Fua o le gaosiga

Lush man gentleman - fern Lelei tama: ata, ituaiga, tausiga i le fale

O lauroid o se fern tele e tupu i vao malulu malulu pei o vaomatua.

O loʻo faʻaalia lenei igoa ile igoa aloaʻia - Dryopteris, faʻapitoa - fern from oak forests.

O le ituaiga e aofia ai laau totoa ma le malosi o le rhizome ma lautele laupepa vane o foliga faigata.

O le fulu o Shtitovnik o le aiga o Shchitovnikovy ma Mnogoryadnik ma Kochezhednik. Ae ui i lea, e foliga mai e ese mai o latou talaaga e ala i le tele o meaola eseese.

Meaola

Austrian

I le natura, e nofo i Europa i Sisifo, le Caucasus ma Amerika i Matu. E sili atu le fiafia i nofoaga e faʻafefe ai pea susu.

Maua umi (5-9 dm) lau o le tolu tafatafa. Lanu lanu meamata. O kulimi e ufiufi le palapala i se kapeta lautele, o lona uiga o le igoa lona lua o loʻo faʻapala.

Faʻasologa o ata o Austrian Schityovnik:

Amur

E ola i luga o papa papa o mauga vao. E mafai ona maua i Saina, Rusia, Iapani. Faʻamataʻu tele i le malulu. Rhizome e faʻalauteleina, manifinifi. E tolu taimi e tupu ai fulufulu fulufulu fugalaau, ma mate ai i le malulu. O lanu lanu-e lanumeamata, tafatolu i foliga.

Faʻasologa o ata o le Amurskii Schitovnik:

Tauvaga

E tupu i Madeira, o Azores ma Europa i Sisifo. O laulaau e laʻititi lava, e ola i le umi o le 60 cm. Mafiafia e pei o fulufulu mamoe, tu i fafo lau lanu meamata lanu meamata. Ua faʻasinoina le pito i luga, o le mea atoa ua tumu i le tele o feeseeseaiga. O lenei ituaiga meaola e malosi lona manogi o le mutia o le vao.

Ata o faʻapitoa o le tauva a le Shchitovnik:

Bush

O loʻo ola i motu o Iturup, Sakhalin, Kunashir, Hokkaido, Sikoku, Peninsula o Korea ma Northland Sina.

O Vayi na potopoto i totonu o se pusa lapoa i foliga o le pusa sao. Laʻau e mafai ona tupu i le mita le maualuga, latou te le matutu mo le taumalulu, mate i le tautotogo pe a uma ona faʻaalia faamaumauga talavou. O le fomu e lautele, e tusi le pito i luga. O le pito o le laʻau o le paʻu paʻu, lanu ese.

Ata o mea faʻapitoa o Bush Shchitovnik:

Villaria

O mai mai Europa i Sisifo, o fea tupu i luga o eleele palapala. O le tele lava o taimi e maua ai i fanua tausi fanua o Egelani, Uelese ma Lancashire.

Laʻau vavalalata vavalalata e talafeagai mo togalaau papa ma alite paʻu. Vayi tafatafa, laʻititi (3.5-4.5 dm), o pito e faʻasolo. Valivali lanu meamata ma se lanu enaena. Spores e laiti, e ese mai i se manogi manaia.

Ata o faʻasalaga o Thypophilus Vilaria:

Golda

Nofoaga i le natura i totonu o vaomatua ma malulu North America, aemaise i lona itu i matu-sasaʻe. E sili atu le faigata o le taumalulu.

O lau e mafai ona ola e oʻo i le 130 cm le uumi, ma fausia ai se fale tele. Pepa - lautele oval, lanu malaka. O fusi e faalua ona fulu, e puupuu le rhizomes.

Faʻasologa o ata o le auro faʻapipiʻi:

Faʻatasi

O se mea e masani ona masani ai, o loʻo maua i Europa ma Amerika i Matu, faapea foi i Rusia atoa. E fiafia i laufanua eleele ma le maualuga o le eleele palapala.

Poto faʻailoa aapa atu e le silia le 50 cm le maualuga. Rhizome plump, pupuu, ufiufi i fua. O laulaau o loʻo i luga o petioles, o loʻo i ai se faʻaoga, e faʻaloloa le uumi. E lua fulufulu, fulufulu malachite. Spores e lapotopoto, uliuli, faatulaga i laina i tua o laulaau.

Faʻasologa o ata o le Shchitovnik Crest:

Odorous

O loʻo nofo i Sisifo Sasae ma Western Siberia o Rusia, i Amerika i Matu, Korea ma Saina. I le natura e mafai ona e feiloai i luga o papa ma papa.

O se tasi o mea sili itiiti ituaiga e le silia le 30 cm le umi. Rhizome ua alu, faapuupuu. Lafoa faalua faalua, mamao. Vali lanu ma se lanu uliuli. Spores o loʻo i luga o le pito i tua o papatusi. O mea e masani ai e lelei le manogi.

