Faatoaga

Faʻamatalaga o le ituaiga o apu o le Golden Summer Summer: totoina, tausiga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O ituaiga o apu o le a matua talisapaiaina tele e le au fai togalaau mo le manaia tele o le suamalie, suamalie ma manaia.

Ioe, o le a le mafai ona tausia mo se taimi umi, ae mafai ona e faʻaaogaina mo le faia o compotes, jam, jam, poʻo le faʻaaoga fou. I totonu o le vateatea eseese o loʻo i ai ituaiga eseese e pei o le tau mafanafana auro.

Eseese uiga

Apple Golden Summer: se faʻamatalaga o lenei ituaiga, o le taumafanafana? Ioe, o lenei ituaiga apu o le taumafanafana. O le a maua le seleselega ia Aokuso. O le ituaiga na sosolo e le S.P. Kedrin. O le taunuuga lenei o le sopoia o Antonovka ma Rosemary Bely. O le vasega e faʻamoemoe mo le faʻatoʻaga i Moscow.

O lenei ituaiga o fualaau aina e tele, e fua le tasi 100-115 g. O foliga o le pito i lalo e faataamilo, o loo i ai sina laititi mafolafola ma se lipine vaivai. Le lanu samasama auro, ei ai se mumu lanumumu. O le aano o le tino o le eleʻele, o lona lanu lanu samasama, o se mea manaia tele. Faʻailoa i le vevela ma le tofo lelei.

Ata

Siaki i ata o lenei ituaiga:





Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • fualaau suamalie o lo oi ai se manogi manaia ma le tofo tulaga ese;
  • vailaʻau faʻasaga i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai paʻu paʻu, paʻu;
  • fua tele;
  • ese mai i le tetee atu i matagi ma le le mautonu i le tuua;
  • maualuga le mafai ona feaveaia.
I le tusi. O aʻafiaga e aofia ai le le umi o le taimi e teu ai fua, e le silia le 1 masina.

O le laau e maualuga tele, talu ai lona maualuga e oʻo i le 4 m, ma o le pale e lapotopoto, o lona lautele e 3 mita. E tusa ma le 140 kilokalama o apu e mafai ona maua mai se laau e tasi. E mafai ona e aoina ma fiafia i fua suamalie i le lua 2-3 tausaga o Aokuso.

Faʻamasinoga

Talu ai ona o le laau e maualuga, e tatau ona toto i se mamao e 5 m mai isi laau. Mo le tulaueleele e tatau ona e iloa le maualuga o le vai. Afai o loʻo i tafatafa o le eleele, o le a afaina ai le aʻa. Faʻapupula le fatugalini e tatau ona i le maualuga o le 2.5 m.

A filifilia se fatu laau, e tatau ona asiasia le tulaga o lala ma aʻa, e tatau ona lafoaʻi, ia foliga lelei, e le tatau ona i ai ni maʻi ma ni tuputupu aʻe.

O mea totō e tatau ona faia i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. I le tausaga o le totōina o laau aʻau e le manaʻomia ona faʻapalapala. Ae o le faasusu e tatau ona masani ma masani. Afai e filifilia le totoina i le tautoulu, ona oʻo mai lea o le taimi sili ona lelei mai ia Setema 20 ia Oketopa 15. Totogi i fanua i le faaiuga o Aperila.

Mo lenei laʻau eleelea e sili ona talafeagai. Afai o le eleele e manino, ona tatau lea ona faʻaopopo le peat, compost poʻo le oneone lapoʻa.

Faʻalogo! O ia gaoioiga e mafai ona faʻaleleia ai le eleele aeration, ona o le le lava o le ea o le a aʻafia ai le tulaga o le laau.

O le loloto o le fososa e tatau ona 70 cm, ma le lautele - 1 m. E tatau ona faatauanau le lua i luma - e tusa o le vaiaso aʻo lei totoina. Aʻo sauni le lua, tatala le palapala i totonu e faʻaaoga ai se fasipolo mata. I le pito luga e mafai ona e sasaa atu i luga o nila.

Ona tuu lea o le vaega pito i luga ma tuu i totonu o le lua:

  1. potassium sulphate - 80 g;
  2. superphosphate - 250 g;
  3. fafie ash - 200 g;
  4. humus - 1/3 o le pakete.

