Cherry

Cherry "Chernokorka": uiga, mea lilo o le manuia o le galueaina

Faatasi ai ma le masani o fualaau aina o le pelene o loo i ai ituaiga eseese e eseese ma fualaau tetele ma suamalie, e aunoa ma le malosi malosi o le suka. O le Cricokorka cherry, lea na tupu manuia i luga o le teritori o Iukureini ma nisi o itulagi o Rusia mo le silia i le tausaga, o se tasi o na mea. I le faʻamatalaga o lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o nuances faʻalelei, lea o le a tatou taʻuina nei.

Tala faasolopito

O le "Chernokorka" ua manatu o se oloa o galuega a le au faifaatoaga a Ukrainia oe na mafai ona maua se laau lelei tele ma le fua o le fua o fualaau aina. Ua maua le tele o tufatufaga i le teritori o lo tatou setete talu mai le 1974 ma o nei aso ua tupu i le tele o eria o Iukureini: Dnipropetrovsk, Luhansk, Kirovograd, Zaporozhye, Odessa ma isi eria.

E le gata i lea, o cherries o lenei ituaiga ua tupu i le tele o aai o le Rusia, aemaise i le itu i Matu o Caucasus.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

Pe a faʻamatalaina fua o laau, e taua le mafaufau e le gata i mea taua o le fua, ae o uiga foi o le laau lava ia, talu ai o le fua o le seleselega e tele lava ina faalagolago ia i latou.

E te iloa? I le teritori o Rusia, na amata ona latou totoina sieri i le ogatotonu o le XIV seneturi, ae na vave lava ona maua le lauiloa ma o mai i nofoaga aupito mamao o le atunuu (ona o le malulu o teteega o ituaiga eseese, e mafai ona maua i le Himalaya).

Laʻau

I fafo atu, o le peleie "Chernokorka" o loʻo faʻaalia i le tulaga o se laau e sili ona maualuga, faʻapei o se ogalaau lapoa, e oo atu i le tolu mita le maualuga. O lona pale e afa-matala ma mai le itu e foliga mai o se mea ua pala. O nei laau uma e faʻafefe lelei le lamala ma e le manaʻomia tele le susu.

E le gata i lea, e lelei foi i latou ile malulu malulu. E masani ona tupu fua i le faaiuga o Iuni po o le amataga o Iulai, ma na o le 5 tausaga talu ona totoina.

Siaki ituaiga ituaiga o cherries e pei o Morozovka, Uralskaya Ruby, Turgenevka, Molodezhnaya, Vladimirskaya, Black Large, Shokoladnitsa, Kharitonovskaya.

Fua

O kerupi cheru e tusa ma le 4.5 g ma o loʻo faʻaalia i le i ai o le paʻu mumu ma le manaia. O le tino paʻu lava e tasi e sili ona suamalie ma suamalie i le tofo, faafetai lea e sili atu le talisapaia o fua o fualaau aina - 4 mea.

Latou te fetaui lelei mo le taumafa fou, ma mo ituaiga uma o le faasaoina i le tulaga o compotes, jam poʻo jams.

O le vavae ese mai fua o cherries "Chernokorka" - susu, ma se ponaivi laitiiti e vavae ese mai le vaega vaivai. O se fualaau aina malosi e maua ai le fualaau aina, o lea e aoga ai le faia o sina taumafaiga sili atu e aveesea ai. I le averesi, e mafai ona seleseleina i le 30 kilokalama o cherries mai le tasi laau i tausaga uma, ma i lalo o tulaga lelei ma tulaga lelei o le fesuiaiga, o le fua e masani ona oʻo i le 60 kilokalama i le laau.

E te iloa? E mafai ona togafitia e Cherry le faoa faamalosi o le epilepsy, ma ao le i amataina le vailaau faaonaponei, na fautua mai e tagata togafitiga o maʻi e ai i lenei pusa faapitoa, ma i le tele o mea.

Tagata palota

O lenei ituaiga e aofia ai le vaega o mea e gaosia ai oe lava ia, o lona uiga ina ia mafai ai ona maua se fualaau aina maoaʻe mai Chernokorka cherries, e tatau ona totoina laau talafeagai e palota ai i autafa.

O ituaiga o ituaiga e pei o le "Donchanka", "Annushka", "Aelita", "Don Beauty", "Early Pink" e sili ona fetaui mo lenei matafaioi, ma e tatau ona taʻua ituaiga Lyubskaya i tuaoi lelei o cherries.

