Fua o le gaosiga

Faʻafiafiaga o le Faʻaolataga - aiseā e mamae ai fugalaau, pepese ma le mea e mafai ona fai?

Fugalaau i totonu, pei o soʻo se mea ola, e faalagolago i le tele o mea. Pe a lelei mea uma ma e lava mea uma, o loʻo ia te ia se foliga maloloina, foliga susulu. Na faafuasei lava ona mamae ma fuga fugalaau.

O le mea moni lava, o le togi na alu i le ola ola. O le a le mafuaʻaga o lenei mea matautia, ma le auala e fesoasoani ai i le mativa leaga, o le a tatou malamalama atili ai.

O le a le umi e tumau ai le fugalaau masani?

O le faʻatauina o se lalelei matagofie i fugalaau fugalaau i faleoloa, e leʻo vave ona manino: o le a le umi o le taimi e ola ai, ma le umi o le taimi e totoe e faamemelo ai i lenei lalelei.

O le umi o le alualu i luma o le alualu i luma mai le fugaina i le faʻamamaina mulimuli pe le itiiti ifo i le 30 aso ma le maualuga o le 10 masina.

E faʻalagolago lava i tausaga, ituaiga ma faʻalauteleina tulaga. O se tagata matua e fuga i le tusa ma le tolu masinama o se talavou e le sili atu i le tasi. O le mea lea, o le orchid e mafai ona totogo i le tele o taimi i le tausaga, ma i vaitau e mafai ona toe faʻaleleia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o ituaiga o pata - phalaenopsis e mafai ona iai fugalaau i le gasologa o le tausaga.

O le fuga o le dendrobium e pau i le ogatotonu o le tautoulu ma tumau seia oʻo i le ogatotonu o le taumalulu. Cymbidium e afua mai ia Oketopa ia Fepuari, ma le taimi lona lua i le taumafanafana.

O le a le mea e foliga mai ai se laau valea?

Wilting o le gaioiga lea e leiloa ai se laau., malosi, malosi. O laʻau ma fugalaau e faʻavaivai, e mou atu le tauvaga, o suiga lanu i le pogisa lanumeamata. O le pito i luga o le laau o loʻo faʻamoe i lalo.

O tamaʻi pine ma'oti e pei o se paʻu. O le orchid e taofi le tuputupu aʻe ma fafo atu o loʻo faʻaitiitia i le tele. Matou te le matauina pe a fuga le fugalaau e tasi. Ae e sili atu le popole pe a maeʻa fugalaau ma fugalaau. O le mea lea, e taua le faʻaogaina vave o auala e faʻaaogaina ai le faʻavae.

Aiseā na amata ai ona faʻagogo le gaʻo i le taimi lava e tasi?

O fualaʻau uma o fugalaau o loʻo faʻapipiʻi i luga o le puipui mo 2-3 vaiaso. E eseese ituaiga fiafia i mata mo le sili atu ile masina. Faatasi ai ma le natura, o fugalaau e paʻu malie, e tusa ai ma le tikeri o le matua. Muamua faʻamaina maʻi, fuga muamua. Ae peitai, afai o le a amata ona mou atu uma petals i le taimi e tasi - e tatau ona mataala. O le faʻamamaina o faʻamaʻi i luga o le puipui o loʻo taʻu mai ai foʻi le i ai o faʻafitauli manino o le soifua maloloina mo le orchid.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i le mafuaaga ua mamae ai fugalaau orchid ma pau i lalo:

O le a le mea e paʻu ai le pepe e aunoa ma le malepe?

E faigata ona matamata i taimi e amata ai ona magumago fugalaau e aunoa ma se paʻu ma pauu i luga o le pele pele. E tele mafuaʻaga mo lenei amioga le masani ai o le orchid. E taua le malamalama lelei i ai.

