai le lapiti, lapisi, siliva, ma Soviet chinchillas.

Mo aano o manu

O ituaiga laʻau e sili ona matagofie e maua ai le lapisi o le Californian ma Niu Sila. E mafai ona fasia muamua i le tolu masina, ma i le 4 masina e mafai ona faʻaaogaina mo le fausiaina. E i ai a latou meaʻai suamalie ma le alofa. O le mamafa o tagata matutua e oʻo atu i le 4 kilokalama.

E taua foi le matauina o le lanu uliuli, lea na fiafia ai le tele o faifaatoaga i le CIS. O le mamafa o nei meaola e mafai ona oʻo i le 6 poʻo le 7 kilokalama.

Aoao pe faapefea ona e filifilia se kusi pe a faatau.

I luga o le paʻu

O se tasi o ituaiga sili ona taatele o lapiti, o ona pusa o loʻo faʻaaogaina i totonu o fuālaʻau o Soviet chinchilla. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i ni pepa lauiloa maualuga, faʻapea foʻi ma aano lelei.

O 'ie o le lanu uliuli e sili ona manaʻomia. O latou lauulu uliuli ma e faʻaaogaina e aunoa ma le tui, i lona foliga masani.

O ituaiga e pei o le ermine Rusia, Angora, Igilisi poo le Rex e mafai foi ona faʻaaoga e maua ai peʻa maualuga.

Ua fautuaina e le au fai togafiti poto ia lapeti lapiti a Kalefonia, o se filifiliga sili mo le au faifaatoʻaga. O lenei ituaiga e le gata ina maua se tupe maua, ae o le puipuiga lelei foi i faamaʻi vailaau.

Aoao pe faʻapefea ona fuafua le vaʻai o le lapiti.

Le filifiliga sao o lapiti ola maloloina

Le nofoaga sili e faʻatau ai rabbiti - faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma pisinisi a le setete ma se igoa lelei.

Ae ui i lea, aʻo le i faatauina mai e tatau ona suʻesuʻe uma uiga o le ituaiga filifilia:

  • lanu o le valivali;
  • mamafa mamafa;
  • fulufulu mamoe lelei;
  • faʻaleleia uiga.
E manaʻomia lou faʻatau lapiti i le 2-5 masina mo tamaitai ma 2-7 masina mo alii. O le faʻatauina o se tagata matutua matua e maua ai se manatu lelei atu ia latou galuega fai fanau, ae aua nei galo o lapiti e amata amataina i le vave i le 4-5 masina. O le mea lea, ua uma ona pasia e le tasi tausaga le matua le taimi aupito sili ona faamanuiaina mo le vaʻai.

A filifilia le lapiti e tatau ona mulimuli i le leai o tulaga nei:

  • afaina o le vavaelaʻau - e tupu pe a tausia lapiti i totonu o cages ma se tamai laulau;
  • afaina o le pito i tua (mai le taʻaloga aloaʻia i le tulaga sese o paʻu);
  • le tele o le tino - e tupu mo le tele o mafuaʻaga: mai le leai o se meaʻai ma le vai, mai le tele o le faʻavaeina o manu, o le gasegase talu ai nei;
  • o faailoga autu o le degeneration o le ituaiga - faaitiitia le mamafa o le manu, suiga i le fausaga o le ulupoo, taliga, tino o le tino. O nei lapiti e le mafai ona faʻaaogaina i le toe faʻaleleia;
  • vavaeese mai tulaga (i le lanu ma le lelei o fulufulu);
  • faailoga vaaia o faʻamaʻi eseese.
Saili po o ā faʻamaʻi pipisi e mafai ona afaina.
E tatau ona sili atu:

  • e suʻesuʻe ai taliga mo le i ai o parasite;
  • siaki pe o le tele o luma o nifo e le aʻafia ai le 'ai (o lenei faafitauli e tupu pe a faʻasolo i luma o nifo);
  • asiasia le fusi, ala vaʻalele ma lima.

A uma ona siaki le lapiti pepe, fesili mo matua ina ia asiasia - o le a le teenaina oe e se faʻatoʻaga faʻamalosi. Aloese mai tagata faifaatoaga o loʻo faia lapisi i totonu o se atigipusa - e mafai ona e lafoaia se tagata e le o faigaluega, tuʻuina atu mo le tagata matua.

После приобретения молодняка необходимо постепенно адаптировать его к новым условиям, но при этом сперва содержать в условиях, максимально приближённым к прежним. Для этого нужно посетить кроличью ферму.

