Laʻau

Moli ata i totonu o le togalaau: faʻasaʻo tulafono ma mea e fai ai nofoaga

O le faʻaogaina o faʻata e faʻapipiʻi ai avanoa ma faʻaoga faʻapitoa e faʻaaogaina ai le mata e faʻaaogaina e le gata i totonu o sitaili o totonu. E faʻaaogaina foi le teuteuina o ata i luga o nofoaga, e lua mo le faʻapogai o le taufaasese, faʻalauteleina tuaoi o le teritori, ma teuteu fausaga fausaga ma auala. Ae o le faʻata e le o se mea taugofie, ma le faiga e faigata tele. Ma afai oi ai tamaiti i totonu o le aiga, o le a le saogalemu se mea faapena. O le mafuaʻaga lea e manaʻo ai nisi tagata e fiafia i foliga faʻataʻataʻetaʻi - o se ituaiga o palasitika e sili atu le malamalama ma saogalemu nai lo faʻata masani. Seʻio tatou vaʻai pe faʻapefea ona talafeagai lenei mea mo le mamanu o le laufanua, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Faʻapitoa ma mea le lelei o le faʻata faʻafefiloi

Polymeric materials, lea e aofia ai le keli, faʻalautele tausaga faʻalauteleina le tele o tusi talosaga. Afai na muaʻi faʻaaogaina le palasitika na o le faʻaaogaina i totonu, o nei ituaiga o meaola ua faia e le fefefe i suiga i le tele o auala, leaga leaga ma le vevela o le lā. I le taimi muamua, na faʻaaogaina mo faasalalauga i fafo, ae na vave ona talisapaia e le au ata ata mea aoga uma o mea fou pe a faʻatusatusa i faʻataʻitaʻi masani.

O le aoga sili o le keli o lona mama ma le aʻafiaga o aʻafiaga. O ia faʻata e mafai ona taofiofi i so o se itu o le laupepa e aunoa ma le faia o se lagolago malosi ma e le fefe neʻi taia e se tamaititi se maa e faʻafuaseʻi ona taia e se tamaititi. E tusa lava pe faʻamaʻi le poloka o loʻo i luga o le 'eleʻele, e le faʻapalapalaina i ni vaega, e faʻavaeina ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae o le a tumau i le nofoaga.

O le ata o le ata i luga o le faʻataʻataʻetaʻi foliga e sili atu ona itiiti ifo i se faʻataʻitaʻi masani, ma o lenei mea e maua i le tulaga o le saogalemu ma le faigofie o le faʻapipiʻi

I uiga o uiga matagofie, o le mea e sili ai le polymer e eseese lava mai se faʻata masani, ona e maualuga lona mafaufau (sili atu i le 92%). O le mea moni, o loʻo i ai se laʻititi itiiti o le faʻatafunaina o ata, ae mo le mamanu o lenei mea e matua le taua lava.

O le ata lanu e lelei foi. O le mea lea, e mafai ona e maua i luga o le faʻatau faʻatau pepa faʻapipiʻi e le gata o lanu siliva-auro, ae o lanu uma o le nuanua. O lenei mea e mafai ai ona e faʻaaogaina le palasitika i laufanua o le monochrome, lea e taofi ai e tagata o loʻo umia le mamanu atoa i se tasi pe sili atu lanu lanu.

Ae e tatau ona ou fai atu e uiga i le "skeleton i le kapoti": o le acikeli faʻata e faigofie lava ona vele, o le mafuaʻaga lea ua leiloa ai le foliga lelei o foliga vaaia. O le mea lea, pe a tipiina ma siiina, e tatau ona e faʻaeteete. O le isi faʻataʻitaʻiga - e manaʻomia le tausiga patino. Laʻau, afu, ma isi mea, faʻaitiitia ai le faʻaalia o meatotino. O le mea lea, e tatau ona e mataʻituina pea le tulaga o le faʻata i luga, faʻamamaina faʻatasi ai ma oloa faʻapitoa e leai ni mea faʻapitoa.

Faʻapefea ona faʻaaoga le keli i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi?

O le nofoaga taatele e teuteuina i le faʻata kekeli o le pa. E mafai ona e faʻataʻatia atoa le pito i totonu o le fagu paʻu i le palasitika ma faʻapipiʻi ai tuaoi o le togalaau, faia le avanoa e le muta. O nisi tagata e aofia ai paʻu palasitika ma paʻu faʻatasi ma o latou tuaoi e le fetaui ma le mamanu o le 'upega tafaʻilagi (ma i le taimi lava e tasi e lalafi ai i latou mai mata o le prying, aua o le faʻapipiʻi e faʻaauau!).

