Faatoaga

Vaʻaina ma se faʻamalo - Kismish Century: faʻamatalaga o le ituaiga ma ona ata, uiga ma foliga

O le vine vine o Kismish Century e masani ona faʻaaoga i le gaosia o vine mama. E le afaina le paʻu o se meaʻai ma le pala.

E le manaʻomia e fale matutua mo le taumalulu. Le malosi sili ona tetee i faʻamaʻi. Faʻaleleia lelei i nofoaga la.

O le a le ituaiga?

Vine vine "Kismish Century" e faatatau i ituaiga eseese. E le oi ai ni lua ma e leai se ituaiga o fatu. E le gata i le vasega ou te leai ni mea.

I totonu o ituaiga eseese o loʻo taʻua foi Supaga, Alexander ma Krasa Balki.

O le fou e faʻaaoga i le kuka i le gaosia o fuamoa. E sili ona lelei le faʻaaogaina i alamanuia i le gaosiga o vine sili ona lelei. E faʻaaogaina i le gaosia o le muesli, faʻamago mamago, fualaau mamago.

O loʻo i ai se faʻatinoga lelei i le fale mago ma le gaosiga o oloa. E tatau ia te ia ni iloiloga sili mai le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga. E tusa ai ma le komipiuta a Kishmish, o le Century na maua le togi o le 9 mai le 10.

Mo le gaosia o vine vine e faʻaaogaina ai vine vine: vine, Attica, Husayne ma le fiafia atoatoa.

Filifiliga ma le tufatufaina

O le ituaiga na totoina i le Iunaite Setete o Amerika i le 1966, e ala i le laasia o le Gold x Q25-6 (Emperor x Pirovano 75). I le vaitau o le 80 na ulufale ai i totonu o le resitala a le setete o ituaiga o le Iunaite Setete o Amerika.

Eseesega Eseese: Centennial Seedlessfaaliliuina moni "Century Seedless".

Ua salalau solo i le lalolagi atoa. Totoga "Kismish Centenary" e mafai ona maua i le Rusia i le itu i saute ma totonugalemu o le atunuu. E tupu i le Krasnodar Territory, Moscou, Rostov, Voronezh, Yaroslavl eria. I le Iunaite Setete i le Setete o Oregon, Kalefonia, Arizona, Iuta, Uosigitone. E tupu lelei i Chile, Atenitina, Ausetalia, Aferika i Saute, Italia.

Eseese "Century Kismish" ei ai se tulaga lavelave o le ola olaola. Amata ona fua mai i le lona fa tausaga talu ona totoina. O aʻa-o aʻafiaga laau e malolosi malosi. O vine ua sili atu ona faapipiiina ma sili ona maualuga.

Faʻamatalaga o le vine vine Kismish Century

Faʻatulaga le "Century Kismish" e le manaʻomia ai le faʻamaoniaina o faʻaletonu. Fugalaau galue: bisexual, faatasi ai ma le matagofie o le palotaina.

Manaomia le teuteuina o vine. E fautuaina e aveese se vaega o le pulupulu tumau pea pe a maeʻa faʻasalalau ma taofi le fugalaau. "Century Kismish", faapea foi ma Aleshenkin dar, Marcelo, Fiafia atoatoa ma Muscat Hamburg, e le o toe fai.

Faaaogaina o gibberellin aua o lenei ituaiga e le manaomia.

O le faʻaleleia o fatugaʻo i le faavae e maualalo. Ona o lea mea, e manaʻomia le gaosia o mata umi, 6-8 vaega, lea e faʻapupulaina ai le fua. O le mamafa maualuga i luga o le vao 30-35 mata.

Bunches tele lapoa. I le mamafa e mafai ona oʻo i ai 0,7 agai i luga 1.2 kilokalama. Faʻatasi ma le faʻaeteete lelei e mafai ona mamafa 1.4 kilokalama. O le foliga o le pulumu e tusi, o le paʻu. E i ai o latou uiga masani ma sili atu ona lelei o le mafai ona feaveaʻi ma le tuʻuina atu.

Berries lapotopoto-oval, tele tele. I le mamafa mamafa mai le 6 i le 8 kalama. Greenish i le lanu ma se lanu amber ua lauiloa. O le pulupulu e faʻatusatusa i se mea e sili ona lelei ma le faʻaputuina o le suka. Taumafa i se meaʻai manogi. E leai ni mea taua. O le paʻu e manifinifi, faigofie ona 'aina. E oʻo atu i le 13% le faʻaputuina o suāuʻu. Maualalo 6.0 g / l.

Ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e faamasani i foliga o le vine vine "Kismish Century":

Gaioiga ma le faʻamafanafana

O le vaitaimi matua e eseese mai le 120 i le 125 aso. E oʻo lava i le matua i le ogatotonu o Aukuso. Le fua o lenei ituaiga: avega, mautu. E mafai ona teuina i luga o le vine mo se taimi umi e aunoa ma le aveesea o le suamalie i luga o le palate. I lenei tulaga, o vine ua tumu i lanu samasama-samasamanoa, o le sugar sugar content accumulates, ua sili atu le suamalie o le ituaiga.

