Vailaau faʻapitoa

O le a le mea e aoga mo le manumene uliuli, le faʻaaogaina o le kumini ma lona suauʻu i vailaau masani

O fualaʻau manogi e aofia ai esters ma isi mea manogi. Matou te ofoina atu ia te oe se kumumu uliuli. Black cumin - o se nofoaga o le malu malu, o ona meatotino aoga e le gata, e ui lava o loʻo i ai faʻamaoniga e faʻaaoga. O vailaau faʻaleagaina o le kumumu uliuli ua lauiloa mai aso anamua.

E te iloa? E tele igoa o le kumumu uliuli - kalondzhi, lepper, coriander roman.

Le tuufaatasiga o le kumumu uliuli

Sa faʻatautaia e saienitisi le tele o suʻesuʻega ma faʻamaonia ai o fatu kulini o loʻo i ai le tele o elemene e aoga mo le tino o le tagata:

  • squirrels,
  • gaʻo,
  • gaʻo
  • fiva,
  • B vitamini (B1, B2, B6, B9);
  • micro-ma macronutrients, e pei o le calcium, potassium, phosphorus, magnesium, zinc, iron, copper, selenium;
  • filifili,
  • vitamini PP,
  • peta pati
  • vitamini o vaega E, C, K.
Ona o le i ai o mea aoga, ua maua ai le cumin cine i le tele o vaega o le olaga o le tagata.

E taua! E tasi le selau kalama o mea manogi e aofia ai le 44.2 kalama o gaʻo, 22.2 kalama o le gaʻo, 17.8 kalama o le polotini, ma le tusa ma le 10.5 g kalama ma le kulukose. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le kumini o se vaega itiiti o le vai.

Meatau aoga o le alumini uliuli

O meatotino aoga o le kumumu na faʻaaogaina e oo lava i fomaʻi o Aikupito anamua. E oʻo lava i le taimi nei, i taimi o viliina, e maua ai vaʻa e maua ai le kalondzhi. O le kalama Black e aoga e le gata mo tagata matutua, ae mo tamaiti. O pulu lanu uliuli o loo kuka i pepe ma avatu se mea e tupu pe a aliali mai le colic i le tumutumu. E le gata i lea, e fesoasoani le kumini i le susu ina ia taunuu i le taimi o le lactation i tamaitai.

O le lofituina o le aoga o mea aoga o le alumini uliuli o loo i totonu o lana meaalofa e faaleleia ai le puipuiga o tagata. Ona o lona saturation ma gasegase aoga, o le tagata faʻamalosi e faʻaleleia ai le gaioiga o le vaega o meaʻai ma fesoasoani i maʻi faʻalaʻi. O le kuminini uliuli sa masani ona faaaoga i le faamalologa o loʻo i ai nei. Faʻaoga faʻapitoa mo le gaosia o tinctures, decoctions ma suauu, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina ma isi laau.

E te iloa? Na faapea mai le Perofeta o Mohammed e mafai e le kumino uliuli ona togafitia uma maʻi sei vagana ai le oti. E leai se isi faʻamatalaga sili atu e mafai ona faʻamatalaina atoatoa ai meatotino faʻamalolo o le kumumu.

Le faʻaaogaina o le kumumu uliuli i vailaʻau masani

O vailaʻau masani e masani ona faʻaaogaina le kumumu uliuli. E manatu le tagata faamalolo o se panacea mo maʻi uma. Ae aua nei galo o fatu o caraway fatu e faaopoopo atu i meatotino aoga o le teenaina e faaaoga. E faʻaaogaina e tagata faʻamalolo le kalondzhi mo le faia o susu ma le teas o loʻo i ai se faʻamalologa i le tino o le tagata.

Ma le malulu ma le fulu

E masani lava ona faʻaaoga fua o le kumini mo le malulu ma le fulu. O ona vailaʻau faʻaleagaina e fesoasoani e faʻaleleia le faʻaogaina o le sipuni pe a tale ma puipui mo le malulu.

