Fua o le gaosiga

Tausiga i le fale mo se mea manaia lelei - "Amaryllis": o togafiti o le galueaiina, ata

"Amaryllis" - o se tasi o fugalaau pito sili ona matagofie i totonu o le fale e tele ona foliga i le logo.

O le tele o lanu ma le faʻaaogaina o lona tofo e manaia.

E le manaomia e le laau ni togafitiga faʻapitoa ma aʻa aʻa, fiafia i ona fua.

Ata

O le ata o loʻo i lalo o loʻo faaalia ai fugalaau o "Amaryllis", ma le tausiga lelei i le fale:




Tausiga ile

E faapefea ona tausia le "Amaryllis" i le fale? E le faigata, aua o le fugalaau o se sui le lelei o le fugalaau ma o le a e fiafia i lona matagofie, pe afai e te mulimuli i fautuaga mo mea o loʻo i ai - le saʻo o le faʻavaivai, faʻamalama ma le faʻamaʻi. Ina ia aloese mai faafitauli i le galueaina, e lelei tele le faamasani ma faamai ma meaola faalafua - puipuiga foi e aoga.

E mafai ona ou nofo i le fale?

O le fugalaau e matua talafeagai lava mo le tausiga o fale pe afai e te fatuina ni tulaga vavalalata ile natura mo ia - o le aoga talafeagai o le eleele, timu timuga, lava le susu i le potu ma se nofoaga talafeagai i luga o le windowsill.

O togafitiga lelei o togafitiga o le a mautinoa ai le toe faʻaleleia i le gasologa o le tausaga ma o le a aumaia ai le fiafia faʻafiafia i lē e ana.

Teuteu

O le laʻau o Amaryllis e faasolosolo malie ona faʻavaivai - e oʻo i le tau o le tautoulu. O le faamoemoe e teuteu lau lanu samasama e le tatau ona i ai. O le paʻu ese, latou te faʻaaogaina mea taua i totonu o le pusa - o le a manaʻomia lenei faʻapitoa aʻo leʻi amataina le togavao. Afai e tele ni laulaau e leʻi paʻu i le pito umi e tumau mo se taimi umi, e tatau ona punou i lalo ma tipi i lalo i se naifi malosi.

Faʻasa

O lona taimi e tatau ona mafaufau i le taimi e manaʻomia e faʻamago ai le coma. E fautuaina le fautuaina o le suavai, e aunoa ma le lolovaia o le pulufana ma le aʻa, seia oʻo ina oʻo i le 5-7 cm le maualuga o le fugalaau. A amata ona aʻe le aū poʻo le laʻau, e faʻamalūlū lemu le palapala.

Faʻalogo! O le tele o le susu e matua afaina lava mo se laau e lei mauaa.

E le mafai ona faʻatagaina e faʻaalia nofoaga e aafia i le pala. Taimi sili ona lamatia - malulu. Ona faʻagesegese lea o le faʻaleleia o le susu, ma o le faagasologa o le pala e mafai ona faʻaaogaina.

Faʻamasinoga

O le gafatia e filifilia, e fetaui ma le laau lava ia ma lona telē. E mafai ona avea lenei mea ma masini e ese mai i le 20 cm le maualuga poʻo se fagu lapoa. E faʻapefea ona toto fopuni "Amaryllis"?

I le taimi o le totoina o pulufana e tatau:

  • lafoaia le faʻaaogaina o masini malamalama ina ia aloese mai le tafe i le taimi o le vavao;
  • ave oneone lelei;
  • faʻaaoga le faʻaleleia lelei o alavai;
  • e tanu ai laʻau pupuʻu i se pito i luga o le eleele, faʻamavaeina i lalo o le lua vaetolu.
E taua! Taumafai e le faʻaleagaina aʻa aʻaʻese i le taimi o le faʻatinoga.

Saunia ni pusa lapopoa mo le totoina. E tasi le selau pasene germination, pe a faʻaaoga e pei ona fuafuaina i le taimi lava e maeʻa ai. I totonu o le pusa penisina o loʻo tufatufaina i le mamao lava e tasi mai le tasi. Latou te momoe ile eleele mafiafia o le 5 mm. A uma le susu, o le totoina e ufiufi i paʻu palasitika poʻo tioata ma teuina le vevela i le 25 tikeri.

O le vitio faʻamatala auʻiliʻili le faagasologa o le totoina o se fugalaau "Amaryllis":

//www.youtube.com/watch?v=TjWHffwtHLM

Suiga

E faʻafefea ona suia le "Amaryllis"? E le manaʻomia e le fesuisuiaʻi soo se fugalaau, e masani lava ona faʻatino le faʻatinoga i vaitau o le 3-4 tausaga.

Amata pe a maeʻa le fugalaau:

  • o le pito i lalo o le tane e tumu i se alavai faʻavaivai o le 1-3 cm;
  • o le isi vaega o le oneone;
  • nofoaga leaga ma fua o maliu ua aveesea mai aʻa;
  • o tamaiti e vavaeese faatasi ai ma a latou uila;
  • ua togafitia i latou i se mea malie.

O loʻo faʻauʻuina tamaiti i le eleele e 2/3 e faʻamautinoa ai le tuputupu ae masani ma le puipuiga mai le pala.

