Fua o le gaosiga

O fugalaau ese i le lalolagi

O le natura o le natura o loʻo i ai se mafaufauga matagofie tele - na o le tilotilo i nisi o sui o le fugalaau e talitonu i lenei mea. O le aso o le a tatou mafaufau ai i mea e le masani ai, ma e ese lava, fugalaau i le lalolagi.

Amorphophallus titanic

O se fugalaau ei ai se igoa uumi ma le maoaʻe o se tasi o le tele o le tele o fualaau aina o le lalolagi. Na maua o ia i Sumatra i le 1878 e se tagata fai togalaau o Italia ma le tagata malaga o Odoardo Beccari. O le mea e leaga ai, i totonu o le lauʻeleʻele ua faʻaumatia le laau, ma ua mafai nei ona vaaia i totonu o togalaau togalaau ma fale lanu tetele. I luga o se puʻupuʻu pupuu ma le mafiafia, e tulaʻi mai se tulaga e le masani ai: o luga o le ipu e pei o le logo o loʻo i luga o le ipu. I le amorphophallus titanic cob e oʻo i le maualuga o le fa mita. O le ipu o loʻo faia e se palanikeke laʻau, o lona fausaga e foliga tutusa ma pepa faʻauluina. O le pito i totonu o le ufiufi o loʻo i ai se 'ie paʻu-paʻepaʻe, o le pito i fafo o le lanumeamata lanumeamata, latalata i le pedicel e vaʻaia. E ui lava i le matagofie o fafo o se taimi umi e latalata ai i le fua o le fugalaau e le mafai, e ese mai le manogi o "aano" o aano po o iʻa. O le vaitau o le vavalalata e i ai ni nai aso, i lona olaga atoa, lea e tusa ma le fasefulu tausaga, o le amorphofallus e fuga mai na o le tolu pe fa taimi.

Faitau foi e uiga i le tuputupu aʻe o le amorphophallus i le fale.

Faʻaipoipo o le tamaitai

O le slipper o le tamaitai (Cypripedium calceolus) ei ai se vaega tele o tufatufaga - o Europa atoa lenei, e aofia ai le Peninsula Peretania, Rusia, ma atunuu Asia. O le maualuga o lona tino masani, o le mea aupito sili ona maualuga e oʻo i le 60 cm. I luga o lau laʻau lapopoa e aoina, ma sosola ese mai le pito i lalo, o laulaau e lanu meamata lanu, e oʻo ile 20 cm le umi, ma e oʻo ile 8 cm le lautele. O le faʻasalaga e masani ona faʻapipii-tasi, o loʻo i luga o le pupuʻu faʻataʻavale e pei o se laulaʻau, faʻasolosolo lima i le pito.

E te iloa? Yellow image of a venereal slipper i luga o se lanu lanumoana - o le ofutau o le fono a Norwegian of Demolition.

E le masani le fausiaina o le eleelea: o le laugutu e pei o se seevae seevae e lanu samasama (o nisi taimi ma ni mumu mumu), o le afaina i luga o le laugutu (siama) ma sima o loo natia i totonu o le seevae e samasama foi. O le laugutu o loʻo siomia e peti e fa o le lanu mumu-lanu enaena, o le pito i luga, e taʻua o se lafu, o le lautele o latou, o le pito i lalo, e vaapiapi, ma o le pito i luga e vaapiapi ma opo i totonu o se mea lautele. Pe a fuga, o le slipper e fai se pusa fatu.

Aoao atili e uiga i seevae veneer: ituaiga (Paphiopedilum, Cypripedium), tausi alofa, tuputupu ae i totonu o ipu.

Wolfia

Mafaufau i auiliiliga auiliili o lenei vai vai e aunoa ma se microscope e faigata. O le wolffia, lauiloa - leʻau, e talitutusa lava ma lanu samasama po o lauolaola lanumeamata, o lona maualuga e tusa ma le 1 mm. O lenei laau toto ma e tufatufa atu i totonu o vaituloto, ma aveese uma mea talafeagai mo le ola mai le vai. I lo matou eria, e tasi le ituaiga o wolfthia e lauiloa - leai se mea. E masani ona faʻaaogaina le gaogao masani i meaola laʻau, pei o iʻa.