Faʻamasa le talafeagai

O le leai o se susu mo le orchid e na o le leai o se vai e mafai ai. Totololaau fugalaau e manaomia ai le itiiti ifo o le vai e faatumauina ai le malosi. O le suavai o se ituaiga o minerale solvela o loʻo i totonu o le palapala ma faʻaleleia le aʻa.

Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaleagaina i le faʻasusu. O le susulu tele o le susu e afaina i le atinaʻeina o le pala ma siama faʻamaʻi pipisi. O le taumafataga o mea taumafa e faʻasaina, o le faʻamaʻiina o le toto e maua mai ai le susu mai puaʻa ma fugalaau. Orchid, faaleagaina e ala i le pala, leiloloa aʻa ma laʻau. I tua o laulaau ua amata ona mou atu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le fuga o fugalaau i luga o le togi ona o le faʻavalaina le talafeagai:

Le lava le moli po o le la

I le oʻo mai o le vaitau o le malulu ma le timu, ua leai se malamalama o le la o le orchid. O le mea lelei, latou te manaʻomia se aso malamalama e 14-itula. O le tele o le malamalama e mafai i greenhouses. I le fale, e faigata tele ona toe faʻaaogaina nei vaega. O le mea lea, a leai se malamalama faaopoopo, e amata ona mamae fugalaau, lanu samasama, paʻu.

I le vaitau o le taumafanafana, e moni le faafeagai. O le la susulu e mafai ona faia se taufaaleaga leaga. O le susulu o ave e oo lava i le vevela maualuga i luga o auala e tuua ai le pogisa i luga o laulaau ma mea leaga. O le mea e taʻua o le vevela vevela.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le pau o fugalaau i luga o le togi ona o le le lava o le malamalama:

Faʻasologa o mea faʻapipiʻi

O le lauʻeleʻele o orchids o ni mea manogi, o lea e le o se mea e ofo ai latou te fiafia i le mafanafana. I le vaomatua, latou te lalafi mai le la i lalo o le paolo o laau tetele o loʻo tutupu ai.

E tusa ai ma fale, mea e leaga ai, e masani lava ona televave. Leai se mea e te alu ese ai laau i le taumalulu e latalata i le afi vevela, ma i le taumafanafana i lalo o avega tuusao poʻo le vevela vevela mai le ea.

O le vevela maualuga o le taumafa e mafua ai ona susu le susu. mai le eleele. O aʻa ua mamae, vaivai. Mo se vaitau puupuu, ua mamae le fugalaau ma totogo mai.

Faʻailoga

Faʻatulagaina o le ea i totonu o potu o se mea lelei. O le mea lea, ua maua ai le ea. Ae ui i lea, o le vaalele ma le tusitusi o ni mea eseese. O le faʻataʻitaʻiga e matautia tele i tagata, ae le o le taʻua o laau. O le tafe o le ea malulu o se mafuaaga taatele o fugalaau mama.

E le tatau ona faʻataunuʻuina le vaʻavaʻai sei vagana ua faʻamamaina le fale pe fofola.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le pau o fugalaau i luga o le orchid ona o le ata faataitai:

Paʻu maualalo ma le maualuga o le vevela

O le tuufaatasiga o nei taʻiala e tau atu ai i taunuuga le lelei mo le togi. Afai oi totonu o se potu e susulu malamalama ai le la i le vevela. O le mea moni, o le fugalaau e vevela, ma o se lapisi tele o le vai e vavae ese mai le lanu lanumeamata. I le faaopoopo atu i ai, e le mafai ona fafagaina se laau tele i le vai, o le mea lea o le le mautonu, le maua ai le fua, o le oti o le fugalaau e le matala. O le maualuga o le maualuga o le susu o le 30-40%.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le fuga o fugalaau i luga o le togi ona o le maualalo o le suavai:

Manatua

O le toe faʻaleleia mo taʻaloga e le pasi e aunoa ma se faʻasologa. A uma mea uma, o le a avea lenei mea ma malamalama e ese mai, o le vevela, vevela. Ma o le laau faʻafefe o le a tali atu i lena itula. Mo sina taimi e mafai ona taofi le fuga, toe faʻaleleia fatu. Ae ui i lea, i le lumanaʻi, ia tuʻuina atu e faʻapea o mea faʻapitoa e pei o aiaiga fou, o le a lelei mea uma. E naʻo ni nai aso e manaʻomia ai se taimi e faʻafetaui ai.