Faʻaavanoa o ata Shchitovnik odorous:

Lanu mumu

E tupu i Iapani, Saina ma Filipaina. Thermophilic evergreen matamata. O talo e fai ma foliga o se tafatolu tafatafa, eseese i le ata muamua. Talavou o laulaau e lanu lanu, lea e faasolosolo malie ona suia i le mutia lanumeamata. Laʻau mumu.

Ata o faʻapitoa o le Thyrochos Krasnosorusy:

Tola

Le masani masani i le sone o le vaomatua. E nofo i Europa, Amerika i Matu.

O laulaʻau e aoina i ni manoa mafiafia, oʻo i le umi o le 4-6 dm. O fua, laʻau laʻau ma le rhizome ua ufiufi i fua lanu enaena. O Vayi ei ai sona foliga tafatolu, ma valiina i se lanu lanumeamata lanumeamata. Sori matua laitiiti, foliga fatuga.

Ata o faʻasalaga Shchitovik Needle:

Matagofie

O le sili ona tetee i le sogi O se meaola moni i Amerika i Matu. E tupu i luga o papa ma papa.

O ivi o loʻo i luga o fusi o fulufulu, o le mea lea o le igoa. O le soʻo maualuga e oʻo atu i le 6 dm, e aofia ai lanu lauulu e lua o le paolo malulu.

Faʻasologa o ata Shchitovnik Extreme:

Mauga

Leoleoina ituaiga lamatia o le feiloai i le natura e matua faigata lava. E sili le fiafia i vaomatua i le maualuga o le timuga. Mai i rava rhozomes mafiafia e totoina ai se faaputuga lauulu lapopoa. O latou faʻamalosi, lanu meamata, o loʻo i luga o foliga.

Faʻasologa o ata o le Shchitovnik Mountain:

Tama

O se mea taatele e maua i North America ma Eurasia. E maua uma i luga o le maulalo o maʻa ma fanua lafulemu.

E lapoa le laau, e oo atu i le 150 cm le uumi. E faʻapotopotoina lima o paʻu i totonu o laʻau mafiafia ma faʻavalea i lanu meamata. O latou valiina i lanu o le emerald, ia i ai se foliga lautele e pei o se pito matala. Sori e tu i tafatafa o vein ogatotonu.

Ata o faʻataʻitaʻiga Schitovnik Male:

Lozhnomuzhskoy

E tupu i le Black Sea, Dagestan ma le Caucasus. O le laau e maualuga - e oo atu i le 1 m. O fasi falaoa e lua pine, pale lanumeamata. Mo le taumalulu e manaʻomia ai le malutaga.

Ata o faʻataʻitaʻiga Schitovnik Lozhnomuzhskoy:

Faʻasologa

Lea lafoaʻi, vaapiapi pe uʻamea, lanu lanumeamata lanumeamata. Reniform spores, o nisi e iai apaau.

Faʻasologa o ata Shchitovnik Podalpiysky:

Sikhotinsky

E talitutusa lava ma le tane. Tetee i le malulu, ola i Iapani, Rusia ma Saina. E oʻo atu i le maualuga o le 1.2 mita. O kulimi e maualuga, faʻamalolo, mate i le malulu.

Ata o faʻasologa faʻapitoa Shchybovnik Sikhotinsky:

Fesoʻotaʻi

E maua i Europa i Sisifo i vaomatua. O laulaʻau e aoina mai i ni paʻu paʻu, o loʻo tumau pea i luga o petioles umi. O latou faʻatauvaʻa, faʻatauvaʻa.

Ata o faʻataʻitaʻiga Schitovnik Faʻafesoʻotaʻi:

Lulu

E televave lona tuputupu ae, ma avea ma vao vao. Nofoaga i le itulagi o Ussuri, faʻasaʻo i le sogi. Rhizomes lala lelei, tupu aʻe i le taumafanafana i le 9-13 cm. Bushes e oʻo atu i le mita le maualuga. O faʻasalalau e faalua faʻamalosi, moli lanumeamata, tafatolu.

Faʻasologa o ata Shchitovnik Svetly:

Valea

Evergreen nofomau o vaomatua fefiloi ma vaomatua o Iapani ma le Kuriles. O le maualuga o le toto e maualuga, e le silia le 7 dm. O laulaau e mataʻu, tolu-pine, lanumeamata lanumeamata.

Ata faʻapitoa o Lauphovil Blunt:

Faʻasa

O le va o le vaomatua ma laʻau lauolaola, e masani lava i le vaomatua vaomatua o le itu i matu o le Itulagi.

Faʻasologa o ata Shchitovnik Prostrate:

Toto

O loʻo nofo i Europa ma Amerika i Matu, faʻamautu i vaomatua. O lalaga e faʻasaʻo, faalua ona pusa, leai se mea. O le lanu e lanu meamata lanu meamata, o le lanu e susulu, paʻu. Tausia gutu i le 30 °.

Faʻasologa o ata Shchitovnik Kinky:

Auro

O se tagata nofomau i le itu i sasae o Amerika i Matu. E mafai ona tupu le 1 mita le maualuga. Vayi tafatolu. Mafaufau i ai foliga teuteu faafetai i le paʻu apamemea o laupepa ma le apala auro i luga oi latou.

