Fua o le gaosiga

Tausia o hamedorea: fautuaga mai tagata tomai faapitoa

O le potafana o le bamboo a Hamedorea e lauiloa i totonu o laau.

Ae afai o le natura natura o lona tuputupu ae pe a ma le 5 mita, ona totonu o le fale e tupu i le 1.5 mita.

Hamedorea e sau mai leai se mea, ma o se vaʻa ma e le o se ogalaau umi ma se ogalaau vevela. Tausia mo mea e manaomia se faigofie, ae maeʻa.

Mafaufau i manatu taua e uiga i le pama Hamedorea: tausi i le fale, ata, toe gaosia, manuia ma le afaina.

Tausiga ile

E faʻapefea ona tausia Hamedorea i le fale?

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

O loʻo faʻatupulaia le fale faʻatau i tulaga faʻapitoa tau fale gaosi oloa, e matua ese mai i mea o le a tuputupu ae ai Hamedorea.

O tagata tomai faapitoa e nafa ma foliga vaaia ma le tausiga, o lea la, o laau i totonu o faleoloa e masani lava i se foliga lelei lelei.

A uma ona iloa le pama i le auala ma fetuunaiga i isi tulaga. E taua tele le faia o lenei laasaga e lelei tele pe a mafai ai.

  1. O le mea muamua e fai o le asiasia lea o le laau mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le o le falemaʻi o Hamedorea o le a pisia pe maʻi, ae peitai e le afaina ai le mautinoa.
  2. Aua le toe totoina le pama i le masina muamua. Mo se laau, o le a avea lenei ma se faʻafitauli faaopoopo, ma e mafai ona matua maʻi. O se tuusaunoaga e mafai, pe a fai o le palapala na maua mai ile palapala.
  3. Paʻu e tatau ona tuʻuina atu mai i aso muamua lava ma se malamalama lelei, faʻaleleia o le ea ma le mafanafana lelei.
  4. E le gata i lea, o le masina muamua talu ona faʻatau, e le manaʻomia le fafagaina o le fale.

O iinei e mafai ona e matamata ai i se vitio e uiga i uiga o le faʻatau ma le tausia o pama vao i le fale.

Fuga

Faʻalagolago i faʻaitiitiga o Hamedorea samasama, moli ma moli-mumu mumu. Fuga e tupu e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga.

E faapefea ona fuga mai Hamedorea? Ata o se laau toto laau.

Blooming Hamedorei: ata o fugalaau.

Malamalama

Hamedorea e sili ona fiafia i nofoaga lafoai ma lelei e le faʻafefeina le susulu o le la. O le nofoaga sili i totonu o le fale o le a latalata i le faamalama i sisifo po o le itu i sasae. E tupu lelei foi i le paolo.

O se ipu e iai le pama e tatau sui tasi i vaiaso uma e fai ai se pale paleni.

I aso o le mafanafana, e lagona ai e le laau le lelei i le ea fou, o lea e aoga ai le ave i le faapaologa po o le fanua. O le mea autu o le puipuia mai le susulu o le la.

Lulu

Hamedorea fale vevela. O le maualuga o le taumafanafana mo lea mea e 17-30 ° C. Afai o le eleele i totonu o le ulo e pa'ū i lalo o le 15 ° C, o aʻa e ono amata ona pala.

Paʻu e le talia toleniga ma suiga vave o le vevela. I le taumalulu, e le tatau ona latalata vavalalata masini faʻavevela ia te ia.

Faʻamamaga o le ea

Mo Hamedorei maualuga maualuga le maualuga o le suavaia leai o ona laulaa e amata ona liu samasama ma mama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaalu i taimi uma i vai mama i le taumafanafana ma le tautotogo.

Ae aua le faia lenei mea i le taumalulu, aua o lenei mea e mafai ona amata ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga.

I le taimi o le mafanafanape a vevela le ea, e mafai ona e tuʻu se tamai fagu vai e lata ane i le afu, lea e ola ai le pama. E mafai foi ona e faʻapipiʻi le pama i luga o se paʻu faʻatasi ma le uamea lautele, lea e te manaʻomia e teu ai pea.

Faʻasa

A taua le tausiga o lenei laau puipuia le tele o le palapala o le palapala. Mo le tuputupu aʻe masani ma soifua maloloina, e taua le vai pe a maeʻa le eleele i totonu o le ulo. E le taliaina le tausia pea o le eleele o Hamedorei. O se taunuuga, o laulaau o le pama e avea ma samasama, ma o le au i le faavae ua pogisa.

Soʻo ma palapala

O le mea pito sili ona talafeagai mo Hamedorei o le faʻafefiloi o le palapala "Palma". O le faavae o le eleele mo ni pama e tatau ona:

  1. Peat 1 vaega.
  2. Sand poʻo le perlite 1 vaega.
  3. Lafumanu po o le omea 2 vaega.
  4. Leua humus 2 vaega.
E mafai foi ona e faaopoopo nisi malala. E tatau ona faʻamaʻaʻaina le palapala ile sodoma aʻo leʻi faʻatumu le ipu. E sili atu ona faia lenei mea i totonu o le microwave i taga taga.

I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e tuʻuina le alavai i le foliga o le sili atu o le uʻamea po o piliki piliki.

Fertilizers

O fugalaau faʻasaina mo pama po o totonu o laau e talafeagai mo laʻei pito i luga. E mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina mo dracaena poʻo soʻo se isi, lea e aofia ai se lisi atoa o minerale.

