Fua o le gaosiga

O laau tetele matagofie - "Dikhorizandra": ata ma faʻamatalaga o vine

"Dikhorizandra" - o se laau matagofie matagofie.

Lulu paʻu ma fugalaau paʻepaʻe. Lago malie malie.

Faʻapipiʻi i le tipi ma vaeluaina le vao.

Faamatalaga lautele o le laau

"Dikhorizandra" o se mea e sili ona lelei. E aʻafia i le kommelinovym aiga. Latin igoa: dichorisandra. O le maualuga e le sili atu nai lo le 0.5 mita. Ua le faʻamaʻapeʻaina leaflet atoa i foliga o ellipses.

E ono totogo i le ogatotonu o le autumn. O fugalaau e faʻaputuina i tamai pusa. O le tele lava o taimi e le mautonu. E tusa ma le 35 vaega laiti. O le tele o laau totō e tupu i totonu o vailaʻau o Chile ma Atenitina. E faʻaaogaina e avea o se laʻau laʻau faʻapupulaina fua tele.

Vaʻai mai le ata

Albo-marginata

White-flooded representative of the flora "Albo-marginata" - mea faʻapitoa teuteu.

E i ai pine vaʻalaʻau e oʻo i le 75-85 cm.

Lauga o le paolo paʻepaʻe ma se tamaʻi fasi tioata.

Fugalaau o lanu.

I le pito i lalo - paʻepaʻe, i faʻalavelave - blue. E tupu aʻe i vaʻaia o Pasila.

E sili ona totoina i le fale.

Fragrans

Fragrant Dhorizandra "Fragrans" - fugalaau mataʻina matagofie. O le maualuga e le oʻo atu ile sili atu i le 0.5 mita. O laʻau e lalelei, lamolemole, saʻo, ae tumau umi. Faʻasalaina i se paʻu lanu violē ma paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Latou te aliali mai i luga o lalo o le eleele ma fai ni vao tetele. O laulaʻau ua faʻaloloa, emerald ma paʻepaʻe paʻepaʻe i le ogatotonu ma lua paʻu paʻepaʻe i pito. O laau totō laʻitiiti i le ogatotonu o le laʻau ei ai le lanu violē.

Ole laumei pito i luga e masani lava ona vevela. Latou te le uuina a latou lava mamafa. O le faʻaogaina o le laau e faʻaloloa, foliga faʻalanu, paʻepaʻe.

Petals of flowers of color blue. O lenei sui o le laʻau ua lauiloa o le "musika auro". Mo le tele o tausaga, na manatu o ia o se fugalaau togafitiga. Ae talu ai nei sa faaalia ai o lenei mea moni o se faaseseega.

Pristine Thyrsiflora Mikan

"Thyrsiflora Faʻamalieina" - laau toto. O le maualuga e le oʻo atu i le sili atu i le 1 mita. E i ai ni aʻa. O lala o le fugalaau e malosi, salalau. O fusi e matua fufula. E pupuu pepa, petiolate. Ua faatulagaina fetu ma na o le pito i luga o le ogalaau.

I le umi e oʻo atu i le 15-25 cm, i le lautele - 4-10 cm. O le pito i luga o le lau o loʻo faʻaloloa, tusi. O laʻau lava ia o le emerald, susulu. I le pito i tua o le laupepa e ono i ai sina paolo malu. Laʻau ma papatusi o laulaau ma lanu violē ma mea lanu. O fugalaau e tele tele. Aapa atu i le sili atu i le 2.5 cm.

Faʻasalaina i le paolo o le lilac ma le pulu laiti. Aoina fasi mea laiti laiti i foliga o pyramids. E le sili atu i le 20 cm le umi e oʻo atu i luga o le pito i luga o le ogalaau. Petals ma sepals 3 fasi. Stamens - 6.

Stamens ei ai ni filo amber ma isi. A maeʻa ona mate le lala o le fugalaau ola. A maeʻa lena, o le fugalaau e alu i se nofoaga malolo. E ola i vao vao.

Royal Reginae

"Royal Reginae" - laau toto.

E lua laina.

I le umi, o laʻau e oʻo ile 6-8 cm, i le lautele - 4-8 cm.

I luga o le tama talavou o laulaau lau o le paʻu oona.

Mai le pito i luga e paʻu le hina. I luga o laau matutua, lau o le emerald.

E i ai o latou lanu paʻepaʻe sinasina ma laiti laiti i pito o le pepa.

O laulaau e ufiufi i lauulu lauulu. Fugalaau fuga, faʻaputuina i nai paʻu laiti.

Setema lanumoana lanumoana ma peti tetele mo le 2/3 o le umi. Petals e lanumoana i tafatafa, paepae i le ogatotonu.

Stamens o loo i ai se lanu mananaia o filo ma se lanu moana lanu moana. O le koluma o le blue-violet. O le laau e taatele i Peru.

Aoao e uiga i isi ituaiga Lian, e aofia ai le Syngonium ofoofogia, saxifrage manaia, Reo ofoofogia, aeschynanthus matagofie, Thunberg matagofie, Tseropegii matagofie Sanderson, philodendron tulaga ese, faatauvaa Ruelle Tsianotise ma fluffy, e te mafaia mai le mataupu patino i lo tatou Portal.

