Laʻau

Eseesega o fusi ma ata ma igoa

O Ficus o se fualaau e ola i le vaomatua. O se sui o le aiga Mulberry ua tupu aʻe o se fugalaau i totonu o le lalolagi atoa. O sea ituaiga lautele na mafua ona o lona le lelei ma le teuteuina.

Ficus: faʻamatalaga masani

O le tele o ituaiga o meaola e tutupu mai i le ea, lea e alu ifo i totonu o le eleele, e mafua ai se fale fou. O le foliga o le apa laulaau e matua eseese lava: faʻatasi ai ma pito faʻamalosi, oval, fatu-foliga, xiphoid poʻo le pito faʻamau. O fusi e aofia ai se paʻepaʻe faapitoa - susu, faʻaaogaina i vailaʻau, ae afai e fesootaʻi ma le paʻu, o nisi ituaiga o faʻamalosi e mafai ona mafua ai le ita. E eseese foi ia inflorescences, latou te fevaevaeaʻi pe vavae ese foi, e fai ma sui o le polo polo, i le pito i luga o loo i ai se pu. O fugalaau laiti e aliali i totonu o le lalolagi. I le fale, o fusi e tupu tele lava, aua o iniseti e talafeagai mo le faʻafefeteina. O fua e pei o ni nai pipi ma pulup ma fatu fatu.

Ficus Classification

E oʻo mai i le taimi nei, ua fafagaina e faifaʻailoga se fuainumera tele o ituaiga eseese ma uiga iloga. E masani lava ona vaevaeina i ni vaega se tolu, e tofu lava ma ona uiga faʻapitoa, mea e manaʻomia mo le tausiga ma taʻiala mai fafo:

  • laau
  • leai se mea
  • faʻamalosi.

Laʻau-pei

O le tele o taimi o nei laʻau tetele laʻau, e oʻo atu i le maualuga o le 2-5 m. O le mea autu o le malosi malosi lea e mafai ona faʻalagolago i le laau. O le foliga o laulaau o le ituaiga o meaola e eseese: o loʻo i ai sui ei ai ni papatusi lapopoa po o ni mea lamolemole umi, e ufiufi i le vevela.

O lenei ituaiga e tupu malosi mai i totonu o tagata e fiafia i totonu o le fale ona o lona le mautonu ma le tuputupu ae vave.

Amene

O le ituaiga sili ona teuteuina, lea e aofia ai vailaʻau ma vali faʻatasi ma le tele o pine e tautau. O laulaau e lapotopoto, lanumeamata lanumeamata, e masani ona tupu ile faafeagai. O tulaga e paolo-alofa, e mafai ona tupu ae i se nofoaga avanoa.

O aʻa o loʻo faʻatusalia e le lianoid tupu e le manaʻomia ni lagolago faaopoopo. Faʻapenaina e ala i le taoto ma fatuga. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga e maua ai le aʻa i se vave vave ma fausia se aʻa fou i se mataupu o aso.

Shrubby

I le siosiomaga masani, o sui taʻitasi o lenei ituaiga e mafai ona oʻo atu i le 60-70 mita le maualuga, ae ui i lea, o laʻau laiti na faia mo le tausia i totonu o fale e faigofie ona tausia. O ogalaau e tele, e masani ona gaosia, maua ai le paʻepaʻe suamalie, lea pe a ita i le mucous membranes e mafai ona mafua ai le ita.

Laʻau oval ma se pito i luga, lanu lanu meamata. E seasea fulafula, laiti lanu laiti e le o se mea e foliga mai e foliga mai i le laau. E manaʻomia e suālaʻau faʻataʻitaʻiga malamalama malamalama ma faʻafeinu vai masani.

Faʻafanua ata o lauiloa sili ona lauiloa ma igoa:

Faiga sili ona lauiloa

Mo le fausiaina i le fale, ua totoina e le aufaifaʻatusi ni meaola eseese ma ituaiga e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, faafetai i lau paʻu laau, tele aʻa ma vave vave.