Узнайте, когда отсаживают крольчат от крольчихи.

Клетки для промышленного содержания и разведения кроликов

O se mea tāua i le faʻateleina o le lapiti o le filifilia lea o vaʻai o le a tausia ai manu.

O a sela e sili atu ona lelei e faʻatau

O le tele o siaki e tele. O le mataupu faavae o lo latou fausiaina e talitutusa, ae e mafai ona latou iai ni eseesega taua.

Faʻeseeseʻese siama i taiala nei:

  • faʻalagolago i le nofoaga o nofo ai - e tasi-tolu, lua, tolu-ma sili atu le maualuga;
  • faʻalagolago i le matua o lapiti - o loʻo i ai vaʻavaʻa mo manu laiti ma mo tagata matutua;
  • faʻalagolago i le ituaiga - o sulu e ono mafai ona eseese tele: mo ituaiga o pepe, mo tagata masani ma mo tagata sili ona lelei;
  • faʻalagolago i le faʻamoemoega o le gaosiga - faʻamalamalamaina vaʻaiga mo maʻa teuteu ma mo mea tau fale gaosi oloa.

E tatau ona maitauina se isi ituaiga o siama, ua fuafuaina mo lapiti lapatai ma a latou tama - o le masini ua taʻua o le masiofo. E ese mai le masani o le fale-fale.

Aoao pe faʻapefea ona fai ni sene e faʻaaoga ai le auala Solotukhin, o le fale lapiti.

Suauu faatulagaina

Soo se lela e tatau ona i ai:

  • inu pusa;
  • fafagaina o otaota;
  • Sennik;
  • otaota otaota.
I siama tina, e faʻapipiʻiina ai se fale-cell i lenei lisi.

Pe a filifilia se fafaga, e tatau ai:

  • sa lava meaʻai;
  • faigofie ona mulumulu;
  • Sa faigofie le faʻaaogaina e le gata mo le faifaatoʻaga, ae faʻapea foi mo manu.

E tele ituaiga o fafaga - ua faʻatulagaina taʻitasi mo se fafaga fafagaina:

  • tausi maʻi faʻaaogaina mo vaomago - e faigofie ona tuʻuina i le faitotoa o le fale;
  • ipu - mo le fafagaina o lapiti ma fua o le aʻa;
  • suauu - faʻaaogaina e pei o fafaga faʻanatura, faʻamoemoe mo le fafagaina o masini po o meaʻai laʻau;
  • gutter E sili atu ona lelei, aua e talafeagai mo le fafagaina o vaomago, ma le aʻa o fualaau aina po o le fafagaina o meaʻai.

E taua! Tausiga e tatau ona fai e le mafai e lapiti ona aʻe i totonu o le fafaga ma aua nei faʻapalapalaina meaai.

O loʻo inu le 'ava i ituaiga e tolu:

  • pepe;
  • pan;
  • auto inu.
O se ipuinu inu o se atigipusa laitiiti lea o loʻo faʻatauina i luga o le faitotoa o le fale. Nippelnaya o le filifiliga aupito sili ona talafeagai mo lapiti ma sili ona aoga mo le faifaatoʻaga, talu ai e maua le vai pe a paʻi le manu i le tagata inu. O nei meaola e lua o loʻo faʻaaogaina i luga o faʻatoʻaga laiti.

Ae i luga ole laʻasaga o fale gaosi oloa e tele lava ina faʻaaogaina ai tagata inu ava i le fausiaina o fale. E maua le suavai mai se tane vai e leai ni iniseti. O se tamai keg ma se tufatufa faʻafetaʻi e fesoʻotaʻi atu i lenei tane. E maua le suavai e ala i le faʻaogaina o paipa ma ulufale atu i totonu o le ipu ava. O le faatumuina e maua ai le faafetai i le faʻalelei, lea e tuʻuina atu ai le vai i le ipu e manaʻomia.

Tuʻu i totonu o se fale i le taimi lava e tasi:

  • taʻalo le gaioiga;
  • e sili atu le nofo lelei e nofo i le lapiti.
Laʻau po o vaomago e faʻaaogaina e avea o se meafaitino, ae o le vaomago o se mea e sili ona taugofie.

