Faatoaga faatoaga

Se faʻamaʻi viral e faigata ona iloa - sinusitis i moa

O fua ninii faigofie e mafai ona mafua ai se maʻi pipisi, sinusitis, i le taimi o le aiga moa, lea e faigata ai ona iloa.

O le faʻaʻauʻau, e tutusa ma le laryngotracheitis, chlamydosis ma le tele o faʻamaʻi moa matuia, e le vave tuuina mai se faʻamalamalamaga manino o le maʻi. Ma o le tuai, faanoanoa, e pei o le oti.

O le a le moa chickusitis?

I le tele o tulaga, o le amataga o le sinusitis o loʻo faʻaalia i se faʻamaʻi tiga, sosoo ai ma le faʻasaʻo mai le isu, o le vavao o le leo, ma le fula o le sinus.

O le mea e sili ona faigofie le sinusitis o moa ua manatu o le a sili atu turkeys. O manulele o manu felelei na faatoa avea ma falemaʻi, pheasants ma turkey vao e maʻi i le sinusitis.

Faatasi ai ma le sinusitis, e tupu ai faʻamaʻi pipisi. O se tasi oi latou, o le sili ona matautia mo moa, o se faʻalavelave o E. coli.

Faatasi ai ma se aafiaga tutusa i le tino o ni siama se lua i le taimi e tasi, o le maliu o se manulele e mafai ona oo atu i le 70%.

O le 30% o aʻafiaga pe a mavae le faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafai ona faʻavaivaia ma faʻavaivai i isi faʻamaʻi.

Afai e leai ni faʻalavelave faʻafitauli lua, o lona uiga o le maliu o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi e mafai ona faʻaititia pe laʻititi i le tulaga tutusa e pei o le maʻi.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa

O le siama e mafua ai le agasala i moa e foliga tutusa lava i meatotino i le Vasega A, lea e afaina ai tagata, ma o le mea lea e matua lamatia ai le ola maloloina o moa.

Manatua pe o le a le malosi ma le malosi o le influenza A o loʻo i totonu o le tino o le tagata, pe mafai faapefea ona faʻamoemoe i faʻafitauli mai lenei faʻamaʻi, ma le umi tatou te o ese ai mai le setete o le maʻi.

O se mea faapena e tupu i totonu o le tino o se moa maʻi, naʻo manulele e maua faʻamaʻi pipisi e sili atu le faigata ma tuʻu ai umi.

Ma afai e te manatu i le mea moni e faapea o le siama e faigofie ona faʻaleagaina ile 9-10 aso matua, e mafai ona finau e faapea e oo lava i moa e leʻi fananau mai e leai se puipuiga mai ia ituaiga faʻamaʻi, o le mea lea o le toʻatele oi latou e le mafai ona vaʻai i le lalolagi.

Ma oi latou oe "manuia" e fananau mai o le a fananau mai o ni avetaavale ma o le a amata mai aso muamua o le olaga pe tau ai le faʻamaʻi, pe tufatufa atu i le siosiomaga.

I lenei tulaga, o le tikeri o le tufatufaina o le a faʻalagolago lava i mea e faʻatonu ai: o le setete o le microclimate i totonu o le fale, fesuiaiga o le virus viruses o le siama, le gasegase o le faitau aofaʻi. E tatau ona maitauina e mafai ona faʻaumatia e le uila o le ultraviolet poʻo le mafanafana masani le siama.

Punavai o faʻamaʻi

O se moa o se manulele lea e mafai ona pikiina se siama i soo se mea.

O le fiailoa o loo i totonu o moa ma le manao e tau i se mea i fafo atu o le fale ma fafo atu o le lotoa e mafai ona faia i nisi taimi se mea e le mautonu ai i le manulele ma le ana.

Ma o se faʻamaʻi faʻafesoʻotaʻi pei o sinusitis e mafai ona taofia ai se moa i taimi uma.

Faʻafesoʻotaʻi manu felelei, faʻatasi ai ma manulele manufelelei (e oʻo lava i le fesoʻotaʻiga atoa, ae o le asiasi atu i nofoaga na latou nonofo ai, o fulufulu fuga o loʻo totoe pe leai foi) o le mea sili lea ona faigofie ona maua ma maua ai faʻamaʻi mo moa a le aiga.

Vailaau matafefe, fuamoa na afaina i le sinusitis virus, mea leaga ua faaleagaina. Aisea ei ai iina! E mafai foʻi ona e faʻamaʻaina moa i ou lava lima, faʻaauau le muamua o le manulele maʻi ona sosoo ai lea ma se mea maloloina (pe a oʻo i le gaʻo i totonu o lua, mo se faʻataʻitaʻiga).

Symptomatology

O le uluai mea mataʻutia o le sinusitis i moa, o le vevela, tale ma le ufiufi, e pei o le manulele e manaʻo e faasaʻoloto le faʻaʻoʻo mai se mea le lelei e mafua ai le faʻavauvau.

