Laʻau

Pamu ua faia e le fale mo le suaina o le vai: se filifiliga o le 7 sili ona lelei

A maeʻa ona maua se fanua fanua, e amata ona foia e le tagata nofoa mafanafana faafitauli sili ona taua: e tatau ona e amata i se mea ina ia mafai ai ona e nofo i lalo. O le mea e sili ona taua o le tuʻuina atu oe lava i le vai. O le mea moni, talu mai le soifua mai o le ola i le vai, e aunoa ma se ola uma e le mafai ona ola mo se taimi umi. E mafai ona aumai le vai mai se mea, ae na o manaoga patino. E le mafai ona foia le faafitauli vai inu i lenei auala. E lelei pe afai ei ai le vai i le pito latalata i le saite. O le a faʻapipiʻiina soʻo, tusa lava pe laitiiti, vaʻavai: se vaitafe poʻo le itiiti ifo foi o se vaitafe. O se filifiliga lelei o se tautotogo, ae e seasea ona laki. E tumau pea le mauaina o se pamu. I le auala, i le taimi muamua, e talafeagai le pamu vai. O lona faaaogaina o le a fesoasoani ai i le faigata o le faafitauli.

Filifiliga # 1 - Vaitafe Vaitafe o Amerika

O sea ituaiga o pamu, lea e le manaʻomia ai le eletise, e mafai ona faʻaaogaina e tagata atamamai oe ua lava le avanoa e faʻatau ai se 'upega tafaʻilagi i luga o le matafaga o se tamaʻi mataʻutia ae mataga tele.

O le pulupulu o loʻo taoto i totonu o le paʻu i ni avanoa e aunoa ma ni faʻafefe ma ni mea e sili atu. Ma o le aotelega o le fausaga atoa e foliga mai e le lelei, ae o le vai ma lona fesoasoani e masani lava ona auina atu i le matafaga

Le faia o se pamu o le a e manaʻomia:

  • o se pulu e i ai lona limamatua o le 52 cm, o le umi o le 85 cm ma le mamafa pe a ma le 17 kilokalama;
  • masini manua i totonu o le paʻu ma le diamita 12 mm;
  • laina eletise (fafaga) 16mm i le lautele;

E i ai tapulaa mo le siosiomaga o le faatofu: o le loloto o le galu o le vaitafe e le tatau ona itiiti ifo ma le 30 cm, le saoasaoa o le felauaiga o le vai (o loʻo iai nei) - 1.5 m / s. O sea pamu na mafua ai le siitia o le vai i se maualuga e le sili atu i le 25 mita le lautele.

Vaega: 1 le pelese, 2-sleeve couplage, 3-paʻu, 4-polystyrene foam floats, 5 - masini faamalama o le pulumu, 6 - inlet, 7-pito i lalo o le fausaga. O le paʻu e faʻamalo lelei lelei

Auiliiliga o le faʻaaogaina o lenei pamu e mafai ona vaaia i totonu o le vitio.

Filifiliga # 2 - o se pamu galu malosi

O le faagaoioia o lenei pamu e aoga foi i le vaitafe lea e tu lata ane i le nofoaga. I totonu o se vaituloto e aunoa ma se mea oi ai nei, o lea ituaiga pamu e le mafai ona aoga. Ina ia faia, o le a e manaʻomia:

  • paipa paipa paipa "paipa";
  • puipui;
  • 2 togavao ma fafie;
  • log.

E mafai ona fai le paipa i le palasitika poʻo le 'apamemea. Faʻalagolago i mea o le "accordion" e manaʻomia ona fetuunai le mamafa o le ogalaau. O le ogalaau e silia ma le 60 kilokalama o le a fetaui ma se paipa paipa, ma o se avega mamafa e faia mo se palasitika. I le avea ai o se tulafono, o le mamafa o ogalaau e filifilia i se auala aoga.

O lenei lomiga o le pamu e talafeagai mo le vaitafe ae le o le televave o le tafe, e taua tele na o le, o le a faaitiitia le "accordion", ma o le vai o le a pamu

O pito uma o le paipa ua tapunia i le vavao o loʻo i ai afifi. I le tasi itu, o le paipa e pipii i le faʻamau, i le isi itu - i se ogalaau tuʻu i totonu o le vai. O le faagaoioiga o le masini e tuusaʻo lava i le gaioiga o vai i le vaitafe. O ana suiga i le oscillatory lea e tatau ona faia ai le maliega tutusa. O le faʻamoemoe i le matagi vave o le 2 m / s ma faʻatasi ai ma le faʻateleina o le mamafa e oo i le 4 'ea e mafai ona tusa ma le 25 afe lita o le vai i le aso.

E pei ona e iloa, o le pamu e tuʻuina atu i se faiga faigofie. E mafai ona faʻaleleia pe afai e te vaʻavaʻai le faʻailoga e le manaʻomia mo le log. Ina ia faia lenei mea, matou te faʻaaogaina i le vaʻavaʻa vaʻavaʻa, faʻapipiʻi le taʻavale taʻavale i luga o le eletise ma le fesoasoani o se fusi. O lenei o le a tumau le pamu. O se isi mea e faʻaleleia atili ai: faʻamalosi fesoasoani i pito o paipa. E mafai lava ona faʻasolo i luga.

