Faatoaga faatoaga

O ituaiga aupito sili ona lelei o salu: faʻamatalaga, tulaga lelei ma mea le lelei

O le gaosia ma le taofiofia o salu i le fale e faia mo faamoemoega e tolu: mo fuamoa, mo aano o manufasi ma mo mea teuteu. E tusa ai ma nei manaʻoga, e tusa ma le 40 ituaiga eseese o salu o loʻo i ai. O le mea lea, ao leʻi amataina nei manulele i lou fale, e tatau ona e filifili po o le a le ituaiga ituaiga e talafeagai mo le faʻatinoina o au sini. I lenei vaega, matou te ofoina atu se aotelega o ituaiga aupito sili ona lelei o salu, o latou lelei ma mea le lelei.

Faʻatau masani (vao)

O suauu masani i le vaomatua o loʻo maua i South ma North Africa, Eurasia, e nofo i motu o le Mediterranean Sea, Madagascar, Comoros, Canary Islands, Peretania, ma isi Winters i Initia ma Aferika. O loʻo nofo i nofoaga avanoa, luga o laufanua valevalenoa ma luga o mauga, i luga o fanua e leʻi totoina pe faʻaputu. I le faʻavasegaina faʻavaomalo o loʻo tuʻuina i lalo o le igoa Coturnix coturnix.

E te iloa? I aso tuai, sa masani ona faʻaaogaina e tagata le salu masani i atunuu eseese o se taaloga mo le tulimanu. Sa fiafia o ia e 'ai e pei o se meaʻai. I le muaʻi suia o Rusia, sa taofia ai suauu i le tafeaga e avea o ni auivi. I totonu o Turkestan, na faʻaalia i latou i le taua o manu.
Quail e aʻafia i le aiga o pheasants. O se manulele taua tele. E tusa ai ma foliga vaaia o meaola, o se tamai fulufulu e tasi ma le umi o le 16-18 cm ma le mamafa o le 110-140 g. O le apaʻau e 32-35 cm. O loʻo i ai se laʻau puipuia - o le vaega pito i luga o le tino e enaena, e paʻepaʻe ma paʻepaʻe, o le manava e mama lanu samasama, o le auvae ma le faʻalea o le uliuli, o le gutu o le uliuli uliuli. O le tamaʻitaʻi e foliga mai o se tama e foliga mai, ae o loʻo i ai se manava ma se ua mama.

E ofi i luga o le eleele. E fafagaina i luga o meaʻai laau, e seasea lava iniseti. O fafine e taoto 8-13 fuamoa. O le umi o le faʻalavelave e 17-20 aso.

E masani ona i ai i le kiliva le tele o vaega laiti, e eseese i lanu ma tufatufaina atu.

O le faitau aofaʻi o salu i le natura i le aluga o tausaga ua tuanaʻi na faʻaitiitia le paʻu. E mafua ona o mafuaaga nei: fesuiaiga o le tau; vailaau e tineia ai manu faalafua i nofoaga e fafaga ai manu felelei; tulituliloaina o nei manulele; faafitauli e tutupu i le taimi o le taumalulu i Aferika.

English white

Faʻasalaga paepae Eperu e faatatau i aano o manu ma fuamoa. E i ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe, o nisi taimi e iai ni fulufulu paʻu, ma mata pogisa. O tamaitai e oʻo atu i le maualuga o le 140-180 g, tane - e oo atu i le 160 g. O le gaosia o fuamoa o manu i le tausaga e 280, o fuamoa taʻitasi e iai le tele o le 15 g.

O le lelei i lenei ituaiga o salu e mafai ona faamaumauina le maualuga o le faatinoga ma le mafai, tausia lelei o fanau (85-90%), le lelei, foliga matagofie o le tino maliu ma fuamoa. O mea le lelei e aofia ai le mea moni o fafine ma tama e leai ni eseʻesega i fafo ae leʻi oʻo i le 7-8 vaiaso, ma e toetoe a le mafai ona latou filifilia a latou feusuaiga. E mafai ona faia lenei mea pe a maeʻa ona oʻo i le matua o feusuaiga i luga o le fale. E le gata i lea, o le toesea o le ituaiga e mafai ona mafua mai i le tele o tui o le fafagaina (40-43 g / aso),

E te iloa? O aano o manufasi o mea taumafa - e maualalo i calorie ma maualalo i le cholesterol. E talitonuina o lona faʻaaoga masani e taʻitaʻi atu ai i le faʻamalosia lautele o le tino o le tagata.

