Faatoaga

Aisea e aliali mai ai le milipolo i luga o vine ma le auala e taulimaina ai lenei maʻi?

O le afaina o vine vine ma le paʻu e mafai ona faaleagaina uma ai fualaau toto, o le mea lea o le gaʻo matautia e faʻalauteleina.

Ae o togafitiga faʻasolosolo i aso nei e mafai ona puipuia e oo lava i ituaiga eseese e ono aʻafia i faamaʻi.

Faailoga o le manogi i vine

I luga o le laʻau:
Faailoga a le Peraimeri o le milipolo: o lanu samasama vaaia po o le lanu enaena o loo i luga o laulaau o le vine, foliga foliga mai o foliga vaaia. I luga o laʻau laititi, e tusa ma le telē o se penny, faʻapei o lio, i luga o fausaga tuai - faʻafefete o manu, "faʻalautele" i luga o vela.

A maeʻa le taimi, e aliali mai le mycelium i le foliga o se pulu paepae i luga o tua o nofoaga pisia.

Lafoaʻi lemu lau lau, curl.

O upu e uiga i le igoa o le milipolo i luga o vine o: paʻu paʻu o vine, Plasmopara Viticola, Plasmopara viticola Berl. ma Toni, milipolo, ma le eseesega o tusitusiga: milipolo, milipolo

I luga o paʻu:
Inflorescences maua le samasama le lelei. Fuga lanu, liliu lauulu. E leʻi faʻamagoina.

O fua na mafai ona sili atu i le tele o se pea, ae e lei maua lelei le suamalie, e foliga mai e lanu i le lanu, ona liu enaena ma e foliga mai o se polo e pei o ni maamulima vaaia.

O le mycelium e tutusa lelei ona atinaʻe i vaega uma o le vine.

Ata

Mo nisi faʻamatalaga, faʻapei o vine vine i le ata oi lalo:

Ma o le ata o loʻo taua i lalo e faʻamatala auʻiliʻili le taamilosaga o le salalau o le paʻu paʻu:

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

Mildew - o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻateleina faʻamaʻi faʻamaʻi o vine o Europa.

Atiae ona o le malie Plasmopar Viticola, lea na aliali mai i Europa i le 1878 ona o le le tausisia o togafitiga faʻamalosi mo vine vao na aumaia i Farani faifaatoaga e ala i fatuga a Amerika phylloxera.

Mo le lua tausaga, o faailoga o le faʻamaʻiina o togavine i le milipolo na maua i le tele o vine i le itu i saute o Farani, ae faapena foi i le totoina o le Balkani ma le au fai vine o le Caucasian.

Faleofo o le eleele e sosolo i le eleele. I luga o vine e paʻu faʻatasi ma vaʻaia e fuga mai i timuga e taia ai le eleele.

O le faʻamaʻi pipisi mai le maʻi i le soifua mālōlōina, e tupu i timuga ma fesoasoani a le matagi.

Mai lava i le taimi na oso ai e le paluga laulaau seia oʻo mai faailoga muamua, aso e 4 pe afai o le ea o le ea e maualuga atu i luga o le 24 tikeri.

Metotia o le tauivi ma metotia o togafitiga

O le faʻamalosiaga lelei e maua mai i naʻo taimi e puipuia ai, talu mai le pauu i totonu o laulaau, e matua faigata lava ona tauina le faʻamaʻi.

Taualumaga e manaʻomia:
O le soloia o le totoina o le eleele i lalo o le vine e tatau ona faia i luma o le timuga muamua o le tautotogo, i le taimi lava e nonoa ai vine ma solo ai le eleele. I le avea ai ma fuataga e faʻafefe ai fualaʻau vine e faʻaaoga ai le nitrofen, e salalau 400 g i le pakete lita e sefulu-lita.

A maeʻa le galue ma se fomaʻi, o le palapala e mulimulitaʻi. I le isi itu, o le a tuʻuina atu ai se isi puipuiga i le va o le vine ma le manoa o loʻo lafi i le eleele, i le isi itu, o le a faamaluluina ai le paʻu o timuga i luga o le eleele.