O le matafaioi a le ava ava malosi e mafai ona faia se atigipusa plywood, palasitika poʻo laupapa. O le vaega pito i luga o sea pusa e tatau ona aveeseina, ma i luga o le tasi itu e tatau ona i ai se pu e mafai ai ona ulufafo ma alu ese le seni.

O le tele o faifaʻailoga e fautuaina le faʻaaogaina o se fausaga faatulagaina, lea e maua ai le malosi e tapunia ai le faamoega. O le avanoa i ai e na o le taimi lava e sauniuni ai le matua e taʻavale i fafo.

Tuutuuga o le taofia

I totonu o nofoa e tatau ona avea ma paleni o le a faigofie ona aveese ma fufulu. La latou sini autū - o le aoina o otaota. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o pale i luga o se faatoaga ma le 200 masiofo e le lelei ma o le taimi e faʻaaoga ai. O le mea lea, i luga o faatoaga tetele, i lalo o le fale puipui, o loʻo faʻapipiʻi ai se ato faʻapipiʻi i totonu o mea uma e tafe ai otaota. O lenei faiga e faigofie ai le tausiga o lapiti, ae manaʻomia le faʻaleleia atili o le ea ina ia le faʻamalolo manu mai fuga.

Ina ia aveese mea manogi, e tatau ona faia le polokalama faʻaleleia ma faʻaauupegaina i se meaola. O lenei mea o le a mafai, pe a tatau ai, ia aofia ai le faʻaaogaina ma faʻavevesi le faʻaleleia o le ea.

E taua le tuu o sela i se auala e leai ni punavai o vevela lata ane ma latou te le tu i se ata. A leai, o le lapiti e faigofie lava ona maʻi pe faʻaleagaina mea taua.

Faʻasalaga manu e matua le lelei le faʻafefiloi o le vevela ma le vevela, o lea o le vevela aupito lelei e tatau ona 12-18 ° C, ma o le maualuga maualuga e le tatau ona sili atu i le 5 ° C. O le suavai i totonu o le potu e tatau ona iai i le va o le 60-75%.

E taua! Taofi le lapiti i le avanoa avanoa e faigata, e pei ona mafai e meaola ona susulu le vevela i le vevela o le tau. I le puipuia mai avega tuusao, e tatau ona ufiufi ai siama ma se vaega manifinifi o vaomatua ma vaomago.

Afai o le lapiti e teuina i totonu o cages i lalo ifo o se pulou, latou te lagona le manaia i le ao ma e le manaʻomia ni moli faaopoopo. O le tausisia i totonu o fale e le manaʻomia ai foi se malamalama faʻapitoa - o manu e i ai se faamalama laitiiti. Ae ui i lea, o nisi faifaʻatasi e faʻaaogaina se faʻalauiloa malamalama, lea e faagaoioia mai le 6:00 i le 21:00.

E faapefea ona tausia lapiti

O se itu taua i le galuega a le faatoaga lapiti o le faamamaina, faʻamaʻi ma le puipuia o faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻamamaina ma le faʻaaogaina o fale, masini

O lapisi e matua faigata tele i le tulaga o le tumama, o lea e tatau ai ona faalēaogāina pea siama, aviaries ma isi masini. E taua tele lenei mea pe a tausia ile fale.

O le lapiti e tatau ona faʻaauau ona faʻaauau pea, talu ai o loʻo aʻafia vave le carbon dioxide ma le amonia.

E tatau i tagata fafaga ma mea inu inu ona fufulu i aso uma. E faʻamamaina fomaʻi pe a afaina, ae aua le faia lenei mea e itiiti ifo nai lo le faalua i le vaiaso. I totonu, o siaki e tatau ona faamama i aso uma. Faatasi ai ma se faʻaaogaina lelei o le faʻaaogaina o otaota, e mafai ona faaitiitia le taimi o le faamamaina o le fale.

I le taimi o le seleselega, e tatau ona sui le taʻavale ina ia fou ma mama.

O le faʻaleagaina o se tasi lea o togafitiga e sili ona taua ile tausiga ole lapiti. O le faʻamaʻi faʻasaina e tatau ona faʻatino 2 taimi i le tausaga. Ma peni faʻasaina, lea o loʻo aofia ai le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaauau i taimi uma pe a uma ona toe faʻaleleia.

Lafoaʻi faʻasoesa: vitio

Puipuia faʻamaʻi

Po o le a lava le auala e teu ai, e tatau i lapiti ona fai tui masani, faʻapea foʻi togafitiga o manuʻa eseese. Mo faamoemoega puipuia, o lapiti lapiti e tatau ona teuina i le puipuiga mo le 21 aso.