Malosiaga

Aʻo tausia le vaovao, e tatau ona e matua faʻaeteete i le taumalulu.

E tupu pe a uma ona susu, o le ea malulu e ulu i totonu o le fugalaau pe a vevela se laau susu i luga o se faapaologa, tatala se faamalama mo le ea, pe tuu i luga o se mea afaina. O le maalili o le hauvaʻa o se mea mataʻutia tele lea.. A o feosofi vaa i le ogatotonu o le laʻau laʻau ma faʻaumatia ia aʻa. Faʻatupulaʻia le atinaʻeina o ia faʻamaʻi pipisi.

O le tumutumu lautele o se orchid e aʻafia ai aʻa, aʻa, fugalaau.

Faʻaleagaina o le iniseti

O le isi faafitauli taatele mo tafaoga o meaola faalafua.. E masani lava ona tupu lenei mea, o lea e tatau ai i lē e ana ona siakiina pea laulaʻau ma aʻa.

I totonu o iniseti e fiafia tele laau toto, ou te manao e faailoga le mealybug, e fiafia o ia i fatu ma fugalaau fugalaau.

Le sili atu ona lelei?

Iniseti leaga e sili ona lamatia mo tagata amata.oe faʻatau se fugalaau i totonu o le faleoloa, aua le mafaufau e suʻeina. Tuu le windowsill i autafa o isi laau. E faʻapea foʻi, iniseti leaga e aliali i le fale. Ma afai o loʻo faʻaauau pea le faʻaogaina o le faʻaleleia lelei o totonu o le microclimate i totonu, o lona uiga e le faigofie ona aumai na ituaiga o tuaoi.

Fofo faʻapitoa

Pe a maua mai meaola faalafua i luga o orchids, o le laasaga muamua o le faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina o togafitiga faʻamaonia, togafitiga masani. E le afaina ma sili atu ona lelei i le fugalaau.

E masani ona faʻaaoga:

  • sapalai tagamea;
  • aniani poʻo le kalaka teuteu;
  • meaʻai i luga o le paʻu o le citrus, calendula, mint;
  • eseese suauu taua.

Vailaau Mataʻutia

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga faʻalapotopotoga e faʻaaoga i le amataga, pe afai o le numera o iniseti i luga o fugalaau e le tele. Ae peitai, afai e amataina le faagasologa, ma ola maloloina meaola faalafua ma fafaga i le vai o le vai, o le faaaogaina o vailaʻau e talafeagai. O fualaau sili ona aoga mo le faʻaumatia o iniseti leaga o fugalaau ma iniseti.. Ua tetea i latou e tusa ai ma faatonuga i le afifi ma ua faʻaaoga e pei ona faʻamoemoeina.

Le mea e fai - laasaga i lea laasaga

Aʻo leʻi amataina faiga faʻavae, e tatau ona e taumafai e faʻasalalau tulaga o le microclimate:

  • Suia le nofoaga o le orchid pe teuteuina le la o le vevela.
  • Faʻapipiʻi le taʻavale pe a tuʻu le ipu ile windowsill.
  • Faʻateleina le faʻamamafana ma se tagata e faʻamaualalo fale.
  • Faʻamati le togi i le vai mafanafana pe a iai ni faailoga vaaia o le faʻagogo.
  • Faʻaitiitia le fatu o le malulu ma vaʻa.
  • Ia mautinoa e leai ni iniseti afaina i luga o le fugalaau. E mafai ona e maitauina alagati o le anufe i laulaau.