E tatau ona totogia le totoa i le sauniuniga muamua o le ogalaau. Aua nei galo o le a tuu i totonu o le vai. Matou te saunia se faʻafefiloi o le suauu mago ma le keeneene i le fua o le tasi i le tasi. Matou te faʻapalaina le ogalaau i se paluga 3-4 taimi, ma tipi ma muta, pei o le sili atu o le hygroscopic, ono taimi. O le faʻafefiloi e ono amata ona faʻamautuina i le taimi o le taotoga Pe a vevela i totonu o se vai vai, o le a toe foʻi mai le suavai e aunoa ma le leiloa o isi meatotino.

Faʻasalalauga # 3 - faʻaʻeseʻesega o le afi

Faigaluega, o latou manatu na aofia ai i lenei vavega o le inisinia, ua taua o latou lauiloa o "ogaumu-pamu." O latou, ioe, e sili atu le iloa, ae i le amataga o la latou galuega, o lenei pamu e pei o se samovar. Ae ui i lea, e na te le vevela le vai, ae na te faia se eseesega i le malosi, ona o le mea o loo faia ai lana galuega.

Mo sea pamu e talafeagai:

  • 200 lita sima sila;
  • Primus poʻo le pu
  • paipa paʻu ma tapuni;
  • talo mo le pulupulu;
  • pulupulu paʻu;
  • fofo.

O le paso ma se tap e tatau ona tipi i le pito i lalo ole pala. Kuni le falala ma se faʻaoga faʻapipiʻi. I totonu o lenei polo, o se pu ua uma ona fai ma ua faapipiiina i totonu o se pulupulu. E manaʻomia le paso meli ina ia mafai ona tapunia le pito faalua o le maea aʻo leʻi tuʻuina atu i totonu o le vaituloto.

O lenei vailaau pamu e mafai ona taʻua o le manino ma, sili atu ona taua, o lenei "masini" atonu o le a aoga lelei

E tusa ma le lua lita o le vai ua sasaaina i totonu o le fala. E tuʻuina i lalo o le paʻu se elemene o le mafanafana (primus or blowtorch). E mafai ona e faia se afi i lalo. O le ea i totonu o le paʻu e vevela ma alu i totonu o se maea i totonu o le vaituloto. O lenei mea o le a matauina e le taamilosaga. Ua mumu le afi, ua amata le mafanafana o le paluga, ma ona o le maualalo o le malosi o le loto, o le vai mai le faatanoa ua pamu i totonu.

Ina ia faʻatumu se paelo, i le averesi, e te manaʻomia a itiiti ifo ile itula. O lenei mea e mafai ona oʻo i le lapoa o le pu ile pulupulu o le 14 mm ma le mamao e 6 mita mai le nofoaga e tatau ona e faʻaleleia ai le vai.

Filifili # 4 - lanu uliuli mo le vevela o le tau

Mo lenei oloa, e manaʻomia ai masini faʻapitoa. O fea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ae mauaina se faʻataʻetaʻi uliuli ma ni pulumu mumu e aofia ai le propane-butane? Ae peitaʻi, afai e foia lenei vaega o le faafitauli, o le toesea e le afaina tele. O lea, o loʻo i ai se mea faʻafefe, ma e fesoʻotaʻi atu i se pulu paʻu (paluni), lea e tuʻuina i totonu o se apa. E lua valve i le tapuni o lenei mea. E tasi le valve e tuʻuina le ea i totonu o le tane, ma i le isi vaʻa ma le mamafa o le 1 'ea o loʻo i totonu o le vaʻa.

E sili atu le lelei o le gaogao i le uliuli, aua o mea uliuli e masani ona vevela atili i lalo o le la susulu o le taumafanafana

E pei o lenei faiga. I luga o se aso vevela tatou te sasaa atu le falaoa ma le vai malulu. E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le propane-butane ma le gaosiga o le va. O le paluni paʻu ua faʻapipiʻiina, ma o le ea ua tosoina i totonu o le pa. A maeʻa ona goto le la i le la, e toe faʻafefeteina le pi, ma o le ea i lalo o le mamafa e amata ona tafe saʻo i totonu o le vailaʻau i totonu o le paipa. O le ea vaʻa e avea ma ituaiga piston e tafe le vai e ala i le ulu o le ulu i luga o le meaʻai, pe a uma ona toe fai le taamilosaga.

O le mea moni, tatou te le fiafia i le faagasologa o le liligiina o le faʻafefe, ae i totonu o le vai e aoina i lalo. Fai mai tagata popoto o le pamu e galue lelei e oʻo lava i le taumalulu. E naʻo le taimi lenei, e faʻaaogaina le ea malulu e pei o se mea e faʻafefe, ma vai e maua mai le eleele e vevela le mea faʻafefe.