O faʻamaʻi taatele i lapiti o:

  • myxomatosis;
  • VGBK;
  • rhinitis;
  • stomatitis;
  • coccidiosis;
  • pasteurellosis.
Vaʻaia mai le VGBK tuʻu i le 1.5 masina (pe a leai se faʻamaʻi). A o faagasolo lea vaitaimi, o loʻo iai pea le puipuiga masani o le manu, ae peitai, i le faia o le tui, e mafai e le faifaatoʻaga ona toʻa mo lona soifua maloloina.
Aoao e uiga i faʻamaʻi o le ate, maʻi paʻu, maʻi mata, ma taliga faʻamaʻi i lapiti.
Vaʻaia mo myxomatosis tuʻuina i le tautotogo, e pei o le avetaavale o iniseti, o le gaioiga lea e pau i le masina o Aperila-Oketopa. Mo meaola laiti, e mafai ona e faia se tui puipui atoatoa e uiga i nei faamaʻi e lua i le amataga o le tautotogo.

O le taimi sili ona lelei mo le tuiina o lapiti o le tausaga mai le 1.5 i le 3 masina.

O a tui e fai ai lapiti: vitio

Meaai ma meaai, vai

O le faavae mo le faʻaleleia o pisinisi o lapiti o se meaʻai talafeagai.

O a mea e te fafagaina

Muamua: o le lapiti e tatau ona i ai meaai i taimi uma. Latou te le fetaui mo masani masani mo tagata - 2 pe 3 taimi i le aso, aʻo amata ona matelaina le manu. O le faailoga muamua e le lava le meaai o nifo i luga o le fale - o le auala lea e taumafai ai se tootoo e ola. E ui o lenei mea e ono taʻu mai ai o meaai e le lava le fiva.

I le faʻaleleia o alamanuia, naʻo karite, vaomago ma vai e aofia ai i le laʻau a le lapiti. I le taumalulu, latou te faaopoopoina le macaci e faateleina le gaʻo oona, ae e le tele tele, aua e faʻaitiitia ai le fausiaina. Mo lapisi malepesa ma fafine i le taimi o le lactation, e mafai ona e faʻaopoopo ni beets fafaga ma sina aofaiga o kāloti.

E taua! O le faiga o meaʻai a le lapiti e galue e ala i le tuleiina o meaai ua uma ona faʻaumatia ma se vaega fou. O lona uiga, afai e le o iai se meaʻai mo se taimi umi, e amata ona faasolo ina leaga ma inu ai le tino.

E manaʻomia e le tino o le manu le tele o fiva, o lea e tatau ai ona maua saoloto le vaomatua. O le isi mea taua e faapea, pe a 'aina e le lapiti vao vao, e pisa ona nifo. Ma talu mai le tuputupu ae pea o le faʻaosoosoina, e manaʻomia ona faʻaumatia i taimi uma.

E maua mai vaovao e maua mai i le sorrel, rhubarb, legumes, cereals, plantain, burdock, alfalfa, lelati ma clover.

I le faʻaaogaina o meaʻai, o le penisina (1% o le volumini), masima i le mea lava lea e tasi ma le fala o le ponaivi e 2 g i le lapiti.

Aoao pe faapefea ona fafaga le lapiti i le taumalulu.

Nai lo le leai

O le meaai e le tatau ona aofia ai se numera o oloa:

  • kapisi, aua e mafua ai ona toto i lapiti, ma e mafai ona fasi ai se manu;
  • meli mumu po o ona laulaau;
  • aua nei fautuaina ni mutia oona, aua e mafai ona aofia ai toxins;
  • Aua nei fafagaina lapiti i lala o laau maa;
  • e mafai ona tuʻuina le lemu i ni tapulaʻa faʻapulaʻa ma e naʻo le faʻatasi ma isi laau totō;
  • nati;
  • pateta;
  • oloa pasta ma bakery;
  • pupu, vao leaga, euphorbia, manon ma tansy.

E faʻafefea vai

Le tuʻuina atu o le manu i tulaga talafeagai mo le tuputupu aʻe, o le a tele se vai e alu ai. E mafai e le lapiti ona sau i se pusa pusa nai lo le 60 taimi i le aso. E manaʻomia le vai e faʻamautinoa ai le faʻamalosi masani o toxins mai le tino. E le gata i lea, o le le lava o le ava e mafua ai ona paʻu le fiaʻai, o le mafuaaga lea e amata ai ona matelaina le manu ma maua ai le mamafa.