Afai o le puipuiga o loʻo i luga, e leʻi maua mai ni taunuuga lelei, e mafai ona iai le faafitauli i le sili atu o le susu o le meaʻai, ona mulimuli mai lea:

  1. aumai se orchid mai se ulo;
  2. fufuluina aʻa i le vai tafe;
  3. aveese nofoaga le maloloina, pala ma se mea maoaʻe;
  4. tatala manuʻa ma gaʻo ua faʻaaogaina;
  5. alu e faamago mo sina taimi;
  6. suia le sui mo le togi, e le faʻagaloina le faʻaleleia o le alavai 2 cm mafiafia;
  7. isi vai pe a maeʻa le palapala.

E faʻapefea ona fesoasoani pe a vave le malepe, e aunoa ma le tatalaina?

O le fulafula o tupu e tupu tele lava pe a maʻi le fale.

E tatau ona iloa e fugalaau fugalaau o Orchid pe faʻapefea ona fesoasoani i le faʻamamaina o pamu. O se vaaiga faanoanoa tele lenei, ma e foliga mai e ogaoga le mafuaʻaga. I le uma, o tagata faʻapitoa e ono le mafai ona faʻaaogaina ni mea sese i le tausiga i le taimi o le vavao. O le mea lea mo le au amateurs ua fautuaina e muamua siaki aiaiga o mea o loʻo i fafo. Le isi laasaga - o le faʻamatalaga o le faʻamaʻi ma togafiti togafitiga:

  1. saunia se meafaigaluega e teuteu ai le mea e teuteuina;
  2. aveese le laau mai le ulo;
  3. tuu aʻa i le vai mafanafana mo ni nai itula;
  4. faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma pereschupat uma aʻa;
  5. aveese nofoaga ua faaleagaina ma se meafaigaluega na saunia muamua;
  6. fufuluina fasi pepa i se sui sooupu e le o aofia ai le ava malosi;
  7. afai ei ai ni masalosaloga poʻo ni faʻaaliga manino o faʻamaʻi pipisi, faʻagasolo le fugalaau ma se fomaʻi faʻamalosi;
  8. totoina le togi i totonu o se eleele fou ma, afai e mafai, i totonu o se isi ipu;
  9. afai e lelei mea uma, o le tulaga o le fugalaau o le a le faʻaitiitia, e mafai ona e faʻafeinu i se vaiaso;
  10. fafagaina se vaifofo faigofie o le faʻaaogaina o mineral pe a uma le 2 vaiaso.

Faʻafefea ona puipuia le pa'ū i le lumanaʻi?

Ina ia mafai ona faʻaolaina le lalelei mai le tele o faʻafitauli i le lumanaʻi, e tatau ona matua tausisi i tulafono mo le tausiga.

  • Aua nei faatagaina le vevela i le nofoaga o le tuputupu aʻe.
  • Faʻamafanafana mafanafana + 22-25ºС.
  • O le eseesega i le eseesega o le vevela e le tatau ona sili atu i le 4-6ºС.
  • Taimi o le ao mo le 14 itula.
  • I taimi o le tau malulu e tatau ona faʻaopopo le malamalama i luga.
  • E manaʻomia le faʻamalamalamaina o le natura faʻasalalau.
  • E manaʻomia le faatumauina o le maualuga o le maualuga, ae le sili atu ma le 80%.
  • Ia mautinoa ia ea le potu i taimi uma.
  • I le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi totoina.
  • Aua e te fufulu le fugalaau i le taimi o le fugalaau.
  • Faaaoga le vai faamama.
  • Faʻamafanafanaina le kulimi e manaʻomia i le taimi o le tuputupu aʻe o le totoa.
  • Laʻei pito i luga e faʻaaoga i le mea e sili ona lelei i le potassium ma le uʻamea.

Peti peti tonu e faalagolago i taimi masani: o le la, vai, vevela, eleele. Ae e leai se taua o le tausiga ma le gauai o tagata, faʻapea foi le mafai ona malamalama i faailo na te auina mai.