Faʻamasinoga # 5 - fafagu mai se pusa palasitika

Afai o le vai o loʻo i totonu o se pulu poʻo se isi fagu, ona faʻaaogaina lea o se faʻavaivai i totonu o lenei tulaga o se faʻafitauli. O le mea moni, e le faigata tele mea uma. E mafai ona e faʻaaogaina lelei mea e faʻaaogaina e mamanuina ai se pamu ua faia i le fale mo le pamuina o le vai, lea o le a galue i luga o le mataupu faavae o le taui mo le maualuga o le vai i le fesoʻotaʻi vaʻa.

O le tui vai e tupu mai ona o le tele o suiga o faaliliuga. O le valve, lea o loʻo i lalo o le tapuni, e le mafai ai e le vai ona toe foi i le paʻu, lea e mafua ai ona oso ese ma le faateleina o lona voluma. E le mautonu, i le tepa muamua, o le fausiaina o se fesoasoani mausali i le fale mafanafana o le fale.

Mo se pamu lima, e tatau ona e:

  • se fagu palasitika, i totonu o lona tapuni e tatau ona i ai se paʻu o le kesi e faia i le palasitika;
  • pulumu talafeagai mo le uumi;
  • pipili masani, o lona lautele e fetaui ma le tele o le ua o le fagu.

E faʻapefea ona mafai ona faʻaputuina se pamu ma pe faʻapefea ona aoga, vaʻai i le vitio, o mea uma e faʻamatala auiliiliina ai.

Filifiliga # 6 - vaega mai se masini fufulu

O le masani o le faʻatau mai o mea fou pe a iai ni tagatanuu tuai e matua leaga lava. Ou te ioe o le masini tuai fufulu ua le toe mafai ona tauva ma ni faʻataʻitaʻiga fou, ae o lona pamu e mafai ona lelei lau tautua ia te oe. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina e pamu vai mai se alavai lelei.

O le masini fufulu ua leva ona aoga lona faamoemoega. Na suia i ni ata fou ma ni foliga fou. Ae o lona fatu - o le pamu e mafai pea ona tautua i lē e ona

Mo le afi o sea pamu, e manaʻomia le 220V network. Ae e sili atu le faʻaaogaina o se tagata e tuʻufaʻatasia faʻatasi ma le faʻamaoniaina o le vavaeeseina o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o matagi mo lona mana. Aua neʻi galo e uiga i le lelei o le faʻavaeina o le ogaumu poʻo le mea faʻapipiʻi o le transformer ia lava. Matou te fuaina le mana o le faila ma le afi.

Matou te faʻaaogaina le ituaiga pamu, o lea matou te tuʻuina ai se valve i le pito o se faʻaofuofu i lalo i le vai, ma faʻatumu le vai i le vai. O le siaki siaki, lea e le toe faʻaaoga, o loʻo faʻaalia i le ata, e mafai foi ona aveesea mai le masini fufulu. Ma o le lanumoana lanu lanumoana na o le alu atoa lava ina ia tapunia le pu tele. E mautinoa lava i totonu o au faʻamaumauga o le ai ai se mea faapena.

E masani lava mai le lapisi, e pei ona i ai, e mafai ona e tuʻu faʻatasi se mea e sili ona aoga e le na o le galue, ae e lelei ma vave ona galue

O le mea e maua ai le pamu e faia i le fale e lelei tele, pamuina vai mai le loloto pe tusa ma le 2 mita i se saoasaoa lelei. E taua le tapeina i le taimi ina ia le mafai e le ea ona ulufale i le tino ma e le tatau ona toe faatumuina i le vai.

Filifiliga # 7 - Archimedes ma Aferika

E manatua e tagata uma le tala e uiga i le sikulima na faia e Archimedes. Faatasi ai ma lana fesoasoani, na maua ai le vai e oʻo lava i Syracuse anamua, e le iloa le eletise. O se mataupu faʻapitoa mo le faʻataʻitaʻiga o Archimedes na faia i Aferika. O le pamu carousel e faʻaaogaina e pei o faʻataʻitaʻiga mo tamaiti i le lotoifale, ma o se fale e galue atoatoa, tuʻuina atu vai i se nofoaga laitiiti. Afai ei ai sau fanau, ma oi ai ni a latou uo e fiafia e tietie i se carousel, ia fai lenei mea i totonu o lau lava auupega.

1-tamaʻi carousel, 2-pamu, 3-alofilima, 4-tane vai, 5-laina i le vai, 6-paipa e faʻafeiloaʻi ai vai i le mea e tafe ai le fagu

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele avanoa mo le suavai. Ma o le eletise i lenei mataupu atonu e le auai i mea uma. Na foliga mai e mafai lava e se tama aʻoga ona faia ni pamu vai i ona lava lima. E taua le i ai o se manaʻoga, se ulu susulu ma lima tomai. Ma o le a matou avatu ia te oe ni manatu.