Faʻatoʻa totoina laau toto

Opuntia i le fale: totoina ma tausi

O le a se mea tatou te iloa e uiga i prickly pear? O le tele laau tele o le aiga cacti. E faʻaaogaina i meaai, e faia ai vali, e faʻaaoga foi e pei o le fafagaina o povi. E ui i le mea moni e faʻapea, o le atunuʻu o lenei cactus o Amerika i Saute, o nisi o ona ituaiga ua maua lelei i totonu oa tatou latitudes. Aisea e le tupu ai se cactus i le fale?

E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona oʻo i le maualuga o le lua mita! E le o se fale talafeagai mo le fale, ae i totonu o le ofisa o le a sili ona lelei lona nofoaga. O le a tatou faamatalaina auiliili i lalo le auala e toto ai ma pe faapefea ona tausia le pctly pear cactus.

E te iloa? O povi e fafaga i luga o prickly leaves e sili atu susu.

Filifilia se nofoaga mo prickly pears

Filifilia o se nofoaga mo le cactus, e tatau ona malamalama o le laau toto, aʻa ona aʻa, e tatau ona i ai i se nofoaga e tasi mo se taimi umi lava. E lagona lelei le paʻu o le prickly i luga o nofoaga faʻasalaga, ma taoto i le la. Cactus e le fefe i le malulu, ae e faigofie lava ona sili atu le susu. I le tau mafanafana, o le fugalaau e faʻapupulaina ai le vai i laulaʻau, lea i le vevela e mafai ai ona lagona le lelei.

O le mea lea, pe a filifilia se nofoaga mo le prickly pear tree, faʻaleleia le eleele palapala poʻo le lelei alavai. O le fugalaau Opuntia e mafai ona ola i se mea suamalie, ae le o le tamaoaiga. Ma afai e te faaopoopo i ai oneone ma oneone laʻitiiti, o le ae faaitiitia le lamatiaga o le fesuiaiga e mafua mai i le vai oona. O prick prick fiafia o le a tilotilo i le siitia o lou luma i le togalaau, e siomia e ala ma lanu eseese.

Lulu

E ui lava o prickly pear and winter-hardy cactus, o le nofoaga filifilia i totonu o le togalaau e tatau ona ausia ia taiala: i le taumafanafana e matua mafanafana - i le taumalulu o le a faaitiitia ai le susu. Faatasi ai ma le tuputupuaʻe o le aiga i le taumafanafana, e faigofie lava ona fetuunai le vevela i le vevela. Ae i le taumalulu e manaomia le faatumauina o le vevela e le maualuga atu nai lo le 6-7 tikeri. Aʻo taumalulu i fafo, e mafai e tolenila paʻu ona faʻafeiloaʻi le toʻa i le -10 tikeri. Ae afai e le masani ai mo oe ona tuua le matagofie i saute i le malulu, e mafai ona e ufiufi i lala poʻo lala.

E te iloa? E leʻi faamaonia, ae o se mea moni lava: o maile ma luko e fefefe i le cacti.

Malamalama

Faatasi ai ma le tausiga o fale o le cactus e pei o le laau, e manaʻomia e ia le susulu o le la mo le tuputupu aʻe lelei ma le tupu aʻe. E le fautuaina e vave tuu le fugalaau i le susulu o le la, fai malie. A maeʻa le totoina i le togalaau e tatau ona filifili le nofoaga sili ona la.

Filifilia o ipu mo le totoina

E i ai le manatu e tatau ona totoina le cacti i le lautele ma papaʻu (vaʻa ese). O le faaiuga e le saʻo atoatoa, talu ai e tele fugalaau e mafai ona toto i totonu o ia ipu, ae ona o le loloto o le eleele o le a vave ona solo.

Mo le totoina o parsley pears, e mafai ona e filifilia toetoe lava o ni fagu fugalaau. Le mea sili ona taua: e te manaʻomia se pu i le pito i lalo mo alavai. Atonu o ni nai pu laiti pe tasi e tusa ma le 0.5 cm.

