Faatoaga

Aotelega eseese o apu ma le maualuga o meaʻai o vitamini - Uspensky

Eseese Uspenskoye ei ai fua maualuga ma sili ona manaia o meaʻai. E matua teteʻe lava i le sogi, e mafai ona oʻo i le 40 tikeri e aunoa ma le faʻaituau i le atinaʻe mulimuli ane.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai le tetee atu i le paʻu ma se maualuga maualuga o le acid ascorbic i le palu fua. I le faʻaaogaina, o apu e lautele, e talafeagai mo le faʻaaogaina o le vevela, faʻamago ma le faʻaaogaina fou.

O le a le ituaiga e aʻafia ai?

Aoina o taʻaloga Assortment - o le taimi o le tautoulu o le autumn. O le matua matua o fualaau aina e oʻo mai ia Setema - Oketopa.

Tekinolosi teuina

E le umi le umi o apples - 40-60 aso. Ina ia faʻateleina lenei vaitau, e manaʻomia ona teu i se malulu malulu, na afifi muamua i nusipepa poʻo pepa. Tele lava E taua le aveeseina o fualaau aina e aunoa ma le afaina ai i latou i foliga o nifo, tuʻimomomoia ma solia ai le saʻo o le paʻu. O le mea lea, o apu e seleseleina mai le laau ma o latou lima poʻo se masini faʻapitoa, e le luluina i le eleele.

Afai e le mafai ona afifi eseese ia apu, e tuu i totonu o pusa laupapa, ma o nusipepa o loʻo taatia i lalo. I le taimi e teuina ai, e faasolosolo malie lava ona vavala le pupu fua.

Faʻasalaga

Laʻau o lenei ituaiga felafolafoaiga e manaʻomia. Mo lenei pau ma le taumafanafana o laau apu e talafeagai.

O le palota o le Mutuale e faateleina ai le tele ma le tulaga lelei o le seleselega.

Faʻamatalaga faʻasologa Vaaiga

Eseesega e faigofie ona fuafua e ala i foliga vaaia, ona o ona uiga e tulaga ese lava.

Eseese maualuga le maualuga ma le alualu i luma lemu.

O le pale e le o le mafiafia, ae o le pupuʻu.

Vaʻavaʻai i se mea palamole ma palakalafa.. O laʻau vavae e mafiafia, lanu enaena, faʻapipiʻi faʻamalosi ma toetoe lava ile itu taumatau i luga o le ogalaau. E tupu fua i luga o fualaau aina, fua o le tausaga ua teʻa, lano ma le kolchatka faigofie.

O le vaega o totoe o pupuʻu e lanu enaena - o le kiona i le lanu, e saʻo, lapotopoto, maualuluga - lautele. O laʻau laʻau o loʻo i ai se pito i luga, o le lauulu e lamolemole ma se lanu susulu, o le lanu e lanu meamata. O le lapoa o le lapoa tele, lautele, e uumi le uumi. O le pito o le vaʻavaʻa, e ufiufi i ni vaitusi tetele.

Crohn e foliga mai ua le mautonu ona o lenei faigata.

O le tele o mea laiti e lapopoa, lanu piniki i le lanu ma se ipu. O petals o loʻo vavalalata.

Faʻailoga tetele ma le matagofie o foliga vaaia.

O le mamafa o le mamafa o le apu e 180-200 g.

O le foliga o le oval-round, o fua e tutusa ma tutusa.

I luga o se lanu lanumeamata-lanu samasama o se lanu mumu e "vevesi". O le peel ei ai se lamolemole lamolemole susulu, mago i le paʻi.

O le au e puupuu, saʻo; ipu tapunia. E toetoe lava leai se siva i le va o le mafiafia ma le loloto. O fatu e foliga mai o se mataua, pogisa - enaena, laititi le tele.

O le aano e lelei ona fatuina, suamalie ma suamalie, ei ai se manogi manaia, e le o se tala, o le lanu e paʻepaʻe le kiona. I totonu o ia o loʻo aofia ai le tele o le vitamini C, o loʻo i ai vailaʻau faʻasaina, pectin, sugars ma le P-active compound.