Pe a tale. O se sipuni sipuni o fatu e sasaa atu le 500 ml o le vai kuka ma tuu i totonu o le vai vai taele mo le 10 minute, faamamaina. Inu 20 minute ao lei faia se taumafataga, 100 ml 3 taimi i le aso.

Ma se malulu. Faataʻitaʻi le faʻaaogaina o fua o le kumini. Matou te sauni ile inhalation: matou te tuʻimomomoina fatu, tuʻu i totonu o se fagu, sasaa vai inu ma ufiufi ma se tapuni. Alu e fafagu mo le 10 minute, ona aveese lea o le ufiufi, ufiufi le ulu i se veli ma uʻu le vaʻa mo le 15 minute.

Faaaogaina o le kumino uliuli mo ulu o le ulu

I le tulaga o le maʻi tigaina, e mafai foi ona e togafitiga i le faamalologa ma le kumumu uliuli. O le aʻafiaga o le faʻaumatia o le ulu ma le agavaʻa ona o le uliuli fegalegaleaiga ma le tele o tino:

  • tulafono faatonutonu o le faiga o le hormonal
  • uila o le toto toto
  • faʻaleagaina o le uric acid.

Mo lenei mea tatou te manaʻomia fatu o le anise, cloves ma le alumini uliuli. Tui fatu ile tutusa tutusa ma se mea e fai ai le kofe ma faʻaaoga le paʻu e tasi le sipuni ao leʻi 'aʻai.

E taua! Inu le paluga e matua faasaina.

E mafai foi ona e suʻeina le nofoaga o loʻo i totonu o le suauu o le kumumu o le malumalu, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto ma le faʻamamaina.

E faʻapefea ona fesoasoani se laau i faʻamaʻi o le ENT?

Ina ia faʻaumatia le malulu e te manaʻomia e lubricate ai fuaitau i totonu ma fafo. A maua e le rhinitis i totonu o le isu ni swabs suauu ua faʻamamaina i le suāuʻu mo le 15 minute.

Faatasi ai ma le vevela ma le vevela, o le suauu i totonu o le kuata o le sipuni o loo faʻamalosia pe fufulu o latou gutu. Latou te faia ni faʻalavelave o le faʻamaʻi tiga i le manumini uliuli.

E faʻaogaina le kumumu mo maʻi mata

I le tele o tulaga, o maʻi o le tino e faʻaalia i le mumū o le mata, o le susunuina o lagona, ma le mamafa. O le mafuaaga o le siama.

Mo togafitiga, mafaufau i auala sili ona taatele:

  • smear caraway moli i le po o musumusuga ma laumei. Faatasi ai ma lenei vaiinu 7 matala o le suauʻu i le vevela vevela. O lenei vaifofo e fesoasoani e faamama ai le tiga o mata.
  • Faaaoga i mata mo le 10 minute. mafanafana mafanafana: tasi le sipuni sipuni o fatu e gaosia i le 250 ml vai ma faʻaoga mo le afa itula.
  • latou te tanumia le suāuu i o latou mata (tasi le paʻu taʻitasi) i le taeao ma le afiafi, ma inu se sipuni sipuni o le pata, faʻafefeteina i le meli.

E te iloa? O le Laboratory Immuno-Biological Laboratory i Kalefonia i Saute ua faamaonia ai o le taumafaina o le kumini uli fesoasoani i le tino e maua ai le gaʻo o le ponaivi ma fai ai le faigata mo le kanesa ona tupu.

Auala e faʻaaoga ai mea aoga o le kalama cumin cosmetologists

I aso anamua, sa faʻaaogaina e tamaitai sili ona lelei uliuli mumu i le avea ai ma sui sui. Na faʻaaogaina o ia i le vateatea o loʻo iai nei. Ua faʻaaogaina le kuminiuli uliuli ona o vitamini, minerale ma mea e le faʻamaloloina e faʻaleleia ai ma maua ai se faʻamalologa i luga o siama ma lauulu.