Filifiliga o laau mo le totoina

E le o se mea faalilolilo mo le totoina o se laau aina i luga o lau togafiti, muamua, e te manaʻo e faʻatau se fatu lelei o le a mafai ona aumaia se seleselega lelei i le lumanaʻi. E tumau pea le iloa pe faʻapefea ona vaʻavaʻai i mea lelei o le totoina mai se laau talavou e le talafeagai.

O le mea lea, pe a filifilia se fatuina fatuina "Chernokorki" e tatau ona e faʻalogo i vaega nei o le filifiliga tuʻuina atu:

  • e tatau ona avea o se laau e tusa ma le tasi le mita le maualuga, faatasi ai ma se laau toto ma lelei tele;
  • o ona vaega uma e tatau ona ola ma e leai ni faʻailoga o faʻamaʻi, pe o luga o le paʻu poʻo luga o laupepa;
  • pe afai e mamago ma lauulu, ona totoina lea o se tulaga i luga o lau 'upega tafaʻilagi o le a le aumaia ai le mea e manaʻomia.
E taua! Faʻatau fualaau mai tagata ua faʻamaonia pe i falemaʻi faʻapitoa, ma e tusa lava pe faʻatau atu le cherry ma se aʻa faʻamaumau, taumafai e saili se auala e iloilo ai le tulaga o aʻa: mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻatalanoa ma le tagata faʻatau ma vaʻaia ma le faaeteete se vaega o le mea e sui.

Filifilia se nofoaga talafeagai i luga o le saite

A uma ona filifilia se fatuga lelei, e tumau pea e filifili le nofoaga sao mo le totoina. I lenei fesili, e tatau ona amanaʻia ia tulaga taua e lua: malamalama ma le ituaiga palapala.

Malamalama

Afai o le ae totoina ni sieli o ituaiga eseese, e tatau ona e malamalama, mo se seleselega tele, e tatau ona lava se la o le susulu o le la, o lona uiga, e mafai ona tuu i na o totonu o se nofoaga e malamalama lelei.

I le taimi lava lea e tasi, e le mafai e laau ona taulimaina lelei ni gutu malulu, o lea e sili ai ona "natia" i tua o so o se fale i se eria e mafai ona puipuia le "Black Forest" mai matagi malulu. O le nofoaga e sili ona talafeagai, o le amanaʻiaina o manaʻoga uma o loʻo tuʻuina atu, e manatu o le itu i mātū o le teritori, e susulu lelei i le susulu o le la.

E le gata i lea, ia mautinoa o laau e le ola i totonu o le laina o le 4-5 mita, aua o sui o lenei ituaiga e le taliaina se ituaiga vavalalata lata ane, ma e le o tuu i lalo ia vine e mafai ona ufiufi le pele.

Eleele

Cherry "Chernokorka" o loʻo faia foi ona manaʻoga i le tuufaatasiga o le eleele i luga o le saite na e filifilia mo le totoina. I lenei tulaga, e tatau ona tuuina atu i ai mea e sili ona lelei, pe afai e le latalata tele le eleele i luga o le eleele.

E taua foi le faʻaalia o le gaioiga o le eleele, i le maualuga o le 6.5-7.0 pH, e ui lava i le tele lava o mataupu uma e tatau ona faʻamalosia ma masani ona faʻafefe.

O le ae fiafia e aoao e uiga i le auala e selesele ai cherries, e uiga i tulafono o le teuteuina, e uiga i mea aoga mo le tino o le tagata.

Galuega sauniuni

O le totōina o le laau ua faʻamatalaina i le eleele e faʻatinoina loa, i le taimi lava e mafanafana ai le lalolagi i lalo o le la, ae o sauniuni sauniuni e amata muamua.

Aemaise lava, o le toto totoina ua saunia pe a ma le masina talu ona fuafuaina le tulaga o le fatuga, filifili lona tulaga e tusa ai ma le tele o aʻa. Ina ia mafai ai e le "Chernokorki" ona seleseleina "vave" i se nofoaga fou, e tuu i lalo o le toto o le toto, e faaopoopo atu ia i latou le superphosphate ma le potassium chloride, e tutusa ma tutusa.

