Laʻau

Chlorosis o laau toto: ituaiga, faailoga, togafitiga

Chlorosis o se maʻi e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le paʻu i le gaoioiga o le photosynthesis. Ona o le le lava o chlorophyll, o laulaau ua lanu samasama ma ua pauu. O aʻafiaga e aafia i lenei faʻamaʻi e mafatia mai le oti o le aʻa ma faʻagogo mai luga. O le lisi o uiga iloga o le faʻamaʻi e aofia ai foi lau laititi.

O le manaʻomia mo togafitiga faʻafuaseʻi e faʻaalia e ala i le fesuiaʻiina o pito o papatusi talavou, o le faʻaogaina ma le felelei faʻataʻamilosaga o aʻa. Afai e te teena fua faʻatatau o taimi e teu ai le laau e ono le manuia. E mafai ona e filifilia le ituaiga o chlorosis i fale suesue faasaienisi faapitoa. O le tele o taimi, e faʻaaogaina e tagata o loʻo tele a latou faatoaga lenei metotia. O tagata faʻatoʻaga masani e taʻitaʻia e faʻaaliga mai fafo.

Mafuaʻaga o le Plant Chlorosis

O le lisi o mea e mafai ona faaosofia ai se faʻamaʻi e matua lautele. Chlorosis e pisapisao ma e le faʻafefe (galue). O le vaega mulimuli ua valaauina:

  • tau leaga;
  • mea sese na faia pe a totoina fua;
  • le lelei alavai;
  • leai se avanoa avanoa;
  • o aʻafiaga leaga o le sulfur dioxide;
  • mamafa tele;
  • toesea o le minerale i le palapala.

O le le lava o le polotini, iron, nitrogen, magnesium e masani lava o se taunuuga o le maualuga maualuga o le palapala. O se laau toto i totonu o sea palapala e le mafai ona gauai i mea alumini. E tatau ona maitauina e mafai ona maua le faʻamaʻi. O lenei meatotino e faʻaaogaina pe a faʻamalosia ituaiga eseese eseese.

E mafai ona e malamalama i le leai o se mea na mafua ai le chlorosis e ala i foliga mai o le laau:

  • gaʻo - faʻatupulaʻia o le tuputupu aʻe, faʻapipiʻiina o aʻa, faʻavaivaia o papatusi;
  • fuluʻilaʻau - mimiti mūmū, lafoaʻi lau, suia o lanu ma foliga o le pito;
  • paluga - o le "mu" mata o laulaau, i totonu o fasi fualaau aina o le uliuli uliuli;
  • calcium - necrosis o papatusi pito i luga, vevela solo i luga o fua;
  • apamemea - felelei faataamilo i lalo ifo o eleele ua faaleagaina, tatuina o laulaau laiti, faavaivai pu;
  • Boron - o se numera tele o tipu laau;
  • O le laʻau matasui e ufiufi i lanu lanumeamata-lanu samasama, lea latou te maua se lanu uliuli;
  • sulfur - veins uma ma vavave avanoa;
  • zinc - speck o eseese lanu i luga o le laupepa.

O chlorosis faʻamaʻi e mafua mai i siama, haʻi ma siama. O le faʻafitauli e tupu mai i iniseti.

O foliga vaaia autu o se faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi mai se mea pipisi, o veins i luga o lau, pe a samasama, tumau pea lanu meamata.

Chlorosis i le togalaau

O le faʻamaʻi masani e fenumiai ma le paʻu. E mafua ona o le tutusa o faʻamaoniga. Chlorosis mea e ono aʻafia e aofia ai fualaʻau pei o tamato ma kukama. O se fai togalaau e le galo e uiga i le puipuiga o le a faʻaitiitia le lamatiaga o chlorosis.

Chlorosis o Tomatoes

E sili atu nai lo isi faʻatoʻaga, o tamato e mafai ona aʻafia i chlorosis e leai ni meaola. Faʻateleina le faʻafefeteina o mafuaʻaga o le faʻauluina o le tino i le aʻa, lea e maua ai le malosi e pala. O le leai o minerale e taofi i le faʻalauiloaina o sauniuniga faʻapitoa ma fomaʻi.

O togavao e aʻafia i faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻamatuʻuina, ma ua vave ona totoina le fanua. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le magnesium permanganate (potassium permanganate) poʻo le fungicide. A le o lena, o le a tupu mai siama o laau lata ane.

Kukama Chlorosis

Suʻeina o foliga o laulaau laʻau ma le samasama o veins o se faʻamaoniga e faʻaalia ai le tele o faʻamaʻi. E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina ia faigata e ono tulai mai i taimi o togafitiga.