Faʻaavanoa ata Photo Shchitovnik Golden:

Marsh (telipteris)

O lenei ituaiga o moa e tupu i le aau, e manaomia ai le tumau o le susu ma le malulu. O loʻo i ai se laʻau eleelea, e olaola lelei i itu eseese, ona o le tele o pamu lautele ua faia. Tuʻu tasi, pine, lanu lanumeamata. O le foliga e lautele, e tutusa.

Faʻasologa o ata Telipteris Bolotny:

Tausiga ile

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

I le maeʻa ai o le faʻatau fautuaina i le totoina i totonu o le eleele fou, aʻo faʻaaogaina e le faleoloa se fanua le tumau, le lelei o le tuufaatasiga.

O le eleele e tatau ona matala, manava, mafiafia, ma se maualuga maualuga o humus ma vai lelei.

Malamalama

Shchitovnik fiafia i nofoaga paolo, e tatau ona tuʻu ese mai le faamalama poʻo le itu i matu.

Lulu

E aupito sili lava - 14-19 °, faatasi ai ma le faateleina o le sili atu ma le 25 ° o le a afaina ai. I le amataga o se togavao, e mafai e le Shchitovnik ona tatalia le vevela o le vevela e itiiti ifo le 25 °, lea e avea ai ma sui talafeagai mo le totoina i le malae vaalele. Na te faʻataʻitaʻiina e aunoa ma ni faʻafitauli, tusa lava pe galo ona e ufiufi ia te ia.

O isi malulu-malulu e talafeagai mo le faʻaleleia o le togalaau poʻo totonu o togalaau aina e aofia ai: Ostrich, Kochedzhnik, Osmund, Bubble,
Adiantum, Polniyornik, Orlyak.

Faʻasa

E tatau ona taofiofia le suavai tumau e aunoa ma se vai inu i totonu o le apa. Suavai ma vai faʻamamaina i le 2-3 aso.

Faʻamamaga o le ea

Maualuga! Manaomia le suʻeina soo vaega eleele.

Fafaga

Ua tupu malie le Shchitovnik e le manaʻomia ni fafaga fafaga. I le tasi 1-1.5 masina, e mafai ona e faia se faʻalavelave o minerale mo ferns.

Suiga

Tupulaga Talavou totoina punavai uma i totonu o se potoa telē e faʻatumu atoa ai le palapala, matutua - e le masani ai, 2-3 tausaga uma.

Teuteu

Latou te vavae ese faʻailoga tuai, samasama samasama poʻo lala malolosi e faʻamalosia ai ina ia faʻasaoina le teuteu o le paʻu.

Tofiga

Atonu i le tele o auala:

Feeseeseaiga

Sportivnik spores e tupu i tua o laulaau. A maeʻa, e manaʻomia ona vavae ma faʻamago, tuʻuina i luga o pepa. Pusa e tumu i le faʻafefiloi o peat, oneone ma laʻau laʻau i le fua o le 2: 1: 1.

Faʻasala le pala i le pito i luga o le masini ma faʻamamaina i se pulu. E le moe le palapala! Ufiufi le atigipusa i le polyethylene film poo tioata manifinifi ma teu mafanafana ma susu. O le faʻamavaega e amata ile 5-6 vaiaso. A maeʻa lena, ona aveeseina lea o le greenhouse.

Vaeluaina o vao

O le auala e vave ma itiiti le taimi e faʻaaoga ai. I taimi o le gafa, vaega eseese o le rhizome ma laʻau ma laau i se isi ipu.

Tubers

O le tele o ituaiga meaola e tupu aʻe ai le tama teine ​​po o fusi, e mafai ona vavae ese mai le laau ma le prikopat eseese i le loloto o le 7 i le 13 cm i le eleele. Faʻalelei ma faʻamamaʻa i taimi uma.

Lanu

E mafai e le Shchitovniki ona fufulu ese tamaiti (pulou). Latou te aliali i luga o lau ma amata ona ola. Mulimuli ane, e mafai ona vavae ese mai le launiu, tuu i totonu o le peʻa susu poʻo le gafa ma ufiufi ile afa afa fagu paʻukeke po o le fagu. Faʻaauau i le lua vaiaso, ona faʻaaogaina lea o le fatu ile eleele masani.

Maʻi ma faʻamaʻi

Liliuina o rhizomes e tupu pe a faʻafefeteina le susu i totonu o le eleele ma le paletali, masalo, o le eleele ua faʻapipiʻi ma ua muta le pasi o le susu. Po o le fausua e masani ona tupu.

Pests e le fiafia i faletalimalo, mafai ona osofaia na o shieldovki. O nei iniseti laiti e pei o lanu enaena po o beige i lau. Afai e le lava na mea, e mafai ona e aoina i latou e le lima, o tagata lautele e faʻaumatia e iniseti - Konfidor, Aktellik, Tanrek, Aktar ma isi.

Faaiuga

O le tuputupu ae i totonu o le fale o le au faifaatoʻaga e faigofie ma faigofie. Afai e te lava le gauai atu ia i latou, o le teuteuina o totonu o le fale e teuteuina ai totonu mo se taimi umi ma faʻamalieina ai latou e ona.