E taua! I le tele o tulaga, o le pito sili ona lelei o le lua o le 70-80 cm lautele ma 50-60 cm le loloto.
A o lei totoina le laau i totonu o le eleele, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa (aemaise lava pe afai na e faʻatau muamua se fatu) ma fufulu lala uma e le o ola lelei pe faʻamaʻi pe a uma le taumalulu. Laʻau aʻa e masani ona tipi i le 1/3 o le uumi.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga Faʻasaina

E mafai ona e totoina cherries i lau taupulega i le tautotogo ma le autumn, ae, e pei o faataitaiga, mo Chernokorki o le filifiliga muamua e talafeagai.

I le taimi o le totogo o le autumn, e maualuga le maualuga o le maliu o le laau ona o se malulu e lei faamoemoeina.

O le tekinolosi o le totoina o fatu e pei ona taua i lalo:

  • o se fatugala ua tuu i totonu o le togalaau totoina ma le faaputuga ua sasaaina i le eleele (e masani ona fefiloi muamua ma fugalaau), tuu lemu ma tuu le lima o le lima 5 cm i luga aʻe o le lua;
  • o se pine e lafoina i le ogatotonu o le lua (e mafai ona faia i le taimi lava lea) ma o se seedling o loo nonoa i ai, ma maua ai se tulaga sili atu ona lelei;
  • ufiufi le pu i le vaega o totoe o le eleele ma sulu le pito i tafatafa o le laau laʻitiiti laitiiti;
  • vai le laau ma, pe a tatau ai, mulch le ogalaau i le laisa po o le solo;
  • E sasaa le uila i totonu o le uila o le ogalaau, lea o le a taofia ai le tele o le eseesega o vai i le taimi o le timu.
E taua! O fualaau i luga o le malosi malosi o le ola mo se olaga lelei e manaomia ai se nofoaga o taumafa e le itiiti ifo i le 12 mita, ae o laau totō ma aʻafiaga e masani ona faatapulaʻa i se nofoaga e 9 mita.

Vaʻaia togafitiga taimi

E pei foi o isi ituaiga o cherries, o Chernokorka e matua moomia lava le faʻamalosia o le faʻamalosia, faʻamalo, teuteuina ma isi galuega faʻatupu faʻatoʻaga o le a fesoasoani i lona tuputupu aʻe tatau ma le lelei. Mafaufau i uiga o nei auala taitasi.

Faʻasalaga, faʻamalo

I le taimi muamua pe'ā uma ona totō fatu i se nofoaga fou, e tatau ona faia le vai i luga o se taimi masani ma faʻaaoga se aofaiga o le vai.

I le lumanaʻi (tusa o ni nai masina), o le taimi e malosi ai le laau, tasi le pakete vai 1-4 taimi i le masina o le a lava. I le latalata atu i le tautoulu, ua faaitiitia le tele o le faasūsū, ma i le amataga o Setema e tatau ona taofia atoatoa.

Cherry "Chernokorka" e tali lelei i le tatalaina vave ma le tausiga lelei o le ogalaau, o lona uiga e tatau ona aveese uma vao leaga mai ia mea ma kiliki lelei, e le mafai ona e suo i le full bayonet.

Laʻei pito sili

O tausaga taʻitasi, ao le i tupu le fugalaau, e tatau ona fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi, tuʻuina i le foliga o se vaifofo o le Uria, superphosphate ma le potassium chloride.

E le gata i lea, toetoe lava o eleele uma e tatau ona toe faʻaopopoina e ala i le faaopoopoina o le limite o le eleele poo le falaoamata o le melomeli, o lona aofaiga e faalagolago i le ituaiga o mea faigaluega.

A maeʻa ona toto, e mafai foi e le fale ona faʻaaoga mea e pei o le fugalaʻau: manua, palu, poʻo vailaʻau faʻapitoa faapitoa e faigofie ona maua i toetoe lava o faleoloa faapitoa.

O nei mea e faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina mo le eliina, pe faʻamaʻapeʻa ma sasaa palapala ia i latou i pristvolny circles.

A o fafagaina le fagaina (pe a uma ona aveese le fualaau aina), e mafai ona e faʻaaoga soʻo se faʻafefiloi o meaʻai e saunia, ae naʻo le leai o le gaʻo. O le potassium ma le phosphorus e tatau ona avea o ni vaega e tatau ona faia i luga o laei.

Togafitiga puipui

O le tele o le maasiasi o le tele o fai togalaau, o Chernokork cherries e le o lelei le tetee atu i aafiaga o meaola faalafua ma pathogens, lea e masani ona mafua ai le faatupuina o se faamaʻi faapena o le coccomycosis.

