Fualaau aina

Vaega o le galueaina ma uiga o fualaʻau e tele-fua mai o fualaau o le tomato "Vavega o le Lalolagi"

O le vaitau o aso malolo o le latalata atili atu lea. Faʻatoʻa mafaufau matua o faifaatoaga ma faʻatoʻaga mea e toto i lenei tausaga i le togalaau. O loʻo i ai se filifiliga sili mo tagata uma e fiafia i tamato tetele-fua, o le Vavega o le Lalolagi.

E tusa ai ma uiga o lenei eseesega, pe o iai ni foliga ma ni faigata i lona totoina, pe o le a maʻi ma pe o le a faapefea ona e tetee atu i meaola faalafua o le ae aoaoina mai la matou tusiga.

Tomato Miracle o le Lalolagi: faamatalaga eseese

Igoa tulagaMaofa i le lalolagi
Faamatalaga lauteleVaʻaiga o le vaitau tuai
FaʻatonuRusia
Toto90-100 aso
PepaPaʻu o le fatu
LanuUma piniki
O le mamafa o fuamato500-700 gm
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga10-15 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeManaomia pasynkovaya
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

O le Vavega o le Lalolagi o se fua tele-fua, ma maualuga-fua o laau toto. O se tulaga le taua, tulaga masani o laau. E mafua mai i le vave o meaʻai, o lona uiga, mai le totoina o laau i le foliga mai o fua muamua o le matutua, e 90-100 aso. O le vailaʻau e lava le faʻamautinoa i faʻamaʻi matua autu o tamato.

O ogalaau e tusa ma le 170-200 centimita le maualuga ma ina ia puipuia mai matagi, e sili atu le ola i greenhouses, ae i se tulaga lautele e talafeagai mo le avanoa e tatala ai.

O fua o le matutua o le varietal ei ai se lanu piniki mumu. I le mamafa, e masani lava o le 500-700 gm, ae o loʻo i ai siamupini e oʻo atu i le 1000 kalama.. O fua pito i tele e ola i le pito i lalo o le togavao. O totogo e seleseleina e tuʻuina atu ai le umi o le teuina ma le felauaiga. O le numera o potu i le fualaau aina e 6-8, ma o le mataupu o mea matagogo e 5-7%.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fualaauʻai ma isi ituaiga o tamato i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Maofa i le lalolagi500-700 gm
Bobcat180-240 kalama
Rusia tele650 kalama
Tupu o tupu300-1500 gm
Tausi umi125-250 kalama
Tinamatua o le Meaalofa180-220 fua
Brown suka120-150 kalama
Rocket50-60 kalama
Altai50-300 gutu
Yusupovskiy500-600 kalama
De barao70-90 kalama
A oʻo ina totoina tomato, e taua le iloa po o le a le ituaiga o laau o nei ituaiga poʻo isi ituaiga.

Faitau uma e uiga i ituaiga meaʻai e le taua, faʻapea foʻi ma mea e fuafua ai, ituaiga o meaʻai ma mea e sili ona lelei.

Faatasi ai ma se faʻaeteete faʻapitoa i le totoina o tamato o lenei ituaiga, e mafai ona e maua se faʻamaumauga o faamaumauga e oo atu i le 20 kilokalama i sikuea mita. mita i le itu i saute. I le ogatotonu ma le tele o vaega i matu, o le fua o le fua e 12-15 kilokalama i sikuea mita. mita, lea e lelei foi.

O fua o isi ituaiga e mafai ona maua i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Maofa i le lalolagi10-15 kg i sikuea mita
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Fat fat5-6 kg mai se togavao
Andromeda12-20 kg i sikuea mita
Moli Fatu8.5 kilokalama i sikuea mita
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Gulliver7 kilokalama i sikuea mita
Bella Rosa5-7 kg i sikuea mita

Faatasi ai ma tulaga taua o le pepa eseese:

  • fua tele;
  • sili ona lelei le tofo i le fua;
  • faʻaogaina o le faʻaaogaina o fua;
  • tetee atu i faamaʻi tetele;
  • O le umi o le ola ola o tamato ua seleseleina.

Faatasi ai ma vaivaiga ua matauina e mafua ona o lona telē, e manaʻomia ai le tausiga faapitoa, tausiga ma le lagolago, e manaʻomia le malupuipuia ma le malosi o le matagi.

