Faatoaga

E lauiloa ma faapelepele ituaiga laau o Welsey Welsey

Welsey o se ituaiga laʻau masani lauiloa ma tutusa. Na tolopoina i le ogatotonu o le XIX senituri ma tumau mausali i le CIS ma tua atu.

I le faavae o le ituaiga Welsey, e tusa ma le 40 ituaiga o laau o le apu e tatau ona gauai i ai. I le avea ai o se matua, o Welsey na faʻaaogaina ona o ona uiga tulaga ese ma le tetee atu i faʻamaʻi. O le a le apu o lenei ituaiga?

O le a le ituaiga?

Toa Welsey e mafai ona mafua i ituaiga o le taufaʻaiuiuga o le autumn poʻo le amataga o le taumalulu. Aoina apu mo le teuina ia Setema, ae a mavae le 2-3 masina o le tofo o ia mea e sili atu ona tumu. O le ituaiga o loʻo lafoina i Central Black Earth, Lower Volga, North-West ma North-Caucasus.

E mafai ona teuina ia pi seia oʻo i le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati. I le aoina o fualaau aina e le tatau ona tolopoina, talu ai e faigofie tele i le faʻamaʻavale.

O pi o lenei ituaiga e lelei atoatoa mo le kuka ma jam, mo le faʻamago ma le susu, faapea foi mo le umi o le teuina.

Teu i totonu o falesa po o fale., i se maualuga maualuga ma le maualuga o le vevela ile -1 i le 0 C. O le faʻamau mo le teuina o se tulaga masani: i pusa palama po o pusa palasitila o fua o loʻo tuʻuina i luga o laupepa, fesuiaʻi i pepa poʻo le vao mamago.

Apple Apple Welsey - samobbleplodnyeo le mea lea, e tatau ona totō ituaiga eletise e lata ane. I lenei tulaga, o Mekintosh, o Antonovka masani, Borovinka ma Delishes.

Eseese Welsey e lauiloa i le au faifaatoaga, e le gata ona o ona itu taua, ae ona o le foliga mai o le laau ma fua.

Faamatalaga eseese Welsey

I le ata e mafai ona e vaʻavaʻai i le matagofie o le apu ma ona fua, ona faitau ai lea o le faʻamatalaga atoa i lalo.

O le laau e le o se uumi tele, ae le o le tele.

O le pale e lautele, faʻafefe, faataamilomilo. O lala autu o loʻo i luga o se mea maualuga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le latou talepeina i lalo o le mamafa o le seleselega. O laau talavou e mafai ona faʻaaoga mea faigaluega.

O laʻau o ni meaʻai lanu enaena. Buds e lautele, lautele. O laulaau e laiti, susulu, e seasea ona maua, pito i luga. O fugalaau e susulu, laititi, lanu piniki.

O fua e fua tele, e tusa ma le 100-130 kalama. O le fomu e faʻapipiʻi, taʻamilomilo. O le paʻu e manifinifi, lanumeamata-lanu samasama, ma le lanu mumu ulaula, o loʻo nofo latalata i le vaega atoa o le fua. O le tino e paʻepaʻe ma se fulufulu lanu. O le tofo o apu e suamalie, faatasi ai ma se manaia matagofie, e manaia ma e manaia tele.

O le maualuga o fua o le apu - o ona fua itiiti.

O laʻau manogi a Wesley e iloga e le gata i le tofo ma foliga matagofie, ae faʻapea foi i le lelei le mafai ona feaveaia ma tausia le lelei. O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le faalagolago i le tofo o apu i luga o tulaga tuputupu ae.. Afai o le vaitau timuga ma malulu - o le tofo o le fua o le a faasolosolo malie, ua avea ma "mutia".

Ata

Faʻasologa o talaʻaga

Welsey o le fale i le setete o Minnesota. O lenei ituaiga na mauaina i le 1860. ma le faʻaaogaina o fatu o le apu Siberia.

Na amata ona ola i Rusia mai le faaiuga o le XIX seneturi. A maeʻa se suʻesuʻega umi, ona iloa ai lea o vaipanoa e talafeagai mo le faʻatupulaia o ituaiga o Wesley.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

O lenei ituaiga na totoina i Amerika, ae e sili atu ona taliaina i le Europa o Rusia, Belarus ma le Baltic States. Ona o le tele o le mamafa o le taumalulu e mafai ona tupu i soo se mea. Tausisi gutu i--20-25Y, i le maualalo o le vevela e manaʻomia le malutaga.

Faatasi ai ma se tau lelei e mafai ona maua ai ni fua lelei.