Lulu

O le faʻaleleia o fugalaau masani e faʻamautinoaina i le tausia o le puleaina o le vevela i totonu:

  • 20-22 tikeri i le ao;
  • mai le 18 tikeri i le pogisa;
  • +10 - i le vaitaimi o totoe.

E le o manaʻomia ni laʻau faʻafefe - e le taliaina e le laau le suiga o le vevela. E manaʻomia e ia se suiga lelei mai le vevela i le tulaga faʻalelei ma vice versa.

Malamalama

O se fugalaau e manaʻomia tele le malamalama. O le nofoaga sili e tuʻu ai o le sautesasae poʻo saute sisifo o le potu. O le itu i saute e talafeagai foi, ae o le a tatau ona puipuia Amaryllis mai le susulu o le la, aemaise i le maualuga o le ao.

Fesoasoani! Malamalama sili ona lelei mo le laau - felafolafoaʻi malamalama.

O ao tuusao o le la e aoga seia aulia le 11 i le taeao ma le 15, ae na o le taumafanafana. E mafai ona faʻaleleia fua faʻataʻitaʻi ma se aso malamalama e 16 itula. O le ipu e liliu atu i lea taimi i lea taimi i le laʻau, o le aū e matua tuusao.

Tuputupu ae ma le fausiaina

E faapefea ona tupu "Amaryllis"? Tuputupu ae o se fugalaau i le fale, atonu i ni auala se lua - mai fatu pe faatasi ma le fesoasoani a tamaiti. E faapefea ona tupu "Amaryllis" mai le fatu? Mo le faia o lenei mea, ia pollinate le pollen na faʻaputuina mai peni ma se pulumu o le pistil.

Fua o fatu i totonu o le masina. O loʻo totōina i totonu o le eleele faʻapotoina ma tuʻu le fagu i se nofoaga mafanafana, i le mea e leai se malamalama tele. O le a aliali mai le lanu i totonu o le 4 vaiaso. Faamalosia o laau mulimuli ane nonofo.

E faia faʻasolosolo faʻatasi ma le fesoasoani a pepe e vaʻavaʻai i le taimi o le gafa. E tatau ona i ai se aʻa e le faʻaleagaina. Pulufaʻau filifili e le faʻaleagaina, e aunoa ma le galo po o le tootoo.

O tamaiti e togafitia i le fiva ma toto i le eleele. Fertilizing ma fafaga e manaʻomia le tumau. O le vaitaimi o le tuputupu ae o le a 2 tausaga.

O lenei vitio o le a taʻuina atu ia te oe foliga o le tuputupu ae o Amaryllis i le fale:

Eleele

O le eleele mo Amaryllis e aofia ai le vaovao, lau laʻau, humus ma le oneone. E toetoe lava tutusa tutusa. O nisi taimi e faaopoopo ai peat ae le o le humus.

I le taimi o le gafa, e le o totoe le fanua tuai i luga o aʻa o le laau, e luluina lemu. Aʻo leʻi faʻalauteleina le palapala i totonu o le ulo, o se alavai e faia i ni maa laiti i lalo.

E taua! O le ipu e filifilia e tusa ma le tele o le laau.

Mo se tagata tele ma se tagata matua, o le gafatia e sili atu le tele nai lo se talavou "Amaryllis". O Tara e le tatau ona mama, a leai o le a tupu le lamatiaga pe a fuga e le fuga se aū, ma e sili atu i lenei pusa i le mamafa.

Fertilizers

O le alu ese o lona uiga o ofu masani luga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaogaina se faʻalavelave faʻapitoa vai, pe a iai mea o le phosphate, mineral ma organic. Le masani ole taualumaga - 3-4 taimi i le masina aʻo lei tupu, 2 taimi i le masina - mulimuli ane. A maeʻa le laʻau, o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le fugalaau. Toe faʻaleleia meaai e pei o foliga o laulaau talavou ma le laʻau.

Faamanuiaga ma le afaina

O le fugalaau e aoga uma ma leaga.

O le vailaʻau e maua ai faʻamanuiaga nei:

  • fiafia fiafia;
  • suauu carbon dioxide absorption ma le faʻasao o le okesene;
  • tosoina le pefu (lelei le aoina o pefu);
  • tau ma le malulu i totonu o le potu.
E taua! Na o Amaryllis o latou puʻupuʻu e afaina ai tagata ma manu - o mea inu ia.

Mo le puipuia o oe lava, e sili atu le galue ma totigilima aʻo fesuiaʻi ma aveese le fugalaau mai tamaiti.

Maʻi ma faʻamaʻi

Amaryllis e pagatia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pe a faʻapipiʻi iniseti i luga o ona laʻau, puipui poʻo aʻa.

Faatasi ai ma meaola faalafua o:

  • paʻepaʻe sinasina;
  • riki sika;
  • mealybug
  • taliga sese.

Faʻaleagaina le masini faʻaleagaina - faʻaleagaina vaega o le laau, faʻamaʻi faʻasalalauina ma faʻafefete le fungal

Faamai:

  • fusarium (root rot);
  • uʻamea faʻavave (lanu mumu);
  • anthracosis (pogisa pogisa, lanu enaena i luga o le lau).

Ina ia faʻafetaia i latou, o le fugalaau e vavae ese, o vaega ua afaina, ua aveeseina, togafitia i iniseti.

Tausiga tatau mo le "Amaryllis" i le fale - o le ki i lona vave totoina ma ou uiga lelei.