Microcarpa

Faʻasolosolo faʻasolosolo ma le tele o paʻu palasitika paʻu i le pito i luga, lea e tatau ona faʻapipiʻiina i taimi uma. O le saito e mafiafia, salu, tupu e oo i le 50 cm le maualuga, ma le lautele pe a ma le 10-15 cm.

O laulaau e laiti, lanumoana. E taliaina le tele o galuega, e aʻafia ai le gafa ma le vavaeina. Le mautonu, faʻafefe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. E le totogo.

Faitau atili iinei.

Benjaminamina

O se ituaiga lauiloa e aofia ai ituaiga eseese: o le uumi ma le umi. O le foliga o le paʻu laupepa e eseese: o loʻo i ai sui ei ai le ovoid, xiphoid poʻo le foliga o se laʻau laʻau ma ona tafatafa faataamilo, o loʻo i ai ni mea faʻafefe.

O le aʻa o le lanumoana lanumeamata-lanu enaena i lanu. O fua e laʻititi, e foliga e pei o ni fatu pipiʻi. O manaʻoga autu mo le tausiga o se auala tuusao i le susulu o le la ma tausia le puleaina o le vevela i totonu +18 ... +23 ° C, tele vai inu masani ma faʻaleleia, aemaise ile vevela o le tau.

E sili atu e uiga ia Benjamin Ficus ua tusia iinei.

Faʻaiʻuina o laʻau

Laʻau tetele ma lau lanu lanumeamata lapopoa lautele, o loʻo ufiufi i le vevela. Ficus e tupu tele ma vave, o loʻo aʻafia le aʻa, e tele avanoa, o lea mea e manaʻomia ai le loloto o pusa ma faʻafeiloaʻiga masani, ina ia le tumu le fale.

O pusa laupepa e tatau ona suʻeina i taimi uma ma sisi i se sipuni susu poʻo se ie. O le igoa o le ituaiga na mafua ona o le ogatasi o le suamalie o loʻo i totonu o pusi, na faʻaaoga i aso anamua mo le gaosia o le paʻu.

Faitau le tele e uiga ile tausiga o le paʻu iinei.

Benedict

I le fale, e tupu mai i le 50-60 cm, i le natura e mafai ona oʻo atu i le sili atu i le 20 m. O laulaau ei ai se foliga e le masani ai: elongated, faatasi ai ma se tipitima lima (acutifoliate), lanu eseese pe lanu-lanu lanu meamata. O le mea saʻo e saʻo, o loʻo i luga o le pito i luga, o lala tele lava ma e faʻaalia ai le tele o fuʻa na faʻaaoga mo le toe gaosia.

E manaʻomia ai le tumau o le vevela o le potu ma le malamalama faʻafefiloi, o le malulu-faapalepale, faʻatasi ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga e maʻi ma mafai ai ona oti. E talia le teuteuina ma e manaʻomia le fafagaina masani.

Bengali

O se mea e sili ona taua o le tele o fuālaau e ola mai le pale o le laau ma mauaa aʻa i totonu o le palapala, lea e matua faigata ai le galue i le fale. O le maualuga o le pito i totonu o le fale e 3-5 mita, ao le lapisi e tele taimi e tele. O lapisi laulaʻau e lapopoa, tusitusi, lanumeamata lanumeamata ma vela lapopoa.

O le ogalaau e paʻu, mafiafia. O le laau e manaʻomia ai se fagu tele ma teuteuina masani. O sui e le lelei i le tuua ma le faʻaleleia lelei o mea uma i totonu o le paolo, ma i totonu o nofoaga malamalama.

Faitau foi se tusiga sili i Bengal ficus.

Dubolistny (mauga)

O se fulufulu fusi ma fugalaau e le masani ai, e vevesi ma e tutusa ma oak.

O laʻau ua totoina, lanu-lanumeamata.

Ginseg

O se laau tulaga ese e iai foliga e le masani ai: o se ogalaau mafiafia ma se palealii e tele laulaau laiti (laiti-talo). O le aʻa o loʻo faʻatusalia mai i luga aʻe o le eleele ma lalo o lala, ao le muamua e malosi ma e tutusa le lanu e pei o le aʻa.