Afai e te manaʻo e tuʻu se fugalaau i luga o meaafale ma e te le manaʻo i le tafe o le vai, e mafai ona e faatulagaina se alavai o maʻa i le pito i lalo o le ulo. Filifilia o se ipu, e mafai ona e faʻatonutonuina le tuputupu ae o le cactus, e puipuia ona aʻa mai le tuputupu aʻe poʻo le isi itu.

Fua mo le prickly pear plant

Mo le totoina o pi i totonu o ipu e tatau ai ona saunia le eleele mo ia. Mo le totoina o fatu ma mea e seleseleina ai, e eseese lava ia mea. Mo le totoina ile togafiti, o loʻo faʻapipiʻiina se alavai i le pito i lalo o le ipu, ma o le oneone ma le malala e sasaa mai luga. Laʻei aʻo leʻi manaʻomia le faʻamalosi.

O fatu totō e manaʻomia foʻi le faʻavaivai. Ona saunia ai lea o le faʻafefiloi o le oneone, faʻamalo ma le faapalaga. Faʻafefiloi i se fua faatatau o le 1: 1: 2.

E taua! Afai e te le manaʻo e faʻamalosi oe lava i le sauniuniga o le meaʻai, e mafai ona e faʻatau se paluga faapitoa mo le cacti.

Totoina, toe gaosia ma le totoina o laau o Opuntia

O le laau cactus e mafai ona faʻaleleia i ni auala se lua: e ala i fatu poʻo tipi. Mo le totoina o cactus e tatau ona saunia le eleele, lea na matou tusia e uiga i luga. Opuntia e mafai ona tupu i soo se taimi o le tausaga. O le mafuaʻaga autu mo le faʻaputuina o le cactus o se pupu vavave. E tatau ona faʻavasegaina se pi pe a mu le palapala. Mo vaiaso muamua e lua na tuʻuina i lalo o le paolo i ni nai aso e taofi ai le inu.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le vavae ese

O aʻafiaga aʻa o prickly pears e tatau ona iai i le vaitaimi mai le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana. E tatau ona vavaeese ma le faaeteete pupuleʻau mai le laau, togafiti i nofoaga na tipi ma le koala. Fufulu ese le vavaeesega mo ni nai aso seia oʻo ina faia se ata gaogao i le tipi.

A maeʻa ona faʻauʻuina lea o le faagasologa o le 2-3 cm i se mea ua saunia. O le koneteina e ufiufi i se tapuni tioata poʻo se ata tifaga. O le vevela i totonu o lenei falemalama e tatau ona tusa ma le 10 tikeri. Faʻaauau le susu i totonu o le atigipusa e ala i le pulupuluina o vavae mai le pulumu. E tatau foi ona faʻaleleia pea le cactus. A maeʻa malosi le aʻa o le pi, e mafai ona totoina le fuga i totonu o fagu.

E taua! I ni tulaga ogaoga, e mafai ona tupu le vavalalata i totonu o le oneone paʻu.

Fatu fua

Pe a toto fatu muamua mea e te manaʻomia e saunia ai fatu. Cactus fatu e matua mausali lava. E mafai ona e faamaluluina i ni auala se lua: sosolo i totonu o le vai mo ni nai aso po o se faagasologa o se atigi maʻa ma se fasipepa. Ina ia fasia siama, ia toto fatu mo le 15-20 minute i se vaivai vaivai o le manganese. O fatu ua saunia ua faʻalauteleina i totonu o le meaʻai, tausia le vevela o le 20 tikeri. O fatu e manaʻomia foʻi le ea ma le susu. O le taimi lava e aliaʻe mai ai le toto, e tatau ona totoina le prickly pear i ipu eseese.

Totoga Laʻau

A uma ona totōina, ona tulaʻi lea o le fesili: pe faapefea ona tausia le cactus? O le Opuntia o se fugalaau le lelei ma e le manaʻomia tele se gauai. Tuʻuina atili le malamalama ma le vai pe'ā manaʻomia, iinei, i le mea moni, le tausiga atoa. O luga o laei e mafai ona faia naʻo le taimi o le fugalaau. O le faʻalavelave i le tausiga o le cactus - o ona pine. E laiti tele, e matua faigata lava ona vaʻaia i latou. Afai ei ai au mea e le vaaia i ou lima, o le fasimoli masani ma le vai mafanafana o le a oʻo mai i lau laveai.