I le taumalulu, e sili atu le sasaʻaina o le vai mafanafana, aua o le a umi le umi e aunoa ma le faʻamalo. Afai e le mafai ona faʻatumu le tagata inu i le ao, e tumu i le kiona mama.

Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le tino o le manu e tatau ona faʻaalu le malosi i le faʻafefeteina o vai malulu, ma e mafua ai ona faateleina le faʻaaogaina o meaʻai. E le gata i lea, pe a inu le kiona, e iai se avanoa e atiaʻe ai le malulu o meaola.

I le taumalulu, pe a sili atu ona fetaui lelei le faʻaleleia o lapiti.

Saili pe faapefea ona inu le lapiti.

Vaʻalo faʻasalalauina gaosi oloa

E le pei o le gasegase masani, pe a fanau mai se tasi ituaiga, o fanau mai ituaiga eseese e lua e mafua mai i le gaosiga o alamanuia, lea e tuufaatasia ai e le fanau uiga sili ona lelei o matua (o le taua o le heterosis). Auā e filifilia e le tina matua ni aga ma le ola lelei ma le ola olaola o tagata talavou, ma mo le tama matua-aano o manu e maua mai i le maualuga o le gaosiga.

Ina ia faʻaleleia le lelei, e mafai ona e faʻaaogaina se pasese e tolu, lea e avea ai se koluse mai le tupulaga muamua o se tina. O ia fanau e silisili atu nai lo "uso." Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tupuga o se tagata lanuʻeʻeʻe ma se Niu Sila paʻepaʻe i le 90 tausaga o lona matua e sili atu nai lo lapisi lapisi e 200-300 g.

Ae ui i lea, o sea laasaga e tatau ona filifili lelei vaega: o nisi ituaiga e le fetaui lelei. O le ae le manuia pe ae auai i ituaiga ituaiga:

  • paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanumoana Viennese;
  • gray giant ma Soviet chinchilla.

E te iloa? I totonu o le pipi lapiti, e faʻatagaina oe e faʻatasi i le taimi e tasi le fānau o tane eseese.
Mo le sopoia o pisinisi o le ae manaomia le tausia o ni ituaiga se lua, pe iai se tasi i lau faatoʻaga, ma ia faʻaulufale mai tane mai le isi.

Faʻasalaga faʻapisinisi o lapiti

Mo fasi faʻasalaga faʻapisinisi o lapiti i luga o le fua o le 100-200 ulu i le itula, nofoaga e oʻo atu i le 60 sikuea mita o le a talafeagai. m ma le aufaigaluega o le 5 tagata.

O le faagasologa atoa e mafai ona vaevaeina i le 7 gaioiga:

  1. E ofoofogia le popo.
  2. Fasiotiina ma le faʻamaligi toto.
  3. Paʻu.
  4. Nutrovka.
  5. Totoina vae vae.
  6. Faʻapaʻu.
  7. Faʻafiafia

O le auala aupito sili ona lelei ma le faʻalealea o le eletise - ole masini e le fasiotia ai le manu, ae na o le le mautonu, ma le le iloa. O le gaosiga o mea tau pisinisi o se laulau faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i le eletise. O loʻo i ai ni taiala faʻapitoa, lea e faigofie ai le tuʻuina o le ulu o le lapiti i luga o fesoʻotaiga i luga.

E taua! O ia meafaigaluega e tatau ona faʻavaeina.

E le gata i lea: afai e oti le lapiti mai se mea tiga (faʻaʻataʻitaʻiga, pe a fasia le samala) poʻo le malepelepe o le fatu, o le tele o le toto e tumau i totonu o tamai vaa. O le aʻafia i maso, e faʻaleleia ai le malosi o aano o manufasi, lea e aʻafia ai le afaina o le ola o le oloa.

Mo le fasia o lapiti i luga o le fuainumera o loʻo i luga, e fetaui lelei foʻi le tagata faʻasalalau tusi. E tautau le manu i luga o silasila mama. Faʻateleina lenei mamanu i luga o le uaea i luga o taavale. Mo le fasiga, o le lapiti na tipiina lona faai ma tataʻi le toto i totonu o se pusa faapitoa - aʻo galue pea lona fatu, e tulei le 2/3 o le toto i le 1.5 minute. O le iʻuga, na maliu o ia i le toto.