E le taliaina e Ficus le susulu o le la ma e mafai ona suia laulaau pe a suia nofoaga. Ae ui i lea, o le ituaiga o meaola e le o se mea mamafa i le tausiga, faʻafeololo lelei le vevela lelei ma malosi le atinaʻe e oo lava i le taumalulu.

Montana

Laʻau ma fuga o le lianoid fugalaau i lau lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana ma pito pito i luga, e tusa ma le 8 cm le umi. E i ai fualaau laiti, ao latou matutua, suia le lanu mai le lanu samasama ma mumu mumu.

O se sui sili ona teuteu, lea e talafeagai mo le tuputupu ae i soo se malamalama. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua, e ui lava e taua o se vao i totonu o lona lauʻeleʻele. O le alofa alofa, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Moklame

Faʻatasi ma se pale lapotopoto. Laʻau malosi e ola ai, i le pito i luga e tupu ai lapisi lapopoa lapisi o le lanu malamalama. E taua le filifilia o le nofoaga sao, talu ai e le mafai e le laau ona faapalepale tusi, vevela vevela ma le susulu o le la, o lea e le tatau ona tuu le ulo i luga o le windowsill pe sosoo ma le maa.

O le vevela vevela e afaina ai le tulaga o le fugalaau. O le vaega o totoe o le mea e le lelei ma faʻafefe tele i faʻamaʻi eseese.

Carika

O se faʻamatalaga lelei mo tagata fai togalaau, talu ai fua suamalie suamalie - fualaʻau ola i luga. O se aganuu e tupu i le fale e mafai ona ola i le 15-17 tausaga ma le tausiga lelei. O le laau e masani ona lafoaʻi lau, i le nofoaga o loʻo iai fou.

Ficus e manaʻomia le faʻaaogaina faifaipea ma le peritomeina e faʻaauau ai le malosi ma le vaomatua. O le aʻa e lanu enaena, malo, ma tele lala. O laulaau e lapopoa, lanu meamata ma vela lapopoa.

Melanie

O le atinaʻega e faia i se auala e le masani ai: i le taimi muamua, o aʻa o le ea e foliga mai i luga o le eleele, e alu ifo i le palapala, faia o ni laau paina (ituaiga olaga e iai se pusa eseese). O laupepa lau lanu e manaia, pala, mafiafia lauusiusi ma se pito iloga.

O fua o le mea oona, o le sua o le laau e mafua ai le afaina i le paʻu ma le mucous membranes. E le taliaina le vevela vevela ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. I lona atunuu i Initonesia, o lenei ituaiga o meaola ua vaʻaia o se laau totō.

Parcel

E i ai le paʻu o lala ma lanu felanulanuaʻi uiga ese. O le foliga teuteu e faʻaaogaina e teuteu ai fale ma fale e le lelei tele ma e mafai ona tupu i se paolo malulu.

E tuputupu ae ma vave ona atiina ae, ma fausia ai le tele o lala. I le tau mafanafana, ua tupu ai foi i le matala, e le manaʻomia nisi faʻasusu, ma e puipuia i meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Ivy

Lianaid branches e oo atu i lapoa tetele, o lea e manaʻomia ai se avanoa tele mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le vao. Ua tupu i le tele o nofoaga, i totonu o fale ma greenhouses poʻo greenhouses.

E le o se mea e uiga i le palapala palapala ma le moli, ae e le taliaina ni suiga faʻafuaseʻi i le vevela. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, esolosolo faʻatasi ma se togi lima, manino. E le manaʻomia se lagolago faaopoopo, e faʻaaogaina mo le totoina o laau.

Amstel

Faʻasalaga e le masani ai ma se mea faʻapitoa e vaeluaina o se 'olo malo. I le pito i luga e i ai se pale lapoa ma le tele o laulaʻau-laumei laititi e faʻapouliuli ai lau laʻau.