E te iloa? I Eleni anamua, o le upu "cactus" na taua o soo se laau toto. O lona igoa.

Faʻasalaina o pears

E pei ona taʻua i luga, e le manaʻomia le fafagaina masani o le prickly pear. Faʻatau le cacti i le fale i le taumafanafana ma le tautotogo e tatau ona faʻatinoina aʻo faʻapala le palapala. I le taumalulu, i le vevela o le tusa ma le 6 tikeri, e le mafai ona e suʻe vai. I le taimi o le taumalulu, atonu o le a fai sina mea itiiti, ae o le amataga o le tautotogo o le a vave ona toe foi i le masani.

Fertilizer ma laei

Fertilize prickly pear e mafai ona amata i le tautotogo, faʻaauau pea ona fafaga uma le taumafanafana. Lelei lelei o le faʻalauteleina ma se mea maualalo maualalo o le suka. O le malologa i le va oi latou e tatau ona tusa ma le lua vaiaso. Afai e le aoga le palapala, ona mafai lea ona faʻafefe vai i nai mataua o le sua o le tipolo poo le citric acid. Afai e te fafaga saʻo le cactus, o le ae fiafia i fugalaau mananaia ma tetele.

E taua! I le taimi o le fugalaau e tatau ona taofi uma fafaga.

O fuga o le pua

I le togavao i le fale, e seasea fiafia i ona lau. Ina ia taunuʻu manuia i le fale, e tatau ona faʻamautinoa tulaga lelei mo ia. A maeʻa le malulu, e fautuaina e ave le fugalaau i le ea fou ma le susulu o le la. O nei manaʻoga e lua e manaʻomia mo le fuga o cactus.

Opuntia e mafai ona toto mai ia Aperila ia Setema. Buds - e oʻo i le 10 cm le lautele, e masani ona lanu samasama poʻo le mumu. O fua o fualaau suamalie na totoina i le ogatotonu o le taumafanafana. I le taimi muamua latou te foliga mai o pulupuni lanumeamata, ua faateleina i le tele o le taimi. A vevela, avea ma maroon. A oʻo ina tupu, o le prickly pear o se mea manaia tele.

E taua! Aua le faʻaaogaina le ipu i le taimi o le fuga. E mafai e le prickly pear ona lafoai ana gaʻo.

Faafitauli i le galueaiina o pears

O le tuputupu ae o se cactus laititi ma le umi, e mafai e le fai togalaau ona feagai ma ni faafitauli. Afai e te vaʻaia se tumutumu o le mafiafia, ma o le faavae o le aʻa e amata ona pala, ona faʻafeusuaʻi lea i le maualalo o le vevela. Ae afai o le foliga o le ogaumu e faaletonu, atonu e mafua ona o le leai o se malamalama o le la po o tulaga le talafeagai i le taumalulu. Faatasi ai ma le le lava o meaʻai, o le faʻaalia o gaioiga e faʻasaina.

Pests ma togafiti leaga

Prickly pear - o se tasi o laau sili ona toso. E masani lava o se faʻamaʻi masani i le cacti - fungus. Afai e amata ona aliali mai ni lanu po o se meaola i luga o le fugalaau, e tatau ona aveeseina se fugalaau, ma faʻagasolo le malologa ma se fuluʻi.

E mafai foi ona pagatia aʻa aʻa o le pa. Afai ei ai sina faʻafefeteina i luga o aʻa, o le mea lea o le siama lea e aʻafia ai aʻa. Ina ia faʻafetaia i latou, e tatau ona aveese faʻamalo ma faʻafefiloi aʻa i le vai mafana mo le 10 minute, ona togafiti lea ma le malala ma faʻamaina i le eleele fou.

E mafai foi ona e vaai i aphids i luga o le prickly pear, apogaleveleve mite poʻo le papaʻe. O nei meaola faalafua uma ua faamamaina i fomaʻi faapitoa. Afai e te saunia ni parsley pe a tausia lelei, e tele faafitauli e mafai ona alofia.