Ata

Uiga

"O Le Vavega o le Lalolagi" na gaosia e tagata tomai faapitoa Rusia, na maua le resitalaina o le setete o se ituaiga tutoatasi i le 2006. Faʻafetai i ona uiga 'matagofie', na ia maua ai le mamalu i le va o faifaatoaga faifaatoaga ma faifaatoaga o loʻo totoina tamato mo le faʻatau atu i totonu o voluma tetele.

O lenei "matagofie" ituaiga mo le galueaiina i le malae vaalele e talafeagai mo le itu i saute o Rusia, o le itulagi o Astrakhan, o le North Caucasus or the Krasnodar Territory are optimal. I le ogatotonu ma le itu i mātū, o se ituaiga o ituaiga e sili ona olaola i totonu o fale puipui.

O se tasi o mea lelei o le eseese o le fua o le lalolagi atoa.. Fualaau laiti, latou te ola i le pito i luga o le laau, e talafeagai mo le faasaoina. Ma oi latou ua matutua e lelei atoatoa mo le taumafa fou. Latou te faia foi le sua suamalie lelei poo le pasta.

Vaega o le tuputupu ae ma le tausiga

O le mea autu o lenei ituaiga o tamato o lona fua tele ma fualaau tetele. O se tasi lea o ituaiga o tamato e sili ona fiafia i ai mai ituaiga tetele. O fua o le seleselega e gafatia ai le felauaiga ma le teuina umi.

O lenei vailaʻau e manaʻomia ai se pine, e aʻafia ai le fua. E tatau ona vavae isi lala i se maualuga e 30 senitimita ina ia mafai ai ona faʻafefe ma tuʻuina atu le malamalama i vaega pito i lalo o le laau.

Taʻu lala ma fua lapoa e manaʻomia. E manaʻomia e le laʻau vao le mea e manaʻomia, e pei o ona fua e tele ma mamafa, lea e mafai ona faʻaleagaina lala.

Maʻi ma faʻamaʻi

E fautuaina le faʻaaogaina o fomaʻi o loʻo i ai le malūlaʻau ma le potassium e pei o le laʻei pito i luga. O le vaʻaia o le vai e sili ona lelei i le taeao po o le afiafi, i le faʻalelei. O faʻamaʻi, o lenei tomato e ono aʻafia i le mosaic tapaa ma le lanu enaena.. Afai ua afaina le tapaa tapaa, ona aveeseina lea o lala ua faaleagaina, ma o mea e seleseleina e togafitia i se vaifofo o le potassium.

Mo le puipuia o le mea lanu enaena e tatau ona fetuʻunaʻi le vevela ma le auala e faʻavaivai ai. I le tulaga ogaoga o le faaleagaina, o fualaau faasaina "Pupuni" ma le "Pupuni" e faaaoga.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi i greenhouses o le greenhouse greenhouse. O le "Konfidor" o loʻo faʻaaoga e faasaga i ai, o le vaifofo e faia i le fua faatatau o le 1 ml i le 10 lita o le vai, ma ua totoina togavao, e masani lava mo 100 sikuea mita. mita

I le tatalaina o eleele e afaina ai osofaiga o le mite ma slugs. E faʻaaogaina se faʻaoga fasimoli e faasaga i mites, e manaʻomia ona fufuluina vaega o le vao seia oʻo ina faʻaumatia atoa le manu. E tau le 'aʻai ma le palapala. Ina ia faʻamalosia taunuuga, e fautuaina e faʻaaoga le pepa vevela i le fua o le 1 sipuniti i le sikuea mita. mita

Afai ei ai ni au faʻapitoa faapitoa faʻafitauli faʻapitoa i le tuputupu aʻe o lenei ituaiga o tamato o le a leai se faigata. Lelei lelei ma le seleselega lelei.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i tala e uiga i tamato o fuaitau aupito sili ona lelei e mafai ona aoga ia te oe:

Sili atuVaitausagaLaititi vave
Paʻu papaʻePovi lanuHlynovsky F1
Moscow tau fetuTsar PeterTasi selau poods
Faʻatonu le potuAlpatieva 905 aOrange Giant
Aurora F1F1 fiafiaSugar Giant
F1 SeverenokA La Fa F1Rosalisa F1
KatyushaLaʻasaga manaʻomiaUm Champion
LabradorLeai se meaF1 Sultan