E mafai ona ola e tusa lava pe o le susulu o le la, o le mea lea i le taumafanafana e le fautuaina e faʻafefiloi e aunoa ma se manaoga faapitoa. E tatau ona fai masani, ae le masani ai, talu ai o le faʻavaivaia o le vai i totonu o le eleele e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

Pumila White

Lianiform ma le tele o lala uumi. O laulaau e lelei, o foliga o le ogatasi ma se pito i luga, lanu eseese. E mafai ona oʻo atu i le lautele le lautele o le 5 cm, faʻafeiloaʻi le faʻatafunaina ma toe faʻaleleia lelei.

E tele aʻa malolosi e faʻaaoga mo le toe gaosia. Faʻaauau le tuputupu ae ma atiae i lalo o soʻo se tuutuuga. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e masani ona faʻasusu vai ma susu. E fautuaina le fafagaina o le fugalaau i fualaʻau.

Leafy

E oʻo atu i le maualuga e tusa ma le 1-1.5 m ma, faatasi ai ma le tausiga lelei, e faia ai ni lala se tele. O le 'au o le lanu, lamolemole, lanu-enaena. O le mea autu o le ficus o ona lau laʻau e le masani ai: e mafai ona latou ola i ni ituaiga eseese, mo se faataitaiga, i luga o se tasi o laau e lapotopoto, fatu-foliga, oval ma xiphoid.

O latou lanu e lanu meamata lanumeamata ma se lanu enaena lanu enaena. O fua e laʻititi, e tutusa lelei ma olive, ae e le 'aina, aua o loʻo aofia ai le vai oona.

Laʻau tele

I le siosiomaga faalenatura e mafai ona oʻo i le 60 mita pe sili atu, ile fale e tupu ile 3-5 mita. O le au e faʻafiafia, palasi, malosi ma maualuga. O le tele o lapisi e tatau ona teuteuina i taimi uma ina ia sili atu le matagofie o le ficus ma galue malosi.

O laulaau e lautele, susulu, lapoa, e le o taʻua i latou o mea lapopoa lapopoa, ua ufiufiina i se anu mafiafia o le gaosiga o fualaau aina, o le mea lea ua latou tetee ai i meaola faalafua ma mea afaina. O lenei ituaiga meaola ua manatu o se tasi o matua i le lalolagi.

Toe faʻailoa

Faʻamau faʻatasi ma se aʻa faʻamalosia lelei. O le isi igoa o le Lorala. O laʻau e laʻititi le lapopoa ma se uiga masani. I luga o le pusa o loʻo i ai le tele o laina laiti e pei o lanu mumu, lea e faʻafefea ai le fesuiaiga o le ea ma le siosiomaga.

O lālā e fesuisuiai, faʻafeoloolo teuteu lelei. O le vevela ma le vevela o le ea e afaina ai le fugalaau, o le mea lea e tatau ona tuu ese le mea mai maa ma faʻavela. E manaʻomia le faʻaleleia masani.

Lirata

O se laau toto i Aferika ua salalau solo e pei o se fugalaau mo avanoa avanoa, ona o lona le mautonu. E mafai ona oʻo atu i ni lapoa tetele, o le mea lea, e manaʻomia ai le teuteuina masani, a leai o le a le toe faʻaaogaina.

O le ogalaau e mafiafia, o laulaʻa lapopoa, lautele, faʻasolosolo agai i le pito, vevela. E le gafatia le susulu o le la ma le faʻavaivai o le vai i le palapala. Tetee i meaola faalafua ma faamai pipisi. Faʻaauau ona atiina ae i totonu o le paolo.

Rubiginosa

Ole laʻitiiti i le lapoa ma se lanu e le masani ai le laulaau laulaau: i le pito i lalo o loʻo i ai se kulimi moli lanumoana e pei o le ele, o le isi igoa mo le laau o Rusty leaf. E atiina ae i le fesoasoani a le tele o aʻa aisa ma le taoto. O moli laiti e mumu. Lelei mo le faʻatoʻaga.

E le taua i le tausiga, ae ua matua le lelei lava i totonu o potu e maua ai le vevela ma le maualalo. E masani ona manaʻomia mea faaopoopo.