O le isi laasaga o le aveeseina lea o le paʻu mai le tino - e tosoina mai le pito i lalo agai i le ulu, e peiseai o le aveeseina o le totoa. Muamua, ia tipi i luga o paʻu pito i tua ma tipi le pito i luma i luga o le uʻu faʻatasi ma se tagata faʻamalosi, ma ia aveese foʻi taliga. E faigofie lava ona aveeseina, e ui e le faigofie le faʻataʻamilo i le ulu. E mafai ona e vaʻaeseese le ulu, ae o nisi tulaga faʻatautaia ua tuʻuina e siaki le lelei - e faʻalagolago i oloa gaosi. E i ai foʻi masini faʻapipiʻi mo le paʻu, ae fautuaina e faʻaaogaina na o pepa tetele (pe a ma le 300 ulu i le itula).

Nutrovka - aveeseina o le viscera tele mai le tino. O musele ua tipi i se naifi malosi i luga o le laina paepae o le manava i le diaphragm. O totoga na o le fatu, gaʻo, māmā ma le ate.

E taua! O le ate e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa mo patipati coccidiosis. E naʻo le leai o se tino e mafai ona e alu i totonu.

O le taotoga e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete tele ina ia le faʻaleagaina ai le tino o le lapiti. A maeʻa ona seleseleina e le seleselega se vaega o le paʻu uumi i luga o le paʻu. Ma le isi, o le tino ua afifiina ma auina atu i le pusaaisa i le 0 ° C (ona mafai lea ona teuina le oloa mo le 7 aso) pe i le pusaaisa.

O le faʻateleina o le lapisi i totonu o le Soviet atunuu o se pisinisi lelei, o le tauvaga lea e le malosi tele. Faatasi ai ma le faʻatonuina lelei, e mafai e se faatoaga ona vave totogi mo ia lava ma maua ai ni tupe maua tele. E le gata i lea, o lapiti e mafai ona fafagaina e le gata o se puna o aano o manu ma paʻu, ae pei foi o meaola teuteu. O le faʻamanuiaga o le mea moni o le galue tutoatasi o le fafagaina e mafai ona avea ma punaoa faaopoopo o tupe maua, ma e mafai ona faatau atu le lapisi o lapiti e pei o le faʻapala.

Faʻamatalaga

O lapeti e le gata o meaʻai ma meaʻai lelei, ae o mea taua foi e le o se mea e faanoanoa ai. O le aano o manu e sili atu ona tupu aʻe ai se fusi poʻo se paʻepaʻe paʻepaʻe. Faatasi ai ma se fafaga lelei, o le totogi atoa e tupu i le tausaga muamua.
toa
//fermer.ru/comment/32676#comment-32676
USK, hello Polokalama e faʻatautaia le numera o lapiti, faʻamatalaga 2017.1.101.1. E le o se telefoni, ae o loʻo i ai laʻu komepiuta i le lapiti, e talafeagai ia te aʻu. E tau 2000gr. Ou te faatoese pe afai ua uma ona e talanoaina lenei polokalama, ou te lei toe faitauina uma faamatalaga. Ae afai e mafai e Skeef ona tusia se polokalama, ona ou manatu lea e mafai ona e fatuina se vaega o tagata uma e amanaia mea lelei ma le lelei ina ia mafai ai ona faia se polokalama. o le a le o se masina, ae mo le afa tausaga, i le tausaga, e mafai ona e taulimaina.
bujhm
//krol.org.ua/forum/19-153-328209-16-1509484923

I le taimi lava na ou aoga ai sa ou tausia se tamai faatoaga lapiti ma na ou taunuu i le faaiuga

e sili atu le auai i na mea na o se mea e fiafia i ai ma i luga o se fua laʻititi, o lea ia tautala ai, mapu lou agaga :)

Afai e te setiina se sini i lenei mea ina ia e maua, o lona uiga o le galuega mo le ofuina ...)

I le lautele, pe a ou litaea, o le a ou toe amata)

Tagata Faʻasino Simpati4nij
//xn----9sbmhe1aekshzj.xn--p1ai/topic/13793-%D1%80% D0% B0% D0% B7% D0% B2% D0% B5% D0% B4% D0% B5% D0% BD % D0% B8% D0% B5-% D0% BA% D1% 80% D0% BE% D0% BB% D0% B8% D0% BA% D0% BE% D0% B2 /? Fai = findComment & comment = 694404