Mai ituaiga uma o pama, e manaʻomia e le tasi lenei meaʻai sili atu nai lo isi. O le mea lelei lava, ua iloa e Hamedorea ni laʻau faʻaputuina o le faʻalauteleina o faʻaaliga.

Teuteu

O lenei pama e le manaʻomia le teuteuina o laʻau e fai ai se pale. E manaʻomia lona aveeseina o lau vevela ma le pala i le taimi. E manaʻomia mea nei:

  1. Laʻau faʻatau togalaau faʻapitoa.
  2. Isopropyl alcohol.
  3. Fungicides.

E manaʻomia e le faʻamalu faʻapipiʻi i le ava malosi ina ia aua le aumaia le siama i le nofoaga o le tipi. A maeʻa ona aveese laulaau le talafeagai ma fatuga, ia tatala manuʻa e tatau ona togafitia i se fomaʻi oona.

Tausaga Faʻamanatu Taimi

Mati-Aperila. Amata o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe. Toe faʻafoega o laʻei, faʻaleleia o le faʻaleleia atili, toe faʻaleleia.

Me. Faatasi ai ma le mafanafana o le tau, o le pama e mafai ona ave i le ea, ma faʻamamaina i le potu i le po.

Iuni-Iulai. Atinaʻe malosi, faʻaagaga mo le taumalulu o meaʻai. Le faʻatinoga o le faʻamalosia ma fafaga faalua i le masina.

Aokuso. Faʻaauauina le faʻaaogaina o faʻamalaʻau.

Setema. O se faʻaitiitia maliega o le faʻafia ona faʻavaivai ma faʻamaʻi.

Oketopa. Paʻu lelei Paʻu i totonu o se nofoaga malolo. Faʻatau vave.

Winter. Faʻasusu ma faʻauʻu le faʻapalaina aʻo lei oʻo i le tautotogo.

Suiga

Faʻafefea ona faʻatulagaina Hamedorei? Hamedoreu ua totoina pe afai o pamu o pama ua tumu atoatoa le potopotoga. E masani ona tupu i totonu o le tolu tausaga. O le taimi aupito sili mo le totoina o le amataga lea o le tautotogo.

I le maeʻa ai ona faʻatau le fale sili atu le aua le paʻi pe a ma le masina. E tatau ona tatou tuʻuina atu e faʻafetaui i tulaga fou.

I le taimi o le totoina e taua le teuina o se vaega atoa o le lalolagi i aʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaeteete le fale. Ona uu lea o le eleele i lou lima i itu uma e lua o le ogalaau, ia aveese ma le faaeteete le pama.

O se potoa fou e filifilia mo se telē lapoa nai lo le muamua. O se vaega o le alavai ma nisi paluga palapala ua sasaaina i lona pito i lalo. Ua totoina ma le faaeteete le laau i totonu o se ulo ma ufiufi i le eleele o loo totoe. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻuina i luga o ni nai aso i totonu o se fale malulu e aunoa ma le faʻamaʻaina, ina ia oʻo ai aʻa i le palapala.

Afai e tele le pama ma tupu i totonu o se ogaumu, ona e le manaʻomia lea ona toe fai. Pau lava le mea na ia manao e suia le pito i luga o palapala.

Faʻamatalaga auiliili e uiga i le gafa ma e le gata o loʻo faʻamatalaina i le isi vitio.

Tofiga

Khamenorrhea o loʻo faʻalauteleina e ala i le vavaeina ma fatu. Ae O le faʻaleleia o fatu o se auala faigofie.

  1. Ua susunuina fatu mo le 5 aso i le vai mafanafana.
  2. Afai e le afaina fatu, ona tatau loa lea ona faia i se mea faʻaleagaina, faʻaleagaina o le atigi mata ma se mea e faʻaaogaina.
  3. E totoina fatu i ni ipu faʻaaogaina ma ni pu na faia i totonu.
  4. I totonu o le tasi ipu latou te totoina se fatu se tasi, e le o tumu ai i le eleele, ae na o le na o le faapipiiina i le palapala.
  5. Aʻo leʻi tupu mai ni fatu laau, e tatau ona ufiufi le meaʻai i fatu ma paʻu palasitika.
  6. Faatasi i le aso e tatala se ata tifaga mo le ea.

Vaitau faamasani E umi se taimi, mai le 7 i le 9 masina. I le foliga mai o 3-4 laʻau moni, e mafai ona toe totoina le laau i se nofoaga tumau.

Vaeluaina o vao ma o se auala sili ona faigofie o le fafagaina o Hamedorei i le fale. Me o le taimi sili lea mo lenei auala e gaosia ai.

Ina ia faia lenei mea, aveese le tagata matua mai le ulo. I lalo o se vaitafe malulu e fufuluina ai le eleele mai aʻa ona vaevaeina ai lea i siama taʻitasi.

O tamai laau o pama aʻo leʻi totō atoa ua totoina i ni pusa eseese mo le 30-45 aso. A maeʻa le taimi lenei, e totōina laau i totonu o potopoto tumau.

Ma o iinei o le ae faitau ai e uiga i faamaʻi a Hamedorei.

Faamanuiaga ma le afaina

E talitonuina o Hamedorea, i taimi uma i totonu, tuʻuese mea leagao loo i ai i le ea. O lenei laau e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le malosi ma le toe faʻaleleia.

O le tausia o Hamedorea e le mafua ai se faʻalavelave i lē e ona. Le mea sili ona taua tuʻuina atu i ai le timu talafeagai ma o le a ola ma faʻamalieina le mata ma ona laʻau maloloina ma fugalaau.

O lea laʻau pama matagofie e mafai ona tupu i le fale pe afai e te mulimuli i tulafono o le tausiga.