Afu Aferika

O le foliga mai o lenei laau e foliga mai o le gutu o se meaola faʻatau. I luga o le fogaeleele i luga o se pupuʻu puupuu, o loʻo i ai se fualaau fuamoa. Ua ufiufi i se paʻu lanu enaena lanu enaena-enaena. Tatala, o le pua e faʻaalia ai se mumu mumu, o le manogi o le pala. O le manogi e tosina ai iniseti e maua ai le taimi e faʻafeiloaʻi ai le faleoloa aʻo le i faʻamaina ia i latou. A oʻo ina ua tuai le laau ma ua amata ona paʻu, faʻamago ese, i totonu o lona tosoina o iniseti o loʻo taoto ai. E maitauina le maualuga o le tau mo le fuaina o le ola maloloina ua filifilia naʻo le lava o le vaʻaia. O le taimi atoa o loʻo i lalo o le eleele, e ola ona o le parasitism i aʻa o isi laau totō. Tufatufaina i Aferika ma le motu o Madagascar.

Japanese camellia

I Iapani ma Saina, e mafai ona vaaia camellia i togalaau uma i le malumalu. O le laʻau faʻamafanafana lea e paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma piniki mumu. Vili malosi o lanu uliuli enaena e ufitia i lanu lanumeamata lanumoana lanumoana, lanu moana, paʻu. O se faʻaogaina, tumu ma lush, faʻatasi ai ma peti manino ma le manino e tosina atu ai le gauai, e foliga mai e le o se mea e faʻaaogaina: solo poo pepa, satin. I totonu o lona natura natura, o laau toto i Asia i Sasae, Korea, Filipaina ma Java.

Faitau foi e uiga i ituaiga ma le galueaiina o Camellia: i le togalaau ma totonu o se fagu; toga camellia.

Nepentes Attenborough

O Nepentes Attenborough ua faaigoaina i le maeʻa ai o le tusitala o le Ea Air Force David Attenborough, o le tele tele o lona ituaiga. Talu ai nei na maua, ona o tagata malaga na leiloa i le motu Filipaina o Palawan. O Nepentes e ola e pei o se vine, e mafai ona sosolo i luga o ogalaau, ma paʻu-paʻu e tautau mai i luga o laau, o loo i pito pito o lau, agai i le eleele. O le pito pito i luga o nepentes e fai ma se tapuni; i lona itu i totonu, ua tuusao le nectar mai glands, lea e tosina ai iniseti ma pepe laiti. O le sioti, lea e tafe ai tagata ua afaina, e tusa ma le lua lita o le vai. I le pito i lalo o se vaega o sualaau suamalie, ma i le pito i luga o se vai vai. O le fusiina o le pulu e masani ona pipiʻi i ni meaʻai e oso i totonu. Lanu lanu mumu-lanumumu-lanu moli.

Aoao pe faʻapefea ona tausia tausiga i le fale.

Orchid Calania

O Orchid, lea e taua foi o le pato lele, ua tupu i Ausetalia, sili atu ona saʻo - i luga o le talafatai i saute o le atunuu, o loo i ai foi i le motu o Tasmania. O se mea faʻapitoa faʻapitoa na tupu i Setema ma fuga, faʻalagolago i le eria, seia oʻo ia Ianuari poʻo Fepuari. O se mea manifinifi ma faigofie, lanu mumu ma le lanumeamata, e le sili atu nai lo le afa mita; i luga o le mea ei ai le laulaau e tasi o foliga tutusa, e itiiti ifo ma le centimita le lautele. E mafai ona tuʻuina i luga o le faʻailoga e oʻo i fugalaau e fa ile diamita 2 cm. O se pesini na liu i lalo i lalo ma le lua pulou - pogisa po o le lanu viole; O se petalita faʻaleleia faʻatasi ma se lipine faʻafefe o se paʻu paʻu ulaula o loʻo i luga o le pesini. Mai le laugutu e sau se isu lanu samasama, ma faʻatoʻa tutusa foliga o se uʻamea vaʻalele o le uʻamea-o fusi uʻamea vavalalata, faʻafefete i luga e pei o apaau.