E mafai ona faʻaleagaina pepa paʻu o le acini i le gasologa o le taimi, ae o lanu manulele e faapipiiina i luga o se fale mafolafola latou te faatumauina o latou foliga matagofie mo le tele o tausaga.

Ae o le tele lava o le pa ua teuteuina, o le faia o ni faʻaaliga tioata e faʻataʻitaʻi ai le auala i le isi itu o le 'upega tafaʻilagi. Faʻasalalau e valaʻau i le mamao, fenumiai faʻamalama e atagia ai le lauolaola ma le lagi - o nei mea uma e mafua ai le le mautonu o avanoa e le faatapulaaina, lea e matua talisapaiaina i le vaapiapi ma le tapulaa i vaega eria.

E mafai ona faʻataʻalo i luga o faga, paluga faʻamaʻi, faʻataina mo fugalaau ma fusi, ae o se fola e ufiufi ai lenei mea e matua le talafeagai. O faʻata e faia ai mosaic panels i luga o auala ma pati, ae faʻatasi ai ma le faʻamaonia o se numera faapena o le a le aoga. Faʻavave vave o le a gaosia ma vaʻai lona pito i fafo. I se upu, o le faʻata e tatau ona tuʻu i luga i luga poʻo le luga o le puipui, ae le o lalo.

E mafai ona e suʻesuʻeina faʻataʻitaʻiga o le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi i auiliiliga i totonu o le tusiga i luga o faʻaata, ae o le a tatou taulai atu i tulafono mo le faʻaogaina o kekeli ma faʻamalamalama mea sese sili ona masani i lona tulaga.

O le pa puipui tuai le vaeluaina o lau 'upega tafaʻilagi mai le tuaoi e mafai ona teuteuina i faʻamalama lanu meamata, filifili e fetaui ma le lanu lanu o lau togalaau

Metotia Plexiglass

Talu ai o le acrylic o se mea e le faʻamaʻapeina ma mama, e tele ni filifiliga mo le faʻapipiʻiina. O le faigofie lava mo fao fagu. O se ipu po o se fasi tipi e ufiufi i luga o le pito i tua ma faʻamau i luga o se faavae mautu. TASI PEA! O le pito i lalo e tatau ona sologa lelei, a leai ni galu ma gaioiga o le a matauina. O le mea moni, e mafai ona aloese mai lenei faafitauli pe afai e te faatauina se laupepa e sili atu: e le 2 mm, ae 3 mm. E fufusi, faʻafeiloaʻi leaga, o lona uiga o le a le fetaui ma le faavae.

Pepa o le faʻata keʻamea e 2 mm vela. E mafai ona faigofie ona teuteu pepa, ae mo le faʻataina o le sili atu lea ona lelei le faʻatau o le plastik

Afai e te mamanuina le 'upega tafaʻi ma faʻamalama felafolafoaʻi, ona mafai lea ona e ave i luga o le U-shaped mounts ua faʻapipiʻi i paipa paʻu. O faʻamau e faʻapipiʻi i le pa uʻamea i lalo, ma i le laau e mafai ona ufiufi e le tagata lava ia, faʻatasi ma pulou pito i luga. O le mea moni, e sili atu le faʻapipiʻiina o le kekeli i le mea e nofo ai, talu ai o fasi pepa vevela "taʻalo" i sina eseesega o le vevela, faʻateleina ma faʻatupulaia, ma atonu e le toe foi atu i le latou ata muamua. Ma o le faavaa o le a avea o se faavaa lea e le mafai ona oso ese ai le faata.

I le faʻaaogaina o p-shaped fasteners, e faigofie ai ona faʻaogaina le faʻata faʻataʻataʻataina i le foliga o sikuea ma faʻamaufaʻailoga ma faia faʻataʻamilomilo i le nofoaga faʻatasi ma se faʻavaa teuteu

E mafai ona faʻapipiʻi pepa laiti (1200 i le 2500) ma faʻamau ufiufi i foliga o papatusi. E masani lava, e faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi pe a fai e faʻatulagaina se foliga faʻataʻitaʻi mai le tele o laupepa tuʻufaʻatasia le tasi i le isi.

Mea sese o le tuʻuina atu o se faʻata teuteu

Afai e le o oe o se mamanu, ae o se tagata nofo masani masani o le mafanafana, nofo masani i le teuteuina o lau 'upega tafailagi e aunoa ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, faʻalogo i faafitauli nei e ono tulaʻi mai pe a le saʻo le tuʻuina o vaega.