Tausiga ile

Faʻasalaga sese, o lenei sui o le lauola e tali i le faamamaina o laina pito i lalo o laupepa. O le mafuaaga sili ona taatele o le ea ma vevela. O le mea lea, o le māgogo e sili ona taatele i le taumafanafana.

E le fautuaina le tausia o le fugalaau i tafatafa o masini afi. Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la i luga o laulaau, e mafai ona mou ese atu le paʻu o le paʻu, o le paʻu lanu violē o le a itiiti lona faʻaalia ma o le a toesea lona foliga teuteu.

O le mea lea, e tatau ona teuina le fugalaau i le malamalama masani ma tuʻuina i lea taimi i fafo i le ea.

Teuteu

Totoina o le Dikhorizandry e gaosia pe afai e le faamalieina i le tuputupu aʻe. E faaosofia e ala i le tataina o vaega eletise. A maeʻa lenei mea, e tatau ona taofiofia le tuputupu aʻeina o pupu. Ma mai le eleele e tatau ona tupu fou, sili ona maloloina ma mamana lala.

Faʻasa

E fiafia le laau e le masani ona faasusu. I le vevela o le tau, o le fugalaau e mafai ona faʻafeinu soo. I le taimi malolo taimi e faʻaititia ai le faʻainu. E manaʻomia e le fugalaau se maualuga maualuga. O le mea lea, o le ea i tafatafa ane o le mea e sosolo mai le sprayer. O nisi taimi latou te tuʻuina se fagu i vai latalata ane. E le gata i lea, o le fugalaau e mafai ona tuʻu i luga o le vaomatua susu.

Faʻamasinoga

Mo le totoina o le faʻaaogaina o pusa lautele faʻatasi ai ma meaʻai paleni.

I le pito i lalo o le paluga o le vai o le piliki piliki.

Ua toto le laau i le ogatotonu ma sausau i le palapala. Ina ua maeʻa - tele na fafagaina.

O lenei sui o le lauolaola ei ai lona tuputupu ae malosi. A maeʻa le vaega galue, e tatau ona i ai se laasaga o le malologa.

O le maualuga o upega e tatau ona faalagolago i le nofoaga o le pipi i le faavae o le eleele. E le gata i lea, o le totoina o laau e faalagolago i luga o eleele ua filifilia lelei.

Suiga

A oʻo i le faʻavasegaina o aʻa o Dikhorizandry e loloto ile 2-4 cm. O lenei faiga o le a fesoasoani i le laau e fausia ai le malosi sili ma le umi. I le vaomatua, o lenei sui sui e faalagolago i laau tuaoi. Ma faʻafetai i lenei mea, o le maualuga e oʻo atu i le 5-6 mita. I lalo o le potu, o le fugalaau o le a le tupu tele atu nai lo le 0.5 mita. Suia lau fagafao i le faʻatauina o le eleele mo fualaau fugalaau. I totonu o le eleele, e mafai ona e faʻaopopo le humus ma le peat.

E taua! A maeʻa ona toto, e tatau ona vavae ese laʻau o le laau. A maeʻa lena, o le fugalaau o le a oso i totonu o se nofoaga malolo.

A o faagasolo lenei vaitau, o le fausiaina ma le faʻalanuina e tatau ona teuina i se tulaga maualalo.

Tofiga

E mafai ona e faʻateleina lenei fagafaʻai ma le fesoasoani o le delenok ma tipi. O le toe gaosia e faalagolago i le nofoaga sao o le laau toto. O pito i luga o laʻau ma laulaau e tatau ona tuʻu saʻo.

O le lālā pito i lalo e tuʻuina i luga. Sa fautuaina e le fatu ia tanumia lelei. Ae loloto loloto. O le mamao o le 1.0-2.0 cm o le a faia. E mafai foi ona vaeluaina laau ma faʻaputu i le 90 ° le maualuga. O le pito i luga e tatau ona liliu i aʻa o le laau. I luga o lea mea e tatau ona faʻaalia ai fatugaʻo.

Lulu

E fiafia le laau i le vevela lelei. I le taumalulu, e le tatau ona pau i lalo o le 15 ° C. I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e 19-26 ° C.

Malamalama

O le fugalaau e le fiafia i se taimi umi i le la. I aso vevela e manaʻomia e ia le ufiufi. O le laau o le malu puipuia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau e masani ona aafia i mealybugs.

Faailoga o le toilalo - o foliga mai o spe spe i luga o lau o le fugalaau.

O le lafoaʻiina o loʻo faʻafoʻi ma le lima i se fofo poʻo se faʻafefiloi o le potassium faʻasalalau.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le ava malosi.

A maeʻa lena, ona togafitia lea o le laau ma le aktellik ma faʻafeiloaʻi i totonu o se fagu fou.

E taua le suia o le eleele. O eleele lelei o le a faʻatau mo fale i totonu.

"Dikhorizandra" e mafai ona aʻafia e le anufe mealy. E le fiafia e latalata i masini afi. E manaomia e le laau se masima maualuga. E fautuaina le fugalaau mo le tuputupu ae o tagata totō fugalaau.