A oʻo i le pula, e le o totoina le sua ma le pala. E leai ni fua o sunburn. Ae i le taimi o le vevela, faatasi ai ma le faaumiumi o le aafia i le tele o le susulu o le la, e foliga mai o lanu enaena ma pine e foliga mai i luga o vine. Faʻatasi ai ma timuga mamafa e le taʻe.

A maeʻa le seleselega mai le vao o loʻo i ai sina mea e teu ai. O le malulu malosi e itiiti ifo i le 23 tikeri Celsius. E le manaʻomia e fale matutua mo le taumalulu. O le Matagofie o le Matu, Pink Flamingo ma le Super Extra e sili atu foi le malulu.

O fualaau laiti e le sili atu ma le 6 tausaga le matua e tatau ona ufiufi i le vaitau o le taumalulu ina ia alofia ai le faʻafefe o le aʻa.

Faʻafitauli faʻamaʻi

E leai se mataupu i faʻamaʻi. E sili ona lelei le puipuia o le milipovi ma le oidium - 4 mea. E le mafai ona matauina le paʻulea o le hina.

E le mafai ona aʻafia le taumafa. Fautuaina le puipuia o meaola mai meaola faalafua. E mafai e le moa o le lua ona faaleagaina se vine. E alu aʻe o ia i totonu o papa ma lalo o le paʻu, mulimuli ane ua amata ona mate le fale.

E talafeagai le gaosia o vailaʻau faʻasolosolo poʻo le faʻatutuina o mailei pheromone.

Eseese mataupu i phylloxera. O lenei meaola e matua afaina tele ma felelei. O le mea lea, o le "Kismish Century" ua fautuaina ina ia faapipiiina i luga o rootstocks o le phyllocero.

Faʻamasinoga

Pe a totoina lenei ituaiga, e tatau ona e filifilia se nofoaga lelei-susulu ma se aofaiga o le susulu o le la. O vine vine e manaʻomia ona fai mai saute ma matu. O le totoina o ia lava e mafai ona faia i le tautoulu po o le tautotogo o taimi.

Ua saunia muamua pits ile faʻaleleia. O la latou laiga fautuaina e 80x80 centimita. O le loloto o lua e le tatau ona sili atu i le mita e tasi.

O le isi laasaga o le faʻapalapalaina lea o le fanua. Ua faʻafefiloi le eleele ma faʻalaʻau faʻatoʻaga lelei. Pulu lelei poʻo humus. Ua faaopoopo le oneone i eleele palapala. E le gata i lea, o le faʻaopoopoga o le superphosphate poʻo le pefu laupapa e fautuaina. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi o loʻo faʻatusatusaina i le pito i lalo o le fossa ma faʻafeinu lelei.

E tatau ona maitauina o le "Kismish Century" vine e tupu lelei pe a totoʻa i latou lava. O le mea lea, e le itiiti ifo ma le tolu mita mai le tasi i le isi.

O le aʻa o laau totō o loʻo faʻatofuina i le palapala ma amata ona toto. Afai e le o se mea e selesele ai, ae na faʻatau i totonu o le faleoloa, e tatau ona faʻafefete i le aʻa-stimulator fluid. I lenei fofo, o aʻa o fualaau aina e totoe mo se aso.

A tulaʻi i le tautoulu, e tatau ona ufiufi laau talavou o se vasega mo le taumalulu. Moss, otaota malulu ma laʻau e talafeagai lelei mo lenei mea.

Faaiuga

O vine vine "Kismish Century" o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o vine mamago, muesli, cereals, cereals. Matou te fiafia i faifaatoaga mo le ola sili ona lelei o le ola maloloina.

Fualaau o fuataga ma lautele, oʻo i le mamafa i 1.4 kilokalama. Faʻaauau pea i luga o le vine e aunoa ma le toesea o le tofo. I le taimi lava lea e tasi, e sili atu le suamalie o le ituaiga, faatasi ai ma le faaputuga o le suka e oʻo i le 13%. E sili atu le suamalie o Augusta, Odessa souvenir ma Catalonia.

Eseesega e le faatoilaloina e le pa'ū o le fatu, ae o le faʻalauteleina o le faʻaalia i le la i luga o le fua atonu e foliga mai o togitogi poʻo ni lanu enaena. E le fetogi togalaau, ae teuina mo sina taimi puupuu.

Sili tumau i faʻamaʻi o le lauulu enaena, oumati ma le paʻu. E leai se mataupu ia 'ai ni meaʻai, ae faʻaleleia le togavao e aʻafia ai meaola faalafua. I lalo o le phylloxera.

Le aulelei asiasi! Tuʻu lau faʻamatalaga i le vine vine o Kismish Century i faʻamatalaga i lalo.