O faailoga muamua o le i ai o le faamai na aliali mai i le amataga o le taumafanafana, ma i le taimi o le tuputupu ae e mafai ona gaosia e tusa ma le valu augatupulaga. O faʻapogai autu o le coccomycosis i luga o le kerry chernokorka o ni tamai mea lanu enaena i le pito i luga o le laulaʻau ma paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe i lalo.

I le vaega lona lua o Iulai, e mafai e se tagata matua ona gaoia se afa o ona laulaau, ao ola pea fualaau laiti.

O auala autu o le faʻafefeteina o lenei faʻamaʻi e aofia ai le aoina vave o laʻau felafolafoaʻi ma lona faʻaumatiaga atoa, sosoo ai ma le pulupuluina o le peleni i sauniuniga faʻamalolo atifungal i le maeʻa o le taimi o le fugalaau ma le maeʻaina o le fua. O se faʻamalologa faʻapitoa, lea e mafai ona e saunia oe lava i le fale, o se sui lelei foi o le gaphylactic agent.

Pau lava le mea e te manaʻomia o le faʻavaivai 100 g o le colloidal sulfur ma le lime (50 g o mea taitasi) i le 10 lita o le vai ma, a maeʻa ona fofo le vaifofo, togafitia ia laau i taimi taʻitasi i le vaitau.

Mo se tagata, o se togafitiga e faia e le tagata lava ia e matuai saogalemu lava, ae afai ua i ai fua i luga o le laau, ma e te leʻi matauina ni faailoga o maʻi, e sili atu le tolopoina o togafitiga.

Leai se isi togafitiga puipuia mo le tausiga o "Chernokorka" e le o saunia - ua lava lava le tausisia o tulaga masani o agrotechnical requirements.

Teuteu

I le tausaga muamua ina ua uma ona totoina se peleni o le ituaiga o mea ua faamatalaina i lau eria, o le a manaomia lou aveeseina ia le itiiti ifo i le 80% o fugalaau na faia i luga, lea o le a faʻaleleia atili ai meaʻai o le laau ma faʻatagaina ai e faʻasaʻo lona malosi uma e faʻalautele ai.

Soʻo se aʻafiaina o le aʻa e mafai ona faʻaaogaina, talu ai e mafai ona faʻaitiitia le tafe o meaʻai, ma faʻateleina ai gaioiga i le lumanaʻi.

Aua e te le amanaiaina le manaʻoga mo le faʻavasegaina faaletausaga o le pale (faia i le amataga o le tautotogo ao leʻi amataina le tafe o le sua) faatasi ai ma le aveʻesea o faʻamalosi uma o vailaau vaivai.

E taua! Ole maualuga ole numera o paʻu laau e le tatau ona sili atu i le ¼ o lo latou numera atoa. Tipi na o na laau e sili ona manaia, a leai o le a le taliaina e le cherry sea ituaiga o mea e fai.
O laʻau maloloina atoatoa e iai fua e ola i lalo e afaina ai, ma afai ua oʻo le laau i le maualuga o le tolu mita, ona faʻatapulaʻaina lea o lona tuputupu aʻe e ala i le tipiina o le taitai tutotonu ma lala o loʻo tuputupu ae. I lenei tulaga, o le tipi e tatau ona faia "i luga o le mama."

Saunia mo le taumalulu

O Cherry "Chernokorka" o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tetee atu i le malulu, lea, e ui i lea, e masani lava mo isi ituaiga. Ae peitai, afai o le taumalulu o le a tu i fafo ma sina kiona, o lona uiga o le saoasaoa o le faaleagaina o le mama e le manuia.

O le mafuaaga lea i le faaiuga o le tautoulu e tatau ai ona puipuia aʻa i le mea sili e mafai ai e ala i le mulumuluina o le eleele i solofanua humus poʻo le vao i totonu o ogalaau. O le pusa lava ia o loʻo afifiina i mea puipui. Afai e pa'ū le kiona i le taumalulu, ona e faʻaaogaina lea mo le malulu.

Cherry "Chernokorka" o se filifiliga sili ona lelei mo le tele o togalaau: e le eseese i le tele o le faʻamaualuga, e mafai ona maua ai le tele o mea totō ma i le taimi tutusa e sili ona suamalie. O se taumafaiga itiiti, ma o le a le pine ae o mai i luga o laulau lau laulau mago.