Lua moe i luga o le mauga o le eleele e maua ai se faaputuga. I totonu o le nofoaga e faʻapipiʻi ai se pine laupapa, o lona maualuga e 40-50 cm.
O fatu laiti e toto e pei o lenei:

  1. Seti se fua mai le itu i matu o le pi.
  2. Faʻalautele ona aʻa.
  3. Fafasi i le palapala ma le mamoe pupuu. Ina ia faʻapipiʻi le fatu i le pua, faʻaaoga le twine plastine.
  4. Ua matua tele le vai.
  5. I le mea mulimuli, fai le mulutulu. Faaaoga mo lenei peat. O le maualuga o le mulch layer e 5 cm.

Totoina o laau apu:

Tausiga

Golden Summer o se ituaiga apu e manaʻomia ai le faʻaleleia o eleele palapala. I le taimi muamua pe a uma ona totōina, ia faʻaauau le fafaga 2 taimi i le vaiaso. I luga o le tasi laau o le a alu ai le 2 pakete vai. Ae o le mea autu e le o le faʻaaogaina, ona o le maualuga maualuga o le masima e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le pala o aʻa.

Talu mai le taimi o le totoina o fugalaʻau na faʻaaogaina i le totoina o le lua, e tatau ona toe fafagaina aʻo leʻi amataina le va.

Faʻalogo lelei! Afai e vevela le tau, ona tuʻuina lea o le faʻamafanafanaina i totonu o le vai.

Ina ia saunia se vaifofo faigofie, ave vaega nei:

  • 100 lita vai;
  • 0.5 kilokalama o superphosphate;
  • 0.4 kilokalama o le sulfate sulfate;
  • 1 le fagu fagu vai "Effects".

O le mea na mafua ai ona tuʻuina atu mo le vaiaso. A o leʻi fafagaina, faʻafeʻalo le laau i le vai, ona faʻaaoga lea o le laei i le aofaiga o 4-5 pakete mo se tagata matua.

O le fafaga faalua na faia i le taimi o le faʻatumu o le fua. I le 100 ml o le vai ua ave 1 kg o le nitrophoska, 100 g o le sodium humate. I se tagata matua e faʻaalu 3 pakete o fofo.

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o le Golden Summer taumafa ua i ai le tele o puipuiga i maʻi mai meaola faalafua. Ae afai e le o matauina tulafono a le lalolagi, e mafai e le laau ona taia le moa. O lenei meaola e sili ona matautia, aua e le gata o laʻau, ae o fua foi.

E tatau ona mulimulitaia fautuaga nei:

  1. Aveese le paʻu ua afaina, faʻamalo le pusa ma togafiti ile togalaau. O ia manipulations e tatau ona faia i le tautotogo ma le autumn.
  2. Ia Me, tuu ni pheromone mailei i luga o le saite. O le a latou tosina mai ai ni pata. Ina ia maua se siva, ave le 100 g o le aʻai mamago, faʻapipiʻi i le 2 lita o le vai. A maeʻa le fofo, faaopoopo le suka ma le fefete i ai. Tuu faʻamau i le siva i luga o le saite.
  3. I aso uma e aoina le karukulu, o lea e le maua ai e le anufe le taimi e tuu ai le fua.
Faʻalogo! Afai na misi le taimi o le gaioiga ma ua uma ona ulu le anufe i le fualaau aina, mulimuli ane o vailaʻau faʻasolosolo poo togafitiga faʻasolosolo o le a le aoga.

O le isi meaola e mafai ona taina le apu o le aphid. E fafaga i luga o le laʻau o laulaau laulaau ma laʻau, o le mea lea latou te vevela ai, taofi lo latou tuputupu aʻe, ona latou faʻamago ai lea. Mo le pulumu, faʻaaoga le 2% emulsion o nitrofen (200 g o le mamafa i le 10 lita o le vai).

Taua faasaga i le codling moth:

O faʻamaʻi, o le fua o le pala e tumau pea le matautia. E mafua ona o le maualuga o le suavai. I le taimi muamua, o se lanu enaena e fai i luga o le apu, ma o le taimi e salalau ai. O le fofoina o le faamaʻi, o le vaifofo o le Bordeaux liquid poo le 3% le faʻaaogaina o le copper oxychloride e faʻaaoga.

Golden Summer - o se taʻaloga taatele o le apu, lea e eseese fualaau suamalie ma fuamalie. Mo faamoemoega faapisinisi, e le faʻaogaina e le fai togalaau lenei ituaiga o apu, e pei ona le mafai ona teuina ni fua mo se taimi umi. A mavae le 3-4 vaiaso latou amata ona pala.