Toga Paia (Religioniosis)

O le au e fesuisuiaʻi, palasi, malo i lalo. O laʻau e faʻapitoa i le fatu ma se pito pito i luga. O loʻo i ai se meatotino tulaga ese: pe a suia le malosi o le ea, e amata ona 'tagi' le fugalaau.

I pito o pepa laulaʻau, o le faʻafefe o le vine e aliali mai i le palapala. Lelei lelei le faasusuluina ma le maualuga o le vevela e manaomia. I Buddhists, o lenei mea e taua o le paia.

Faitau foi se tusiga e uiga i mea paia.

Triangular

E maua lona igoa ona o le foliga tulaga ese tafatolu o laulaau, o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata. O loʻo faʻaaogaina le laau laʻau moli mo fale e faʻaoga ai laufanua ma fale o le ofisa.

E atiina ae ma le faʻafiafiaina i totonu o le paolo ma i totonu o nofoaga malamalama. E le gafatia faʻataʻitaʻiga ma se paʻu mataʻutia i le vevela. I le fale, e toetoe lava a le totogo. O le ogalaau e fai si faʻafefeteina, lauulu.

Folau

Lianiform faatasi ai ma lala uumi, lea e tupu ai le tele o laulaau lapopoa laiti. E mafai ona oʻo atu i ni lapoa tetele, o lona uiga o le i ai o se lagolago e talafeagai. O lauʻau e faigofie tele, faʻafefe teuteu lelei.

O le faigata, e mafai ona ola i le maualalo o le vevela, faapalepale le vevela ma le vevela, ae o le faasusu ma le fufuluina e tatau ona faia i taimi uma. E fautuaina le fafagaina o mea totino i tautotogo taitasi, ae le masani, a leai o le a amata ona leiloloa lau laau.

Faʻasusu

Laʻau tetele, o lona uiga autu o se vaʻaiga mafiafia ma se pulou pupula. O laulaʻau ua faʻaloloa, lanumama lanumeamata, ma pito pito i luga. O loʻo i ai se palapala malosi i le eleele ma aʻa.

Manaoga e faʻamalamalamaina moli susulu, o isi punaoa faʻapitoa e pei o filalalala e manaʻomia ile taumalulu. E talia lelei le tusi, e tatau ona tumau le vevela o le vevela. O lenei foliga teuteu e faʻaaoga e teuteu ai fale ma greenhouses.

Amene

Laʻau faʻatau faʻatasi ma fualaau fetolofi. E laiti laupepa, o loʻo i ai sui ei ai se moa ma lanu lanu. Mo le atinaʻeina o galuega, e manaʻomia e se faʻafefiloi eleele lelei, o lona tuufaatasiga e latalata i le mea masani. I le faaopoopo atu i ai, e manaʻomia e le fale le vevela ma le vevela, lea e matua faʻamalosia ai le fausiaina o lenei ituaiga i le fale.

O le laau e matua tiga lava, ma, pe afai e le lelei ona faasusuina, e afaina ai aʻa.Ae ui i lea, o le amanaʻiaina uma o togafiti o le alu ese, e mafai ona e faafaigofieina le fuaina o fualaau aina i greenhouses ma greenhouses.

Varietis

Laititi i le lapoʻa ma lau laʻau masani ma se aʻa malo. E talafeagai le tuʻuina atu o faʻasalalauga faʻasalalau ma le maualuga o le faʻamafanafana.

O le palapala e tatau ona susu, e masani lava ona faʻafefete e mafai ona faaleagaina le fugalaau. Na te faʻafesoʻotaʻi le suiga o le nofoaga ma le totoina i eleele fou.

Reed

I le natura, o se laau ma laulaau laiti. I totonu o se vasega o le potu na ola aʻe i se lagolago. Faʻataunuʻu tele. O le mafanafana o le mafanafana, o le mafanafana o meaʻai + 17 ... +22 ° C.

E fiafia o ia i le faʻafeuʻu ma le faʻafeuʻuina o vai inu. Mai le faaiuga o le taumalulu i le taumafanafana, o le teuteuina o loʻo faia faʻatasi ma le saoasaoa o le tuputupu aʻe o tipu.