Igilisi Igilisi

O se taunuuga o se fesuiaiga mai le ituaiga Iapani i Egelani, na maua mai ai le oisa. E itiiti ifo i lona tupuaga i le tausaga faʻaletausaga (i le faguina o le Igilisi, e 280 fuamoa), ae sili atu ile tele. O le mamafa o le fulufulu tamaʻi fafine Peretania e 180-200 g, o le tane - 160-170 g. E pei ona taʻu mai e le igoa, o nei manulele e lanu enaena enaena, ma liliu atu i totonu o fulufulu uliuli. O latou mata e mama enaena. Le lelei o le Igilisi uliuli: maualuga gaosiga o fuamoa ma le maualalo o meaʻai (30-35 g). Mea le lelei: o manulele o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualalo o le gaogao o moa (75-85%).

E taua! A faʻafuaseʻi ona le toe feaveaʻi mai suauu, e ono tele mafuaʻaga mo lenei mea: leaga le malamalama, vevela vevela, suia o meaʻai, faʻafitauli pe a uma ona feaveaia mai le tasi nofoaga i le isi, pe suia mai le tasi le potu i le isi.

Auro Manchu

O le manulele o le manulele o lenei ituaiga o le lanu enaena, o le ogatotonu e mama - o le lanu o le saito, i le la e tuʻuina atu i le tagata se hue auro. Quails e oʻo atu i le maualuga o le 140-160 g, salu - 160-180 g. O le faʻi o le selu o le suauu e laiti - e tusa ma le 220 fasipepa i le tausaga (faʻamautinoa lelei, 260 mafai ona ausia). O le gaogao o moa ua maualalo - 75-85%. Faʻapitoa o lenei ituaiga:

  • e mafai ona fuafua le feusuaʻiga o moa aʻo laiti;
  • tasi tagata na te faaaogaina sina meaʻai - 30 g;
  • o se fuamoa lapoa lapoa - 16 g;
  • se vaaiga matagofie o manu felelei ma manuʻa;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Maea

Maea sima na maua e ala i le suia o le ituaiga Iapani. Faʻaaloalogia e fulufulu lauulu sinasina ma se mamanu mamanu i luga o fulu. O lenei salu e aʻafia i le fuamoa fuamoa. E tusa ai ma le numera ma numera o fuamoa o loʻo faʻapipiʻiina i le tausaga, e le ese le eseesega mai le faʻatoʻaga fanau. O le mamafa o le mamafa o le fafine e toso i le 145 g, le tama - 120 g. O le fua o le fuamoa faaletausaga e 260-300 fasi vaega. O le mamafa o le fuamoa e tasi e 10-11 g. O le lelei o le maamora o le maamora e aofia ai le lelei o le gaʻoina o manuʻa ma le maualalo o meaʻai (30 g).

Tuxedo

O le taunuuga o le sopoia o salu paʻepaʻe ma le uliuli o le fausiaina lea o le fanau tuxedo - o manulele ei ai le pogisa ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. O kululita o le tuxedo matutua e oʻo atu i le maualuga o le 140-160 g, salu - 160-180. O tamaitai e tusa ma le 280 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o ia mea taitasi e 10-11 g.

Farao

O le Farao o le ituaiga lafumanu sili ona lauiloa i le va o faifaatoaga ona o lona mamafa - o se mea manaia ia i latou: o faaputuga - 310 g, tane - 265 g. O le ituaiga e fafagaina e tagata Amerika.