Tausia vine mo le vevela e ala i le pipiiina o le foliar ma le fungicide Ridomilpe a oʻo mai lau lau 4 i luga o le vine.

O le toe faʻaleleia o pito i luga o le va i le lumanai ma le Bordeaux ao leʻi amataina le fugalaau o le a fesoasoani e faʻasaoina ovaries ma puipuia mai le mai i luma o le matua.

Puipuiga

Le puipuia o fua mai vine:
I le tautoulu mumu uma laʻau e afaina, aʻafia (pe afai o le faʻamaʻi ua uma ona faʻaalia i le vine).

Mo le faʻasalaga faʻapalapala le eleele: uʻamea poʻo copper sulphateE ala i le faia o le tuufaatasiga e tusa ai ma faatonuga, o nei togafitiga faa-popoto e fesoasoani e tau ai fua o vine ma faatelegese le salalau. I le tautotogo, o le eleele o loʻo sosoloina i se fuluʻi vave i le maeʻa ai ona faʻasaʻo le eleele i lalo o vine.

E oo lava i ituaiga o vine vine e puipuia mai le togafiti e togafitiina ia le itiiti ifo ma le faalua: muamua ile lau muamua, ona sosoo ai lea ma le paluga e leʻi toe totoina, pe a uma ona aveeseina lau vao (pe afai ei ai) mai le togavao.

Aua nei faatagaina vine ua le televave e afaina i le tele o laʻau laau. Pe a totoina ni fatu, ia mautinoa o le laʻau e leʻi faʻamalosi.

Aua e te totoina ni vailaʻau e aunoa ma le faʻamaʻiina i le milipolo, pe afai oe fefe neʻi le mafai ona e viliina i se taimi tatau. Ia mautinoa ia lava ia laau paluka.

Pe a aliali mai i luga o vine i totonu o le eria, e manaʻomia vave togafitiga i luga o latou vine, o le mea lea e mafai ona maua le faʻamaʻi faʻalua ile fesoasoani a le matagi.

O vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona sui i fualaau faasaina: Ditan M-45, Mancotseb, Polycarbacin. O lenei metotia o le a fesoasoani i le faʻasaoina o vine mai le paʻu, lea e nofouta i le maualuga o le'apamemea i totonu o sauniuniga puipui.

I le vevela o le taumafanafana, o le numera o togafitiga e faʻaleleia e faʻaaogaina fualaau oona: Oxyh, Ridopolich, Mitsu. Ole numera faatagaina o togafitiga ile vaitau e 8 taimi.

E tasi le masina ae leʻi oʻo i le seleselega, e taofi togafitiga e faʻafefe ai le milipolo.

Eseesega eseese

O ituaiga o vine vine e sili ona mataʻutia:

  • Cardinal
  • Iran Shahin
  • Kishmish e susulu
  • Early Magaracha
  • Special
  • Rizamat

O fualaau suamalie o se faʻamaʻi faʻamaʻi, na o le "faatalitali" mo le fai togalaau e fai se mea sese ma tuai i ni puipuiga e faasaga i lenei fasipolo Amerika. O le mea lea, afai o le tausaga na teʻa ese le faʻamaʻi, o le isi tausaga, ia mataala. Aua neʻi tuʻuina atu meaʻai, o le taumalulu i le eleele ma lau paʻu, lea e tumau pea le aoga mo le 5 tausaga, toe "'ai" au vine.

E aofia ai faʻamaʻi pipisi e aafia ai faʻamaʻi nei: anthracnose, kanesa siama, oidium, Alternaria, paʻepaʻe, lauulu ma le aʻa, chlorosis, phylloxera, rubella, eseese siama ma isi.
Le aulelei asiasi! Tusi i faamatalaga o loʻo i lalo e uiga i togafitiga faʻaleaganuʻu, auala e taulimaina ai milipolo i vine, auala e togafitia ai lenei maʻi ma le auala e togafitia ai vine mo le puipuia.