Tuuina atu

E amata vave le apu o le pi, 3-4 tausaga talu ona totoina.

O le seleselega mai le tasi laau e oʻo i le 200-250 kilokalama.

Ae Welsey e fua mai fua pe a mavae le tausaga. O le a leai ni apu e le o saʻo, o le mea lea 'ai fualaau aina i gaioiga e lua.

Muamua - i le amataga o Setema, le lona lua - i le amataga o Oketopa.

O le umi o le ola o le apu e maualalo, e tusa ma le 20-40 tausaga. O le laau e le o se taumalulu-faigata, o lea i le vevela leaga e manaomia ai se puipuiga malu.

Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e totoina lelei le laau o le apu ma maua lelei le tausiga.

Toto ma tausi

O tulafono mo le totoina ma le tausia o ituaiga Welsey e le ese tele mai tulafono talafeagai i isi ituaiga.

E sili atu le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai ma se loloto o le eleele i le sili atu i le 4 mita. E mafai ona toto uma i le tautotogo ma le tautoulu, i totonu o pu na saunia muamua.

Welsey e fiafia i le malamalama leleiae le gafatia le oʻo atu i le susulu o le la. I le nofoaga e tulaʻi ai e le tatau ona avea ma matagi malolosi.

O le eleele e tatau ona lelei le ea-ma faʻalelei, faʻafiafia pe ulavale-le mautonu. Pits mo le tulaʻi mai o le tulaga laugatasia: lautele e 50-80 cm, loloto e 1-1.5 mita.

O le masima pito i luga o loʻo faʻafefiloi ma le superphosphate, e faʻamaligiina le pefu laupapa ma le faapalaga ile lua. Fausia ma le totoa laau ma se pine mo le lagolago. Laʻu mama vaivai mama e le faʻaleagaina ai le paʻu, o le fatuga o loʻo nonoa i se pine i le pito i lalo. A maeʻa ona totoina - faʻateleina le suāvai

O se mea e manaʻomia muamua i le tausaga muamua o le ola o se aʻau o le faʻamalosia, faʻamalolo ma le faʻamala. A maeʻa le tau vevela, e faʻafefea ona faʻataʻitaʻi le vai i le vaiaso, sili atu i le afiafi. Faʻasalaina o le apu laʻitiiti e lelei mai luga, fufuluina o lālā. O le faamalolo e faia pe a uma le timu poʻo le timu, ma le faʻaeteete, ina neʻi faʻaleagaina aʻa.

O fualaau faʻaaogaina e faʻaaogaina ai tulaga masani mo ituaiga uma o apu: i le taumafanafana - nitrogen ma le phosphorus-potassium, ma i le tautoulu - faʻalapotopotoga.

O luga o laei e faia i le tele o taimi i le tausaga.. E lelei tele le faʻaaogaina o se vailaʻau o le urea e leai ni faʻamalosi poʻo se faʻafefiloi o paluga laupapa e faʻatautaia ai le vao mo le fafagaina ma le totoina.

I le tausaga muamua o le olaga, e faʻaaogaina ai le apu mo le teuteuina lelei. I le faagasologa o le matua o le laau, e tasi i le 2-3 tausaga, toe faia le teuteuga.

Mo le taumalulu, e tatau ona faʻamafanafanaina le apu i lālā paʻu poʻo le faʻamaʻe ma e lelei i le mulch le ogalaau. Ae e ui i taumafaiga uma, o loʻo i ai pea le lamatiaga o le laau ma faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau o le apu, Welsey, e matua puipuia lava i le paʻu, ae mafai ona aʻafia i isi faʻamaʻi masani, e pei o le paʻu ma le cytosporosis. O auala e pulea ai e masani mo ituaiga uma: teuteuina ma le susunuina o lala ua aafia ma gaioiga ma sauniuniga faapitoa.

O meaola faalafua e sili ona maua i totonu o le ituaiga o Wesley o le hawthorn ma le pine.. O le gasolo o laulaau paʻu i le tautoulu, veleina ma le tatalaina o le eleele faataamilo i le ogalaau ma le susunuina o iniseti e fesoasoani e tau ma i latou.

O le tausia o se laau o le laau a Wesley e faigofie.

O lenei ituaiga ua leva ona lauiloa ma lauiloa i totonu o togafusi amateur ma fua o fale gaosi oloa.

O lona aoga aoga o le taimi e tofotofoina ma taʻutaʻua togalaau.

Ma i lenei vitio e mafai ona e aoao e uiga i uiga lelei o le ituaiga Welsey ma vaai i ou lava mata nei apu.