E te iloa? I le faʻaopoopoga i le tutusa ma le manulele, o lenei fomu o se fugalaau fugalaau e tutusa ma le tamaʻitaʻi mai le aiga o fofo. Tagata o le vao, e faaseseina i latou e tutusa ma pa'ū i luga o se fugalaau, fesiitai le pollen mai se orchid i se orchid.

Monkey Orchid

O le nofoaga na fanau mai ai Orchid o Amerika i Saute, lea e ola ai i le maualuga e oo atu i le lua afe mita i luga aʻe o le sami. O lenei laau ua lalagaina mai le tulaga e le masani ai - o le igoa lona lua o le fugalaau o le togilo Dracula, e foliga mai o se faailoga o le pito pito i tua o petals e foliga tutusa ma manu felelei; O se fugalaau fugalaau foliga e pei o foliga o se manuki, ma e manogi e pei o aluna. O nei laʻau maualalo ma faʻamau saʻo ma paʻu. Fugalaau taʻitasi e tasi le fugalaau e tolu gaʻo, e fai ai se pesini. I pito o petals o loʻo faia i luga o fao. O laufanua i ituaiga meaola e eseese: e mafai ona faʻaloloa ma faʻamafola pe faʻaputu, faʻavalea fausaga. Le lanu o petals i ituaiga eseese - e mafai ona lanu samasama, enaena, lanu-violet, mumu-lanu enaena.

O le tochi o se tasi

O Orchid na maua lona igoa mo ni mafuaaga. E fuga mai i le vaitau o le vavalalata, ma o le fugalaau i ona foliga e foliga mai o se iniseti fafine. E le gata i lea, e faʻaalia ai foʻi mea e tutusa ma pheromones o le tamaʻitaʻi fafine. O tane ua faaseseina i taumafaiga le aoga e fegalegaleai ma se uo o loo lalagaina i le lalelei o le laau, ma fesoasoani ai e pollinate le mulimuli. O se togalaau a Ausetalia, e oʻo i le 35 centimita le maualuga, ma se moa vevela ma se laʻau e tasi le fatu. O le pito i lalo ole laupepa e afifiina ai le ala, o le lanu o le ipu o le gray-gray, ma le vevela umi veins. O le taimi vavalalata o Aukuso-Setema. O le faʻaogaina i luga o se lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ei ai se foliga lautele, o le laugutu e lanu enaena le lanu, ma o le fulufulu (stamato) ua i luga o le tumutumu pito i luga. O peti pito i lalo ma laʻititi o loʻo faʻasaga i lalo, faʻataʻitaʻiina paʻu o iniseti.

Siaki isi ituaiga o orchid: dendrobium, miltonia, cymbidium, povi.

Fafagaina fatu

O le pipiʻi manu e fiafia i lona foliga tutusa ma se iniseti fafine. O ona foliga faʻailoga e toe faʻaigoaina ai le itu o le tino o le pipi. O le lanu uliuli enaena, e ufiufi i se paʻu puʻupuʻu puupuu ma se lanu samasama, e faʻataʻitaʻi le manava o se pusi fafine. O le lanumeamata lanu meamata o le sepals i le foliga o se ipu faʻafeiloaʻi e pei o le ulu o le pipi. I lalo ifo o ia o se samasama lanu samasama, ua taamilo i lalo o le ovary. Lilac-lilac totoga mai fafo (mai le tolu i le lima vaega) e toe foi i tua. O le taʻutaʻua e oʻo atu i le afa mita, e fiafia i le vevela o le tau: o le sami o le Black Sea, o le Metitirani, o le mafanafana o le Caucasus. O Floris e fuga mai i le faaiuga o Me, o le tosina atu i ona foliga vaaia o le tama tane, lea na salalau ai lona pala.

E taua! O loʻo tuʻuina atu i luga o le vaʻaia o le faʻaumatia, o loʻo lisiina i totonu o laau o loʻo puipuia e le Red Council of Rusia.