O mea lelei, e faaopoopo atu i le mamafa, e aofia ai le vave faia o le filifiliga o le feusuaiga o moa, maualuga o le gaogao o moa (80-90%) ma le faʻasoaina o fuamoa (75-85%). Faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga sili ona mamafa, o Farao e sili atu ona itiiti ifo i isi fua o le gaosia o fuamoa - 200-220 vaega, o le mamafa o le fuamoa e tasi e 12-16 g.

Faatasi ai ma vaivaiga, e mafai foi e se tasi ona taʻua le lanu o le laumei (o fusi e tutusa ma aiga o aiga) ma, o se taunuuga, o le leiloa o le faatinoga o manu felelei. O nei suauu e manaʻomia ai foʻi togafitiga faapitoa.

E taua! O ituaiga o gaʻo e manaʻomia se meaai faapitoa. Ina ia latou maua le mamafa sili atu, e fautuaina e faaopoopo atu le vitamini, gaʻo ma meaʻai faaopoopo ile fafaga.

Texas White Pharaoh

O le isi aano o manufasi ma manu felelei o le Texas papae papaʻe. O nei tagata paʻeʻeʻe sinasina uma ei ai le mamafa o le mamafa o le 400-480 g i fafine ma le 300-450 i alii. Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga fanau e mafai foi ona maitauina le faatelevaveina o le ola o manulele. O tulaga le lelei o le pharaoh Texas e aofia ai le gaosia o fuamoa. (200-220 fuamoa / tausaga) ma le tutusa o le gaogao o moa (60%). O le mamafa o le fuamoa e tasi e eseese mai i le 12 i le 16 g. O le toesea o le ituaiga e aofia ai foi meaai maualuga (40-43 g / aso) ma le le mafai ona fuafuaina le itupa aʻo le i tuʻuina fuamoa.

Estonian salu

O salu sili ona lelei o meaʻai ma fuamoa fuamoa e mafai ona taʻua o manulele o le ituaiga Estonian. O loʻo faʻamatalaina o le lelei o le gaosiga o fuamoa - 300-320 fuamoa i le tausaga, ma le manogi lelei o fafine - 200 g ma tane - 170 g. O loʻo iloga foʻi i le maualuga o le fanau (82-90%) ma le fuaina o fuamoa (90%). Le fua faatatau o le taumafaina e le tagata e toatasi - 35 g i le aso, lea e tele e faatusatusa i isi aiga. Ae ui i lea, o lenei tulaga le atoatoa e aofia uma lava i tulaga taua o le pepe: tausiga le lelei, maualuga le ola ma le lelei o le gaosiga.

Iapani salu

O le quail sili ona lauiloa mo fuamoa o le Iapani. I le fausiaina o lenei ituaiga, o le fua o le fuamoa na tuʻuina i luma. Ae ui i lea, ina ua ausia se faailoilo e silia ma le 300 fuamoa i le tausaga, i le taimi lava e tasi, ua le toe maua ai e le falesa o Iapani lo latou faʻaogaina o lagona. O le mea lea, e tatau i faifaatoaga ona maua mai i taimi uma mea e gaosia. O le toʻatele o fafine e 140-145 g, tane - 115-120 g, carcasses - 80 g, fuamoa - 8-12 g. O le ituaiga e faʻaalia i le maualuga o le fuaina o fuamoa (80-90%), faʻavaveina o le atinaʻe ma le tuputupu ae, teteʻe atu i faʻamaʻi ma le le lelei i tuua. O le gaosiga o chicks e maualalo - 70%.

O foliga vaaia o le kilipa Iapani o lona uiga: o lona tino ua faʻaloloa, o le siʻusiʻu e puupuu, o le lanu o le fulufulu e sinasina-paepae.

Iapani e tupuga mai i le faʻavaeina o isi meaola. O le mea lea, afai o lau sini o le aumaia o fuamoa mai salu, ona tatau lea ona e filifili mo le fausiaina o le falesa paepae English, Manchu auro, Iapani. Ina ia mafai ona maua uma fuamoa ma aano o manufasi, filifili mai seni Estonian ma Farao. Pe a fuafua e tatala se pisinisi o meaola o manu, e tatau ona e tilotilo totoa i le falesa o Amerika ma toe foi Farao.