Faʻasologa o talaʻaga

Eseese Uspenskoe na fatuina N.I. Saveliev, saienitisi - tagata suesue o le All-Russian Research Institute mo le Fausiaina ma Genetics of Fruit Crops named after I.V. Michurin. O Ia sopoia Bessemyanka michurinskaya ma talia. I le 1999, na siitia atu le ituaiga i le suega a le Setete.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

Central Chernozem eria. E ola matagofie laau tetele i le Volga ma Alatai. O le maeʻaina o le faʻatonuga i le 2004

Tuuina atu

Sili atu le maualuga nai lo le averesi. O laau Apple e fua mai i le toetoe lava o tausaga uma, e aunoa ma le faalavelave, amata i le 5 tausaga talu ona totoina. I le averesi, latou te maua mai le 230-260 pasene mai le tasi hectare; e tasi le laau e mafai ona maua pe a ma le 40 kilokalama o fua.

Toto ma tausi

E pei o le tele o isi apu o laau, ituaiga o laau eseese Ouspensky e te mauaina ma aʻa.

E manaʻomia le faʻaleleia vave. Afai ei ai pea le taimi e aʻago ai aʻa, e tuʻuina le fatu i totonu o se atigipusa i vai mo le 1-2 aso.

Ina ia maua se laau malosi, faʻaleleia lelei le seleselega, e te manaʻomia le malamalama lelei i le ao atoa.

Meaʻai a le Apple Manatu manaʻomia le tele o le la, na o le taimi puupuu e mafai ai ona ufiufi.

O le eleele e tatau ona lelei, ma lelei lelei le ea ma le gafatia. E mafai ona e totoina laau i luga o le oneone ma eleele leaga. O le leaga o le tino ma le eleele eletise ua faaleleia e ala ile folasaga o le perlite, peat, sand, humus, compost.

E mafai foi ona e faʻaaoga faʻamalaina o minerale - potassium, fuamosa, nitrogen. E mafai ona pasi atu le suavai i le eleele e sili atu nai lo le 2 m i luga.

O le tele o le lua mo le totoina o se laau o le 70 × 90 cm, o le mamao i le va o laau e 3.5-4 mita. O le pito i lalo o le lua ua tumu i meaola ma meaola. E tuu saoloto le laau. faʻamauina aʻa, ufiufi ile eleele i lalo ma faʻafefe. Mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o ipu vai, ona mulumulu lea o le palapala, ma tuu ai le ua i luga ole pito.

O le totoina o lua e tatau ona saunia muamua. Afai o le tulaueleele o le ai ai i le tautotogo - o aʻoaʻoga e faia i le tautoulu. Afai o le ae toto laau i le tautoulu - fai se pu i le tautotogo.

O laau Apple o se vasega e le eseese i le saʻo i soʻo se tulaga faʻapitoa.

O le faigata o le taumalulu e le mafai ona ufiufi ai laau talavou i se tau malulu.

I le taimi o le tautotogo, ua faia ni puipuiga e tetee atu ai i meaola faalafua ma faamaʻi, e aofia ai le paʻu paepae, faapipiiina ai le fusu ma le pipiiina o iniseti o meaola ma meaola.

O le pau o fualaau aina e le seleseleina e seleseleina i le gasologa o le vaitau ma lafoai i le fafagaina o meaola po o le mu e faaitiitia ai le numera o meaola faalafua.

O le faʻalauteleina o le pale e manaʻomia ai le teuteuina o laʻititi uma o tautotogo.. E fesoasoani lenei mea e faʻaleleia le tele ma faʻaleleia le tofo o apu.

O pi o lenei ituaiga o loʻo i ai se toso maualuga - pe a oʻo i luga, e paʻu i le eleele. O le mea lea, e taua le aveeseina mai ia laau i le taimi.

A maeʻa le seleselega mulimuli, ona eliina lea o le eleele i tafatafa o vavae, o laulago mamago ua susunuina.

Pests ma faʻamaʻi

E le mafai ona e fefe O le masani masani o faʻamaʻi - mataʻu, aua o lona eseesega O le manatu o le monogenic puipuiga.

O le mea e leaga ai, e le mafai ona taʻua le mea e tasi e uiga i le vevela siama, pala o fua, cytosporosis, paʻu paʻu ma le kanesa uliuli.

Pests e fiafia foi i apu. O mea e sili ona taatele o parasites o le codling moth, aphid, fugalaau fuga, moa, leafworm, fai laʻau (redbird), mite mumu.

Aotelega mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou fai atu lena mea O ituaiga o ituaiga o Ouspenskoe o laau sili ona maualuga e gaosia ai laau e le manaʻomia se tausiga faapitoa.. E tusa lava pe itiiti le tausiga, latou te tali atu i fua matagofie, e le gata na manaia, ae e matagofie foi.

E mafai ona faʻaaoga nei apu mo le faʻaaogaina o fale, togafiti poʻo le faʻatau. A uma, o latou ese i le lanu teuteu teuteu, o le saʻo ma foliga tutusa.