Passionflower

E sili atu ma le 500 ituaiga o meaola suamalie ua lauiloa ma faamatalaina, o le tele lava o latou ola i vaomatua o Amerika i Saute, Ausetalia, Asia, faapea foi i Madagascar, i le Metitirani ma i lalo o le subcipics o Transcaucasia. E mafai ona eseese ituaiga o meaola i lanu o petals, ae o le fausaga o le inflorescence e tutusa mo tagata uma. I luga o se fasi laau umi, o loo i ai se fugalaau e tusa ma le 10 cm le umi. O faʻamalolo ma pama i fafo, e masani lava e ese mai le tasi, e lanu tutusa: lanu mumu, lanu paepae, lanumoana, piniki, e lua lanu, lanu. O luga aʻe o latou e tulai mai ai le pale, na faia e le tele o filati coronary felanulanuaʻi. O le isi taamilosaga e aofia ai le lima tusitusi, i le ogatotonu - tolu tusitusi o le pistil. Papisi Passiflora (o nisi ituaiga) fua. Fualaau aina suamalie e lauiloa o fualaau oona.

E te iloa? I le gagana Rusia, o le igoa o le fugalaau e foliga mai - fiafia. Ina, i le 1610, o le ata o le passiflora na oʻo mai i le tusitala talafaasolopito ma le Katoliko moni, o Giacomo Bossio, na ia vaaia i le fausaga o le fugalaau le faatinoga o le Passion o Keriso. O le tutusa tutusa na fiafia ai Heinrich Heine, o le na faamatalaina le fiafia i se solo, e pei o le faailoaina o tiga o Iesu.

Sini o le Psychotria

E nofo o ia i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, i Atumotu o le Pasefika. O loʻo i luga o le mamao o le faʻaumatia ona o le tele o vaomatua i nei itulagi. Sulu ma se pale salalau, fetuunaiga lanu meamata, lignified ao faasolo ina matua, taamilo, lau. O laulaʻau e tele, foliga faʻalelei, e latalata i le petiole, lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumeamata lanumeamata. O le inflorescence ma le lautele e oo i le lima senitimita ua suia i le foliga o laugutu mumu lanu mumu. I le vaitau o le fugalaau i le ogatotonu o le perianth matala, o fugalaau e lima-petal fugalaau e fuga mai. Mulimuli ane, latou te fausia ia ovaries ma fua ova o le lanumoana lanumoana.

Tacca Chantrier

O se laau tele i le natura e taatele i vao vaomatua o saina Saina, Burma, Myanmar, ma Taialani. O le fulafulaina i fafo o mea e foliga mai e foliga mai e sili atu nai lo le fugalaau. O se uiga iloga o le mafai ona fuga i le valu taimi i le vaitau. Tele, e oo atu i le 35 simita, fugalaau e valiina i lanu uliuli: lanu violē, apamemea-lanu enaena, lanu vaitusi, paʻu pogisa. E tasi le mea e mafai ona ave i luga i fugalaau e sefulu ma le lua.

Tricyrtis lauulu-lauulu

O le auai i le aiga o le lily tricyrtis o se tagata nofomau i le Iunaite Setete. Semu e tupu i le lautele, o ona aʻa - itiiti ifo i le mita le maualuga. Lulu lanumeamata lanumeamata malamalama e ufiufi i se pupuu puupuu. O le vaitau fugalaau e tupu i le faaiuga o le taumafanafana-amataga o le tautoulu. I totonu o le lau o le lau e foliga mai e tasi i le tolu fugalaau. O le faʻaogaina e aofia ai le tolu mafolafola, laulaufaiva ma le tolu, lapotopoto papaʻe ma lanu lanu e tusa ma le tolu inisi le umi. O laʻau e mafai ona lanu viole, lilac liuliu, lanu viole. O le ogatotonu o le fugalaau e paʻepaʻe ma samasama samasama, ma fulufulu filaments ma pistils, valiina i le auala tutusa e pei o petals, oso i luga. E maitauina e oʻo lava i le pito i lalo o petals o loʻo faʻasalalau i tricyrthis.