Faʻailoga # 1 - tuʻu faʻata i le itu i sisifo o le pa

Mai le taeao seia oo i le aoauli o le a sasaina i latou i se la susulu. Faatasi ai ma se ituaiga o mafaufauga maualuga o le acryli, o le a avea ai ave uma ma fili o laau totino e sosoo ma le faʻata. E na o le mu lava, aua o le moli moli e faʻaleleia ma faʻaleleia ai aafiaga o ave, pei o se tioata tetele. O le mea lava e tasi o le a tupu i luga o laupapa: o se nofoa fafie, o se laulau, ma isi mea, lea e pa'ū i totonu o le uila o le ata o pepa lanu.

O le a liliu le lanu uliuli, ma e oʻo lava i palasitika manifinifi e mafai ona liusuavai i le vevela (mo se faʻataʻitaʻiga, meataalo a tamaiti). Ma afai o se fuga po o se moega e ufiufi i tafatafa ane o se vaituloto lata ane, ona mafaufau lea o lou fale e le ola i le vaitau, aua o le a vave ona gaogao.

Laasaga # 2 - Nofoaga o le faʻatautaiga o manulele e le amanaiaina

O faʻata faʻafeiloaʻi e lata lava i tua-nofoaga e pasia ai. Ma e masani lava ona paʻu i latou i le oti, ma taumafai e momotu i totonu o le pusa se pupuni e le vaaia. Afai e te le manaʻo e aoina manu o manu felelei ma isi manulele i taeao uma, aua nei faʻaeʻeina le ata i le tatalaina tele o se avanoa e vaʻai mai mamao.

E sili le tuʻuina i nofoaga o loʻo i ai le mita ma le afa i luma o le faʻata e iai se laau, o se vaomatua poʻo se ituaiga o faʻatagata, se punavai, ma isi. Afai e te fiafia tele i le manatu o le avanoa avanoa, ona e mafai lea ona ufiufi le kekeli ma mea faʻafefeteina, ma sili atu foi - faʻapipiʻi se pito i tafatafa ane pe o se manulele manu, pei o se oreva. O tamaʻi manulele e fefefe i tagata taufaasese ma o le a faasolosolo malie le lele i lena itu o le saite.

Afai e te faia ni faamalama sese mai le faʻaata i le filati, e mafai ona e ufiufi i laumei teuteu masani mo le natura, lea o le a laveaiina ai le tele o manulele

Laasaga # 3 - faʻapipiʻi e aunoa ma le amanaʻia o le pito

O se faʻata i luga o le tulaga i lena tulaga o le a maua ai le uiga o le ata na manaʻomia pe afai e tuʻuina i se tulaga e tasi, mo se faataitaiga, e ala i le pisi pe liliu i le itu. E tatau ona faʻataʻitaʻi le vaaiga i luga o laufanua lanumeamata o loʻo tupu i luma o le faʻata, faʻataʻitaʻiga poʻo isi mea faitino. Pe a matamata i le kopa o le a foliga mai o loʻo faaauau le saite, ma o le isi itu e tatalaina ai se laufanua fou. E mafai ona e aumaia le pito ile lagi. Ona faʻaalia mai ai lea o le ele o le faʻata ata faalelalolagi: ao, sunsets, ma isi.

Afai e te faʻapipiʻi saʻo le faʻavaa, o lona uiga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le leiloa o le aafiaga o le faʻaauau o le laufanua, talu ai e leai se mea e mafai ona tupu i luma o le faʻata lava ia ma o le a leai se mea e faʻaalia. Mai le mamao, o le a foliga mai o se kesi e leai se mea.

E tusa lava pe itiiti ifo i totonu o le faamalama le faʻata e mafai ona sui tele le ata i totonu, o le mea lea ia vaʻavaʻai mo le pito sili ona manuia i luma o le faʻatulagaina, lea e mafua ai le le mautonu o le faaauauina o le laufanua

O se tuusaunoaga o le pa, lea o loʻo tumu atoatoa i se pusa paʻu. I lenei tulaga, o le faʻata e lautele tele e mafai ona maua ma atagia ai le tele o mea teuteu ma totoga o lau 'upega tafaʻilagi.

Afai e te fiafia i ele faʻafe, amata i le faʻamaʻi. E sili atu ona faigofie le puleaina o ia, ma afai e le manuia se mea, ona sili atu lea ona faigofie le faalēaogā. O faʻatagata masani e mamafa tele ma e manaʻomia ai le poto masani i le tipiina ma le fesuiaiga.