E le gata i lea, o moa mama na matauina:

  • mucous lafoaʻi mai le isu ma mata;
  • uila e fetogi;
  • seneezing;
  • faʻasalaga;
  • fusi fulufulu i luga o le ulu.

I le taumafai e faasaoloto le auala vaalele, o le manulele e masani ona toso lona isu i luga o se uila po o se pa. Afai o le faʻasolosolo pea o le maʻi, o le moa e amata ona paʻu i tua o le isi i le tuputupu ae, ma o le vaitaimi o maʻi e oʻo atu i le lua masina.

Faʻailoga

E mafai ona faʻamaonia le sinusitis i moa e ala i le suʻeina o faʻamaoniga i auiliiliga ma faʻamaonia le auʻiliʻili faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega suʻesuʻe.

Togafitiga

E pei lava o faʻamaʻi pipisi uma lava, o le chick sinusitis e togafitia i fualaau faʻamaʻi.

O le sili ona aoga i vailaʻau faʻamaʻi mo le togafitiga o le sinusitis i moa ua iloga e tagata tomai faapitoa terramycin.

E mafai ona faaopoopo le fualaau faasaina i le fafaga, ma e mafai ona faʻaaoga i le aerosol.

Lua filifiliga togafitiga - Faʻaopoopo le chlortetracycline e fafaga ai poʻo le vai.

Le amataga o le togafitiga e tatau ona vave i le taimi na e matauina ai faailoga muamua o le maʻi.

E taua le vavaeeseina o tagata mamaʻi, togafitia ma fafagaina i latou mai le lafu ma manatua e tusa lava pe maeʻa le gaioiga o le togafitiga, e mafai ona tumau le siama i le tino o le moa, ma e mafai ona suia le manulele mai se tagata masani i totonu o se siama siama e mafua ai se lamatiaga i le isi fale.

O le mea lea, afai e te le o mautinoa o le tasi le selau pasene o le toe maua mai o le moa (ma e oʻo lava i le tagata tomai faapitoa e le mafai ona tuʻuina atu sea ituaiga faʻamaoniga), ona maeʻa lea o le 3-7 aso o togafitiga, e tatau ona auina atu le moa e fasia.

O aano o ia manulele e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o le tagata, ma mo le teuina o fagafao o le a itiiti le lamatiaga o siama.

Fuafuaga puipui

O le puipuia o le sinusitis o le faatamaoaigaina lea o meaai moa lanu meamata.

E le mafai e le taloina o moa moa, e aunoa ma le faʻateleina, sefe lona ola.

O le i ai o se faʻalavelave o vitamini i totonu o le fafaga, moli mama ma moa moa vao e aunoa ma ni faʻailoga, sei vagana ai le itiiti ifo o le avanoa o manulele a le aiga ma le tele o le vavae ese mai le ono ono mafai ona pipisi mai moa ma le sinusitis.

O tuutuuga mo le tausia o se tagata lelei e tatau ona faia ni puipuiga mo faʻamaʻi pipisi o moa ma ia tausisia tulaga faʻasaina faatonuina i aso taʻitasi ma itula.

Afai o moa i se faatoaga tele e maʻi ...

Ae maise lava le matautia ma le le aoga, o se sinusitis ua tupu i luga o se faatoaga moa tele, lea e aofia ai le fia afe o ulu moa.

A maua se maʻi sinusitis i luga o le faatoʻaga, e vavae ese mai le isi mea i se tulaga faanatinati: o le avanoa i felauaiga e gata i le faatoaga, ae le o le taua o le faʻatau atu o talavou ma matua moa.

I le taimi lava lea, e tatau ona faatulaga le tui ma le faʻapalapala i le faatoaga.

Na pau le auala e faʻaititia ai le faʻaitiitia o meaʻai o le faʻatau atu lea o se manulele faʻamalolo mo le fasiga ma le tulaga e taofi ai le togafitiga i le lua aso ao lei fasia, a leai o le i ai o vailaau oona o le a malosi le lagona i aano.

O tamaʻi moa Peretania o manulele e mafai ona tu mo i latou lava, e ui i lo latou tele.

E te iloa le a le streptococcosis ma o fea e tupu ai manulele? Faʻamautinoa au pele i lou aʻoaʻoina o mea uma e uiga i lenei faʻamaʻi! Faitau atili ...

O le a matou faʻaali atu ia te oe pe faʻapefea ona lelei le ola i le 'elekeka i laufanua faʻatoʻaga Faitau lenei mea.

O le faʻapipiʻiina o se faʻasoa fou ua fautuaina i le lua vaiaso talu ona maeʻa faʻapalaina fale uma.

O le auala sili o le faaolataga

I le faʻamuamua, e mafai ona taʻua naʻo le toʻatasi, talu ai latou te lei faia se isi lava mea, e ui lava o saienitisi o loʻo galulue i luga o le mea fou faatoa maua i se tui malosi anti-sinusitis mo le tele o tausaga.

Ma e ui lava e le o le, e puipuia le gasegase pipisi ma faʻamaonia taimi talafeagai ma saʻo, faʻaauau pea le faʻaauau ma le puleaina lelei o lafumanu.