Trichozant

O vine vine e ola i lalo o le natura i totonu o vailaʻau ma vailaʻau. O le laau e fua mai, e 'ai fua umi, lau ma antennae. I le aganuu ua ola aʻe i atunuu o Asia i Sautesasa, Saina, Ausetalia, India, i totonu o le laufanua laufanua e totoina i totonu o tatou latitudes, i le itu i saute. Trichozant fuga i fugalaau fisexual, o fafine taʻitasi - taitoatasi i luga o le pedicel, male - e ala i le pulumu. Inflorescences e pei o le kiona ua vavae ese mai le pepa. E lima paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i tafatafa o le tafaʻaiga e teuteuina i fasi pepa siliva.

Rafflesia

O loʻo ola le pamu vailaʻau i totonu o le tino o le au filifilia, e masani ona fetolofi i luga o motu o Java, Filipaina, Sumatra, Kalimantan ma le penisula o Malay.

E tusa ai ma failaʻau, o aʻafiaga o loʻo tupu aʻe i aʻa o le fale o loʻo nofo ai, ma pipii ia i latou i ona aʻa aʻafiaga ma suimeni. Ona, faʻaaogaina lea o totoga e pei o le mushroom spores, e ulu atu i totonu o le tino, ma 'ai uma mea e manaʻomia. O le laau e matua telegese le taamilosaga o le tuputupu aʻe: e oʻo atu i le tolu tausaga mai le faʻaogaina ma le lūlūina o fatu e faʻapipiʻiina ai le fatu. E mafai ona ave se fuga i le va o le 9 ma le 18 masina e tatala ai. O le vaitau o le vavalalata e le silia ma le fa aso. A maeʻa - o se vaitaimi umi o le faʻasologa, o le faia o le ovary ma le tusa o le fitu masina i le fausiaina o le tamaititi. Fugalaau o nisi o ituaiga o laʻau e mafai ona sili atu i le mita le lautele ma e tusa ma le sefulu kilokalama. O le faatosina mai o le eletise, e ese mai ai le manogi o manu fasi, ma mo lenei mea, ma mo lona foliga le fiafia, sa taua o le lili pala.

Rosyanka

O Sundew o se laʻau faʻamalosi tino suavaia. E tele ituaiga o meaola, e tufatufa mai Ausetalia i Sasaʻe Mamao. E mafai ona ola i luga o soʻo se palapala, toe faʻaleleia a latou meaʻai leaga ma mea e maua mai i le pueina ma le iniseti o iniseti. Fugalaau e mafai ona matauina i le amataga po o le faaiuga o le taumafanafana, e faalagolago i le ituaiga o meaola. Fugalaau e masani lava e laiti ma e le maalofia, e lima-faʻanoanoa, e masani lava ona tutusa foliga. O le fiafia e le o fugalaau, ae o laulaau, taamilo pe faʻaloloa, e ufiufi i se vavalo umi. Villi i totonu o vaovao faʻapipiʻi afu malulu e toso ai iniseti. A lele se lele po o se paluga i luga o se laulaau, ona ufiufi lea o ona pito pe fealuai solo i le tagata manua.

Faitau foi e uiga i le ituaiga ma le fausiaina o sunde.

Strongylodon

O se lapoʻa lapoa ma se fatu toto e oo atu i le luasefulu mita le uumi ma sili atu e patino i le aiga legume. Filipaina o le nofoaga na fanau ai vine. E pupu mai ai ni ogalaau seʻia oo i le mita, e aofia ai mea e tutupu mai i le turquoise hue. O le foliga o le tulaga le tutusa e tutusa ma le gutu o le manulele: o le pito i luga o le paluga ua gaugau, o loo i ai se tipini mafiafia ma tuu i totonu o le pito. O le petaliti pito i lalo o loʻo i le foliga o se tui malosi, punou i luga. O le mea sili ona ofoofogia o le pollingilodon pollinate e le o iniseti, ae o ponati.