I soʻo se tulaga, o le kukumba chlorosis e faigofie ona puipuia nai lo le faʻaitiitia. Mo lenei mea, lua vaiaso aʻo lei totoina, e tatau ona faʻalauiloa fualaʻau fuamalie i le eleele ua saunia. O loʻo i ai mea uma talafeagai.

Chlorosis o fualaau aina suamalie

E masani ona taʻua e le faifaatoaga le leaga o le maʻi. O laau afu (currants, raspberries, gooseberries, ma isi) e tutupu malie lemu ma fua mai fua leaga. O le sui mafuaʻaga o mosaic samasama (infectious chlorosis) o se nematode. A maeʻa le taimi e puipuia ai, o le a puipuia e le fai togalaau o ia lava mai le tele o faafitauli talafeagai.

Vine vine chlorosis

O le atinaʻeina o togafitiga faʻaalia e faʻaalia i foliga vaaia o vaʻai o loʻo i le va o veins i luga o lau. Lanu lanu mai le kulimi i lemoni. O papatusi tuai o loʻo tuʻuina atu; o mea fou e vali samasama gaosi. O fua e laʻititi tele.

Chlorosis ei ai sona aʻafiaga i aʻafiaga o le kulimi. Faailoga o le faamaʻi e sili atu ona logoina i le tautotogo ma le tau faaiuiuga o le taumafanafana. Ina ia faʻaalia se maʻi gasegase, o le laulaʻau pia laʻau e ufiufi i le chelate uʻamea.

O se suʻega lelei o le suʻega e molimauina e se mamanu lanumeamata lanu meamata i luga o le ipu i le aso. Faatasi ai ma ituaiga o vine e puipuia mai chlorosis, o Muscatel, Limberger, Cabernet, Pinot Noir, Saint Laurent, Elebing, Riesling, Pinot Meunier, Trollinger.

Raspberry Chlorosis

E mafai foi ona aʻafia lenei laau afu i le gaioiolo ma gaioiga pipisi. O le faailoga muamua o le maʻi o le foliga mai o lanu samasama samasama, lea e tupu aʻe i luga o le taimi ma fefaʻatasi ai ma isi. I le mulimuli ai i laulaau, ua afaina ai laʻau ma lala.

Ina ia aloese mai na faafitauli, e tatau ona e:

  • faʻaaoga fualaau maloloina mo le totoina;
  • ia tatalaina soo se vavae ma aveese vao;
  • togafitia togavao ma fofo e puipuia ai le foliga mai o iniseti susu;
  • liligi fuālaau i le vai vevela i le la;
  • faʻafeiloaʻi ai le faʻapalapala o le vai, vaomatua, peʻa, humus poʻo le faapalaga ile palapala.

Strawberry chlorosis

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi i lenei laau e tutusa ma fugalaau: o le le lava o minerale, faʻamaʻi pipisi, ma le faʻateleina o le eleele.

Faʻatasi ai ma chlorosis viral, i le faʻaopopo i le faʻanofoina o laulaau laulaau, o le faʻavaeina o vaʻaiga faʻavae poto. I lenei tulaga, o le aveesea o le maʻi o le a le aoga. Pau lava le auala mai le tulaga o le faʻaleagaina lea o togafitiga afaina ma le vave gaioiga o le eleele. E le faʻaaogaina chlorosis e le faʻaleagaina ile togafitiga faʻapitoa.

Fualaau aina chlorosis

O le atinaʻeina o chlorosis o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le taufaʻailoga i lau. O lanu samasama paʻu e fai i luga o latou luga. E tatau ona maitauina o le lanu o veins e le suia. O le leai o togafitiga e aofia ai le fesuisuiai malie ma le oti o le laʻau.

Chlorosis o le apu ma le pi

O laau Apple ma pears e aafia i le leai o ni meaʻai e lafoaia i vailaau faafomai. Ua tuʻuina atu foi ia i latou ni inisiua o le sulfate. O le pu ua togi mo lenei i totonu o le ogalaau, ona tatau lea ona ufiufi i le sima.

Faʻatasi ai ma le le lava o le nitrogen, o le lau o loʻo i lalo e amata ona le maua ai le lanu. I lenei tulaga, e fautuaina e le au fai togalaau le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina o loʻo iai le vailaʻau. O le le lelei o le potassium e faʻaalia i le samasamaina o laulaau i luga o laʻau laiti.