O loʻo faʻaaogaina le suauu o Caraway i fafo. Ae ui i lea, o loʻo i ai uma mea tau vailaau faʻasaina ma faʻasalaga:

  • suauu e faʻafefe ma faʻafefete mafiafia;
  • faʻaleleia leo paʻu ma faʻaleleia ai ona gaioiga;
  • e fesoasoani i le faʻaumatiaina o faʻailoga o le tina failele;
  • leo ma fufulu ese le paʻu mai le filogia, faʻafefeteina lo latou toomaga;
  • ona o le gafatia e faʻaleleia ai le faʻagasologa o le toto ma le totoga o le lymph, o le suauʻu e faʻaleagaina le fulafula ma taofia ai le fausia o le cellulite.
I le amanaʻiaina o uiga o loʻo i luga, o loʻo faʻaaogaina ai le suauu cumin cine e avea ma vaega autu mo le gaosia o mea tau tausiga mo ni faʻafitauli o le paʻu, ma e faʻaaoga foi e avea o se mea faaopoopo i le tuufaatasiga o maso lauulu.

E taua! O le tele o mea faʻalanuamata e faʻaaogaina mo massages anti-cellulite e aofia ai le sima cumin.

Le faʻaaogaina o le kumini i totonu o fomaʻi

O le uila lanu meamata e aofia ai le tele o mea e maua ai le antiseptic, anti-inflammatory, aafiaga oona. Ona o le i ai i totonu o fatu o suauu taua, ua faʻaaogaina e fai ai paʻu ma gutu. O le kulimi pulu cumin e toe faʻafouina ma faʻamalosia ai uiga lelei, o lea e faʻaaogaina ai le togafitiga o gingivitis, stomatitis, flux.

Ina ia faʻamalolo maʻi o nifo, e faʻaaogaina le suauu i fasi manua po o le fufulu i le gutu.

Le faʻaaogaina o le kumumu uli mo le paʻu mamafa

E faʻaaogaina le kumumu lanumoana e faʻaitiitia ai le mamafa. O faʻamalologa o meatotino e iai uma fatu ma suauu. Mafaufau i nai metotia masani mo le mamafa o le mamafa e faʻaaoga ai le kumumu uliuli.

Matou te aveina i totonu. Cumu fatu e totogo i luga o se manava gaogao pe inu le kulimi kulimi pe a uma se taumafataga. Mo le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le susu o le gaosi. E lua teaseti o fatu e sasaa atu le 500 ml o le vai inu, tuu mo le 10 minute i totonu o se vai vai, faamamaina. Ave se mea teuteu i totonu o le 100 ml i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'ai. Cumin e faʻaleleia le faʻamaʻiina o meaai, faʻaleleia le faʻaleleia o mea faʻaleagaina, lea e fiafia i le mamafa o le mamafa.

Faʻaaogaina fafo. Mo le massage, o se cocktail of caraway, o le kulimi piniki ma le 'ulu vine ua saunia. Suauu le suauu i totonu o alofilima ma faʻaaoga i taga laiti mai le tapuvae i le puimanava. Massage faia e tusa ma le 7 minute i faafitauli taʻitasi, seia oʻo ina faʻafefiloi le paluga. Latou te faia se togafiti i le taimi e momoe ai ina ia le manava le tino. E le gata i lea, o le suauu cumin mumu e mafai ona faʻamamaina ai le paʻu pe a oso.

Contraindications i le faʻaaogaina o le kumumu uli

E talitonu tagata e na o vailaau faʻamaʻi o le kumumu, ae o loʻo i ai foi faʻasolega e faʻaaoga. Suauu ma fatu o coriander roman E le fautuaina le faʻaaogaina mo le tele o maʻi, e pei o le maʻisuka, gastritis, faʻamaʻi fatu, masalosalo. E faʻasaina le faʻaaoga o le kumini uli i fafine maʻitaga, ona e mafua ai ona fausiaina le vavae, ma i latou ua faia se totoga o le okeni. Ona o le faateleina o le puipuiga, e mafai ona tupu le teenaina o le totoina.