Hirantodendron

O le tuputupu ae i luga o mauga mauga o Mekisiko ma Kuatemala i se maualuga e tolu afe mita i luga aʻe o le sami, o le chiratodendron o loo suitulaga i se ituaiga, e taʻua o le lima-fingered. O lenei laau e vave ona tuputupu ae e oo i le maualuga o le tolu mita ma lua mita i totonu o le ogalaau. I le vaitau o le vavalaʻau, e lima-lanu, paʻu, pusa pusa o lanu samasama lanu-mumu ua faia, ma se pito mai fafo. I totonu o lo latou ogatotonu o fugalaau fugalaau e lima lanu mumu sesega mumu ua faʻapipiʻi i lalo ma siʻisiʻi luga. Ona o lona foliga tutusa ma le pulumu tagata, na taʻua ai le laau o le "lima o le tiapolo."

Fugalaau fugalaau

O le auai i le aiga o Balsam, e seasea lava ona masalomia le moni o ata mo se taimi umi, ae ina ua maea ona maua ma foliga mai i le togalaau aina a Taialani, na mou atu masalosaloga. Laʻau Semi-shrub ma lapisi lanumeamata-lanu meamata ma vaneina, tafatolu i foliga, lanu lanumeamata lanumeamata. O le gafa o loʻo i totonu o laʻau o le laulaau ma le umi, o le fugalaau o loʻo tautau i luga e foliga mai e oso i le ea. O le faʻafeiloaʻiga o loʻo i le foliga o se ipu faʻalanu, faʻapipiʻi i le tasi itu, e pei o le ulu o se manulele, o loʻo i ai se peʻu laulaau lanumeamata i le pito. O le ogatotonu o loʻo faʻaalia le foliga o le manulele ma apaʻau gaugau, ma le faʻaloloa, faʻaauau le faʻagasolo o le pito i lalo e pei o se siʻu. O le lanu susulu o le tele o lanu o le piniki ma le paʻepaʻe e faʻaleleia ai le tutusa ma tamaiti.

Orchis Italia

O lenei ituaiga o orchid e ola i atunuu ogatotonu ma le itu i Saute, Aferika, ma le itu i saute o Asia. O lenei laau o loʻo ola i le vaomago mafiafia, ma se pea paʻu lapopoa e faʻaputuina i totonu o se rosette o loʻo afifiina i le au. Vaitaimi mai le Iuni ia Aokuso. I le pito i tua o le mea e maua mai ai i luga o le elemidal, e aofia ai le tele o pulupulu. В закрытом виде бутоны каплевидной формы, заострённые на конце, светло-розовые, могут иметь полосы или пятна более тёмного цвета. Раскрываясь, цветок становится похож на прячущуюся под навесом человеческую фигурку.

Northernchi orchid, e pei o le orchid e taʻua i nisi taimi, e alofa e le gata mo ona mea teuteu. O le aʻa o le fugalaau na maua lona faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu, kuka.

Orchis manuki

Orchis manuki e tupu i le itu i saute ma sisifo o Europa, i Iran, le Crimea, le Caucasus. O le tochidisi vao o loʻo i ai se aʻa malosi i le base. O le laau e fuga mai i le faaiuga o Aperila-amataga o Me. Inflorescences e fausia ai se pusa tele, e aofia ai se numera tele o lelalalalalalalala. O le fugalaau, o le togi e maualalo ai le petalini pito i lalo, lea e talitutusa ma le ata o se manuki ma se laufofoga ataata.

E taua! O aʻa o le laau e tele togafitiga faafomaʻi ma ua faʻaaogaina e fai ma mea e le aoga i mea tau vailaʻau. Ae o le tuputupu ae mo nei faamoemoega i luga o togalaau faapitoa, o le eliina o se laau i le natura e matua faasaina - ua puipuia e le Tusi Pulu Mumu.

Vitio: o fugalaau e le masani ai

O le tele o laau matagofie i le natura, aemaise lava i ona pito faʻamaʻo, e le mafai ona faamatalaina mea uma. O nisi oi latou o le a mafua ai le faamemelo, o isi - le mautonu, ae o isi - e inosia uma lava, ae o nei galuega o le natura o le a le tuua ai se tasi e le amanaiaina.