O tuaoi tuaoi ma pogisa i luga o le laupepa laupepa o loʻo taʻu mai ai le pa'ū o le sulfur ma le okesene i le aʻa. O le mea lea, o le a manaʻomia e le fai togalaau le falaoamata o le dolomite ma le 'apamefu laupapa. O le umi o le faʻaleagaina o chlorosis o loʻo agaʻi i luma, o le sili atu foi ona faigata ona iloa le mafuaʻaga o lona tupu.

O le viral variuli o le faamai o loo faamatalaina i ni fomu se lua, e aofia ai ma se mosaic ma le chlorotic patipati mama. Muamua e aafia ai aʻa, fualaau aina ma lau. E i luga o latou luga ni fasila ma ni fasi uila. O le lisi o faʻamaoniga e mafai ona faʻaopoopoga i le tuai i le fuaina o fua ma le faʻaitiitia o fua. O le suluina o le fusi e faʻaalia i se samasama samasama o laʻau, faʻalauteleina o le tuputupu aʻe, faʻapuʻupuʻu o laʻau. O maʻi mama e le taliaina le vevela vevela.

Chlorosis o fugalaau

E leai ni aganuʻu e mafai ona faʻafitia le chlorosis, o lea e mafai ona maua ai lenei maʻi i luga o soʻo se nofoaga. E aoga lenei mea i togalaau uma ma togalaau aina. E tatau lava ona totogi le taulaʻi i le setete o le clerodendrum, azaleas, gardenias, ficus, hibiscus, phlox ma le faʻalelei.

Hydrangea chlorosis

Fugalaau e masani ona mafatia ona o le leai o se uʻamea. Ma ona o le le talafeagai o le metabolism, o lau laau i luga o laau ua mou atu, ua paʻu i luga ma paʻu ese ai. O le togafiti sili ona mataalia o le puipuiga vave lea. Source: ohclip.site

O faʻaaogaina o le uʻamea o loʻo faʻaaogaina mo le pulupulu pe faʻaaoga i lalo o le aʻa.

Rose chlorosis

O faailo o faʻamaʻi e tutusa: lanu samasama ma veins, lea e tu i luga o se tala ua paʻu mo la latou lanu lanu. Faatasi ai ma mea e mafai ona mafua ai se maʻi, ei ai:

  • le lava le mamafa o le uʻamea;
  • vailaau faʻasaina faʻaleagaina vaitau mulimuli.

E masani lava ona vaivai le totogo o laau. Roses, o loʻo faʻaalia e le aʻafiaga o aʻafiaga ma maua ai se nofoaga e sili atu ona lelei, e foliga mai o le a le mafatia.

E le mafai ona faasusuina le suavai, afaina ma fafagaina i le faʻamalosi faʻamalosi seia oʻo ina toe faʻaleleia. Togafitiga e amata aʻo lei tupu le vaitau. O se mea o le minerale e faʻafeiloai atu i le eleele ua saunia, mai le le lava o le fale o loʻo maʻi, ma humus. O le mea mulimuli e mafai ona suia i mullein.

Togafitiga o chlorosis ma fualaau faasaina ma togafitiga faa-tagata

Ina ia puipuia le foliga mai o chlorosis, e te manaʻomia:

  • fafagaina o laau toto ma vailaau faʻasaina;
  • vave faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻasaʻo le faʻamaʻi;
  • mulch le vavae;
  • acidify le palapala o loʻo aofia ai se tele o carbonates.

O vailaʻau e filifilia e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua i le taimi o le asiasiga o le laau. O mafuaʻaga ma togafitiga o le faʻamaʻi i soo se mataupu e fesoʻotaʻi.

Mea manaʻomiaLe vailaau / vailaau togafitiga
OmeaFerovit
Ferrilene
Faʻataʻi faʻatau
MagnesiumMagnesium sulphate
Falaoamata Dolomite
SulifoaPotassium sulfate
Kalimagnesia
ZincOona o le zinc
Zinc Sulfate
KalakuSulked lime
Fualaau

Faatasi ai ma le ituaiga o chlorosis, o togafitiga o le a avea ma otaota o le taimi. O le taua mo se laau ua pisia i se siama ma le galo ua leiloa muamua. I soo se tulaga, e tatau ona e faʻaumatia.

O se fofo lautele i le faafitauli o le faʻaleagaina lea o vailaau faʻamaʻi ma faʻaleleia fualaau faʻasaina e faasaga i chlorosis ma le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi e faʻaleleia ai le puipuiga. O le lisi o filifiliga talafeagai e aofia ai ni laʻei pito i luga e pei o Uniflor Micro, Reasil, Kemir Lux.