Laʻau

Faatoaga i luga o le faapaologa: 10 fautuaga aoga mo se aiga moni

Ina ia fiafia i fualaau faisua ma fualaau aina mai lau lava togalaau, e le manaʻomia le fausia o se fale vevela vevela poʻo le faʻaalu i taimi uma i totonu o le atunuʻu. O le tele o tagata o loʻo nonofo i le taulaga latou te faʻaogaina le avanoa avanoa avanoa e ola ai, e fausia ai greenhouses ma togalaau i luga o le faapaologa. Faʻafefea ona fai saʻo, o le a matou taʻuina atu ia matou tusiga.

Mea uma lava e tusa ai ma fuafuaga

Le laasaga muamua i le "atinaʻe" o le faapaologa - fuafuaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻatatau pusa ma palapala, e manaʻomia lou 'ave se fasipepa ma se peni, tusi se fua o le avanoa ma tuʻu i le ata uma elemene ole lumanaʻi. O le ata e le gata o loʻo taʻu mai ai le nofoaga o atigipusa, ae e iloa ai foi latou te fuafua e faʻaleleia.

Lanu mataga

Mo laau toto, o le faʻalauteleina o faʻamalamalamaga e taua. Mo le teuina o le eletise ma meafaigaluega, e sili atu ona fuafua muamua le maualuga o le mamafa i vaega o le faapaleni lea e lava le malamalama mai le la.

Tele malamalama

Afai o le faletalimalo o loʻo feagai ma le itu i matu poʻo sisifo, ona e le mafai lea ona e aunoa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo. O le mea lea, e tusa lava pe leʻi tuʻuina ipu, e tatau ona e tusia se laina faaopoopo mo moli susulu poʻo fugalaau. A aunoa ma se malamalama, o le a toso laau i le susulu o le la, ma e le mafai ona tutupu vaega o le fugalaau ma le faia o ovary. Mo pusa otaota ma fualaʻau, o le a sili atu le lelei i le sili atu o le malamalama, lelei-ventilated, ae puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

Saunia ma le faaeteete

A o lei filifili e totoina fualaau faisua po o meaʻai i luga o le faapaologa, e tatau ona e fuafua le maualuga pito mamafa e mafai e se potu faapitoa ona fai. Afai o le faapaologa ua tuai, i nisi o nofoaga e aluese le sima sima mai le faʻamalosi, ona i totonu o ia potu e taua tele e faʻagata ai oe lava i le tuputupu aʻe o laula po o ituaiga o fualaau faisua i totonu.

Uluaʻi fuaʻaga

Ina ia maua se fualaau faisua lauusiusi, e tatau ona e suʻesuʻe muamua i tusitusiga faʻapitoa i le taimi o le totōina o togalaau ma fualaau aina. Tomato e umi le tuputupu aʻe o le vaitau nai lo kukama. O le laisa ua manatu o le fualaau aina aupito sili lea ona lelei, o le mea lea o fatu e totoina i le aso manaomia o le seleselega. E mafai ona e faʻatau se kalena faʻapitoa mo le tagata o loʻo galue i le togalaau-summer, lea o le a faʻaalia ai e le gata o aso mama, ae o aso lelei ma le le lelei mo le totoina o fua.

Tara

A maeʻa le faʻatulagaga, ma pe a sauni le poloketi o le faapaologa o le lumanai, e mafai ona e alu i le filifilia o pusa. O pusa paʻu e fetaui lelei mo radishes, o pa puipui e talafeagai mo le totoina o strawberries ma mea manogi, pusa poʻo fugalaau e manaʻomia mo kukama ma tamato. E masani lava, mo fualaau faisua, pusa o pusa o lanu e lua e ofoina mai - paʻepaʻe poʻo le terracotta. O pusa pouliuli ma le tele o le malamalama o le la e vave ona vevela, lea e tau atu i le lofituina o aʻa o laau. Afai na e faʻatauina ni pusa pogisa, ona sili atu lea ona afifiina i pepa papaʻe. E tatau ona e gauai atu i le i ai o alavai faʻavaivai o le a aveesea ai le susu.

Soo

E mafai ona e lūlūina fatu o fualaʻau i soʻo se meaʻai, ae sili ona lelei le faʻatau o eleele faʻapitoa mo fualaau aina i totonu mo nei faamoemoega. A maeʻa le seleselega (mo se faʻataʻitaʻiga, radis) ma aʻo lei totoina le fatuina o fatu, o le pito i luga o le lapisi ua suia atoa i se mea fou. O nisi laau totō ma fugalaau e sili ona lelei le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le azaleas ma le strawberries e tupu lelei i luga o eleele ma maualuga maualuga.

Talu ai o le a iai laau toto i se tapulaa faʻatapulaʻaina, latou te manaʻomia le faʻaleleia atili nai lo le taimi e ola aʻe ai ile lauʻeleʻele. O le mea na faʻatauina e aofia ai le faʻalavelave o minerale ma organics, ae o le lua i le tolu masina talu ona totoina, e tatau ona faʻamaʻaina fualaʻau. E sili ona fiafia i ai o se laʻei faʻapitoa, lea e tatau ona e filifilia e tusa ai ma le taimi nei o le atinaʻeina o faʻatoʻaga. Mo le fausia o le lanu meamata, e manaomia ai le vevela, e fausia ai le ovary - potassium ma le phosphorus.

Eseese

Ina ia avea le faapaologa ma mea e sili atu ona manaia, e tatau ona e totoina e le gata o fualaau faisua po o lanu, ae teuteu foi nofoa avanoa e leai ni fugalaau. E mafai ona e tapuni puipui puipui i tua o atigipusa ma le aʻeina o laau. O le avanoa avanoa ma le chlorophytum o le a toe ola. I luga o le pito i luga o ipu, pe a lava le susulu o le la, e mafai ona e tuʻuina le sasa o le hoya.

Tele lanu

I le taumalulu, o le le lava o lanu susulu i le mea e lata ane e faapitoa lava le taua. O le mea lea, ia mautinoa ia maua se nofoaga mo le potu faʻasalalaʻau poʻo vine vao i luga ole faletusi. Latou te le tau tupu aʻe i le auala masani - moega. I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ai ni ipu e tele-fusipaʻi lea e fiafia tele ai strawberries. O lanu lanumumu lanumumu lanumumu o le a faafiafiaina oe ma o le a avea atili ma fualaʻau masani.

Fugalaau fugalaau

O le faʻamaoniga talafeagai o le faʻatau fualaau faisua i luga o le faapaologa o le a avea ma nofoaga o fugalaau i totonu. I totonu o nofoaga paolo, o loʻo tu ai faʻatasi ma violetal varietal o loʻo tuʻuina i luga; o rosa poʻo geraniums o loʻo tuʻuina i nofoaga faʻamalamalamaina. Ma e mafai ona e alu atili - e totoina logo, mattiola poʻo hyacinths. O lea togalaau o le a tosina mai foi se manogi tulaga ese.

O se togalaau i luga o le faletalimalo o se mea aoga lelei. Ma o le manatu iinei e le o totonu foi o le togalaau, lea e mafai ona faʻaaoga i le tausaga atoa. O le tausiga fiafia e faʻasaʻo le vaivai ma le popole pe a maeʻa le aso faigaluega. Faafetai i le microclimate lea ua faia i luga o le faapaologa, o laau e fua lelei. Latou te le faʻafeiloaʻi i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e pei o le tuputupu aʻe i luga o le eleele.